Cel mai mare BRAD din Europa la Bucuresti !
Raspunsuri - Pagina 6
loryi1974 spune:
Daca m-as fi blocat in trafic de la Izvor,m-as fi intors urgent cu copilul spre o zona normala,o mica plimbare spre Eroilor nu i-ar fi facut rau.
Cat despre a invata un copil despre semnificatia Unirii ,in principiu este un lucru firesc si laudabil,dar eu cred ca l-ai dus la parada ca sa vada tancurile si avioanele.
grasulici spune:
pt diuna: trafic blocat-asta se intampla in fiecare zi dimineata si seara in orice colt de Bucuresti-deci mie chiar nu mi-a sugerat nimic asta, sincer; metrou plin: deja vu, every day in Bucuresti-iar nu mi-a sugerat nimic
cat despre lectii de istorie: poate ca exagerezi un pic cu asta; poate sa astept pana la majorat?
pentru diablette: sunt lipsita de responsabilitate pt ca am ales sa raman in Bucuresti sau chiar in Ro. poate ca nici la patinoar nu ar mai trebui sa-l duc pt ca si acolo e f aglomerat
esenta mesajului meu (poate cam lung si patetic) a fost: suntem inca foarte departe de ceea ce inseamna civilizatie, indiferent ca este vorba despre una americana sau europeana; cat despre urcarea pe capota masinii-esti chiar tendentioasa-ai copii? cand sunt in pericol te gandesti la ce?????????
nu am aflat ca a fost cel mai mediatizat eveniment decat duminica seara; ajung seara acasa ff tarziu; am aflat intr-una din seri la un jurnal ca pe 1 dec se va aprinde bradul; habar n-am avut ca e cel mai mare sau mai mic sau mai nu stiu cum; nu stiu daca e cazul sa acuzati aici; pur si simplu am vrut sa ii fac o surpriza micutului si atat. nu am acuzat decat fff proasta organizare
lipsa de responsabilitate cred ca au avut cei care cred ca au "organizat" evenimentul respectiv.
Jasmine spune:
quote:
Originally posted by grasulici
si ca sa fac un rezumat al zilei de 1 DEC.:
1.am incercat dimineata sa ajungem la parada de la Arcul de Triumf-nu am reusit pt ca desi s-a anuntat ceva prin presa despre asta, nu am reusit sa aflam de nicaieri ora inceperii asa ca am ajuns exact cand s-a terminat;
si eu am cautat mult si bine pana am gasit comunicatul oficial al MAPN care spunea clar ca parada militara de la Arcul de Triumf va incepe la ora 11 si se va termina la 12:30.
Evident ca sambata dimineata traficul a fost groaznic,mult mai rau decat intr-o zi de lucru,astfel ca am ajuns la Arcul de Triumf la ora 11:30,taman la fix pt a prinde ultimele acorduri ale fanfarei.Marea parada se terminase la 11:25,din spusele celor care ajunsesera mai devreme.
mariamunteanu spune:
Si totusi nu inteleg ceva, poate ma ajutati - ce anume i-a animat pe cei care s-au imbulzit in asemenea hal si cu asemenea riscuri enorme ? Ce a fost atat de nemaipomenit acolo, ce e veniment unic si irepetabil s-a petrecut, ca sa te faca sa te arunci de buna voie intr-o aglomeratie de nedescris ?
Maria
Diablette spune:
grasulici, eu nu-ti spun cum sa-ti cresti copilul, departe de mine gandul asta. Dar... citez "am crezut ca nu mai scapam de data asta...am avut noroc si am ajuns la o masina care era parcata pe trotuar; l-am luat pe micut si l-am asezat pe capota masinii respective; dar nici de data asta "linistea" nu a durat prea mult; multimea iar a devenit agitata si masina incepuse sa devina instabila ; " - de ce nu ai plecat cand ai realizat ca este o situatie periculoasa pt. tine si copil????
Referitor la afirmatia "suntem inca foarte departe de ceea ce inseamna civilizatie, indiferent ca este vorba despre una americana sau europeana", s-ar putea sa te contrazici singura.
Mie personal nu mi se pare o actiune civilizata urcarea copilului pe capota masinii altcuiva. Copilul respectiv era in pericol pentru ca mama lui nu a abandonat actiunea din acea seara.
Tu ai cerut mai devreme o alta opinie si ai primit-o. Nu e motiv de suparare.
audiatur et altera pars
loryi1974 spune:
De curiozitate,cati ani are copilul de trebuia sa fie la brad infruntand totul in cale?
Eu personal stau foarte aproape de acel loc si chiar nu m-a tentat sa fiu neaparat la inaugurare.La cam doua statii de Unirii,stradutele erau deja blocate ,se claxona in nestire,se injura.Nu poti sa spui ca asta este aglomeratia din Bucuresti sambata seara.Era clar ca ceva se intampla chiar si pentru mine care eram paralela cu evenimentul.
grasulici spune:
De curiozitate,cati ani are copilul de trebuia sa fie la brad infruntand totul in cale?
Eu personal stau foarte aproape de acel loc si chiar nu m-a tentat sa fiu neaparat la inaugurare.La cam doua statii de Unirii,stradutele erau deja blocate ,se claxona in nestire,se injura.Nu poti sa spui ca asta este aglomeratia din Bucuresti sambata seara.Era clar ca ceva se intampla chiar si pentru mine care eram paralela cu evenimentul.copilul are 5 ani; nu aveam cum sa stim de ce era sau nu era acolo pt ca noi locuim in zona civilizata-Buc Noi (fara caini fara stapan, fara gropi, si cu oameni educati cred eu)
grasulici, eu nu-ti spun cum sa-ti cresti copilul, departe de mine gandul asta. Dar... citez "am crezut ca nu mai scapam de data asta...am avut noroc si am ajuns la o masina care era parcata pe trotuar; l-am luat pe micut si l-am asezat pe capota masinii respective; dar nici de data asta "linistea" nu a durat prea mult; multimea iar a devenit agitata si masina incepuse sa devina instabila ; " - de ce nu ai plecat cand ai realizat ca este o situatie periculoasa pt. tine si copil????
sa-ti spun cum au stat lucrurile: aglomeratie la metrou cred exista zilnic la orele de varf; din fericire nu circul zilnic cu metroul; odata ajunsa la p-ta unirii trebuia sa iesim afara; nu am avut de unde sa stiu ca afara nu mai era loc nici sa arunci un ac, cu atat mai putin sa te intorci din drum pt ca era practic o utopie; sper ca acum intelegi, iar daca nu poti sa intelegi situatia poate ai prieteni/cunostinte care pot sa-ti confirme faptul ca nu aveai in ce directie sa mergi; este f simplu sa stai si sa judeci la rece, dar crede-ma ca la fata locului situatia era f fierbinte. nu ies de obicei in oras si cu atat mai putin la tot felul de manifestari.
Referitor la afirmatia "suntem inca foarte departe de ceea ce inseamna civilizatie, indiferent ca este vorba despre una americana sau europeana", s-ar putea sa te contrazici singura.
Mie personal nu mi se pare o actiune civilizata urcarea copilului pe capota masinii altcuiva. Copilul respectiv era in pericol pentru ca mama lui nu a abandonat actiunea din acea seara.
poate era mai civilizat faptul ca masina respectiva era parcata pe trotuar? ma repet, dar in ideea de a-ti raspunde: sa-mi explice si mie cineva cum te puteai intoarce din drum de la gura de metrou Unirii in acea seara? dar vreau raspunsul de la cineva care a fost chiar acolo.
sper ca macar acum s-a inteles mesajul meu.
Diablette spune:
grasulici, ora 19 sambata seara nu e ora de varf, nici in metrou, nici in trafic (in conditii normale).
Iar faptul ca o persoana necivilizata a parcat pe trotuar, - probabil a parcat unde a apucat(cum ar fi facut poate sotul tau, daca ajungea cu masina la Unirea) - nu justifica urcarea copilului pe capota! Sa inteleg ca ar trebui sa raspundem la lipsa de civilizatie cu aceeasi lipsa de civilizatie?
La fata locului au fost mama si sora mea, au mers pe jos de acasa (15 minute) si s-au intors pe jos. Au vazut cat de aglomerat este, dar s-au aventurat pentru ca sunt persoane adulte, in stare sa se descurce singure daca se pierd una de alta. Vecina care are un copil de 8 ani s-a intors din drum in zona Budapesta, tocmai pentru ca era prea aglomerat.
Eu am trecut prin zona in jurul orei 23, cu masina, era inca foarte aglomerat dar mi-am satisfacut curiozitatea. Oricum bradul ala sta acolo o luna, e timp berechet!
audiatur et altera pars
mariamunteanu spune:
Mie nu mi se pare ceva rau ca a urcat copilul pe masina, in caz extrem faci si asta. Dar nu mi se pare in regula sa inaintezi in puhoi, cand aglomeratia se intindea pe o raza de kilometri intregi.
Maria
grasulici spune:
grasulici, ora 19 sambata seara nu e ora de varf, nici in metrou, nici in trafic (in conditii normale).
Iar faptul ca o persoana necivilizata a parcat pe trotuar, - probabil a parcat unde a apucat(cum ar fi facut poate sotul tau, daca ajungea cu masina la Unirea) - nu justifica urcarea copilului pe capota! Sa inteleg ca ar trebui sa raspundem la lipsa de civilizatie cu aceeasi lipsa de civilizatie?
La fata locului au fost mama si sora mea, au mers pe jos de acasa (15 minute) si s-au intors pe jos. Au vazut cat de aglomerat este, dar s-au aventurat pentru ca sunt persoane adulte, in stare sa se descurce singure daca se pierd una de alta. Vecina care are un copil de 8 ani s-a intors din drum in zona Budapesta, tocmai pentru ca era prea aglomerat.
Eu am trecut prin zona in jurul orei 23, cu masina, era inca foarte aglomerat dar mi-am satisfacut curiozitatea. Oricum bradul ala sta acolo o luna, e timp berechet!
sotul meu si-a continuat deplasrea cu masina spre rond Cosbuc in ideea de a parca masina mai mult decat regulamentar-adica in curtea unor rude. noi nu aveam cum sa ne intoarcem dintr-o multime care se deplasa in acelasi sens, si eu fac referire la gura de metrou (vezi Optinova).e clar ca nu intelegi ca pur si simplu am ajuns in multime si cu asta am spus tot; nu veneam din nici o laterala. singura miscare pe care am reusit sa o fac a fost sa ma deplasez cat mai arpoape de zidul blocului.punct. esti cam acida nu crezi?
iar faptul ca am urcat copilul pe capota unei masini nu mi se pare un raspuns la lipsa de civilizatie a altcuiva; a fost singura optiune pe care am avut-o in acel moment. este ultimul raspuns pe care il mai dau pt ca alta era ideea mesajului.
o seara buna