Este sanatos sa impartasim copii
Raspunsuri - Pagina 13
hannen spune:
quote:
Originally posted by crinutaquote:
Originally posted by hannenquote:
Originally posted by matildasep
Tu chiar crezi ca se intampla asa ceva? Faptul ca preotii citesc, canta, si ocolesc in jurul unei mese, face ca painea si vinul sa se transforme in trupul si sangele mantaitorului? Mantaitorul Isus, pe care tot preotii l-au rastignit, de frica sa nu mai creada lumea in ei, sa nu-si piarda puterea pe care o aveau pe-atunci si pe care inca o mai au asupra majoritatii.
Deci, de fapt il slaviti pe Isus, nu pe D=zeu.
Asta e marea greseala, lumea se duce la biserica si inchina in fata unui tablou cu Isus si cu fecioara Maria.si uita de D-zeu.
Isus a fost un PROFET trimis de D-zeu, la fel ca si Adam, prin care D=zeu a creat lumea, Ca si Avram, apoi Moise, prin care D=zeu a transmis mesaj faroanilor, pe-atunci ei nu credeau in D-zeu, apoi
Isus, trimis pt. a le arata evreilor, care desi credeau in D-zeu , nu-l raspectau, prin Isus a facut miracole, prin Isus le-a aratat ca el, D=zeu exista, si aici se face marea greseala, lumea crede ca Isus trebuie slavit pt. asta, dar el nu a fost decat un mesager al Domnului, la fel ca si ceilalti profeti, preotii catolici si ortodocsi s-au oprit la Isus, preotii evrei s-au oprit la Moise, musulmanii la Mohamaed, ultimul profet, deci preotii au decis aceste reguli de impartasanie, botez si restu..
Eu cred, ca Isus a fost pe pamant, si a facut miracole pt. oameni, dar acum e in rai , langa D-zeu, dar nu trebuie sa ne rugam lui, ci catre D-zeu. cel care ne-a creat. El ne vrea doar sa fim mai buni unii cu altii, sa ne ajutam, sa ne iubim, si sa-i multumim pt. ce ne da in fiecare zi.
Crinuta, daca lumea se duce la biserica pt. a se ruga lui D-zeu, de ce pupa icoanele , cand D-zeu a trimis cele 10 porunci, prin Isus, si a spus: " sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor " nu e oare un pacat?
De ce isi rup picioarele cand se deshumeaza cadavrele asa zisilor sfinti, sa=i pupe, atunci se gandeste cineva la D-zeu? Toti isi ating hainele, de aceste mumii, sa ia cat mai multi microbi, nu de alta. De ce cand ies marii preotii sare lumea sa le pupe mana, de ce trebuie sa va spovediti si sa va ingenunchiati in fata lor, cine sunt ei? unde e demnitatea?
Adevaratii preoti ne pot ajuta sa fim mai aproape de D-zeu, dar nu prin regulile impuse de biserica.
Menirea omului este de a respecta poruncile lui D-zeu. El ne-a dat minte , logica, potentialul de a gandi. Restul depinde de noi.
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
Matilda,
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
Iar o luam de la inceput?
Isus o fi profet pentru musulmani, pentru crestini este si va ramane Dumnezeu.
In ceea ce priveste pupatul icoanelor si a moastelor, nici eu nu sunt de acord cu exagerarea ( la catolici nu vei vedea asa ceva ).
Cu toate astea, iar se confunda chipul cioplit cu reprezentarea lui Dumnezeu prin icoane sau statui, si e o diferenta de la cer la pamant.
Stim bine ca acea porunca nu se refera la asta.
Una este sa imi fac eu acum un vitel de aur pe care sa il venerez, si alta este sa ma inchin in fatza unei icoane care il reprezinta pe Isus. Nu ma inchin la obiectul in sine, ci doar la Isus.
S-a mai explicat asta de N ori, nu inteleg de ce o luam de la capat, si suntem si off topic, deoarece aici se discuta despre Impartasanie.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
[/quote]
Sorry,da` am simtit nevoia sa-mi exprim si eu parerea,chiar daca numai cu o floare.
Cit despre parerea ta cum ca vitelul si icoana sunt chestii diferite,e parerea ta,dar nu a tuturor.
De ex. pt mine,nu e nici o diferenta.
hannen spune:
quote:
Originally posted by ellaalba
Cata inteligenta!
Asa un popor de femei culte nu s-a mai pomenit! Stau si ma minunez si ma intreb de ce nu se propaseste neamul asta cu asa femei de vaza? Mare pacat de voi!
Io zic sa nu va mai irositi argumentele si elocinta pe net ci sa iesiti in agora sa luminati poporul!
Ella
N-am inteles cui te adresezi.
Poate forumistei care zicea ca ea stie de la bunica ca la nastere copilul ia 3 pacate de la mama,e bunica si nu poate s`o conteste.
Nu stiu daca sa rid sau sa pling.
ham spune:
crinutza, daca ceteshti CU ATENTZIE pasaju' cu vitzelu' de aur shi Moise, o sa vezi ca ei vedeau in vitzel un simbol, k shi creshtinii in icoane.
ca FABRICAREA de simboluri ale Divinitatzii este pacatu'.
ca noi vedem la fel de sfinte icoanele, k shi evreii de atunci statuia vitzelului.
16. Am vazut însa ca voi pacatuiserati înaintea Domnului Dumnezeului vostru, va facuserati un vitel turnat si va abatuserati curând de la calea pe care va poruncise Domnul sa o urmati.
17. Am luat atunci cele doua table si, aruncându-le cu amândoua mâinile mele, le-am sfarâmat înaintea ochilor vostri.
18. Apoi am îngenunchiat a doua oara înaintea Domnului, ca si întâia oara, patruzeci de zile si patruzeci de nopti, fara sa manânc pâine si fara sa beau apa; m-am rugat pentru pacatele voastre cu care ati gresit voi, facând rau înaintea ochilor Domnului Dumnezeului vostru si mîniindu-L.
19. Ca eu am fost îngrozit de mânia si de iutimea cu care Se mâniase Domnul pe voi, voind sa va piarda. si m-a auzit Domnul si de data aceasta.
20. Atunci Se mâniase Domnul foarte tare si pe Aaron, vrând sa-l piarda si pe el; dar m-am rugat eu în vremea aceea si pentru Aaron.
21. Iar pacatul vostru pe care l-ati facut, adica viaelul, l-am luat, l-am ars în foc, l-am sfarâmat si l-am pisat bine, pâna când s-a facut marunt ca praful, si. praful acesta l-am aruncat în pârâul ce curgea din munte.
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=9
ache spune:
Crinuta,
puterea credintei sta tocmai in a crede si a te ruga la Divinitate fara reprezentari. Crezi in D-zeu chiar daca nu i-ai vazut chipul, cu atat mai mult ca ar avea infatisare umana. Pana la urma toate reprezentarile, fie icoane sau statui sunt create si imaginate de oameni, nu trimise de D-zeu pe pamant. Credinta fiind in inima si in suflet, de ce ai nevoie de intermediari intre tine si D-zeu? Scrie undeva ca e musai nevoie de icoane ca sa poti comunica cu El?
anca
17+ bb Adam
crinuta spune:
quote:
Originally posted by ham
crinutza, daca ceteshti CU ATENTZIE pasaju' cu vitzelu' de aur shi Moise, o sa vezi ca ei vedeau in vitzel un simbol, k shi creshtinii in icoane.
ca FABRICAREA de simboluri ale Divinitatzii este pacatu'.
ca noi vedem la fel de sfinte icoanele, k shi evreii de atunci statuia vitzelului.
16. Am v#259;zut îns#259; c#259; voi p#259;c#259;tuiser#259;#355;i înaintea Domnului Dumnezeului vostru, v#259; f#259;cuser#259;#355;i un vi#355;el turnat #351;i v#259; ab#259;tuser#259;#355;i curând de la calea pe care v#259; poruncise Domnul s#259; o urma#355;i.
17. Am luat atunci cele dou#259; table #351;i, aruncându-le cu amândou#259; mâinile mele, le-am sf#259;râmat înaintea ochilor vo#351;tri.
18. Apoi am îngenunchiat a doua oar#259; înaintea Domnului, ca #351;i întâia oar#259;, patruzeci de zile #351;i patruzeci de nop#355;i, f#259;r#259; s#259; m#259;nânc pâine #351;i f#259;r#259; s#259; beau ap#259;; m-am rugat pentru p#259;catele voastre cu care a#355;i gre#351;it voi, f#259;când r#259;u înaintea ochilor Domnului Dumnezeului vostru #351;i mîniindu-L.
19. C#259; eu am fost îngrozit de mânia #351;i de iu#355;imea cu care Se mâniase Domnul pe voi, voind s#259; v#259; piard#259;. #350;i m-a auzit Domnul #351;i de data aceasta.
20. Atunci Se mâniase Domnul foarte tare #351;i pe Aaron, vrând s#259;-l piard#259; #351;i pe el; dar m-am rugat eu în vremea aceea #351;i pentru Aaron.
21. Iar p#259;catul vostru pe care l-a#355;i f#259;cut, adic#259; vi#355;elul, l-am luat, l-am ars în foc, l-am sf#259;râmat #351;i l-am pisat bine, pân#259; când s-a f#259;cut m#259;runt ca praful, #351;i. praful acesta l-am aruncat în pârâul ce curgea din munte.
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=9
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
Ham, eu vad asa problema asta: ei si-au creat alt Dumnezeu, un Dumnezeu al lor " Scoala si fa dumnezei care sa mearga inaintea noastra, caci cu omul acesta, cu Moise, care ne-a scos din tara Egiptului, nu stim ce s-a intamplat"> ( Iesirea, cap 32 " Vitelul de aur").
Porunca spune" Eu sunt Domnul, Dumnezeu tau. Sa nu ai alti dumnezei in afara de mine", prin extensie, sa nu facem reprezentari ale altor dumnezei, sau asa zisi dumnezei, carora sa ne inchinam.
In cap. 34, tot in Iesirea, scrie: " jerffelnicele lor sa le stricati, stalpii lor sa-i sfaramati; sa taiati dumbravile lor cele sfintite si dumnezeii lor cei ciopliti, si sa-i ardeti in foc.
Caci tu nu trebuie sa te inchini la alt dumnezeu, fara numai Domnului Dumnezeu, pentru ca numele lui este "Zelosul", Dumnezeu este zelos.
Nu cumva sa intri in legatura cu locuitorii tarii aceleai, pentru ca ei, urmand dupa dumnezeii lor si aducand jertfe dumnezeilor lor, te vor pofti si pe tine sa gusti din jertfa lor".
" Sa nu-ti faci dumnezei turnati". Nu spune " sa nu ma reprezentati pe mine prin icoane, statui", ci vorbeste clar despre alti dumnezei.
Crinuta si Rayan
Sheannamp spune:
In primul rand, mesaj de la moderator: va rog sa incetati cu mesajele off-topic, indiferent care sunt acestea, si mai ales, luati-o mai incet cu subtilele atacuri la persoane, respectiv religii. Nu jigniti inteligenta moderatorilor de pe DC, fiti convinsi ca stim sa citim printre randuri iar agresivitatea este interzisa, chiar daca este elegant ascunsa in manusi de catifea.
In al doilea rand, Ham, ma uimeste ca singurele exemple pe care le-ai gasit sunt Decameronul, Defoe sau Marquez. O fi fost Daniel Defoe medic, o scrie Marquez Dumnezeieste (desi parca este ateu) iar Bocaccio un pre-renascentist, dar operele de care spui sunt, totusi, referinte literare si nu medicale.
Sau poate, nu am inteles eu mesajul tau.
In fine, ca sa fac putina ordine, cine crede, crede, cine nu, mai bine nu se impartaseste.
Aceleaasi discutii interminabile privind ritualurile ortodoxe si scopul lor le am cu sotul meu (ortodox, de altfel).
E foarte greu sa explici unui om care nu crede in aceste lucruri de ce le faci.
Practic, argumentele rationale, stiintifice, nu exista. Si e normal sa fie asa. Cum sa argumentezi stiintific Invierea?
Nu poti nu? Pur si simplu, noi, crestinii o luam ca atare, credem cu tot sufletul ca Isus a trait, a murit si a inviat, fara sa avem nevoie de Arhimede, Pasteur sau Pavlov ca sa demonstreze validitatea acestor fapte.
Asa ca, cine vrea sa creada, crede, cine are nevoie de dovezi atunci mai bine se lasa pagubas in a participa la asemenea ritualuri.
Asa ca, din punctul meu de vedere (utilizator), discutia nu are de ce sa mai continue, fiecare vorbeste pe limba lui si incearca sa se inteleaga desi nici unul nu accepta ca nu intelege, de fapt, limba celuilalt.
Si, repet, daca ai temeri privind riscul infectant al Sfintei Impartasanii sau al Icoanelor din Biserica, mai bine nu mai te supui la asemenea ritualuri. E clar ca, de fapt, ele nu au nici o semnificatie asa ca nu are nici un rost sa le mai faci.
Cu toate acestea, nu inseamna ca daca nu vrei sa te impartasesti sau sa saruti icoanele din Biserica, esti un pacatos sau un crestin incomplet.
Fiecare e liber sa aiba credinta lui, atat timp cat este sincer cu el insusi in aceea credinta.
Din punctul meu de vedere si ateii au o credinta, si ii respect si ii accept ca atare pe cei care sunt siguri de ea.
Sanatate multa!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
crinuta spune:
quote:
Originally posted by ache
Crinuta,
puterea credintei sta tocmai in a crede si a te ruga la Divinitate fara reprezentari. Crezi in D-zeu chiar daca nu i-ai vazut chipul, cu atat mai mult ca ar avea infatisare umana. Pana la urma toate reprezentarile, fie icoane sau statui sunt create si imaginate de oameni, nu trimise de D-zeu pe pamant. Credinta fiind in inima si in suflet, de ce ai nevoie de intermediari intre tine si D-zeu? Scrie undeva ca e musai nevoie de icoane ca sa poti comunica cu El?
anca
17+ bb Adam
Sunt total de acord cu tine, dar asta nu inseamna ca daca unii au nevoie de icoane, se roaga altor dumnezei.
Daca e sa vorbesc strict in numele meul, asa simt si eu. Ma pot ruga oriunde, nu pup moaste, nu pup icoane, etc, dar asta nu inseamna ca ii desfiintez pe cei ce o fac.
Daca Dumnezeu chiar ar fi fost impotriva acestor reprezentari, prin toti sfintii care au fost pe pamant pana acum, nu putea transmite acest mesaj deosebit de important?
Biblia e fara de indoiala cartea de baza, dar nu e totul, si nu trebuie sa ne limitam doar la Biblie, deoarece de atunci au fost atati Sfinti pe pamant, care au lasat la randul lor multe mesaje.
Crinuta si Rayan
hannen spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Sunt total de acord cu tine, dar asta nu inseamna ca daca unii au nevoie de icoane, se roaga altor dumnezei.
Daca e sa vorbesc strict in numele meul, asa simt si eu. Ma pot ruga oriunde, nu pup moaste, nu pup icoane, etc, dar asta nu inseamna ca ii desfiintez pe cei ce o fac.
Daca Dumnezeu chiar ar fi fost impotriva acestor reprezentari, prin toti sfintii care au fost pe pamant pana acum, nu putea transmite acest mesaj deosebit de important?
Biblia e fara de indoiala cartea de baza, dar nu e totul, si nu trebuie sa ne limitam doar la Biblie, deoarece de atunci au fost atati Sfinti pe pamant, care au lasat la randul lor multe mesaje.
Crinuta si Rayan
Daca nu a folosit cuvintul "icoana" inseamna ca nu a transmis mesajul?
Pt. mine,nu ,Biblia nu este cartea de baza!
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by hannenquote:
Originally posted by crinuta
Crinuta si Rayan
Daca nu a folosit cuvintul "icoana" inseamna ca nu a transmis mesajul?
Pt. mine,nu ,Biblia nu este cartea de baza!
Hannen, trebuie sa repet sau e cazul de un avertisment?
Exista si alte topicuri pentru discutiile despre care religie e mai tare si care Carte mai buna!
Aici, aceste discutii sunt off-topic
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
hannen spune:
Sincer,nu intetionez un "combat" pe tema "care religie`i mai tare".
Schimbul de replici este interesant,de ce ne suspectezi la orice replica?