Este sanatos sa impartasim copii

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

asta nu dovedeste ca preotului respectiv i se clatina credinta, ci credinciosilor din jur, care urmau sa se impartaseasca dupa femeia cu herpes; pentru ei a facut-o si nu pentru el, ca doar nu el urma sa se impartaseasca..

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

quote:
Originally posted by crinuta

quote:
Originally posted by matildasep

quote:
Originally posted by adelamatei
.IMPARTASANIA E painea si vinul care in chip nevazut in timpul SFINTEI LITURGHII se transforma in TRUPUL si SANGELE MANTUITORULUI. [ /quote]

Tu chiar crezi ca se intampla asa ceva? Faptul ca preotii citesc, canta, si ocolesc in jurul unei mese, face ca painea si vinul sa se transforme in trupul si sangele mantaitorului? Mantaitorul Isus, pe care tot preotii l-au rastignit, de frica sa nu mai creada lumea in ei, sa nu-si piarda puterea pe care o aveau pe-atunci si pe care inca o mai au asupra majoritatii.
Deci, de fapt il slaviti pe Isus, nu pe D=zeu.
Asta e marea greseala, lumea se duce la biserica si inchina in fata unui tablou cu Isus si cu fecioara Maria.si uita de D-zeu.

Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."

Am citit de vreo 3 ori raspunsul tau, ca tot nu-mi venea sa cred ce citesc.
Te-as intreba daca tu stii Cine este Isus???????? Te intreb, pentru ca, tu afirmi ca oamenii gresesc mergand la Biserica si inchinandu-se unor icoane cu Isus si Fecioara Maria, uitand de Dumnezeu, dupa parerea ta.

Sorry, dar nu mi se par deloc off topic raspunsurile. Au legatura cu Impartasania, deci nu vad care e problema.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Isus a fost un PROFET trimis de D-zeu, la fel ca si Adam, prin care D=zeu a creat lumea, Ca si Avram, apoi Moise, prin care D=zeu a transmis mesaj faroanilor, pe-atunci ei nu credeau in D-zeu, apoi
Isus, trimis pt. a le arata evreilor, care desi credeau in D-zeu , nu-l raspectau, prin Isus a facut miracole, prin Isus le-a aratat ca el, D=zeu exista, si aici se face marea greseala, lumea crede ca Isus trebuie slavit pt. asta, dar el nu a fost decat un mesager al Domnului, la fel ca si ceilalti profeti, preotii catolici si ortodocsi s-au oprit la Isus, preotii evrei s-au oprit la Moise, musulmanii la Mohamaed, ultimul profet, deci preotii au decis aceste reguli de impartasanie, botez si restu..
Eu cred, ca Isus a fost pe pamant, si a facut miracole pt. oameni, dar acum e in rai , langa D-zeu, dar nu trebuie sa ne rugam lui, ci catre D-zeu. cel care ne-a creat. El ne vrea doar sa fim mai buni unii cu altii, sa ne ajutam, sa ne iubim, si sa-i multumim pt. ce ne da in fiecare zi.

Crinuta, daca lumea se duce la biserica pt. a se ruga lui D-zeu, de ce pupa icoanele , cand D-zeu a trimis cele 10 porunci, prin Isus, si a spus: " sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor " nu e oare un pacat?
De ce isi rup picioarele cand se deshumeaza cadavrele asa zisilor sfinti, sa=i pupe, atunci se gandeste cineva la D-zeu? Toti isi ating hainele, de aceste mumii, sa ia cat mai multi microbi, nu de alta. De ce cand ies marii preotii sare lumea sa le pupe mana, de ce trebuie sa va spovediti si sa va ingenunchiati in fata lor, cine sunt ei? unde e demnitatea?
Adevaratii preoti ne pot ajuta sa fim mai aproape de D-zeu, dar nu prin regulile impuse de biserica.
Menirea omului este de a respecta poruncile lui D-zeu. El ne-a dat minte , logica, potentialul de a gandi. Restul depinde de noi.

Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:

Tu chiar crezi ca se intampla asa ceva? Faptul ca preotii citesc, canta, si ocolesc in jurul unei mese, face ca painea si vinul sa se transforme in trupul si sangele mantaitorului? Mantaitorul Isus, pe care tot preotii l-au rastignit, de frica sa nu mai creada lumea in ei, sa nu-si piarda puterea pe care o aveau pe-atunci si pe care inca o mai au asupra majoritatii.
Asta e marea greseala, lumea se duce la biserica si inchina in fata unui tablou cu Isus si cu fecioara Maria.si uita de D-zeu.

Isus a fost un PROFET trimis de D-zeu, la fel ca si Adam, prin care D=zeu a creat lumea, Ca si Avram, apoi Moise, prin care D=zeu a transmis mesaj faroanilor, pe-atunci ei nu credeau in D-zeu, apoi
Isus, trimis pt. a le arata evreilor, care desi credeau in D-zeu , nu-l raspectau, prin Isus a facut miracole, prin Isus le-a aratat ca el, D=zeu exista, si aici se face marea greseala, lumea crede ca Isus trebuie slavit pt. asta, dar el nu a fost decat un mesager al Domnului, la fel ca si ceilalti profeti, preotii catolici si ortodocsi s-au oprit la Isus, preotii evrei s-au oprit la Moise, musulmanii la Mohamaed, ultimul profet, deci preotii au decis aceste reguli de impartasanie, botez si restu..
Eu cred, ca Isus a fost pe pamant, si a facut miracole pt. oameni, dar acum e in rai , langa D-zeu, dar nu trebuie sa ne rugam lui, ci catre D-zeu. cel care ne-a creat. El ne vrea doar sa fim mai buni unii cu altii, sa ne ajutam, sa ne iubim, si sa-i multumim pt. ce ne da in fiecare zi.

Crinuta, daca lumea se duce la biserica pt. a se ruga lui D-zeu, de ce pupa icoanele , cand D-zeu a trimis cele 10 porunci, prin Isus, si a spus: " sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor " nu e oare un pacat?
De ce isi rup picioarele cand se deshumeaza cadavrele asa zisilor sfinti, sa=i pupe, atunci se gandeste cineva la D-zeu? Toti isi ating hainele, de aceste mumii, sa ia cat mai multi microbi, nu de alta. De ce cand ies marii preotii sare lumea sa le pupe mana, de ce trebuie sa va spovediti si sa va ingenunchiati in fata lor, cine sunt ei? unde e demnitatea?
Adevaratii preoti ne pot ajuta sa fim mai aproape de D-zeu, dar nu prin regulile impuse de biserica.
Menirea omului este de a respecta poruncile lui D-zeu. El ne-a dat minte , logica, potentialul de a gandi. Restul depinde de noi.

[/quote]

foooarte on-topic , sper sa nu mi se faca dor de acsinte ;-)
este imposibil sa ramina vreun topic unde cineva pune o intrebare tehnica incadrata intr-un anume cult religios si sa nu curga raspunsurile de genul adevarul meu, credinta mea, cea mai tare din parcare; de ce nu va deschideti topice separate si am avea toti o idee despre miile de culte/secte/credinte, de la ortodocsi la scientologici, de la budisti la iehovisti si inapoi, si nu s-ar mai face talmes-balmes toate topicele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

quote:
Originally posted by crinuta

quote:

quote:
Originally posted by adelamatei
.IMPARTASANIA E painea si vinul care in chip nevazut in timpul SFINTEI LITURGHII se transforma in TRUPUL si SANGELE MANTUITORULUI. [ /quote]Tu chiar crezi ca se intampla asa ceva? Faptul ca preotii citesc, canta, si ocolesc in jurul unei mese, face ca painea si vinul sa se transforme in trupul si sangele mantaitorului? Mantaitorul Isus, pe care tot preotii l-au rastignit, de frica sa nu mai creada lumea in ei, sa nu-si piarda puterea pe care o aveau pe-atunci si pe care inca o mai au asupra majoritatii.

Am citit de vreo 3 ori raspunsul tau, ca tot nu-mi venea sa cred ce citesc.
Te-as intreba daca tu stii Cine este Isus???????? Te intreb, pentru ca, tu afirmi ca oamenii gresesc mergand la Biserica si inchinandu-se unor icoane cu Isus si Fecioara Maria, uitand de Dumnezeu, dupa parerea ta. Sorry, dar nu mi se par deloc off topic raspunsurile. Au legatura cu Impartasania, deci nu vad care e problema.Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Eu cred, ca Isus a fost pe pamant, si a facut miracole pt. oameni, dar acum e in rai , langa D-zeu, dar nu trebuie sa ne rugam lui, ci catre D-zeu. cel care ne-a creat. El ne vrea doar sa fim mai buni unii cu altii, sa ne ajutam, sa ne iubim, si sa-i multumim pt. ce ne da in fiecare zi.Crinuta, daca lumea se duce la biserica pt. a se ruga lui D-zeu, de ce pupa icoanele , cand D-zeu a trimis cele 10 porunci, prin Isus, si a spus: " sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor " nu e oare un pacat?

"Allah, Allah turcii racnesc "... Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

quote:

foooarte on-topic , sper sa nu mi se faca dor de acsinte ;-)
este imposibil sa ramina vreun topic unde cineva pune o intrebare tehnica incadrata intr-un anume cult religios si sa nu curga raspunsurile de genul adevarul meu, credinta mea, cea mai tare din parcare; de ce nu va deschideti topice separate si am avea toti o idee despre miile de culte/secte/credinte, de la ortodocsi la scientologici, de la budisti la iehovisti si inapoi, si nu s-ar mai face talmes-balmes toate topicele.

[/quote]

Mi se pare incredibil cand citesc de cata intoleranta si rautate dau unii dovada pe forum. Daca nu le impartaseste cineva opinia, sunt cateva persoane care sar ca arse.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Ana Stroe i-am raspuns la intrebarea Crinutei, daca stiu cine e Isus? Si-atat. Asta e istoria religiilor, si asta e realitatea. Nu vreau si nici nu ma intereseaza sa deschid vre-un subiect despre asta, fiecare e liber sa se roage la cine si la ce vrea. Nu fac parte dintr-un nici-un cult ,secta, biserica, religie, e doar parerea mea, de ce te deranjeaza asa tare?
Irina C. , daca ai insinuat ca sunt vreo turcoaica , ai gresit, nu sunt de-acord cu slavirea lui Mohamed, cum nu sunt nici de-acord cu slavirea lui Isus, oricum chiar daca as fi , de ce te intriga asta? Ai citit cumva regulile acestui forum, inainte de a posta? cred ca atacul la persoana pe care l-ai facut e cam deplasat... Sper sa fie sesizat de moderatori , sau turcii nu au voie sa tasteze pe aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
Din punctul meu de vedere, de medic si ortodoxa, impartasania si lingurita cu care se face este cel mai curat lucru posibil. Si mai lipsit de rau si microbi.

Sheannamp, k medic ar trebui sa shtii:

Oreionul
Oreionul este o boala cauzata de un virus care de regula se raspandeste prin saliva si poate infecta multe parti ale corpului, in special glandele salivare

http://www.emedonline.ro/cuprins/afectiuni/view.list.php

SIDA, Ebola, Lassa, Rabia, (k shi multe alte boli) se pot transmite prin saliva (de fapt tot ce se transmite pe calea aerului se transmite shi prin saliva)....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

referitor la icoane, "inchinarea la idoli" cum spun unii...un link interesant
http://biserica.org/Publicatii/1995/NoIV/24_index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
...Sper sa fie sesizat de moderatori , sau turcii nu au voie sa tasteze pe aici?

Fara suparare, Matilda, dar este doar un citat. Care nu trebuie luat chiar mot-a-mot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:
...Sper sa fie sesizat de moderatori , sau turcii nu au voie sa tasteze pe aici?
Fara suparare, Matilda, dar este doar un citat. Care nu trebuie luat chiar mot-a-mot!

exact
scuze, o sa editez si o sa pun ghilimele, dar nu mi-a trecut prin cap ca cineva trecut prin scoala romaneasca n-a citit "Penes curcanul" Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput