***Mamicile de capsunici gatesc***

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by Pepsi

madi, nu cred ca ai pus prea putina drojdie, vasul in care sta la crescut cele 12 ore trebuie acoperit, a doua zi dupa cele 12 ore masa este moale, si cind o modelezi inainte sa ii dai forma de piine si s=o mai lasi 2 h eu pun faina peste cind o modelez pina nu mi se mai lipeste de mina. pe fundul oalei am vazut ca merge mai bine daca pun hirtie sulfurizata, tot se innegreste, dar mai putin oala, cred ca a iesit tare ptr ca ere prea moale.si cind sta cele 2 ore inca la crescut tre sa fie acoperit. sarumina ptr reteta de clatite, asa erau cele pe care le-am mincat la restaurant si in plus aveau deasupra nu stiu cum albus ou asa ca un munte ridicat in sus peste clatita si caramelizat la cuptor.




Pepsi pui hartia chiar daca pui apa si ulei pe fundul cratitei?

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana




"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Madi, uite reteta aici:

Brownies Cappuccino

Pentru stratul de prajitura:
120 g ciocolata amaruie de calitate, rupta in bucatele
85 g unt, taiat bucatele
1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
3/4 pah. zahar
1 fiola de esenta de vanilie
2 oua
1/2 pah. faina
un virf de cutit de sare
1/2 pah. de miez de nuca, taiat bucati nu prea mici

Pentru crema:
150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie) sau Philadelphia
40 g unt moale
3/4 pah. zahar pudra, cernuta
1/2 fiola de vanilie
1/2 lingurita scortisoara

Pentru glazura de ciocolata:
80 g ciocolata amaruie de calitate
20 g unt
1/4 cana frisca lichida
2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte

Prepararea prajiturii:
Se infierbinta cuptorul la 180 Ñ, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma patrata de 20cm x 20cm. (eu folosesc hirtia de copt)
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga pe rind ouale; se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca.
Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min. Se poate verifica cu o scobitoare: daca se lipesc farimituri de ea, este gata. Se scoate din cuptor si se raceste complet.

Prepararea cremei:
Se bate cu mixerul crema de brinza cu untul, pina cind crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate citeva minute. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii. Se pune la rece pentru 1-2 ore.

Prepararea glazurii:
Se topeste pe baie de apa ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecind continuu, pina cind glazura devine omogena. Se raceste pina la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform pe stratul de crema. Se acopera prajitura si se da la rece pentru minim 3 ore.

Desi.....blatul mi-a iesit cam tare si cremele cam moi......pot spune ca e super buna si fffffff dulce!Nu ma astepta sa placa la cineva tinand cont ca ceva, unde am gresit dar.........surpriza:a fost f apreciata!


www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">SARBATORI

DAVID
Alyna si David (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Poze cu prepararea pas cu pas a prajiturii aici http://community.webshots.com/album/547388841PdmBUL?start=0(oferite cu amabilitate de Alina (Davina)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">SARBATORI

DAVID
Alyna si David (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by Alyna24

Madi, uite reteta aici:




Alyna Destul de migaloasa reteta aceasta, dar pare buna.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana




"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Sa va arat ce deserturi am mai facut

twix muffins ,e foarte bun si usor de facut, aici aveti reteta.

Michelle mamica lui Mario Dominic 15.05.2007

POZE


www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Mihamora, m-am uitat pe site-ul pe care l-ai pus...am stat cam 2 ore...cred ca mi-am gresit vocatia...sau poate am fost "chef" intr-o viata anterioara, imi place dar nu prea fac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Buna fetelor, am reteta pe birou de ceva vreme,uite ca azi am un pic de timp....

Sweet and Sour Spareribs - Costite in sos dulce-acrisor

Ingredinte:
-1,5 kg de costite
-3 linguri de zahar brun
-2 linguri de amidon
-1/4 cana otet
-1/2 cana de ketchup
-1 conserva de ananas- din acela maruntit (500-600 gr)
-1 lingura sos de soia

Preparare:
Se amesteca zaharul, amidonul, otet, ketchup, ananas si sosul de soia.Se pune pe foc la foc mediu si se amesteca pina se omogenizeaza si incepe sa se ingroase. Intr-un vas, eu folosesc un vas oval de ceramica, se pune un rind de costite, taiata bucati, se sareaza si se pipereaza si se pune jumatate din sosul cald, apoi se aseaza restul de costite si se pune restul de sos. Se acopera (cu capac sau folie de aluminiu) si se da la cuptor pentru 2 ore la 175 C (350 F). Se serveste cu pireu, sau legume. Pofta Buna !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Pun si eu o reteta de prajitura care e vinovata de kilogramele mele in plus - napolitana cu crema de caramel; e foarte usor de facut si super buna.
Crema:
-se amesteca 1 pachet de unt+ 1 cana jumate de zahar+ 6 galbenusuri+ o cana de nuca macinata (optional)
-se topesc 2 cani de zahar la foc mic dupa care se adauga crema si se mai amesteca pana se omogenizeaza.
Se intinde calda pe foi.
Poza aici.




Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)


www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Am ramas datoare cu o reteta :"Sufleu cu sunca si ciuperci":
100g sunca, 100 g ciuperci, 4 oua, 1 pahar smantana, 1 lgt unt, 100 g faina, 4-5 lg pesmet, 100 gr cascaval razuit, sare, piper
Tai cupercile si sunca si se razuie cascavalul.Separat se face un sos alb prin maestecarea smantanii si fainei.Se pune faian cate putin sa nu se faca cocoloase.Se separa ouale si si in faina cu smantana se adauga galbenusurile, untul topit si cupercile, sunca si o parte din cascaval.Se adauga dupa gust sare si piper.Se bat albusurile spuma si se adauga la final peste amestecul de mai sus.Se unge cu unt un vas de yena( am facut eu), se presara pesmetul si se toarna amestecul.Se presara cascavalul ramas ras si se da la cuptor pe baine marine pt 30 min(sau dupa caz pana se rumeneste).

Pofta buna!
E super buna!


Alyna @
DAVID(22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by Alyna24

Am ramas datoare cu o reteta :"Sufleu cu sunca si ciuperci":
Alyna @
DAVID(22 Aprilie 2007)





Alyna

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana


Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput