PCOS (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Autor: dea81
Subiect: ovare polichistice
Trimis la: 31/01/2008 23:44:56
Mesaj:

acum un an am perdut o sarcina de 12 sapt.au urmat patru luni de scurgeri maronii dupa care am avut ciclu in 09iunie,11august si 01octombrie.din octombrie nu mi-a mai venit decit in 29 ianuarie(in urma tratamentului cu progeffik).nu folosesc nici o masura de contraceptie(vrem un bb)dar in zadar.am fost diagnosticata cu ovare polichistice si probabil anovulatie.mai e cineva cu astfel de probleme sau sunt singura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Fetelor, mi-am facut curaj sa intru sa va intreb si aici. Eu am intrebat la Naturiste si Homeopate si miki m-a sfatuit sa vin la voi, ca stiti sigur ce mi se potriveste si ce nu...

Voi cita de la acel subiect, sper sa nu se supere nimeni...

quote:
Originally posted by raluk16

quote:
Originally posted by miki-miki

Raluk ai facut anal hormonale FSH si LH? Raportul LH/FSH cat este?
In PCOS nu merge tratam clasic al Liviei. Tb sa elimini ce e estrogenic. Marar si lemn dulce de ex. Produsele f indicate in PCOS ar fi Vitex Fruit, ceai de napraznic(preparat special) , extract de muguri de zmeur, si Omega 3 cu acid folic si B-ri de la Dopell Hertz.
E un subiect PCOS deschis de Gudinde si poti intra acolo sa mai ceri pareri.



Miki
Anul asta pui de-un pui




multumesc mult de raspuns. Nu am la mine analizele hormonale, dar mi-a facut atunci doctorul tot tot tot (si lh si fsh, si insulina, si mai multe) si a ajuns la concluzia ca e PCOS.

Am vazut ca si adimercedes a fost cu PCOS si are bebe! Deci se poate. Dar i-am citit povestea si de fapt nu a reusit cu tratamentul Liviei... am ramas cam in aer....


Tot incerc sa citesc toate subiectele de pe forum, dar nu reusesc, numai din greseala sa le gasesc pe cele potrivite... Am vazut ca nu se pot primi notificari, e ok. Dar la o cautare dupa titlu pe tot forumul care sa contina cuvantul "naturiste" de ce nu-mi gaseste acest subiect? Nu mai zic ca am dat cautare dupa "naturiste si homeopate" si nu a gasit nici un subiect...

Dar asta se rezolva, noi sa fim sanatosi! Doamne ajuta la toata lumea sa aiba copii sanatosi!



quote:
Originally posted by miki-miki

Raluk, PCOS e o boala greu de tratat. Eu ce pot sa-ti spun este ca iti tb produse progesteronice : extract de zmeur (care e si reglator), Vitex Fruit (este si reglator hormonal), supozitoate cu carpicon, ceai de napraznic. Iti mai tb un complex de vitamine B si omega 3. Dar... intra la sub PCOS si intreaba ce tratam fac. Stiu ca tb sa-ti faci si analiza insulinei sa vezi dc e mare... sunt multe iar eu nu le stiu pt ca nu ma confrunt cu ac pb.
Succes!



Miki
Anul asta pui de-un pui




quote:
Originally posted by raluk16

Miki, scuze ca te deranjez din nou, dar de atunci tot citesc acest forum si inca tot nu am ajuns la zi, informatii peste informatii... se contrazic una pe alta. (de exemplu la naturiste si homeopate 29 e un articol din formula as la pagina 19 despre cat este de bun lemnul dulce la sindrom ovarian plochistic). Sunt ametita, ca si atunci cand vrei sa inveti mult pentru un examen si toate informatiile se amesteca... Am intrat si la PCOS, dar nu am citit inca toate capitolele, si deci inca ma simt bizar sa pun intrebari acolo, n-am ajuns la zi. Am vazut ca sunt fete cu PCOS care intrau in capitolele anterioare si aici, deci daca e ceva grav in ceea ce spun, sper sa-mi atraga atentia...

Eu acum renunt la pilule si doctorul mi-a spus ca ma lasa sa incerc natural vreo 3 luni (la ultimele pauze a observat ovulatie) si daca nu reusesc, sa merg la el sa-mi dea metformin. Vreau sa fac tot posibilul in aceste 3 luni sa se intample minunea...

Eu acum incerc sa ma mineralizez. Iau dimineata calciu cu vitamina d, polen, ommega 3, laptisor de matca, la amiaza selezin ace de la walmark (contine seleniu, zinc, vitamina a, vitamina c, vitamina e), mai iau periodin tot de la walmark ( http://www.csw.ro/produkty.asp?nl_product_id=147 ) care contine vitex si evening primrose si seara iau o tableta care contine fier + vitamina b12 + acid folic (eu sunt vegetariana si chiar dupa o luna de astfel de tablete imi ieseau analizele ca as fi anemica, deci le iau in continuare). Am citit mult despre aceste minerale, despre zinc, despre vitamina B12 ca lipsa ei da infertilitate si pierderi de sarcina ... si cum in general se gaseste in carne, m-am hotarat sa iau.

Ce mi-ai recomandat tu mai sus, m-am tot documentat si sunt minunate (vitex, zmeur, napraznic). Asa ca as vrea sa iau tinctura donavital (care contine vitex si zmeur). Crezi ca ar trebui sa iau si pastile, sau numai ceai de napraznic (avand in vedere ca pastilele, ca si pulberea, am inteles ca sunt pentru chisturi, care la mine chiar acum nu exista, datorita AC)?

As vrea sa beau ceaiurile (imi e mult mai usor decat orice tincturi, ca nu suport alcoolul): de coada soricelului, de cretisoara (asta am inteles ca e buna pentru fixarea sarcinii), de sanzaiene, galbenele (nu cred ca are ce sa strice), urzica vie si moarta, si de NAPRAZNIC.

Mi-am cumparat si supozitoare de carpicon. Astea sa le iau doar in zilele 5-19, cum sunt in tratamentul Liviei?

Si m-am documentat ieri toata ziua (sper sa nu dau de bai la servici) despre MACA. As vrea sa iau, mi-am comandat-o azi. Am tot citit si pe site-urile straine cat este de buna si la PCOS si la anticorpii mei tiroidieni. Si, mai ales, la fertilitate.

Am vazut intr-un topic ca adimercedes lua tinctura de zmeur doar cand voia sa-i vina ciclul. Eu credeam ca se face tratament, de cateva luni. Cum se ia, de fapt, zmeurul, vitex si napraznicul tablete? Nu in fiecare zi?

Crezi ca sunt prea multe de acelasi fel (maca, vitex, zmeur, napraznic)?

Iti multumesc mult inca o data . Te rog sa ma ierti ca te bat la cap, dar noi de duminica ne incepem treaba si vreau sa fie cat de bine...

Pupici si multa sanatate!



Si daca tot sunt aici, intre fete ca mine, vreau sa va intreb daca unul dintre aceste "naturiste" v-au ajutat impotriva acneei. Dupa ce ma las de AC, de obicei ma umplu pe spate si pe decolteu intr-un mod ingrozitor de scarbos... (asta pe langa ca raman aproape fara par pe cap si se duce tot pe corp..., si ma ingras... chiar daca de mai mult de 10 ani am un regim de viata super sanatos fara abateri - si dieta si sport )

Va rog frumos un sfat...

Multa sanatate tuturor!

Va rog, un sfat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

Gudinde, iti multumim pentru ce faci , este cu adevarat nobil din partea ta sa faci asta, cand de fapt ar fi responsabilitatea doctorilor sa ne sensibilizeze. Eu iti multumesc oricum pt ca citind pe forumul asta am realizat ca modul de viata e foarte important si e ceea ce mai depinde de mine ca sa ma ajut. te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

dea81,
Imi pare tare rau pt pierderea suferita. Din pacate la fetele cu PCOS este o lupta nu numai sa ramai insarcinata, dar si sa pastrezi sarcina.

raluk16,
Pt hirsutism eu iau finasterida.
Acneea la noi este in principal datorata dezechilibrului estrogen-progesteron. La mine s-a imbunatatit situatia dupa metformin si progestativ in faza luteala.
Asta pe parte alopata.

Trebuie sa-ti gasesti un endocrinolog bun.

Ca naturiste: Vitex-ul este bun in PCOS.

diapapadia


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

miki am pus pe prima pagina link-ul de la tine. Multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

pentru ca s-a facut cam suparata atmosfera in ultimele pagini va trimit un link cu povesti de succes ale unor fete din SUA care iau metformin in Pcos si incearca sa aiba bebe. pana la urma si optimismul face parte din lupta asta, nu?
http://www.soulcysters.net/metformin-success-stories-193442

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Gudindel
Raluk 16 esti pe maini bune. Asculta ce zice Gudinde pt ca ea a studiat f mult ac boala si a facut diverse tratamente. In primul rand eu zic sa te duci la un endocrinolog bun specialist si in infertilitate. Succes! La naturiste o sa-ti scriu un tratam scurt.



Miki
Anul asta pui de-un pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmandaR spune:

Buna fetelor!!!!!!!!!!!
GudindeSper sa treci cat mai curand peste perioada asta stresanta si sa te simti mai bine. Stiu ce inseamna stres la servici din pacate dar ar trebui(nici eu nu aplic)sa ne repetam continuu ca suntem mai importante decat orice servici. In legatura cu B-urile, eu am intrebat ieri medicul daca nu ar trebui sa iau acid folic deoarece cand am mai luat m-am simtit bine de la el iarmomentan ma simt si eu obosita. Mi-a zis sa nu iau, nici acid folic si nici b12 pentru ca
sunt stimulatori de tumori(nu imi amintesc exact termenul) si sa iau vitamina c in loc de b-uri.
Diapapadia, si eu sunt cam la fel ca tine. 1,65, 46kg. Ma testez fiindca la tratamentul cu closty au crescut foliculi dar nu s-au spart.
Ultima data am postat valorile la analizele de ziua a 3a. Miercuri am fost la Cluj si desi erau intre limitele normale, d-a dr mi-a zis ca prolactina e spre limita maxima si ca lh si fsh sunt pre spre limita minima. Mi-a dat analize pt ziua 15 si 22, avand media CM de 30 de
zile. Ziua 15 asta fiind luni:fsh, lh, estradiol, prolactina, tsh, ft4 si ziua 22 lh, progesteron, 17oh progesteron, dhea-s, cortizl, testosteron. Mi-a zis ca exista posibilitatea sa am pcos chiar dacaraportul lh/fsh e ok. Daca prolactina iese marita din nou, trebuie sa iau o luna dostinex. Ati mai luat careva? Stiti pe cineva care sa nu fi ramas insarcinata numai din cauza prolactinei? Pentru ca mi s-a spus ca e posbil ca urmatoarea luna sa raspund la stimularea cu clomifen deoarece prolactina va fi mai scazuta. Daca nu reusesc cu clomifen a zis ca facem o luna stimulari cu puregon si apoi laparo.
Am mai fost la un medic in Cluj, pentru inca o opinie dar nu a fost foarte interesat de analizele mele, a zis ca nu voi putea sa raman gravi fara o laparo din cauza ovarelor polichistice. Eu ma gandisem deja sa fac laparo pentru ca mi-am pierdut rabdarea dar parca mi-e frica sa o fac si apoi sa nu raman insarcinata si sa ajung tot la analize hormonale.
Medicul meu din Oradea m-a scris bromcriptina pentru scaderea prolactinei. Stiti cumva care e mai bun, bromcriptina sau dostinex? Sper ca nu v-am plictisit prea tare.

la toate fetele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

AmandaR,

B-urile sunt interzise persoanelor care au suferit de cancer pt ca intradevar ajuta involuntar la proliferarea celulelor tumorale.
Dar B-urile au si ele in organism rolul lor, chiar foarte important. Si daca nu intri in categoria de mai sus si ai facut depletie ... sincer cred ca trebuie sa iei.

Eu mi-am facut analiza sapt asta si mi-a iesit vitamia B12 - ser: 200 in conditiile in care valorile normale se incadreaza intre 180 si 914. Deci, foarte aproape de minima. Coroborat cu tabloul clinic si cu faptul ca iau metformin de cava vreme, decizia a fost sa iau Farcovit.

Referitor la intrebarea ta legata de scaderea prolactinei. Eu intre bromcriptina si dostinex as lua mastodynon, ca-i natural.


Gaby77

Un tare special pt tine. Imi pare rau ca te-a prins 3 dimineata la servici. Sa sti ca si eu daca ar fi sa o iau de la capat nu m-as mai face economist. Atatea rapoarte, atata stres, atata raspundere si atata munca ... si pt ce?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmandaR spune:

GudindeMultumesc de raspuns. Mastodynonul are efecte la fel de rapide ca si dostinexul? Ca doar 4 saptamani trebuie sa iau, cate o pastila sau o jumatate de pastila pe saptamana, in functie de valorile care imi ies luni la analiza de ziua 15.

pentru toate fetele

Mergi la inceput