Mamici de iulie-august 2008 (9)
Raspunsuri - Pagina 16
mcoca spune:
Fetelor cu migrene, incercati masajul. Si eu am migrene de la sarcina (ceea ce e normal), dar nu am luat nimic deocamdata, masajul m-a ajutat foarte mult.
_
Vicky
10+
AnnaBaby spune:
Fetelor este cineva care are probleme cu vederea? Eu am miopie medie -4.5 si -5 dioptrii. Stiu ca exista anumite pericole in timpul nasterii - deslipire de retina sau chiar orbire. Problema este ca un doctor imi spune un lucru, alt doctor altul. Nu mai stiu ce sa mai cred. Dr. ginecolog m-a trimis la oftalmolog care nu s-a aratat foarte impacientat si a spus ca dioptriile nu sunt f mari. Mie mi se par enorme.In acelasi timp medicul de familie a spus din start ca e o problema serioasa si mai mult ca sigur va trebui cezariana. Voi ce stiti despre subiectul asta?
Anna
7+
AMR 33
vinebarza
poze
map spune:
Biribu sanatate multa fetitei tale. Eu am spus despre triplul test ceea ce mi s-a spus aici. Am fost sfatuita ca in cazul in care vreau sa fac ceva atunci sa fac direct amniocenteza si sa nu fac triplul test. Eu cunosc destule cazuri care au facut triplul test, au tras o sperietura de mama-mama si totul era de fapt in ordine. Sarja de eroare a testului este un pic cam prea mare dupa parerea medicilor cu care am discutat eu.
AnnaBaby eu am o cunostinta care are probleme cu vedearea. Foarte in detaliu nu stiu dar stiu ca in orice caz trebuie sa fii tinuta sub observatie de oftalmolog (asa cum ti s-a spus si tie deja)in aceasta perioada. Si daca am inteles eu bine, nu vreau sa spun tampenii dar cel putin asa spunea cunostinta mea, este ca va trebui sa nasca prin cezariana (ceea ce de altfel vad ca iar ti s-a spus). Am s-o mai intreb si am sa-ti spun mai exact mai multe detalii. Problema cu cezariana nu trebuie sa te sperie. Si eu am dorit sa nasc neaparat normal prima data insa nu a fost sa fie. Mi-au facut cezariana de urgenta si a doua zi dimineata eu am vrut sa ma ridic din pat, sa fac dus. A fost mai dificil prima zi dar apoi in cateva zile ma pusasem bine pe picioare. Voianta sa fie ca-n rest se rezolva.
Si eu spun fetelor fara simptome sa nu intre in panica. Eu nu stiu cum este sa nu ai greturi, eu am din plin si ma termina. Insa prietenele mele nu au avut habar ce-s greturile, starile de rau. Si au avut sarcini stabile si au nascut copilasi sanatosi si voiosi. Depinde de fiecare organism cu reactioneaza la explozia asta hormonala.
Monica
si
Robertel cel istetel
Duminica la munte
Toamna la munte
Mallorca
1 an
poze mai noi
Süd Tirol
O vacanta minunata
Prima mea drumetie
ana_a spune:
Salut!
Fetelor, eu abia apuc sa va citesc, nu mai am cand sa va si raspund, scrieti intr-un ritm ametitor!Acasa nu pot de Stefan, la munca nu pot de...munca ![]()
Eu in general sunt ok, greata si in general stomacul deranjat imi da de furca. Eu am impresia ca stomacul meu este in neregula, sunt fff balonata si orice as manca simt ca explodez, asta pe de-o parte, iar daca nu mananc nimic nu e bine ca am o senzatie acuta de foame permanenta....GREUUUU
Sotul zice ca am mancat prea multe fructe...eu nu mai stiu ce sa zic.
AnnaBaby, eu l-am nascut cu cezariana pe Stefan pentru ca am miopie de -7,5 la ochiul stang, dreptul imi este aproape sanatos, in fine, dr meu mi-a zis ca as fi putut naste natural linistita, dr oftalmolog ma indemnat sa fac neaparat cezariana.Eu am nimerit intamplator gravida la oftalmolog ca mi s-au spart ochelarii si dr a insistat, mi-a facut chiar si o hartie catre medic si mi-a recomandat cezariana.
Mie mi-a spus ca am retina ff sensibila si nu neaparat pentru dioptriile mari cat pentru starea retinei.
Eu zic sa mai mergi la un medic oftalmolog sa fi sigura.
Multa sanatate burticilor!Si sa auzim numai de bine!!
Ana -
- mamica de bondar
bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....
ana_a spune:
am uitat sa va spun ca maine merg la medicul ginecolog la prima consultatie.
Abia astept.
Ma intreba cineva de tickerul meu sau cum se cheama...pai eu l-am pus incepand cu prima zi a ultimului ciclu.Sper ca l-am pus cum trebuie
Oricum, ramane sa vedem ce imi spune dr maine.
Ana -
- mamica de bondar
bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....
crisarh spune:
quote:Eu am facut un singur test, la 32 de zile de la ultimul CM, au iesit doua liniute rosii, nu a fost nici una mai pala, asa a fost la mine. Simptome nu am avut pana pe la 6 saptamani, doar ca ajungeam de la serviciu la 7 acasa si la 8 eram in pat, iar la 8.30 adormita si ma mai trezeam la 8 dimineata cu greu. Am citit ca la alte fete liniuta a doua a aparut pala la inceputsi abia dupa 10 zile de intarziere a aparut rosie. Depinde de organism. Deci eu zic sa stai linistita sa fi optimista si sa lasi gandurile negre deoparte si sa te bucuri ca totul va fi bine. Programarea la medic pt constatare mie mi-au facut-o pe la 6 saptamani si ceva (parca), nu mai devreme, pt ca mi-au facut si eco atunci si bb avea si ceva activitate cardiaca. Am stat si eu putin pe ghimpi pana la primul control, dar am incercat sa stau calma, sa nu-l stresez pe bb. Asta te sfatuiesc si pe tine. te pup
Originally posted by maryb
La mine la nici un test nu a aparut linia de test inaintea celei de control....inca din contra incepea sa apara dupa vreun minut si ceva.Oricum nu am ce sa fac decat sa ma rog sa fie bine si sa am rabdare pana pe la 7 saptamani cand ar trebui sa-i bata inimioara. Sa vad ce-mi spune si dr. maine la eco.maryb4+ cu
miccomoara mea
11+DPN 26iun-iul 2008
nico_nico spune:
buna fetelor!am si eu o intrebare:ieri am facut temperatura 38.5 din senin ,mi-a fost frig tare,iar azi ma simt foarte bine ,fata de ieri ,ma simt slabita dar nu mai am temperatura.am fost la medic si mi-a spus ca bb e bine dar sa-mi fac analize la urina ca nu e bine ca am facut febra.ce credeti ca e?de ce oare?sper ca nu e nimic grav...mai am de spus ca am vsh-ul mare.mersi.
U.M.20.09.07
nico +11s.
madina71 spune:
Bobitamica, si eu sunt tot la acelasi dr la care mergi tu, am nascut cu el, a fost ok....Stiu ca nu este adeptul analizelor facute in exces....Si eu am stat sa ma gandesc daca sa le fac sau nu pe acelea pe care le-ai amintit tu....nu le-am facut...nici eu nu stiu ce sa fac, nici la prima sarcina nu le-am facut ca nu mi-a zis nimeni (nu mai zic ca m-au urmarit pe per sarcinii 2 medici: cel din Buc si unul din orasul meu)....Nu cred ca o sa le fac nici acum....
Eu nu stiu daca am avut rubeola cand eram mica, insa baietelul meu a avut rubeola acum 4 luni....Asta ce poate insemna: ca am contactat virusul daca nu am avut asa ceva cand am fost mica??????????
Data trecuta am facut si triplu test insa medicul nu prea s-a uitat la el....o sa il fac si de data asta pt linistea mea....
bebe Adrian 20.01.2007
crisarh spune:
quote:Anul trecut am fost la control la doc si i-am spus ca vrem sa ne pregatim sa facem bb. Mi-a facut controlul de rutina mi-a dat ceva analize de sange, parca si gata. O verisoara imi facuse capul calendar cu toxoplasmoza, pe atunci habar nu aveam ce e aia. Am intrebat-o pe doctora despre toxo. Ea mi-a explicat cam despre ce e vorba. Si am intrebat-o daca trebuie sa fac acele analize. Mi-a bifat pe o foaie de analize 4 din ele si mi-a spsu ca daca vreau sa le fac pot sa le fac, dar ca nu-i nevoie. M-a bagase in ceata. Am intrat pe internet unde am citit toate nebuniile, am auzit in stanga si in dreapta de cutarica care a facut avort ca avea citomegalovirus, intrebam pritenele care deja nascusera si ele nu facusera aceste analize nici cand au fost insarcinate. Ei dupa toate astea eram incurcata rau de tot. Pana la urma m-am hotarat sa le fac, m-am dus si le-am facut, e vorba de toxo, citomegalovirus, listeria si clamidya, astea le-am facut eu. Au iesit negative, dar nici imunizata nu sunt. Ok. Am ramas insarcinata, merg la aceeasi doctora, vede rezultatele si imi mai da sa repet IgM-ul la toate, atat. Schimb doctora si merg la dr Ion Ionut, cu toate analizele facute, mai ca a ras de mine cate anlize aveam facute, dar erau date de cealalta doctora. El nu mi-a zis ca ar trebui sa mai fac ceva in plus, ca pe lista sunt o gramada. Acum am auzit ca daca nu esti imunizata ar trebui sa le repeti din luna in luna, dr Ion Ionut nu mi-a zis nimic de genul asta. Vineri ne-am intalnit 3 gravidute de Sf Andrei, eu si celelalte doua care mai aveau 2 bb-ei acasa si le-am intrebat daca ele au facut aceste analize si daca le-au repetat in fiecare luna. Nici pomeneala. Doctorii lor nu le-a cerut asa ceva. Si una naste si a nascut cu dr Marinescu de la giulesti (adica nu orice doctor) si cealalta nu mai stiu. Deci concluzia este sa-ti asculti medicul, ce iti da el sa faci aia sa faci, ca daca asculti toate nebuniile in stanga si in dreapta ajungi la nebuni, eu la aceasta concluzie am ajuns.
Originally posted by bobitamica
Buna fetelor,[b][red]Am si eu o intrebare la voi...nu stiu ce sa fac...daca sa fac sau nu toate analizele referitoare la rubeola,toxoplasma si alte chestii...Tin sa va precizez ca medicul meu nu mi le-a recomandat....a zis ca daca vreau sa arunc banii pe ferestra sa le fac...[/red]Voi le-at facut?Am o colega insarcinata care mi-a spus ca nu le-a facut si ca e o tampenie sa le fac,ca e posibil mai tare sa ma stresez dn cauza lor...
11+DPN 26iun-iul 2008

mic