Mamici de mai-iunie 2008 (21)
Raspunsuri - Pagina 15
gabitzam spune:
Aimee, are dreptate nasa ta in ceea ce priveste somnul. O sa cam dormi iepureste cativa ani de acum incolo.
La inceput te trezesti fie ca-l auzi pe pui ca se foieste, sau plinge, sau mai stiu eu ce. Te trezesti si daca nu-l mai auzi Te duci sa-l controlezi sa vezi daca misca, daca respira, daca nu e ud. Nici nu adormi bine la loc ca trebuie sa-l pui la tzitzi, sau sa-i faci biberonul. Cand creste nitel si doarme singurel, te uiti sa nu se loveasca de pat, sau sa nu cada din pat. Asa ca, in general, ai tot timpul o grija. Si nu numai cand doarme. O data cu puiul se naste asa o grija, o teama permanenta, care cred ca te insoteste toata viata pe urma.
Cand e in burtica stii ca e hranit, stii tot timpul unde e, e ocrotit de tine, ii e bine. Dupa ce se naste o sa ai tot timpul o grija, ii e foame, ii e somn, e ud, trebuie schimbat, are febra, muci, tuseste, mai stiu eu ce.
Trezirile astea peste noapte din timpul sarcinii sunt un fel de antrenament
Acum l-am trimis pe Andrei la culcare cu taica-su, astept sa adoarma ca sa-i pregatesc ciorapelul de Mos Nicolae. Si il aud bodoganind si vorbind si cantand Mi-e sa nu adorm eu inaintea lui
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
CamiM spune:
salutare burtici!!
Ei...ati fost cuminti? A venit mosul? Cu daruri sau cu nuieluse?
Am reusit cu greu sa o adorm pe Sofia (simtea ea ca e ceva diferit asta seara) si am montat jucariile si le-am pus langa ghetute, abia astept de dimineata sa vad ce moaca face..
Acum il pandesc pe tati sa ii puna mosul si lui ceva in pantofi.. dar am impresia ca si el ma pandeste pe mine... suntem ca soarecele si pisica si ne tot invitam care sa faca primul dus..
la multi ani CNico!! Numai bucurii si sanatate multa iti dorim!!
la multi ani si celor care azi sarbatoresc ziua numelui!!
Cami 17+ & Sofia Alexandra(8 mai 2006)
poznewww.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/" target="_blank">1 si 2 si filme1, www.dropshots.com/camiM" target="_blank">2
simonacip spune:
Buna fetele, La Multi ANi celor care poarta numele Sfantului Nicolae.
Fetelor de ieri ma doare burta foarte tare. Niciodata nu m-a durut asa, nici la David nici acum. Cind o ating, oriunde ma doare. M-am speriat rau aseara, am luat un carbune, m-am gindit ca sunt balonata (nu prea ies afara si maninc si multe fructe care baloneaza. Toata seara m-am foit, n-am dormit bine, abia ma intorceam pe o parte, nu stiu ce sa spun, parca am crampe in toata burta, si am si o stare de greata. AM luat Nospa aseara, pe la 12.00 si de dimineata...vad ca inca ma doare, speram sa-mi treaca peste noapte...
O sa-mi sun dr azi, ca si asa are consultatii joia, si incerc sa merg..Sunt cam speriata marturisesc...Ce ma bucur e ca-l simt pe bb ca misca, deci el e ok din punctul asta de vedere.
Ieri am mincat o placinta cu brinza si stafide...o fi de la asta?
Merg azi si vad, desi traficul ma da peste cap,fetele care stau in drumul Taberei sigur stiu ce spun... cred ca mai mult rau imi face drumul...
Cam asta despre noi.
La serviciu nu mai am net, e doar un calculator cu net intr-un birou (decizie de oameni care nu judeca cu capul, deh) Asa ca...nu stiu cit va dura treaba asta, dar voi intra mai rar probabil, mai mult de acasa si in we. Azi insa stau prin zona...
cadinuta, merci de intrebare, sis e bine, eu cum va spuneam...nu prea . Pe mess n-am mai aparut din cauza deciziei intelepte care s-a luat la noi in Agentie...
Cind ai rezultatul la amnio? ar cam trebui sa fie gata nu? Oricum, nu-mi fac nici o grija, sunt sigura ca e bine.
Fetelor eu nu ma mai inteleg deloc cu David, a venit mosul la el cu un laptop si un puzzle cu Nemo....Toate bune, fericit nevoie mare, dar cind sa plecam la cresa, nu si nu ca el ia laptopul cu el. Nu ne mai intelegem deloc, nu vrea sa ne asculte, iar sotul care-i mai iute se enerveaza, ridica vocea la el....Fetele care au copilasi in jurul virstei de 3 ani va intelegeti cu ei fara sa fie nevoie sa ridicati tonul sau sa-i dati vreo palmuta? Inteleg cind le spuneti ceva, cind le justificati de ce nu trebuie sau trebuie facut ceva??
Gata, va las ca m-am intins destul. Pupici tuturor, imi pare rau ca nu apuc sa intru si eu mai des sa stau cu voi....dar intru eu in concediu, abia astept.
David (10 nov 2004) si
Simona 19+
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
andreap spune:
Buna dimineata!
In primul rand,"LA MULTI ANI" celor ce poarta numele Sf.Nicolae.Sa fiti sanatois si fericiti
Simona,dar cum sunt durerile?crampe de stomac sau contractii?Bafta la doctor azi
Madaluta,eu am luart niste pastile cu propoli si vit.C ptr.durerea de gat,paracetamol,pic.Olynth ptr.copii,Stodal de tuse.Sanatate!
Cat despre somn....acum dorm fff prost,de ex.azi sunt trezita de la 5.30.Voi tot asa patiti?iar seara la 21-21.30 adorm si-n fund daca stau..cand oare va trece starea de somnolenta?
Dupa ce s-a nascut Mariuca somn..pe apucate.Situatia se mai regleaza cand cresc si incep sa doarma toata noaptea,nu mai exista riscul de sufocare accidentala etc.dar si acum am momente cand ma trezesc cu cateva secunde inainte sa strige Maria 'mami'..deci instinctul inca functioneaza.
Aseara am fost la eco,la Municipal.BB e bine,are 4.8 cm,pliul nucal cam 1.6 mm(am uitat eco acasa si memoria e ).Dt.a zis ca e perfect normal.L-am vazut cum dadea din picioruse,din manute,i-am vazut ochisorii...asta a fost cadoul meu de Mos.Sunt linistita acum..pana maine cand nebunia isi va spune cuvantul
Pupici
Petrecere 3 ani
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
Alysh spune:
Neata! LA multi ani de Sf Nicolae tuturor sarbatoritelor si sarbatoritilor!
Nico, , la multi ani!
Fetelor eu n-am nici energie sa scrius, ca am mers dimineata mult pe jos si acum sunt stoarsa. I-am spus eu sotului meu ca-mi pot depune dosarul de pensionare, nu mai sunt buna de nimic, obosesc daca fac doi pasi.
La noi a venit aseara Mos Nicolae> foarte dragut si generos, i-a adus si lui bebe cadouri. Imi pare rau ca n-am poza la mine: am pus la fereastra pantofii sotului, cizmele mele si la mijloc o pereche de botosei mici , mici si acolo am pus cadoul lui bebe. Parinti nebuni dar fericiti!
Alina 18+ posibil
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
cleo78 spune:
niatsa fetelor, pupam burtici, si Nicolete si Nicole, si Nicolaiii.
A fo cuminti, am si mancat tot, bem si laptikul, a venit si moshul sa ne puna ceva in incaltsaminte.
La anul...vom avea mai multi papucei
18+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra
mihaser spune:
Salut!
La multi ani celor care isi aniverseaza astazi numele!
Fetele a venit si la noi Mos Nicolae si ne-a adus o masinuta cu forme geometrice si melodii...cred ca l-a costat cam mult, dar mami si tati si-au reportat din bugetul alocat lor ptr un baietel cuminte!
Eu am fost la dr ca sunt plina de bube...initial s-a speriat a crezut ca-i varicela (si ea e gravi...tre sa nasca in ianuarie), apoi s-a convins ca nu prea ar fi si a vorbit cu un coleg dermatolog sa merg azi...vai arat ca un drac...am fata plina de buboaie. Si corpul la fel! Mi-a zis sa tin regim pana dupa nastere: fara prajeli, ciocolata, etc.
A mai patit-o cineva in sarcina?
Va pup!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
Bebe 2
simonacip spune:
quote:
Originally posted by andreap
Buna dimineata!
Simona,dar cum sunt durerile?crampe de stomac sau contractii?Bafta la doctor azi
Petrecere 3 ani
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
Andreea, durerile sunt mai mult ca niste crampe.Tot abdomenul mi-e tensionat si ma doare cind palpez burtica...nu numai jos, chiar si in zona stomacului...
Am sa o sun pe dr mai tirziu, sper sa ajung la ea sa ma linistesc...Sper sa fie doar o balonare mai crunta...
David (10 nov 2004) si
Simona 19+
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
leeloo2004 spune:
LA MULTI ANI pentru toti ce-si serbeaza ziua de nume astazi!!! Sper ca Mos Niculaie v-a adus tot ce v-ati dorit!
Aimee - daca spui ca ai facut recoltarea pentru TT la medlife - nu ti-au dat un biletel cu un cod de bare? Daca ai acest cod, poti intra pe net pe site-ul lor si poti afla cind sunt gata rezultatele ca sa nu te mai stresezi cu telefoanele!
Gabriela 15+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
DanaH spune:
La Multi Ani! de Sf Nicolae!
A venit si la noi mosul, cu o gramada de cadouri pt Alexandru, dar nici pe mami si pe tati nu i-a uitat. Alexandru a fsot tare incantat, putin dezamagit ca a venit mesul in timp ce el se utia pe geam si nu l-a vazut. dar pana la urma cadourile au compensat. Am incercat sa laum niste cadouri mai ... nu stiu cum, ca m-am saturat de masinute si animale prin casa. Evident ca am strecurat si o masinuta (de al tati), care pana la urma a avut cel ami amre succes. Ce joc de logica, ce ceas sa invete cifrele si orele, ce glob pamantesc(asta mi-a cerut el, ca vroia sa stie unde este romania, unde este olanda). Tot masina l-a atras cel mai tare. S-a jucat si cu celelalte, dar... mai putintel.
Cel mai "dur" a fost insa de dimienata (cadourile i le-am dat aseara) cand a zisc a el ami vrea cadouri de la mos. Am ramas amandoi cam paf, numai ce discutam aseara de fetita unor prieteni, cam la 10-11 ani, care era suparata pe parinti ca i-a adus mosul prea putin. am zis ca la noi speram sa nu se intample asta, si uite cu ce ne "loveste" Alexandru de dimineata. Clar trebuie sa lucram la asta. Eu tot incerc sa ii spun ca sunt copii amarati, care nu au bani, care nu au mancare, jucarii, dar nu imi dau seama cat intelege. Mai vede pe la televizor si pe moment imi vine sa cred ca este marcat (ma rog, cat poate fi marcat un copil), dar se pare ca uita repede, ca nu realizeaza. Oricum este mic, dar nu mi-ar placea sa cresca cu ideea acesta ca i se cuvine totul. Uff, greu este sa mai fii parinte!
Fetele, eu nu prea mai am timp sa intru mai deloc. Abia de va mai citesc in pauza de masa, cand imi beau suculetul sau capuccino de dimineata. Dar sa scriu... Tot sper sa mai termin din treaba si sa pot sa imi iau si eu doua zile din concediu, sa pot sa fac ceva curatenie in noua casa, ca sa ne mutam si noi inainte de craciun. de aceea trebuie sa trag tare, sper sa reusesc.
Mult curaj fetelor cu TT si alte teste, fiti optimiste, ati vazut ca in cele mai multe cazuri rezultatele astea sunt fals pozitive. Nu disperati si faceti investigatii suplimentare. Imi pare rau ca eu nu pot sa va ajut cu informatii, aici nu se fac asa de multe teste, ce stiu este mai mult de la voi si de pe internet.
Intreba una dintre fete (sorry, nu imi mai amintesc cine) cum sa ne descrucam cu copilasii de 3 ani. La alexandru perioada critica a fost in jur de 2 ani, apoi s-a mai diminuat, dar si acum are crize de personalitate. In general incercam sa ii explicam, sa il facem sa inteleaga, de cele mai multe ori merge cu santajul sau promisiunile (daca faci... atunci primesti... de cele mai multe ori o bomboana de ciocolata). evident ca nu ne iese intotdeauna. Depinde cel mai mult de starea noastra de stres. cand suntem foarte obositi sau foarte stresati, mai si tipam la el. sigur, in secunda urmatoare imi pare tare rau, mai ales ca de cele mai multe ori nu se rezovla problema. dar pana la urma suntem si noi oameni si ne mai iesim cu firea, oricat am icnerca sa nu.
din fericire, avem un copilas intelegator in general, dar evident ca are toanele lui, ca orice copil, depinzand foarte mult si de starea lui de oboseala. uneori merge sa il lasam sa planga (tati nu prea resuseste asta) si daca vede ca nu il bagam in seama vine la noi timid si ne spune "iarta-ma", dupa care noi il pupam, dar ii explicam de ce ne-am suparat pe el, ca nu e frumos sa faca asa, etc. de cele mai multe ori trece pe langa el, dar eu tot sper sa ramana ceva si in capsor.
incerc sa urmez si eu teoria, dar pana la practica... cum spuneam si mai sus, grea meseria de parinte, dar frumoasa in acelasi timp.
hai ca m-am intins la vorba. se vede ca imi este dor sa stau la povesti cu voi. dar acum ma intorc la munca.
pupici si o zi buna.
Dana 18+