Strungareata

Buna seara,
Fetita mea de 1 an si 2 luni are 4 dinti sus, 4 dinti jos si 4 maselute (doua sus si doua jos). Problema e ca are strungareata sus intre cei 2 dintisori din mijloc (intre 2 si 3) si jos intre cei doi laterali (intre dinti 1 si 2 si intre 3 si 4).
Stiti cumva daca sunt sanse mari ca aceasta strungareata sa se mentina si la dintii definitivi, si daca da, cam ce solutii ar fi sa o remediem mai tarziu?
In familia sotului am observat ca au si strungareata si probleme in general cu aliniamentul dintilor: se pot transmite genetic?
Raspunsuri

szivarvany spune:
Vestea buna e ca dintii definitivi vor avea suficient spatiu sa iasa, astfel nu te vei preocupa de estetica lor. Asa ne-a zis med.stomatolog.
Si nu e obligatoriu ca strungareata sa se mentina si la cei definitivi.
Daria &
GIULIA(2004 08 16)

kokorina spune:
draga MINI_ME....din cate stiu,dintii e o "problema" genetica...dar nu cred sa fie o problema strungareata,eu o gasesc chiar draguta,nu numai la copii.fetita mea are si ea strungareata intre dintii de sus,la numar tot 4,la cei de jos nu are...tot 4 la nr....acum mi se pare dulce tare,daca va ramane cu strungareata ii voi pune un aparat dentar care sa-i lipeasca intre ei.am o cunostinta care atat de "cracanati" avea dintii din fata,ca abia pe la 23 de ani si-a pus un aparat dentar special si ,si i-a adunat.eu zic as nu-ti faci griji,sa astepti rabdatoare pana ii cresc ce definitivi si apoi gasesti tu o solutie.poate o sa aiba niste dinti atat de frumosi,asa cu strungareata de-ai sa zici ca nu o vrei altfel.

livia72 spune:
Eu am avut strungareata cand eram mica, dar a disparut la dintii definitivi. Si fetita mea are si sper sa-i dispara.
Livia, mami de Alex (10.11.2002)si Irina (19.01.2007)

TOMALAVINIA spune:
Si eu! Si eu!Am strungareata si am ramas cu ea.Dar atita timp cit nu ma deranjeaza, nu vad de ce ar fi o problema?
Si Maria m-a mostenit, dar deocamdata are dentitia de lapte.
Important e sa aiba dinti sanatosi, sa nu aiba carii:(
Sa cresteti mari!

corinadana spune:
Poti sa i pui braces si nu o sa mai aibe strungareata!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca

mini_me spune:
Buna seara,
Va multumesc pentru raspunsuri. Deocamdata nu ma ingrijorez pentru ca stiu ca sunt dintisori de lapte. Vroiam doar sa stiu daca sunt optiuni in viitor, in cazul in care ar ramane si la dentitia definitiva. Cea de sus nu ma deranjeaza, dar cea de jos ar parea inestetica la dentitia definitiva.
Bineinteles ca as prefera sa aiba niste dinti frumosi si sanatosi chiar si cu o mica strungareata.