Este sanatos sa impartasim copii
Raspunsuri - Pagina 12
ham spune:
Sheannamp, citeshte Decameronul - Giovanni Boccacio sau Jurnal din Anul Ciumei - Daniel Defoe ori Dragostea in vremea holerei
- Gabriel Garcia Marquez k sa vezi ce mult seamana argumentele tale cu ale alora din evu' mediu - mistice, puerile, care neaga tot ce-a descoperit omenirea de la Pasteur shi Koch incoace; eu cand imi raceshte copilu' merg la medic nu kem popa- e totushi doar un om, n-o fo' investit de Dzeu sa faca miracole.
de ce nu torni stricnina peste vinu' sfant, k sa-tzi demonstrezi credintza, daca nimic nu-l afecteaza pe el, vinu' sfintzit?
intzeleg credintza da' pana la a-tzi risca sanatatea propiului copil...
cred ca shi Dzeu intzelege asta.
nu cred in Dzeu' care-tzi cere sa-tzi rishti viatza copilului, acela se numeshte altcumva!
Perioada de incubare data de la care o persoana este prima data infectata cu virusul si pana cand apar primele simptome este de regula de 16-18 zile, desi poate sa fie si de 25 de zile. De obicei persoanele infectate sunt contagioase o zi sau doua inainte sa apara primele simptome, desi ele pot sa raspandeasca virusul oricand intr-un interval cuprins intre 7 zile inainte pana la 9 zile dupa aparitia simptomelor .
http://www.emedonline.ro/cuprins/afectiuni/view.article.php/97
Risca-te tu!
ham spune:
quote:
Originally posted by Stanescu
Ham
Apropo, treaba cu stricnina o incercau in alt fel - ordalia.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
explica, k sa intzeleaga shi adeptzii teoriei fataliste:
Ordalia = o forma de transare a conflictelor, bazandu-te pe Dreptatea Divina.
Teoria ca Dvinitatea era cea care trebuia sa desemneze vinovatul a aparut īn evul mediu cu toate ca ordalia a preexistat acestei teorii. Cu toate ca rezultatul ordaliei nu era si nici nu putea sa fie īntotdeauna echitabil, īn cele mai multe cazuri ducea la clasarea cazului īntrucāt ambele parti credeau cu tarie īn virtutile ordaliei. De-a lungul timpului, īn diferite grupuri sociale ordaliile au īmbracat diferite forme:
o partida de box, alegerea de catre acuzat si acuzator a unu din doua vase dintre care unul era cu māncare otravita, automutilarea īn cazul recunoasterii vinovatiei, aruncarea sulitelor de ca;tre acuzatori asupra acuzatului, duelul īn diferite forme si cu diferite tipuri de arme, aruncarea acuzatului īn apele unui fluviu si altele.
pe scurt, suntem atata de infatuatzi shi ne credem atata de importantzi incat ne bazam pe Dreptatea Divina; eu cred ca Dzeu nu e baba din vecini, incat sa steie cu okiu' pe gaura keii, contabilizand imbucaturile shi injuraturile fiecaruia.
nu cred ca asta e menirea Divinitatzii shi k atare, o data ce mi-o dat creier, ma folosesc de el, ne-ashteptand k personal, Doamne-Doamne sa-mi poarte de grija; tot asha, nu ma bazez pe Dreptatea Divina- nu are timp sa pastoreasca orice scobit in nas a miliarde de prostovani.
sa ma ierte cei ce-or luat Biblia mot-a-mot shi cred ca o duc rau ca-i pedepseshte Dzeu- o duc fiindca nu reushesc sa faca ceva s-o duca mai bine; nu sunt de acord sa-L faci vinovat pe El pt. toate nereushitele noastre.
deci, repet parerea mea- impartashania k orice tzine de ritu' ortodox este buna, dar tzinand cont de regulile general valabile din viatza- nu bei dupe in bolnav, apai nu bei in nici o situatzie!
nu te sui pe biserica shi te arunci in cap, sperand sa demonstrezi ca biserica e un spatziu sfant!
hannen spune:
quote:
Originally posted by matildasep
Tu chiar crezi ca se intampla asa ceva? Faptul ca preotii citesc, canta, si ocolesc in jurul unei mese, face ca painea si vinul sa se transforme in trupul si sangele mantaitorului? Mantaitorul Isus, pe care tot preotii l-au rastignit, de frica sa nu mai creada lumea in ei, sa nu-si piarda puterea pe care o aveau pe-atunci si pe care inca o mai au asupra majoritatii.
Deci, de fapt il slaviti pe Isus, nu pe D=zeu.
Asta e marea greseala, lumea se duce la biserica si inchina in fata unui tablou cu Isus si cu fecioara Maria.si uita de D-zeu.
Isus a fost un PROFET trimis de D-zeu, la fel ca si Adam, prin care D=zeu a creat lumea, Ca si Avram, apoi Moise, prin care D=zeu a transmis mesaj faroanilor, pe-atunci ei nu credeau in D-zeu, apoi
Isus, trimis pt. a le arata evreilor, care desi credeau in D-zeu , nu-l raspectau, prin Isus a facut miracole, prin Isus le-a aratat ca el, D=zeu exista, si aici se face marea greseala, lumea crede ca Isus trebuie slavit pt. asta, dar el nu a fost decat un mesager al Domnului, la fel ca si ceilalti profeti, preotii catolici si ortodocsi s-au oprit la Isus, preotii evrei s-au oprit la Moise, musulmanii la Mohamaed, ultimul profet, deci preotii au decis aceste reguli de impartasanie, botez si restu..
Eu cred, ca Isus a fost pe pamant, si a facut miracole pt. oameni, dar acum e in rai , langa D-zeu, dar nu trebuie sa ne rugam lui, ci catre D-zeu. cel care ne-a creat. El ne vrea doar sa fim mai buni unii cu altii, sa ne ajutam, sa ne iubim, si sa-i multumim pt. ce ne da in fiecare zi.
Crinuta, daca lumea se duce la biserica pt. a se ruga lui D-zeu, de ce pupa icoanele , cand D-zeu a trimis cele 10 porunci, prin Isus, si a spus: " sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor " nu e oare un pacat?
De ce isi rup picioarele cand se deshumeaza cadavrele asa zisilor sfinti, sa=i pupe, atunci se gandeste cineva la D-zeu? Toti isi ating hainele, de aceste mumii, sa ia cat mai multi microbi, nu de alta. De ce cand ies marii preotii sare lumea sa le pupe mana, de ce trebuie sa va spovediti si sa va ingenunchiati in fata lor, cine sunt ei? unde e demnitatea?
Adevaratii preoti ne pot ajuta sa fim mai aproape de D-zeu, dar nu prin regulile impuse de biserica.
Menirea omului este de a respecta poruncile lui D-zeu. El ne-a dat minte , logica, potentialul de a gandi. Restul depinde de noi.
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
[/quote]
Matilda,
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
ellaalba spune:
Cata inteligenta!
Asa un popor de femei culte nu s-a mai pomenit! Stau si ma minunez si ma intreb de ce nu se propaseste neamul asta cu asa femei de vaza? Mare pacat de voi!
Io zic sa nu va mai irositi argumentele si elocinta pe net ci sa iesiti in agora sa luminati poporul!
Ella
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by ellaalba
Cata inteligenta!
Asa un popor de femei culte nu s-a mai pomenit! Stau si ma minunez si ma intreb de ce nu se propaseste neamul asta cu asa femei de vaza? Mare pacat de voi!
Io zic sa nu va mai irositi argumentele si elocinta pe net ci sa iesiti in agora sa luminati poporul!
Ella
Nu e nevoie sa fii sarcastica. Si nici sa te crezi superioara doar pentru ca tu urmezi cu sfintenie niste ritualuri si altii nu.
Criss si Alex
ham spune:
quote:
Cata inteligenta!
Ella
nu-tzi trebuie mare inteligentza k sa vezi ca Biblia INTERZICE inkinarea la picturi, sculpturi, moashte, etc
da' io crez ca iara e o interpretare prea mot-a-mot a Bibliei shi ca de fapt pe Dzeu nu intereseaza CUM ne aratam noi credintza in El, deci daca cineva asha gaseshte de cuvintza sa comunice cu Divinitatea, nu-i nici-un pacat!
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by hamquote:
Cata inteligenta!
Ella
nu-tzi trebuie mare inteligentza k sa vezi ca Biblia INTERZICE inkinarea la picturi, sculpturi, moashte, etc
da' io crez ca iara e o interpretare prea mot-a-mot a Bibliei shi ca de fapt pe Dzeu nu intereseaza CUM ne aratam noi credintza in El, deci daca cineva asha gaseshte de cuvintza sa comunice cu Divinitatea, nu-i nici-un pacat!
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
De fapt religia ortodoxa se bazeaza prea putin pe Biblie, si se axeaza mai mult pe traditii si ritualuri. Unele dintre ele de-a dreptul deplasate si care nu au nicio explicatie logica.( Nu ma refer acum la impartasanie.) Numai cine nu vrea, nu recunoaste si nu observa lucrul acesta.
Criss si Alex
crinuta spune:
quote:
Originally posted by hannenquote:
Originally posted by matildasep
Tu chiar crezi ca se intampla asa ceva? Faptul ca preotii citesc, canta, si ocolesc in jurul unei mese, face ca painea si vinul sa se transforme in trupul si sangele mantaitorului? Mantaitorul Isus, pe care tot preotii l-au rastignit, de frica sa nu mai creada lumea in ei, sa nu-si piarda puterea pe care o aveau pe-atunci si pe care inca o mai au asupra majoritatii.
Deci, de fapt il slaviti pe Isus, nu pe D=zeu.
Asta e marea greseala, lumea se duce la biserica si inchina in fata unui tablou cu Isus si cu fecioara Maria.si uita de D-zeu.
Isus a fost un PROFET trimis de D-zeu, la fel ca si Adam, prin care D=zeu a creat lumea, Ca si Avram, apoi Moise, prin care D=zeu a transmis mesaj faroanilor, pe-atunci ei nu credeau in D-zeu, apoi
Isus, trimis pt. a le arata evreilor, care desi credeau in D-zeu , nu-l raspectau, prin Isus a facut miracole, prin Isus le-a aratat ca el, D=zeu exista, si aici se face marea greseala, lumea crede ca Isus trebuie slavit pt. asta, dar el nu a fost decat un mesager al Domnului, la fel ca si ceilalti profeti, preotii catolici si ortodocsi s-au oprit la Isus, preotii evrei s-au oprit la Moise, musulmanii la Mohamaed, ultimul profet, deci preotii au decis aceste reguli de impartasanie, botez si restu..
Eu cred, ca Isus a fost pe pamant, si a facut miracole pt. oameni, dar acum e in rai , langa D-zeu, dar nu trebuie sa ne rugam lui, ci catre D-zeu. cel care ne-a creat. El ne vrea doar sa fim mai buni unii cu altii, sa ne ajutam, sa ne iubim, si sa-i multumim pt. ce ne da in fiecare zi.
Crinuta, daca lumea se duce la biserica pt. a se ruga lui D-zeu, de ce pupa icoanele , cand D-zeu a trimis cele 10 porunci, prin Isus, si a spus: " sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor " nu e oare un pacat?
De ce isi rup picioarele cand se deshumeaza cadavrele asa zisilor sfinti, sa=i pupe, atunci se gandeste cineva la D-zeu? Toti isi ating hainele, de aceste mumii, sa ia cat mai multi microbi, nu de alta. De ce cand ies marii preotii sare lumea sa le pupe mana, de ce trebuie sa va spovediti si sa va ingenunchiati in fata lor, cine sunt ei? unde e demnitatea?
Adevaratii preoti ne pot ajuta sa fim mai aproape de D-zeu, dar nu prin regulile impuse de biserica.
Menirea omului este de a respecta poruncile lui D-zeu. El ne-a dat minte , logica, potentialul de a gandi. Restul depinde de noi.
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
Matilda,
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
[/quote]
Iar o luam de la inceput?
Isus o fi profet pentru musulmani, pentru crestini este si va ramane Dumnezeu.
In ceea ce priveste pupatul icoanelor si a moastelor, nici eu nu sunt de acord cu exagerarea ( la catolici nu vei vedea asa ceva ).
Cu toate astea, iar se confunda chipul cioplit cu reprezentarea lui Dumnezeu prin icoane sau statui, si e o diferenta de la cer la pamant.
Stim bine ca acea porunca nu se refera la asta.
Una este sa imi fac eu acum un vitel de aur pe care sa il venerez, si alta este sa ma inchin in fatza unei icoane care il reprezinta pe Isus. Nu ma inchin la obiectul in sine, ci doar la Isus.
S-a mai explicat asta de N ori, nu inteleg de ce o luam de la capat, si suntem si off topic, deoarece aici se discuta despre Impartasanie.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:
Originally posted by hamquote:
Cata inteligenta!
Ella
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
De fapt religia ortodoxa se bazeaza prea putin pe Biblie, si se axeaza mai mult pe traditii si ritualuri. Unele dintre ele de-a dreptul deplasate si care nu au nicio explicatie logica.( Nu ma refer acum la impartasanie.) Numai cine nu vrea, nu recunoaste si nu observa lucrul acesta.
Criss si Alex
Subscriu in totalitate. Esti prima care a spus-o aici!
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm