Mamici de Martie-Aprilie 2008 (50)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Ariel, felicitari pentru baietel! E foarte frumos Teodor Mihai, ma bucur ca ti-ai implinit visul. Si bineinteles ca este timp din belsug si pentru Ilincuta!

CLAU 27 + cu Rebecca

mamica de Razvanel si acum de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Naty - cu cea mai mare placere o primim pe colega ta sa devina randunica de aprilie
Referitor la partea cu si mie mi-a interzis doctorita cu desavarsire sportul asta...iar randunoiul a zis ca nu se mai atinge nici sa il roage cineva acum, ca nu vrea sa pateasca bb ceva,(el care era ahtiat dupa asta inainte, nu stiam cum sa il mai potolesc) dar sincer nu imi fac probleme pt ca dragostea unui cuplu nu sta numai in partea sexuala, iar daca vor sa ne insele o pot face si atunci cand suntem disponibile.
ariel - o sa ma uit acum si pe poze, mersi mult pt ele , iar de asigurari e vorba de cele de malpraxis, cele cu care ar trebui sa despagubeasca pacientii la care au dat gres

Edit: Ariel - exact asa se vede si la mine "surubelul"

26+ Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

buna dimineata....
simo-e f frumos patutul...misto poti sa-l folosesti si ca tarc,patut...are vibratii super...bebe sa aiba parte numai de nopti linistite...felicitari pt faptul ca ai ales un copil...este un lucru f mare...eu cunosc persoane care nu au putut face copii si acum au ajuns la batranete si dau din colt in colt ca nu au pe nimeni...decat animalute ...dar copii,nu...cred ca din rautate nu au inffiat un copil...
ariel -f frumoase...cum statea bebe mic...si bebe al meu are tot 464g,noi dupa eco am avea 21sapt si 4 zile...eu inca n-am ajuns sa-mi citeasca d-na dr a mea eco...o sa merg peste o saptamana...are 18cm ..dar nu stiu daca e lungimea cu tot cu picioruse...cred ca nu...pt ca apoi am separat picior=37 mm...deci are mai mult...da..felicitari pt baietel...sa fie sanatosi toti bebei nostrii..la mine placenta este fundica si postero-stanga.
naty----fir-ar el de net...speram sa nu mai cada...insanatosire grabnica si multa sanatate si putere.lui mami de iulia...
ca venii vorba depre noi suntem cuminti de cand am aflat ca avem bebe...pur si simplu nu ne-a mai stat gandul la prostioare...lui tati ii era frica sa nu-i faca ceva lui bebbe....si apoi am aflat ca am colul deschis,am facut cerclaj si uite ca s-a pus in cui cucul...
eu am pus niste cartofi la fiert si morcovi ca trebuie sa fac o salata de boeuf...am musafiri maine la soacra mea...vine cumnata mea cu sotul ei...sunt plecati in spania...si vin si cu nasii lor...a mea soacra e tare stresata...si am zis sa-i dau si eu o mana de ajutor...asa ca diseara o sa plec la bals si cred ca o sa revin pe marti....dar o sa mai vorbim azi...
pupici la toate randunicile...

ramo26+ 21 sapt

Mergi la inceput

Am gasit aici un "necesar" de lucruri ce trebuiesc pt bb, si m-am gandit sa il postez aici"

"Luna a 7-a e luna pregatirilor intense. Bineinteles ca si pana atunci vei cumpara lucruri marunte, nu prea te poti abtine, cred eu.
Sa nu uiti ceva, ai aici un indrumator.

Pentru transport si mers afara:
- sacosa cu saltea (se poate pune si in carucior cu ea) sau dispozitiv de carat pe bebe pe burta (port-bebe, marsupiu, batic gen Didymos)
- carucior de copii (cu saltea)
- 1 paturica de lana sau termoizolatoare
- 1 plapumioara (iarna)

Pentru masina de preferat un scaun special sau sacosa cu saltea (in Romania momentan nu este obligatoriu)

Pentru infasat (adica schimbat scutec!):
- 3-4 pachete de scutece pentru nou-nascuti
sau 30 de scutece de bumbac 100%
- 1 pachet de servetele umede (se poate folosi si apa de la chiuveta)
- 1 pachet de servetele uscate
- 1 crema pentru pielea iritata de pe fund
- pudra

Pentru locul de infasat:
- 1 salteluta
- 1 masa de infasat, daca se poate si cu sertare
- ustensile pentru ingrijitul pielii
- cos de gunoi pentru scutecele murdare

Pentru baie:
- 1 vana de copii (cu suport pentru vana mare)
- termometru de baie
- sapun si sampon de copii
- 2 prosoape 1mX1m (eventual cu gluga)
- ulei de bebe si crema pentru incheieturi
- crema de fata
- forfecuta de unghii
- perie de cap si piaptan
- betigase de urechi speciale pentru copii (eu nu le-am folosit)

Pentru dormit:
- pat cu gratii sau cos de nuiele sau leagan etc.
- saltea
- ceva de acoperit - plapumioara, sac de dormit
- perina foarte plata (nu e chiar necesar de la inceput)
- 2 seturi de asternuturi potrivite cu marimea patutului. Daca e marime prea mare, bebelusul se pierde intre ele
- 2 bucati de material impermeabil 50 X 70 cm
- 1 paturica din lana sau termoizolatoare 80 X 80 cm. Marimea 100 X 135 cm e prea mare pentru inceput
- sticla calda
- mobile, jucarie care canta, animal de plus ... (ii ajunge 1 in pat deodata)
- baby-phone

Pentru papica (daca crezi ca trebuie - poti sa le folosesti si mai incolo, dar mai putine):
- 3 biberoane cu capac
- 6 tetine pentru lapte
- 2 biberoane pentru ceai
- 3 tetine pentru ceai, cu gauri mai mici
- 1 perie de curatat biberoanele
- lapte praf
- husa pentru biberoane sau termos
- aparat de sterilizat biberoane pentru microunde sau prin fierbere
- 2-4 suzete
- 6-8 babetici
- eventual un incalzitor de biberoane

Imbracaminte:
De obicei bebelusii cresc repede si de aceea nu trebuie cumparate prea multe haine din marimea cea mai mica. O imbracaminte trebuie sa fie mai bine mai mare decat mai mica.
- 6 camasi/body-uri
- 6 - 10 bluzite, depinde de sezon
- 6 strampleri
- geaca mai groasa pentru afara
- 2-3 caciulite din bumbac
- 2-4 pijamale (body cu maneca scurta/lunga si cu ciorapi)
- ciorapi
- pantofi (iarna)
- ciorapi lungi (iarna)
- fular (iarna)

Altele care sunt bune pe langa casa parintelui:
- lingurita (de preferinta numai a bebelusului)
- babyphone
- termometru pentru copii
- termometru de camera
- spirt medicinal, pansament steril (pentru buric)
- paracetamol pentru copii
- ceai de musetel
- covoras impotriva alunecarii in cada mare, in cada mica ajunge si un scutec
- unde e nevoie, mai ales in cazul caloriferelor - dispozitiv de umidificare a aerului (vas cu apa rece)
- pompita pentru nas
- etajera pentru carticele/jucarii
- resou (electric) pentru masa de infasat
- dulap pentru lucrurile bebelusului

Ceea ce nu am folosit:
- baldachin

Pentru mai tarziu: - scaun inalt sau scaun de prins la masa - tarc - olita - capac pentru WC
Are cineva alte doleante?"

26+ Lucas

Mergi la inceput

Mai randunici, Rebecca mea a facut balet toata noaptea in burtica . Ea saraca nu face deosebire intre noapte si zi si pe la 3 dimineata o fi zis ca mami ei e gata energizata la servici.... Si se zgaltaia burtica mea cu mana randunoiului pe ea, incat la un moment dat si el s-a intors cu spatele la noi ca prea il deranjam .
Aseara sotzul l-a pacalit pe Razvanel ca el se uita la Rebecca prin buric si sa vezi atunci ce statea baietelul meu pe langa burta mea , doar, doar o vede si el pe surioara . A trebuit sa-i spuna ca a fost o gluma ca nu mai pleca saracutul de langa buricul meu . A fost tare haios!

CLAU 27 + cu Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

ufffff, caut costumas de ingeras pt alexutza la gradi....si gasesc numai scumpeturi pe net. dar cred ca voi improviza. ii voi face eu haloul si aripioarele si cred ca ii voi cauta zilele urmatoare o rochita alba, stralucitoare. ma uitam la ea in dulap ca are zeci de rochite, niciuna alba!

alexutza 4 ani si 21 +Teodor Mihai
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pf_.png
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Ariel te-ai uitat si www.jokeshop.ro/petrecere.php?pag=3&categ=9&n_categ=Ingeri%20si%20Demoni" target="_blank">aici?
Clau - ce haios mai este Razvanel al tau

26+ Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

raluca, aveam si eu o listuta asemanatoare, numai ca am constatat pe propria-mi piele ca unele sunt absolut inutile, cel putin in cazul meu: sacosa cu saltea (nu-i vad rostul....doar ca sa cari copilul din spital pana la masina - eu nu am luat), pudra de talc - e absolut de prisos si e chiar daunatoare. bebe poate inhala praf d-ala si poate sa aiba probleme la plamani. se strange in cutele funduletului si picioruselor si se amesteca cu urina si kk si ....focar de infectie. jos cu ea!
termometru baie - am luat, am folosit cotul:) mai sigur...
pernita - am avut o gramada, le folosesc eu sau le tin de decor. alexutza a refuzat categoric perna, iar cand era bebe mic imi era teama sa-i pun sa nu se sufoce. nici acum nu doarme cu perna
baby phone - nu am avut, am vrut si m-am razgandit. alexutza a dormit pana la 6 luni la ea in patut, in camera noastra, ii vanam respiratia....la 6 luni a "plecat" la ea in camera, dormeam cu usile deschise, auzeam tot.cat despre plans....se auzea in tot blocul.
incalzitoare biberoane - nu am luat si bine am facut. alex a supt 1 singura data din biberon, 30 ml. cred ca lesina de sete:))) . in rest tzitzi si mai apoi linguritza si canitza.

alexutza 4 ani si 21 +Teodor Mihai
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pf_.png
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Aia e lista pe care am gasit-o, si o putem folosi asa la general ca un punct de reper, nu e neaparat sa cumparam tot ce scrie acolo, daca ni se pare util trecem pe listuta noastra, daca nu, nu. Si eu consider multe lucruri de acolo inutile, dar poate altcineva le va considera utile.
La linkul cu costumase de ingerasi te-ai uitat?

26+ Lucas

Mergi la inceput

Ariel, si eu caut costumas pentru Razvanel pentru serbare si nu gasesc nimic pe net. Am constatat ca pentru fetite sunt o gramada de costumase foarte frumoase , dar pentru baietei doar personajele clasice din povesti, iar acum este serbarea de Mos Craciun! Ce sa fac oare? Trebuie sa fie ceva cu rosu, alb, argintiu...

CLAU 27 + cu Rebecca

Mergi la inceput