Sezatoarea canadiana (74)
Raspunsuri - Pagina 9
Cricor spune:
Nelia, felicitari... sa va traiasca feciorul, sa creasca mare si sa fie fericit si sanatos!
Eu n-am mai intrat de o luna pe site (decand am venit din concediu).. din lipsa de timp- scoala, lectii, seviciu plin de idioti, dar mai ales pentru ca suntem necajiti cu un fin de-al nostru care-i nu-i prea bine si mi-e greu sa scriu despre orice cand ii stiu pe prietenii mei cat de necajiti sunt.
Probabil n-am sa intru iarasi cu saptamanile, va urez acum sarbatori fericite si multa, multa sanatate.
Are cineva adresa Laurei din Vancouver sa mi-o trimita si mie pe pm? As vrea sa-i trimit ceva Dianei de Craciun. Multumesc mult.
Corina
valen spune:
ana stroe, pt. intarirea imunitatii (atat pt. fete cat si pt. noi) folosim oscilococcinum; (un tub pe saptamana). Sunt remedii homeopate(facute de boiron) si se gasesc la pharmaprix; tot acolo am mai vazut un remediu, ceva de genul "pregatire pt. sezonul rece" si vreau sa-i dau sarei cand ne intoarcem din concediu. daca debuteaza raceala, trecem pe aconitum napelus (3,4 tubulete pe zi); nu fac neaparat minuni remediile astea dar ajuta si cred ca pe Ines am ferit-o de multe raceli pe care le-a adus sarah de la gradinita. remediile homeopate se administreaza cu jumatate de ora inainte/dupa masa si se evita consumarea cafelei sau a alimentelor care contin menta (se evita inclusiv folosirea pastei de dinti). daca vin in contact cu metale (gen lingurite) se inactiveaza, asa incat fie se pun direct in gura,(si se sug sub limba) , fie, se topesc in putina apa si se dau copiilor cu o lingurita de plastic sau direct cu canita. www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
nelia spune:
Selena, si la mine a functionat prima data, cind s-a nascut Tudora, dar acum, ma pufneste si risul, ca daca spun Agata adu-mi si mie te rog pampersul lui bebe si Tudora, tu imi aduci, te rog, cutia cu servetele... nici asa nu e bine, ca trebuie sa fie una careia sa i se para ca e mai normal sa aduca ea ce i s-a cerut celeilalte... S-a mai potolit nebunia de dimineata, acum Lisandru doarme, Agata e cu tati la Wu-shu si Tudora se uita la desene... Pot si eu sa ma apuc de mincarea pe care o tot amin de dimineata. Sa nu credeti ca fac cine stie ce, dar chiar nu mai avem nimic de mincare, trebuie sa mai si mincam.
Cricor, imi pare rau pentru finul vostru, sper sa fie totul bine pina la urma.
Si daca e liniste in casa, parca ma simt si eu mai bine. Mi-a facut Octav o poza la ochi si i-a arata farmacistului ce am, i-a explicat situatia, ca daca nu trece, ma voi duce luni la doctor, dar am nevoie acum de ceva si mi-a dat un antibiotic picaturi si deja sint mai bine cu ei. Am bagat ceai, lamiie si miere la greu, nici prea mult, ca sa nu-mi creasca productia de lapte si am stat cu pieptul la aburi si sub dus si parca si furia laptelui s-a mai potolit un pic. Plus ca bebe a mincat mai bine astazi, a supt chiar mult. Spatele si rinichii inca ma cocoseaza la fiecare miscare, dar vor trece si astea... Adevarul este ca nu se poate a fie totul chiar asa simplu, intotdeauna apar complicatii dupa evenimentul principal.
In legatura cu vizitele la spital, eu nu sint de acord. Bine, trebuie sa vina cineva, o prietena-doua, sotul, copiii, plus inca vreo citeva rude, nu zic nu, mi se pare chiar frumos si bine pentru psihicul mamicii. Dar chiar asa, tot familionul... ei, cu asta nu mai sint de acord. Ma gindesc ce putea sa inteleaga acel pusti de vreo 11 ani, cel mai bolnav dintre toti din acea vizita la spital, unde in pat zacea o femeie suferinda, rudele nu vorbeau decit despre taieturi, singe, dureri, morfina etc... ca sa nu mai spun, ca la ora 10 dimineata, in mijlocul saptaminii, trebuia sa fie la scoala. Sau ce s-au gindit, ca daca tot e bolnav si nu s-a dus la scoaal, hai sa-l luam cu noi la spital, ce mai conteaza ca e vorba de o sectie cu nou-nascuti si femei vulnerabile din punct de vedere fizic si... psihic. Hai, ca iar ma apuca dracii...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
clau07 spune:
Nelia, Te inteleg ca ai o perioada mai dificila acum. Este o mare schimbare pentru fete chiar daca le-ai pregatit dinainte. La mine Alex are 3 ani jumate si inca mai vrea sa bea laptele lui Sebi din biberon, vrea mancare ca la Sebi, etc.. Dar incet incet vor intelege si cu rabdare multa totul va fi bine. ai grija de tine si daca te supara asa de tare sanii poti sa folosesti o pompa. Te vei simti mai bine. Eu nu am avut pompa , dar ma mulgeam singura dupa ce faceam un dus. Un pic de lapte aruncat nu e asa mare paguba
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by nelia
In legatura cu vizitele la spital, eu nu sint de acord. Bine, trebuie sa vina cineva, o prietena-doua, sotul, copiii, plus inca vreo citeva rude, nu zic nu, mi se pare chiar frumos si bine pentru psihicul mamicii. Dar chiar asa, tot familionul... ei, cu asta nu mai sint de acord. Ma gindesc ce putea sa inteleaga acel pusti de vreo 11 ani, cel mai bolnav dintre toti din acea vizita la spital, unde in pat zacea o femeie suferinda, rudele nu vorbeau decit despre taieturi, singe, dureri, morfina etc... ca sa nu mai spun, ca la ora 10 dimineata, in mijlocul saptaminii, trebuia sa fie la scoala. Sau ce s-au gindit, ca daca tot e bolnav si nu s-a dus la scoaal, hai sa-l luam cu noi la spital, ce mai conteaza ca e vorba de o sectie cu nou-nascuti si femei vulnerabile din punct de vedere fizic si... psihic. Hai, ca iar ma apuca dracii...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRUIn viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.
Sunt de acord cu tine Nelia ! Eu nu i-am avut aici decat pe sot si pe mama cand am nascut care au stat de la inceput pana la sfarsitul nasterii si apoi au facut cu randul in cele 36 de ore care au urmat in spital. Am fost si la primul copil, nu prea stiam ce sa-i fac si in plus de la "atentia" cu care m-au tratat la nastere (copilul iesea si doctorita imi spunea sa nu mai imping ca nu si-a pus manusile ! ca sa nu mai zic ca m-au tinut 30 de minute cu capul copilului la "iesire" ca nu aveau decat un singur medic de garda si alte femei care nasteau ) m-am rupt cativa cm buni astfel ca dupa ce a trecut efectul epiduralei nu ma prea puteam misca de durere. In rest, colegelor de la servici le-am spus ca nu sunt de acord cu vizitele la spital si nici acasa in primele saptamani de viata asa ca o sa le spun eu cand sunt pregatita. Acu, s-or fi simtit ofensate, sau nu, asta e, mie m-a fost bine asa.
Am vazut pozele cu voi la spital si pot sa-ti spun ca am avut acelasi tip de camera, si acelasi pat, adica la intrare. Colega de camera, o grecoaica (tot famelie mare si galagioasa), tot cu cezariana ! Noroc ca eu am nascut vara si nu era asa bolnava lumea ca daca mai ma procopseam si cu vreo boala chiar ma lipseam de Jewish, ce m-a mai enervat era ca lasau tot timpul usa deschisa si aveam impresia ca al meu copil e tot timpul in curent si eu in vazul tuturor care treceau pe hol. Dar a trecut ... Of si cand mai citesc ce scrii despre furia laptelui, eu nu am avut experienta, bebe nu sugea, eu voiam cu disperare sa-l alaptez, m-am muls vreo luna jumate, aveam in congelator 8 litri de lapte de mama (nu exagerez, am calculat) pe care l-am aruncat dupa trei luni pentru ca atat zic ei ca este bun iar eu oricum am avut lapte garla (nu stiu cum n-am facut vreo mastita de la atata muls si blocari de canale). Asa ca fii fericita ca bebe Lisandru suge, ca tu esti o mamica cu experienta care sunt sigura ca a trecut prin multe si va reusi si de data asta, cu ajutorul celor dragi pana la urma, bineinteles !
Succes !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
Fetelor,
multumesc pentru sfaturile despre cadouri; am sa-mi calc pe inima de dragul copilului si am sa le duc cadourile, desi tare m-a dezamagit invatatoarea lui de anul asta, total opus celei de anul trecut;
eu am zacut vreo trei zile, am tras o raceala de toata frumusetea; traiasca iarna ! (apropo, ati auzit ca tot anunta una din cele mai dificile ierni din ultimii 15 ani in Canada)
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Ce inseamna "iarna dificila" ? Ca la mine e a doua iarna aici iar cea trecuta nu mi s-a parut asa grea. Nu de alta dar e prima iarna la casa si am zis sa ne dam mari gospodari si sa nu ne luam firma de dezapezire ca ne descurcam noi, plus ca e exercitiu fizic gratis !
Dar daca "iarna dificila" inseamna zapada mare pai atunci pun repede mana pe telefon si le platesc la astia suta de dolari ca n-am chef sa vin pe 3 ianuarie din Romania, dupa doua saptamani de huzurit, si sa nu pot sa intru in casa de nameti !
Pai ce sa mai zic: "Bienvenu au Canada !"
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
allegro spune:
Fetele din Toroonto, am o intrebare: cm se "poarta" orasul in caz de furtuna de zapada? Deszapezesc repede, ies utilajele pe strada la imprastiat sarea imediat ce apare nebunia? Sint mai panicarzi responsabilii de acolo?
O sa vina si la Mtl, dar duminica seara.
Miine trebuie sa ajunga barbatu-meu la toronto si abia l-am convins sa nu mearga noaptea.
mikiion spune:
revin cu reteta promisa:
Lasagne cu carne la mijoteuse
Eu umplutura o fac la fel ca cea pt. musaca.
-carne tocata cam jumate de kg, o ceapa, eventual un ardei, sos de rosii sau rosii in conserva ( eu folosesc numai Aylmer)
-apoi branza rasa
-o cutiuta de ciuperci crude( din alea albe)
Si mi s-a parut mie ca nu are gust si am pus la sf. un borcan de sos Catelli parca...cu busuioc
se pune prima oara un strat de sos-umplutura, apoi foile de lasagne , care pot fi mai maruntite, apoi iar sos , ciupercile, branza....s.a.
si la sf. sos , branza.
Se tine la foc iute 2 ore jumate
E inspirat de pe site-ul aasta. Eu il folosesc ca sa imi dau seama daca adaug apa la copt si cam cat sa-l tin. in rest imaginatia mea e mare...
http://www.recettes.qc.ca/livre/recette.php?id=135383
A doua oara nu am mai pus carne tocata, ca nici nu aveam in casa, si asa i-am putut sa-i dau si lui marc, macaronarul lui mamica, ca numai paste ar manca.( eu nu-i dau carne tocata cumparata si n-am apucat sa cumpar o masina de tocat carne)
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
mikiion spune:
Denisammi-a placut globul. Dar mi-l si imaginez pe Marc cum il va da de-a dura prin casa.
ca mingea aceea magica de la V-tech, care se misca singura , a trebuit sa o ascund. Ca o lua si o izbea direct pe gresie. Si era interesanta ca facea zgomotele de animale.Si le spunea numele...
Poate la anul cand va avea vreo 2 ani jumate...
Si cortul ma tenteaza, insa eu stau intr-un 4 jumate, care nu e chiar inghesuit dar oricum nu am loc de asa ceva. am vazut ca au la zeller in reclama ceva cu dora si spider-man, gen castel, fort.
Aveam o intrebare. daca scrie pe jucarii 3 ani plus voi le luati( daca copii au mai putin , logic)? Ca nu prea inteleg, uneori , pe ce criterii pune ei varsta asta. Nu vorbesc cand e evident, ca au parti micute....Eu am vazut 3 + si pe un cort cu Dora.....!!!!!
Oricum, ce ii doresc eu de Craciu lui Marc nu se poate realiza...O pajuste verde unde sa alerge in voie. ca m-am saturat sa-l tin in casa....Se invarte a un titirez si alearga in jurul barului din bucatarie.....
Ar trebui sa ii iau cadou o cursa cu obstacole ca pt. catei.
Si cine avea nevoie de o MENAJERA? Va ofer eu una. puteti s-o ( il) vedeti in actiune www.dropshots.com/mikiion#date/2007-11-24/02:44:40" target="_blank">menajera
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
monicutza_bb spune:
Nelia felicitari pentru baietel, recuperare rapida si laptic exact cat are nevoie Lisandru sa creasca mare, sanatos si frumos
Mikiion La multi ani, sa fii sanatoasa, sa termini cu bine examenele si sa te bucuri de Marc
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer