Este sanatos sa impartasim copii

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Hannen, atata timp cat nu iti dai cu parerea despre CAT DE SANATOS ESTE SA IMPARTASESTI COPII, mesajele tale, oricat de interesante ar fi, sunt off-topic.
Avand in vedere ca stii, chiar mai bine decat mine, care sunt topicurile in care se discuta la fel de interesant despre care religie e mai buna, mai corecta, mai dreapta, mai..... te invit sa continui acolo acest schimb util si interesant de pareri despre religii.

Si, inainte de a considera ca am ceva cu musulmanii de nu te las in pace, trebuie sa iti reamintesc caregulamentul nu permite mesaje off-topic (cu exceptia binenteles a celor in care, moderatorii, incearca zadarnic sa convinga utilizatorii sa nu mai incalce regulile)

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

quote:
Originally posted by hannen

quote:
Originally posted by matildasep

Tu chiar crezi ca se intampla asa ceva? Faptul ca preotii citesc, canta, si ocolesc in jurul unei mese, face ca painea si vinul sa se transforme in trupul si sangele mantaitorului? Mantaitorul Isus, pe care tot preotii l-au rastignit, de frica sa nu mai creada lumea in ei, sa nu-si piarda puterea pe care o aveau pe-atunci si pe care inca o mai au asupra majoritatii.
Deci, de fapt il slaviti pe Isus, nu pe D=zeu.
Asta e marea greseala, lumea se duce la biserica si inchina in fata unui tablou cu Isus si cu fecioara Maria.si uita de D-zeu.

Isus a fost un PROFET trimis de D-zeu, la fel ca si Adam, prin care D=zeu a creat lumea, Ca si Avram, apoi Moise, prin care D=zeu a transmis mesaj faroanilor, pe-atunci ei nu credeau in D-zeu, apoi
Isus, trimis pt. a le arata evreilor, care desi credeau in D-zeu , nu-l raspectau, prin Isus a facut miracole, prin Isus le-a aratat ca el, D=zeu exista, si aici se face marea greseala, lumea crede ca Isus trebuie slavit pt. asta, dar el nu a fost decat un mesager al Domnului, la fel ca si ceilalti profeti, preotii catolici si ortodocsi s-au oprit la Isus, preotii evrei s-au oprit la Moise, musulmanii la Mohamaed, ultimul profet, deci preotii au decis aceste reguli de impartasanie, botez si restu..
Eu cred, ca Isus a fost pe pamant, si a facut miracole pt. oameni, dar acum e in rai , langa D-zeu, dar nu trebuie sa ne rugam lui, ci catre D-zeu. cel care ne-a creat. El ne vrea doar sa fim mai buni unii cu altii, sa ne ajutam, sa ne iubim, si sa-i multumim pt. ce ne da in fiecare zi.

Crinuta, daca lumea se duce la biserica pt. a se ruga lui D-zeu, de ce pupa icoanele , cand D-zeu a trimis cele 10 porunci, prin Isus, si a spus: " sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor " nu e oare un pacat?
De ce isi rup picioarele cand se deshumeaza cadavrele asa zisilor sfinti, sa=i pupe, atunci se gandeste cineva la D-zeu? Toti isi ating hainele, de aceste mumii, sa ia cat mai multi microbi, nu de alta. De ce cand ies marii preotii sare lumea sa le pupe mana, de ce trebuie sa va spovediti si sa va ingenunchiati in fata lor, cine sunt ei? unde e demnitatea?
Adevaratii preoti ne pot ajuta sa fim mai aproape de D-zeu, dar nu prin regulile impuse de biserica.
Menirea omului este de a respecta poruncile lui D-zeu. El ne-a dat minte , logica, potentialul de a gandi. Restul depinde de noi.

Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."

Matilda,

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

[/quote]

Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

Eu cred ca aceasta intrebare este adresata celor care IL recunosc pe IIsus ca Mantuitor si Dumnezeu si totodata cred in aceasta Taina.Polemicile astea chiar nu-si au rostul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

In primul rand, mesaj de la moderator: va rog sa incetati cu mesajele off-topic, indiferent care sunt acestea, si mai ales, luati-o mai incet cu subtilele atacuri la persoane, respectiv religii. Nu jigniti inteligenta moderatorilor de pe DC, fiti convinsi ca stim sa citim printre randuri iar agresivitatea este interzisa, chiar daca este elegant ascunsa in manusi de catifea.

Sheanna, nu pot decit sa ma minunez(din nou) cit de prompta este interventia moderatorilor cind vreun musulman/a indrazneste sa-si dea cu parerea pe la vreun topic legat mai de religie..De ce n-ai intervenit atit de prompt si pe topicul despre intoleranta religioasa, cind Acsintetina numai ca nu ne-a porcait religia si profetul Mohammaf timp de vreo 3-4 zile, desi am "clopotzit" moderatorii, abea intr-un final, Lilanda a gasit de cuviinta sa-i inchida topicul..Asta ca sa nu mai spun ca mesajele userului Maryam au fost atit de moderate (in urma unei acuzatii de jignire a credintei crestine), incit nu mai putea posta nimic, nici un drept la replica, pina i s-a facut lehamite fetei si de forum, si de noi toti. Pai daca sinteti investiti cu puterea de a modera discutiile, atunci faceti-o cum se cuvine, nu cu ocaua mica...Scuze de off-topic, Priscilla!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Hannen, atata timp cat nu iti dai cu parerea despre CAT DE SANATOS ESTE SA IMPARTASESTI COPII, mesajele tale, oricat de interesante ar fi, sunt off-topic.
Avand in vedere ca stii, chiar mai bine decat mine, care sunt topicurile in care se discuta la fel de interesant despre care religie e mai buna, mai corecta, mai dreapta, mai..... te invit sa continui acolo acest schimb util si interesant de pareri despre religii.

Si, inainte de a considera ca am ceva cu musulmanii de nu te las in pace, trebuie sa iti reamintesc caregulamentul nu permite mesaje off-topic (cu exceptia binenteles a celor in care, moderatorii, incearca zadarnic sa convinga utilizatorii sa nu mai incalce regulile)

Ok,e teritoriul tau.Esti hotarita sa ne pui lacat la taste .
Dar hai sa fim seriosi,nu sunt atitea subiecte off-topic pe DC?

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Sheannamp, citeshte cu atentzie- am dat exemplu de romane unde sunt expuse superstitziile evului mediu creshtin apropo de boale.

tu realizezi k ca medic recomanzi sa nu ne ferim de microbi fiindca are Dzeu grija sa ne pazeasca de asta?

crinutza, citeshte cu atentzie Biblia- nu e bine sa te inkini la simboluri se spune acol, nu doar intr-un loc; totushi io nu-i dau mare importantza acelei impuneri, ea a fost data in contextu' pericolului treceri la animism shi alte religii care acum sunt moarte.; k sa dau cel mai deranjant exemplu apropo de simbluri creshtine, Constantin cel Mare a introdus unealta crimei asupra lui Iisus- crucea- k semn creshtin (pana atunci semnu' creshtinilor era peshtele); ma intreb daca la urmatoarea venire a lui Dzeu pe pamant, vom face semnu' securii daca-l vom likida pe Trimisu' Domnului cu barda (cu toate ca cred ca vom incerca sa gasim un semn pt. diazepam- sigur Il vom baga pe Cel ce va sustzine ca este Dzeu la balamuc!).

revenind la topic, o scriu a 3-a oara, impartashitzi-va copii incercand sa nu riscatzi sanatatea lor.
parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Scuzati de off topic, vroiam sa-i multumesc Crinutei de raspuns. Intrebarea mea a fost pusa din pura curiozitate, doream sa stiu opinia ei. Nu trebuie sa fim neaparat de acord, chiar si eu gasesc discutia interesanta.

anca
18+ bb Adam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Hannen, da, daca o sa continui cu mesaje off-topic. Si o sa apas tasta cu cea mai mare obiectivitate. Atat in cazul tau cat si a altora , indiferent de religia sau rasa sau nationalitate. Faptul ca tu te simti asuprita (aici si in afara) nu inseamna ca si esti.

Ham, grea intrebare! Ar fi fost mai usor sa o ignor dar...nu imi sta in caracter
Cred ca pot fi si medic (meserie ce poate fi incadrata in categoria "om de stiinta") si crestin-ortodoxa in acelasi timp. Mie mi se pare ca cele doua aspecte ale vietii mele se completeaza si nu se exclud.
Binenteles ca trebuie sa ne ferim de microbi si nu sa il lasam pe Dumnezeu sa o faca, asa cum antilopele trebuie sa se fereasca de tigri si lei, si nu toate reusesc, tot asa si noi trebuie sa ne ferim de situatiile in care ar putea sa ne infectam.
Dar cum eu cred ca Sfanta Impartasanie nu poate face rau nimanui, niciodata, atunci.....

Uite un exemplu, fi-miu de 1 an jumate are o placere deosebita in a roade manerul carucioarelor de la supermarketuri. Evident ca nu i permit asta dar nici vigilenta mea nu poate fi absoluta si, cum trebuie facute cumparaturile.....
NU cred ca trebuie sa mai spun cat de insalubru si plin de microbi este acel maner...
Ei bine, pana acum nu a patit nimic, si asta datorita, probabil, acelui minunat sistem imunitar pe care Dumnezeu ni l-a daruit. Asta nu inseamna ca va fi mereu asa de norocos incat sa nu capete vreo boala...sper doar ca pana atunci sa renunte la a mai gusta carucioare.
Da, trebuie sa ne ferim noi dar asta nu inseamna ca o si putem face intotdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

doamna doctor, sa lamurim ceva:
nu visez o lume aseptica, cred ca un om sanatos trece prin ceva boale de-a lungu' vietzii, ca asha are un sistem imunitar ok, etc
da' nici n-o caut cu lumanare, shi mai ales nu-mi risc copii, sperand ca Doamne-Doamne sta de grija mea; mor prea multzi copii nevinovatzi shi drept-credincioshi practicantzi k asta sa fie treaba Domnului: grija pt. integritatea putzin-pacatoshilor!
plus ca nu dau sfaturi decat exagerand intru prevedere, in nici un caz invitand pe altzii sa se rishte- ie o vorba batraneasca- "dreacu' ie al dreacului" shi fix pe mine vor da vina cei ce-o patzesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

ham, stai linistit, toata lumea a inteles ce periculos e sa te impartasesti... se pare ca pe viitor, datorita progreselor medicinei aceasta va ramane singura cauza a imbolnavirilor, respectiv a decesului...din pacate insa, vor exista mereu cativa habotnici cu mentalitati de ev mediu care se vor incapatana sa creada ca exista Inviere, si ca exista lucruri mai rele ca moartea...motiv pentru care vor continua sa se riste

Sheannamp, felicitari pentru rabdare

Mergi la inceput