Raceala in prima luna de sarcina

Raceala in prima luna de sarcina | Autor: alina78

Link direct la acest mesaj

Dragele mele sunt foarte speriata!
Azi mi-am facut testul de sarcina si a iesit pozitiv, insa de alaltaieri ma simt cam rau, ieri m-a gadilat tare in gat si mi-a curs nasul. Nu am facut febra. Acum sunt un pic mai bine
Cum banuiam ca sunt gravida (dupa transformari)mi-am sunat ginecologul si mi-a spus ca pot lua paracetamol 1 la 8 ore si 3 strepsils pe zi.
Mi-e o frica de mor.
Mi-e teama ca bebe sa nu fie afectat de starea mea.
Nu stiu ce sa fac. Va rog sa-mi spuneti si mie daca voua vi s-a intamplat asa ceva in prima luna de sarcina.
Maine sera voi merge la dr ca sa discutam fata in fata.
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

in primul rand felicitari pt bb sa ai o sarcina usoara si la termen!

prea mult nu te pot ajuta deorece eu n-am fost racita pana acum,doar ma mai pisca in gat si mai stranutam dar racita-racita n-am fost,am tot auzit fetele pe forum ca ceaiul cu miere si multa lamaie face bine ar trebui sa-l incerci,si atat timp cat nu ai febra peste 38 e in regula,si mie mi-a spus dr ca daca ma doare ceva sau racesc pot sa iau paracetamol ca nu-i face nici un rau la bb,cat despre strepsilis nu stiu ce sa zic.iti doresc sa te faci bine curand!

10+5

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/kla788/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Eu te sfatuiesc ca lasi paracetamolul,si sa iei Oscillo,si pentru gat propolis cu vitamina c,sau Homeogene,e homeopat si e permis in sarcina.
In legatura cu paracetamolul,eu stiam ca in sarcina e permis unul pe zi,dar mai bine incearca cu naturiste,ca eu asa am facut toata sarcina.
Sa ai o sarcina usoara!!!

poze

bebelina Bea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina78 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.
am luat pana aseara cate un paracetamol la opt ore si acum de dimineata am simtit ca imi arde fata, aveam 37,3 temperatura.
asa ca am mai luat unul si am facut o frectie cu otet de mere si am baut cam 1 litru de ceai. Mi-am sunat si doctorul si a zis ca asta nu e febra si ca nu e cazul de antibiotic, doar paracetamolul pe care l-am luat si atat.
Ne vedem diseara pentru o discutie mai pe larg.
Mi-e frica de mor. Sper ca voi trece cu bine de pasa asta proasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina22 spune:

Alina si eu am avut febra si am avut voie sa iau paracetamol nu mai mult de 1 la 8 ore, si in nici un caz sa nu fie paracetamol sinus, sau cel putin asa mi-a zis mie medicul meu, si multe lichide...
Insanatosire grabnica!!

Karina22
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana M. spune:

quote:
Originally posted by alina78

Va multumesc pentru raspunsuri.
am luat pana aseara cate un paracetamol la opt ore si acum de dimineata am simtit ca imi arde fata, aveam 37,3 temperatura.
asa ca am mai luat unul si am facut o frectie cu otet de mere si am baut cam 1 litru de ceai. Mi-am sunat si doctorul si a zis ca asta nu e febra si ca nu e cazul de antibiotic, doar paracetamolul pe care l-am luat si atat.
Ne vedem diseara pentru o discutie mai pe larg.
Mi-e frica de mor. Sper ca voi trece cu bine de pasa asta proasta.

Alina,

eu am patit-o la exact 5 saptamani de sarcina. M-am tratat cu ''naturiste'' gen Homeogene9, Stodal (ca tuseam rau) a fost Ok, doar ca la un moment dat am facut 38. Dr. Mi-a zis ca pot sa iau Paracetamol (NU SINUS !!!) , 3 zile la rand am facut 38 doar seara, si am luat in total 3 pastile (doar cand era 38, cand scadea nu mai luam)Doctorul tau are dreptate, 37,3 nu e febra in nici un caz, dar in situatia ta tre` sa ti-o iei la 2 ore maxim, sa nu urce.
Problema mea a fost ca Dr. meu a hoatarat ca e sigur o infectie si e nevoie de antibiotic. M-am speriat dar m-a asigurat ca gama penicilinelor nu e periculoasa pentru bebe, mai periculoasa e febra daca trece de 38, asa ca am luat 7 zile Augmentin. N-am mai avut nimic, si mi s-a spus ca oricum in sarcina e mai mare temperatura corpului.

Multa sanatate, multe ceaiuri cu lamaie si miere si nu te speria de medicamente, dar ia-le doar daca temperatura a ajuns la 38, altfel - tratament naturist !

Dana M. 17+ si Raluca (5 ani si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Alina, nu-i nici o tragedie. Treci pe naturiste si homeopate plus miere, lamaie si vitamina C. O sa treaca si o sa fie totul bine. Eu sunt campioana la raceli, in ambele sarcini. Daca n-ai trecut de a patra saptamana de sarcina nici nu-l "atinge", pentru ca inca nu-i stabilit contactul cu circulatia sangvina a mamaei, ci consuma autonom din rezervele ovulului.

Felicitari si sarcina usoara.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Dragele mele, nu stiu ce se intampla dar dau din una in alta, de data asta mult mai grava.
Am fost la dr si a zis ca nu e mare panica cu guturaiul meu, intre timp m-am facut mai bine, nasul nu-mi mai curge doar mai tusesc nitel.
Cand am intrat in cabinet a zis ca vrea sa-l vada pe bebe si surpriza mare, uterul era gol si pe partea stanga spre trompa era o ditamai umflatura. Asadar sunt suspecta de sarcina extrauterina.
Azi merg din nou la control, mi-am facut si analiza Beta HCG sa vada care e nivelul hormonului din sange.
Cel mai nasol e ca aseara am sangerat nitel, cam cat un banut.
De dimineata am avut ca o secretie maro deschis.
Sunt speriata de moarte abia astept sa treaca orele.
E nasol din mai multe puncte de vedere: in septembrie am mai pierdut o sarcina si acasa mai am un baietel de 2 ani si 5 luni care e lipit de mine ca timbrul de plic. In cazul in care trebuie sa ma oprreze nu stiu cum va reactiona el atatea zile fara mine!
Sper sa fie doar o alarma falsa si sa fi fost bebe foarte mic, abia daca avea vreo 17 zile efectiv de la conceptie. Habar n-am daca la varsata asta se vede la transvaginala. Se vedea totusi ceva vag in uter.
Nu mai stiu ce sa cred, imi doresc inca un bebe mult si nu inteleg de ce nu vrea Dumnezeu sa mi-l dea.Voi reveni cu noutati de indata ce le am.

Mergi la inceput

Multumesc mult inca o data pt incurajari.
Am mers la medic si sarcina e in regula, e fixata in uter in partea stanga si i se vedea deja nu stiu ce buton, arata ca o fasolica.
Si el m-a linistit ca nu e nimic de speriat cu raceala si sper din toata inima sa fie asa.
Acum sunt bine, nu-mi mai curge nasul, nu ma mai gadila in nas, doar mai tusesc de cateva ori pe zi.
Sper ca bebe se va dezvolta bine si va fi totul in regula. Acum iau Duphaston pt mentinerea sarcinii si acid folic
Ma cam doar spatele si nu-mi vine sa mananc dimineata si mai sufar si de o oboseala cronica.
Toate astea sunt floare la ureche pe langa spaima prin care am trecut.
Multumiri din suflet pentru gandurile voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

quote:
slippers76 Posted - 07/12/2007 : 12:37:19
--------------------------------------------------------------------------------
Daca n-ai trecut de a patra saptamana de sarcina nici nu-l "atinge", pentru ca inca nu-i stabilit contactul cu circulatia sangvina a mamaei, ci consuma autonom din rezervele ovulului.

Te referi la medicamente ca nu ajung la bebe sau la starea de raceala? Esti sigura de ceea ce spui mai sus? ai citit undeva asta? pt ca si eu sunt in situatia asta, am luat niste medicamente despre care nu stiu in acest moment daca sunt permise sau nu...sarcina evident e mica, pana in 4 saptamani...

MADALINA si SOFIA MARIA(12.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Fiquelle regula in primele 2-3 sapt de sarcina este "totul sau nimic", adica medicamentele nu ii cauzeaza nici un rau embrionului, daca sarcina rezista bb nu va fi afectat.

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput