Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (126)
Raspunsuri - Pagina 20
adinag spune:
Buna, ieri nu mi-amersnetul,a fost o defectiune tehnica la ei asa ca am absentat motivat. Am instalat si noul computer,e fain tare, umai cu tastatura inca nu ma impac, ca nu sunt toate tastele unde le stiu eu. 
Doxi,sa-titraiascabaietelul si refacererapida! Multa sanatate!
Pussi,ma bucur ca Tustele sunt bine,iti vei recapata increderea in tine si cel mai bine este sa spui ca ai nevoie de ajutor si ai aceste temere, asa vei capata si sprijinul necesar incat sa te simti din nou stapanape situatie. Insa imi dau seama cum te simti, cred ca e normal, eu m-as simti la fel! 
Cami,multumesc de incurajare, m-am pozat si eu dintr-un unghi mai convenabil ;-)) Vad ca esti curajoasa si ambitioasa, vrei sa ajungi la 52kg. Imi dai voie sa te intreb cat ai acum? Ca eu am tot 1,64m si ma multumeam in gand si cu 58-59kg, daca voi mai ajunge vreodata!
Cum ii merge lui Sebi cu durioara? Cum stati la capitolul gelozie?
Cami, ai dreptate, se apropie, insa parca cu cat se apropie mai mult, cu atat mai putine contractii am. Am avut mereu contractii de la 28 de saptamani, parca, din astea de exercitiu. Dar parca acum mi se par mai putine - cine stie, poate mi se pare mie!
Stefi, Lala, cum va simtiti? Ce faci azi, Stefi?
Lala, bravo ca ai rezolvat asa multe!
Si eu ma duc indata in oras sa mai iau ceva de Sf. Nicolae si un sampon de blane (am o blanita-sac speciala pentru carucior, iarna, inca de la Jasmina si as vrea sa-l spal).
A propos de regurgitat. Stiu ca trebuie schimbat cateodata laptele praf, si exista si unul AR (antireflux), care este cel mai recomandat in aceste cazuri. Nu stiu daca este de la fiecare marca, stiu ca Aptamil au sigur.
Insa panala un anumit grad e normal sa verse. Vasari, varsa bb mult? In rest, ia in greutate?
De obicei bb varsa/scuipa pentru ca inghit aer sau mananca prea mult. In orice ca nu-i motiv sa li se dea mai multa mancare dupa vomat, asta de regula agraveaza situatia, pentru ca multi bb au tendinta sa pape prea mult. Se recomandasa fie hranit (indiferent cu sticla sau la san) intr-o pozitie cat mai verticala si sa fie lasati mult sa scoata aerul.
Mai stau putin pe aici si o sterg in oras!
Adina 37+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
Vasari spune:
Vali, ai grija de tine. Trebuie sa-ti revii, sa treaca raceala. Mai ales cand o sa ai pui e foarte important sa fii sanatoasa. Mai iei vitamine?
A, mie dupa nastere doctora mi-a recomandat sa nu mai iau Elevit, sa iau Vitamax. Probabil aratam rau de tot.
Mi-a zis ca o sa ma puna repede pe picioare. (Precizez ca eu nu mai luam elevit din luna a 8-a sau a 9-a...)
Maria - 3 NOV 2007
adinag spune:
Vali, iti sunt alaturi... Si eu de ieri tusesc ca un magar (cand am fost cu ai mei la patinoar, ei se miscau, dar eu stateam si ma uitam si mi-era rece... dar ei nu se lasau dusi!
)
Adina 37+
Vasari spune:
Buna, Adina. Bb nu varsa decat ocazional. Intr-o luna cred ca de 5-6 ori. De vreo 3 ori de la sab simplex (asa mi s-a parut mie) si de 2 ori pt ca i-am dat ceai inainte de masa sa o mai aman putin (mi-a zis dr sa nu-i dau sa pape la mai putin de 2,5 ore) si apoi a papat laptic la fel de mult si cu pofta. Mai mult m-a pus pe ganduri Cami cand a zis de aspectul branzit...
In rest ragaie bine, de fiecare data. Eu o ajut sa ragaie si cand face pauza in timpul mesei... cand o mut de la un san la altul, etc. Si in greutate a luat foarte bine.. 1250 g acum 2 zile.
Cred ca e foarte frumos sa ai un calculator nou. :) Sa-l folositi cu placere.
Maria - 3 NOV 2007
Lala_D spune:
BB incearca cu Debridat . Asta regleaza scaunul in functie de necesitati ( adica este bun atat pentru constipatie cat si pentru diaree ).
Adina spor la cumparaturi .
La mine au inceput oarecare dureri de spate/ noada/ ligamente deci ceva ceva incepe sa se intample .
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic!
AMR maxim 4 saptamani!
adinag spune:
quote:
Originally posted by Vasari
Buna, Adina. Bb nu varsa decat ocazional. Intr-o luna cred ca de 5-6 ori. De vreo 3 ori de la sab simplex (asa mi s-a parut mie) si de 2 ori pt ca i-am dat ceai inainte de masa sa o mai aman putin (mi-a zis dr sa nu-i dau sa pape la mai putin de 2,5 ore) si apoi a papat laptic la fel de mult si cu pofta. Mai mult m-a pus pe ganduri Cami cand a zis de aspectul branzit...
In rest ragaie bine, de fiecare data. Eu o ajut sa ragaie si cand face pauza in timpul mesei... cand o mut de la un san la altul, etc. Si in greutate a luat foarte bine.. 1250 g acum 2 zile.
Cred ca e foarte frumos sa ai un calculator nou. :) Sa-l folositi cu placere.
Maria - 3 NOV 2007
Atunci eu sunt de parere ca nu ai deloc motiv sa-ti faci griji. M-am uitat acum si pe unforum german, unde raspunde personalul medical insa, si acolo ei spun ca aspectul branzit nu conteaza, conteaza cantitatea - adica daca este mereu in jet si restul - daca ia in greutate, cum se simte, cate pampersi uzi are (adica pipi)etc. Iar de 5-6 ori e chiar nimic :-))
Lala, dureri din astea am si eu, mai ales daca meg mai mult sau stau mult in picioare, nu mamai pot misca aproape. Dar stiu ca asta nu inseamna decat o pregatire si nu zice nimic despre durata pana la nastere...
Adina 37+
adinag spune:
Ah, mai am si burta pietroi, destul de des, dar nu seamananici pe departe a contractii de nastere, asa ca mare branza nu fac cu durerile astea :-))
Adina 37+
mihuta spune:
buna dimineata
in legatura cu cosmeticele, eu cumparasem Bubchen dar am trecut pe Mustela si mi se par excelente, mai ales crema de scutec.
Sophia regurgiteaza destul de des, nu e vomitat pur si simplu da afara, mai ales cand incerarca sa scoata aerul. Inghite mult aer si nu reusim sa-l scoatem, desi o tinem cel putin jumate de ora cu capul in sus. Scoate aer, dar probabil ca nu suficient, ca de asta are si gaze. Si e posibil sa manance si prea mult, dar nu te poti intelege cu ea daca nu e ghiftuita. In rest ia in greutate, si nu plange dupa masa, asa ca nu cred ca e reflux acid.
Picaturi pentru colici i-am dat sabsimplex, habar n-am daca au avut efect, acum am luat si debridat si bonisan si o sa le incerc pe rand. Ce are sigur efect e sa o tin in brate cu burta pe burta mea. Asa da si ghazele si doarme bustean cate 3 ore.
mami de Sophia
Lala_D spune:
Adina nici la mine nu sunt de nastere, nici nu vreau inca , e prea devreme . Dar ma bucur ca incepe sa se simta ceva .
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic!
AMR maxim 4 saptamani!
Vasari spune:
Multumesc mult, Adina.
In legatura cu burtica pietroi si eu am avut-o la fel in trimestrul 3. Mi se intampla de multe ori pe zi, si in ultimele saptamani de sarcina din ce in ce mai des, dar fara sa-mi fie de vreun ajutor. :)
Maria - 3 NOV 2007