Streptococ GRUP B

Streptococ GRUP B | Autor: Dynana

Link direct la acest mesaj

Buna! Stie cineva la cat timp dupa efectuarea unui tratament cu antibiotice in urma depistarii infectiei cu streptococul B se poate relua analiza? Am facut analiza la 32 de saptamni, a iesit pozitiv, am luat ampicilina 7 zile la 8 ore (conform antibiogramei la ampicilina e sensibil), apoi la 4 zile dupa terminarea tratamenului am refacut analiza. A iesit din nou pozitiv. Am refacut prea repede testul?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

La a doua sarcina am avut si eu streptococ. Numai ca "al meu" era rezistent la multe antibiotice uzuale(ampicilina, augmentin, klacid s.a). Asa ca am facut 10 zile tratament injectabil cu ceftriaxon pe flexula. Durata minima de tratament pt streptococ, dupa cate am citit este de 10 zile. La 34 sapt a fost negativ, n-am mai apucat sa repet dupa pt ca 36 si-un pic am nascut. Nu am avut probleme la nastere si nici cu copilul (am facut cezariana).
La 4 zile cred ca este prea devreme sa repeti analiza, de regula se face cam la 2 saptamani dupa terminarea tratamentului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

..mie mi-a aparut in sapt 39..am facut tratament pe branula si eu si sotul timp de 10 zile si am refacut analiza exact in ziua in care am terminat ..a iesit negativ.

------------------------
ROXANA de "ursuletz" GEORGE IONUTZ(31 octombrie 2007, cezariana)
------------------------
"Si s-a nascut, mititelul, tipand si batand aerul, cu fetisoara chinuita, pe care abia urma sa se astearna pacea si intelepciunea copilareasca.
... Apoi cineva mi l-a asezat in brate. M-a privit. Ne-am recunoscut; memoria comuna a doua suflete. S-a linistit. N-a mai plans. Ochii lui se topeau intr-ai mei, dospind in mine, cu caldura lor blanda, o legatura inefabila. Si am simtit toata forta iubirii lui rascolindu-mi inima."
"Niciodata nu voi uita cum te-am vazut prima oara. Erai ud, lipicios, plin de riduri si tipai de mama focului. Dar a fost cea mai frumoasa imagine care mi-a ramas in minte!"

"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Scumpo, oricate zile de trat. ai face , nimeni nu-ti garanteaza ca nu v-a recidiva.Poate fi negativ mult timp, iar in ziua in care nasti sa reapara. De aceea se face aceasta analiza chiar inainte de a naste.
Si eu am acest strept. si nu am facut nici un trat. pt. ca exista riscul sa reapara. Totusi, cea mai sigura cale e ca atunci cand nasti sa ti se puna antibiotic intravenos 4 ore , si bebe v-a fi protejat si nu se v-a infecta.
Pt. mai multe informatii, citeste si link-ul de mai jos :http://www.reclamamascataatentie/a_3_3184_Screeningul_pentru_Streptococul_de_grup_B.html

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

36+ bb PATRICIA ALEXIA

AMR 28 zile !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dynana spune:

Va multumesc pentru raspunsurile voastre! O sa mai repet inca o data analiza la 2 saptamani dupa terminarea tratamenului. Sper sa fie bine deoarece exista riscul ca virusul sa treaca prin placenta si sa afecteze viata intrauterina.

Mergi la inceput