Gravidute si mamici din IASI (15)
Raspunsuri - Pagina 6
kriss79 spune:
am revenit..
Pana la cate luni l-ai alaptat pe Robert , Miha?
Din ce am observat eu..a mea nu prea se mai satura cu ce ii dau ..ca la 2 h cam vrea iar san..daca nu isi suge pumnisorii..poate nici alimentatia mea nu e cea mai potrivita..nu mananc in fieacare zi ciorbe,supe, gratare..am inceput sa mai beau cate o bere fara alcool, eu care nu puneam gura pe bere ca nu imi place..dar pt. o cauza nobila..![]()
Dupa cum spuneam de maine are sotul o sapt concediu si vreau sa mai ies si eu..oricum joi si vineri am programari la coafor, manichiura si pedichiura..
Voi ce stiti de prezenta mamei la botez la biserica? mie mi=a citit preotul molifta, am peste 40 de zile si nu mi-au venit inca problemele..dar totusi "lumea" zice ca nu ar trebui sa merg..
Poze
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
mariussimiuc spune:
Cristina,l-am alaptat pana la 1 an jumate.
Pana la 5 luni cand am inceput diversificarea nu a papat decat tzitzi. ![]()
Nu te mai stresa ca nu se satura cu laptele tau (poti fi sigura ca din ceea ce papi si ai "stocat" in organism bebe e primul servit
,el are parte de ceea ce e mai bun),asta e ritmul ei de papat deocamdata.In timp se va regla si va cere la un interval mai mare. Sau poate nu.
Hai,ca asta a fost o gluma nu o descurajare.
Cam cum papa la o masa?Suge din ambii sani sau numai din unul? Am citit in mai multe carti ca e bine de pus bebe la ambii sani,dar pediatra la care merg cu Robert mi-a spus ca cel mai bine e sa pape dintr-un san pana-l goleste (ma rog,vb vine),adica pana papa si laptele acela mai consistent nu numai cel "subtirel" de inceput.
Deci...nu te mai stresa...du-te si te fa frumoasa si ai sa vezi ca dupa aceea ai sa vezi totul in alta culoare.
Hai ca m-am intins cat o zi de post...![]()
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
mariussimiuc spune:
Tot eu...![]()
La botezul lui Robert si pe mine m-au consemnat babele la domiciliu.
Facand abstractie de linistea apasatoare din casa si de tiuitul din urechi n-a fost chiar rau,am avut un pic de timp numai pentru mine.
Eu nu le am cu chestiile astea bisericesti,dar cred ca daca iti citeste preotul si molifta de 40 de zile,parca
poti intra linistita in biserica.
Eu voi face 40 de zile exact in ziua botezului Amirei,deci am o scuza beton sa merg si eu la biserica. ![]()
kriss79 spune:
Oau, Miha, 1 an jumate? super! si cand stiu cat de slabuta esti nici nu imi vine sa cred..desi stiu ca nu are leg. lactatia cu talia mamicii..
Suge lacoma, cateodata chiar se cam inneaca..primele 5 min..dupa care mai usurel, cand nu ii este somn sta si aproape o ora, se mai joaca..ii place acolo:)
..o pun la ambii sani..asta daca nu adoarme:)
Seara dupa baita suge cam 10 min si adoarme..degeaba o mut la celalalt, o gadil, vb cu ea samd..doarme rapusa:)si somnul ei de noapte e de vreo 5-6 ore, cu f mici exceptii..
Mi-ar fi mai usor daca i-as introduce macar de pe la 3 luni si completare..asa mai pot pleca si eu undeva..nu numai 2 ore juma maxim..dar poate sunt eu egoista..toti imi zic ca e mai simplu asa numai cu san, faci si economie la bani, e cel mai steril, e cel mai bun lapte, cel mai cel..da, de acord, dar ...
Cand o daore rau burtika cauta sanul si la fiecare 30-40 min..si cateodata ca sa taca..il dau..dupa cateva supturi sanii mei sunt precum carpa de moi..nici nu ajung sa ma alimentez in ritmul in care suge:) desi nu pot sa zic ca am mai slabit, ci chiar am mai pus vreo 2-3 kile dupa ce dadusem bine in primele zile de la nastere..
Poze
Cristina
GETY spune:
quote:
Originally posted by aeperju
multumesc! ti-am raspuns!
am facut si noi vaccinul de doua luni la doua luni juma din cauza ochisorului. Acum speram sa nu avem efecte nasoale si sa trecem cu bine. pot sa-i fac baitza in seara asta?
emma
Noua ni s-a spus sa nu-i facem baie in ziua in care este vaccinata Maria.
Asa creste Maria Diana
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by kriss79
Mi-ar fi mai usor daca i-as introduce macar de pe la 3 luni si completare..asa mai pot pleca si eu undeva..nu numai 2 ore juma maxim..dar poate sunt eu egoista..toti imi zic ca e mai simplu asa numai cu san, faci si economie la bani, e cel mai steril, e cel mai bun lapte, cel mai cel..da, de acord, dar ...
Nu stiu ce sa-ti zic vis a vis de completare...Fiecare face cum crede ca e mai bine pentru copil. Daca eu nu i-am dat completare si nici n-am folosit nici un fel de biberoane nu pot sa ma exprim daca e usor sau greu sa te ocupi de sterilizare o data pe zi sau la cateva zile sau sa prepari laptele in toiul noptii sau atunci cand are bebe nevoie...Tu hotarasti,dar gandeste-te ca dandu-i completare productia ta de lapte va scadea nu va mai creste. Na,imi dau si eu cu parerea...
Cat despre plecat...fa-ti si tu un itinerariu in care o poti lua pe Alessia.
Nonna76 spune:
Felicitari Miha pentru perioada lunga in care Robert a fost alaptat.Si eu l-am alaptat pe Vlad un an si a fost f. bine.Pina acum nu am avut probleme de sanatate cu el.Alte mamici care au trecut repede pe formula au avut mult de furca cu racelile.Lapticul de mama face foarte bine imunitatii copilului.(eu sunt o adepta infocata a alaptatului)Iar in momentul in care se introduce completare exista riscul ca bebe sa refuze sinul.
Eu oricum il iau pe Andrei cam pe oriunde ma duc.Mi-ar fi greu sa ma deplasez cu biberoane .
Mi-e asa de drag cind il vad cum suge si e asa de comod ca l-as alapta pina se insoara.Eu n-am chef de diversificare.iar hainute murdarite iar mofturi.
ne diversificam la anu', va avea 5 luni jumatate.
kriss79 spune:
MIha, ma gandeam la o masa, maxim 2 de formula..
stiu ca daca nu alaptezi scade..dar oricum nu cred ca va fi satula numai cu laptele meu la 3-4 luni..la cat e de mancacioasa ea..ca nu am de unde sa produc litri de lapte![]()
ei..eu doar imi dau cu parerea..pediatrul va fi cel care va introduce formula cand va considera el necesar..in I luna a luat 800 grame, iar acum se pare ca vor fi cam tot atatia..800-850 gr..o fi bine, o fi putin, nu ma pricep..
Poze
Cristina
Nonna76 spune:
stiu ca in primele 3 luni peste 750 e ok.andrei a luat 700g in prima luna dar la inceput e mai greu.Dupa 3 luni trebuie sa ia mai putin,min 500g.
Cantitatea de lapte produs e in functie de cerere ,in momentul in care bebe va suge mai mult va stimula secretia de lapte si aceasta va creste.(se numeste principiul echilibrului).In momentul in care se introduce formula cantitatea de lapte va scadea caci bebe va suge mai rar).
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Nonna76
Mi-e asa de drag cind il vad cum suge si e asa de comod ca l-as alapta pina se insoara.
Hi hi...si mie mi-a fost tare drag.Iar el a fost (si inca mai este)indragostit de tzitzi. Cred ca ar mai fi supt si acum daca-i dadeam.