De aprox. o saptamana, fetitei mele de 8 luni ii trosnesc toate oasele. Se intampla din ce in ce mai des, cand o iau in brate. Mentionez ca inca o alaptez la san si mancare solida mananca ff putina, cateodata doar 2-3 lingurite la masa. Pediatrul a vazut-o acum 2 sapt. cand mi-a zis ca fata e bine si atata timp cat e vioaie si se ingrasa e ok, sa nu o fortez cu mancarea. Dar nici nu mi-a recomandat sa-i mai dau altceva (calciu, fier...). E posibil sa fie o lipsa de calciu? I s-a mai intamplat cuiva?
S-ar putea sa fie de la crestere.Mie doctora stiu ca mi-a spus la un moment dat sa nu ma sperii daca voi auzi ca-i trosnesc fetitei oasele,pentru ca ea creste.
Vorbeste si cu doctorul tau,eventual poti rezolva cu un telefon,nu cred ca l-ar deranja.
Sanatate multa!
mamica de zana
mica(putin peste un an)
CARLA....eu am patit asa cu amandoi copii.am copii gemeni si mai mult la baietel se auzeau oasele trosnind decat la fetita...mai rau ca la o baba.am intrta in panica si am mers speciloa pt asta.doctorul mi-a spus ca e normal sa trosneasca oasele,sa nu-mi fac griji.poate te ajuta sa ai mai multa incredere daca iti zic ca nu locuiesc in romania,locuiesc in austria si am o incredere oarba in doctorul copiilor mei.cand mergi la medic pt control,intreaba sa vezi ce iti spune.succes si nu te speria.
Este absolut normal. Stai sa vezi cand ii trosneste cate un picior de te uiti la el sa vezi daca nu s-a rupt, iar copilul nu reactioneaza deloc. Sunt in crestere. Nu te speria si nu da calciu sai Fe fara recomandarea medicului.
Baiatul meu de 10 ani isi trosneste voit degetele de la maini si de la picioare.
E nesanatos acest obicei si daca da, cum sa-l dezvat?
Multumesc fetelor
. Mai nou nu-i mai trosnesc asa des. Chiar ma speriasem, ca una doua ...trosc. Totusi s-ar putea sa fie si lipsa de calciu, ca transpira si ff tare la cap. Oricum fara recomandarea medicului nu-i dau Ca. Maine o vede dr. si mai vedem...
eu i-am spus dr de familie de acest trosnet care se aude la coloana si a zis ca este din cauza cresterii.
Lore, mamicutza de print David
POZE