MARE ATENTIE

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by claudia_a
Daca veti constientiza nenorocirea (a mamicii care a stat in travaliu 45 minute fara sa o verifice nimeni si care are baietelul nenorocit pe viata; a taticului ramas fara sotie care s-a chinuit cu hemoragie o noapte...) atunci veti intelege odata pentru totdeauna ca traim intr-o tara in care nu suntem respectati ca oameni, in care omenia lipseste cu desavarsire...

Daca e sa judecam atat de in amanunt atunci trebuie sa fim drepti.
Din nefericire, acel baiat este nenorocit pe viata din cauza unei boli mostenite genetic si nu din cauza unui travaliu de 45 de ore nesupravegheat. Lucru tinut bine ascuns de catre presa.
Ce subiect de scandal ar mai fi avut daca dezvaluiau faptul ca o boala mostenita genetic si fara tratament este cauza si nu medicii si personalul medical.

In ceea ce priveste omenia, da, lipseste cu desavarsire.
Numai la noi se poate veni cu pretentia ca medicul sa te consulte mai intai pe tine, care ai un atac de panica, decat pe pacientul in iminenta de coma de pe targa de alaturi.........

Edit: iar eu nu trebuie sa ma pun pentru cateva secunde in locul acelor familii. Am fost acolo timp de 7 luni.
Daca nu eram in Romania, la spitalul Polizu, tratata de medicii si personalul de aici, ci in oricare alta tara europeana acum numai aveam doi baietei minunati in jurul meu. Ar fi costat mult prea scump cele 7 luni de internare si tratament si nimeni nu dadea banii astia doar ca sa tin eu sarcina.
Asa ca.....imi pot permite sa vorbesc despre ce inseamna medicina romaneasca, din ambele perspective (si pacienta si medic).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ce boala are micul sebastian?
si de ce nu spun parintii lui asta?
scuze, dar nu mi s-au parut genul "mincinos"
si-atuinci???

Anna, eu sunt convinsa ca exista miracole in medicina romaneasca, tu esti un exemplu, dar exista si f multa nepasare.Nu putem inchide ochii.
Eu am lesinat pur si simplu in salonul de la postoperator pt ca nu era nimeni acolo! nicio asistenta, le cheamam si se faceau ca nu aud....
doctorul meu in care aveam cea mai multa incredere m-a vazut atat de putin, incat nu i-am ma spus....nu stiam cum sa plec mai repede acasa, asa ca nu i-am zis nimic de lesin. inconstienta, nu?
Cu mila lui Dumnezeu nu a fost nimica grav, dar daca????

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Sabina, din surse cat se poate de obiective (si nu mincinoasa si speculativa presa romaneasca) pot sa iti spun urmatoarele.
Initial s-a suspicionat o tumora cerebrala la micutul Sebastian, ulterior, investigatiile au confirmat ca era vorba de multiple accidente cerebrale hemoragice pe care micutul le-a suferit atat in uter cat si dupa nastere. Acestea au aparut ca urmare a unei tulburari de coagulare, mostenita genetic pe linie materna.
Gravele probleme neurologice de care sufera, si care sunt din pacate ireversibile se datoreaza acestor multiple accidente cerebrale.
Parintii nu au stiut de aceste lucruri decat acum , dupa investigatii. Ei, nestiind de aceste accidente cerbrale ( nu s-au diagnosticat nici inainte si nici dupa nastere), au pus pe seama travaliului si circularei de cordon complicatiile neurologice.
Ori, travaliul de 45 de minute (supravegheat sau nu) nu este unul atat de lung iar circulara de cordon si presupusa hipoxie perinatala nu sunt cele din cauza carora Sebastian nu vede si nu aude si are tulburari de deglutitie. Acestea ar putea doar, cel mult, sa fie un factor defavorizant dar, nici de cum, determinantul principal.
Presa a refuzat sa publice aceste dezmintiri, desi, am inteles ca a primit toate aceste informatii.
Cred ca e greu sa scrii ca te-ai inselat si sa risti un proces de calomnie nu?

In alta ordine de idei, citeam un comentariu pe care nu il mai gasesc din pacate despre experienta unei colecistectomii efectuate in SUEDIA.
De groaza e putin spus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da cum de ginecologul nu si-a dat seama? tulburare de coagulare nu e ceva f grav in sarcina? sau e de mai multe feluri?
din cate stiu eu, Badiu le pune pe toate sa-si faca analizele astea, si pe mine m-a pus acuma, desi la prima sarcina nu prezentam niciun simptom.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Slava Domnului, am avut noroc si am dat in tara peste medici-oameni de nota 10!M-au tratat cu respect, atentie,fara sa dau nimic in stanga si in dreapta.
Aici in schimb, am dat din pacate de medici incompetenti,si am mers la muuuulti din pacate.Diagnotic de cancer pus pe seama aspectului sangerarii(nu intru in amanunte din bun simt), programare ptr avort in conditiile in care eram suspecta de rubeola, diagnostic pus fara analize amanuntite(am insistat eu sa mi se repete analizele)pus diagnostic de meningita cand eu am ajuns la spital in toiul noptii cu frisoane si stare generala de rau, abia mergeam pe picioare cu copil dupa mine...aveam mastita de altfel, si din nefericire lista continuua...
deci, abia astept sa vin in tara sa merg la un MEDIC!
Insa cand citesc articole de genul celui de aici...ma ingrozesc, mai mult de lipsa omeniei decat de lipsa profesionalismului care se desprinde mai putin , mai ales ptr "ochiul" necunoscatorului in ale medicinii.
am fost putin off topic, insa am vrut sa subliniez ca ROMANIA are medici muuuuuult mai buni decat Japonia, si zau ca am fost la cativa pe aici.
a...nu ma lasa inima sa nu zic ca am nascut ca-n jungla in ciuda tehnologiei Japoniei...dar cum zicea cineva mai sus, D-zeu e mare, si cateodata farama aceea de noroc iti poate salva viata...

Nikole,mami lui albastrel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Un sigur lucru pot sa va spun despre dr. Ruxandra Dumitrescu: ii plac banii, si daca nu ii da-i nu se uita la tine. Eu am nascut cu ea, si m-am descurcat in privinta asta, pana la nastere, dupa, m-a uitat in spital (probabil n-au multumit-o banii primiti), oricum am avut noroc si totul a decurs bine, multumesc lui D=zeu, doar cu un stafilococ luat din spital si a trebuit sa-i dau fetitei la o luna antibiotic.
Dar saraca femeie, a avut nenorocul sa fie simpla de la tara si sa nu aiba posibilitatea de a ii da bani, si de a se informa de pe internet, in privinta medicului.
Din pacate asta e realitatea, nu ai bani, nu se uita nimeni la tine.

Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."

Mergi la inceput