***Mamicile de capsunici gatesc***
Raspunsuri - Pagina 10
Ioana13 spune:
Am facut si eu piinea dupa reteta lui Pepsi! Tare buna, dar am o intrebare pt Pepsi sau cine a mai facut piine, cam cita faina trebuie pusa dupa 12 ore, ca eu am tot pus si framintind-o s-a tot lipit. trebuie framintata bine sau numai invirtita la suprafata prin faina. Ca mie nu mi-a crescut ca in pozele vazute pe aici, adica cu gauri mari, ca de crescut a crescut.
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
Pepsi spune:
miniuta, si eu am facut piinea lui pocahontas de 30 min, ceva gresesc cred, sau pun prea putine cantitate ca mie una nu mi se umfla asa, si am cumparat si praf de copt nou. si eu sint mare fan la culinar, au multe retete bune, am gasit bloguri superbe ale fetelor, si viata sa am sa fac atita mincare, dar tu scrii acolo, ca eu una numa ma uit, si asta de ani de zile, nici nu am cont
ioana, citeodata eu la piinea aia de dospit 24 ore mai imi ung bine miinile cu ulei si o framint, dar de multe ori mai torn cam 1-2 cani de faina peste si o mai framint pina nu se mai lipeste de minii(ca mie-mi place s=o framint) da aia nu scrie in reteta, dar eu asa fac.
si ca am tot promis pe aici reteta mea de pasca, acuma ca va apropiati de pastele vostru uite ca va dau si reteta
reteta Pasca
se face un aluat de cozonac din 600 g faina, 140 linguri zahar, 250-300 ml lapte, 40 g drojdie proaspata(eu pun 1 lingura de drojdie uscata) 4 galbenusuri, 2 linguri ulei, 2 linguri unt, coaja rasa de la o lamiie si portocala, ingredientele se tin la cald cu 10-12 ore inainte de a se face cozonacul, eu il framint si fac ca si un aluat de cozonac(daca vreti sa scriu ziceti) apoi din aluatul obtinut intind o foaie nu f subtire, pe care o ung cu 400 g brinza vaca+stafide + rom+zahar. se ruleaza si se taie bucati de cca 3 cm latime, se aduce capatul fiecarei bucati la mijloc si e aseaza pe aceeasi parte in jos pe tava unsa,pe margini mai pun asa ca o impretitura din acelasi aluat(daca mai ramine) se lasa sa creasca se ung cu ou batut cu putina apa rece, se da la cuptor se coc foc moderat cam 40-45 min.
pofta mare, am poze cu pasca asta in albumul meu cu bucataria
spor la facut bunatati de paste
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
miniuta spune:
fetelor, sa ma iertati, eu intru aici din an in pasti, asa ca daca e sa nu raspund prompt mai bine ma trageti de maneca la capsunele, ca sa intru aici. acum am intrat intamplator, ca vazusem ca a scris pepsi, altfel...cine stie cand mai intram.
ioana, ma bucur ca ti-a placut painea. si lui patrick la fel. foarte bine. eu ma gandesc ca acum, daca se apropie capsuneii de un an, putem sa incercam sa le introducem si alte alimente cara pana acum erau interzise, ca albusul de ou de ex. david mereu se catara pe mine cand mananc ceva, si ce sa-i dau, salata cu gratar sau din mancarea mea??? ii dau putin miez de paine sau grisine. ba chiar citisem undeva ca vaccinul de un an care se face in ro contine albus de ou, si e bine ca spre varsta asta sa se introduca si albusul, ca sa se depisteze o eventuala alergie.
pepsi, painea lui poca mi-a placut ca e usor de facut si rapida, cand ai toate ingredientele in casa (iaurtul imi lipseste uneori). eu cred ca esentiala e faina, cel putin la mine asa e mereu. daca faina a fost buna, mereu mi-au crescut aluaturile si tot restul. praf de copt eu folosesc de la dr oetker, imi place cel mai mult. si da, eu si scriu pe site-ul culinar.ro din cand in cand, acolo am avut prima experienta forumistica cu fetele care tineau monti, si cu care am slabit inainte sa raman gravida de la 64 la 57 de kg. asa ca mai si scriu. dar rar, ca ai vazut, la scris nu ma prea inghesui...la citit sunt eu prima!
ninutza, iarta-ma, nu am vazut decat azi intrebarea. uite, iti pun link.ul cu reteta, tot de pe culinar.ro, evident!http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14970/Acordeon-din-cartof/
eu sunt mare fan, nici nu mai caut alte site-uri culinare, ca si asa nu am timp destul sa gatesc tot ce as vrea de acolo.
spor la bucatarit.
mamica lui david(21.05.2007)
Ioana13 spune:
Miniuta am abservat ca sint mai rare intrarile pe aici, nu-i bai, atita timp cit sint consistente, gustoase si usor de facut
Pepsi asadar mai intra destula faina, ca sa stiu. Asa o sa fac. Dar zici ca 24 de ore se dospeste? Parca era 12+2
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
Pepsi spune:
ioana, scuze asa este 12+2......alta e reteta cu 24h
miniuta, da si mie im place tare mult situl ala ptr bucatareala, nici eu nu apuc sa fac tot ce e acolo, mai au fetele si blogurile....cum e maya, ma omoara! sint super si retetele ies exact faina eu folosesc dinaia care nu e albita, si nici prelucrata, cind ii fac lui david piine pun dinaia bio pe piatra facuta faina.....da am sa o schimb sa vad daca e de la ea, merci de pont de monti m=am agatat si eu acuma, si sint pe calea cea buna
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
Ioana13 spune:
Pepsi ai rabdare sa stai 24 de ore sa se dospeasca? Eu am visat toata noaptea ca fac piine, cind am facut prima data reteta ta si abia am asteptat sa ma trezesc sa finalizez procedeul. Acum am mai pus de una... sper sa visez altceva.
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)