Sezatoarea canadiana (74)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Lorelaim, multa sanatate lui Gabisor si citiva de la mine si Antonia! Cite nopti nu a petrecut tati tinind odorul in brate cind tusea (ca eu nu rezist, daca nu dorm mai multe nopti la rind ma iei cu farasul...)...La Antonia scenariul a fost mereu acelasi: incepea cu muci, trecea la tuse si pe urma termina cu otita. Ne-a ajutat Dumnezeu si in ultimii 2 ani am scapat de chin in proportie de 90%. Am incercat tot felul de siropuri, picaturi si spay-uri, dar tot timpul este cel mai bun doctor. Acum folosesc numai spay-ul cu apa de mare si o pun sa sufle bine nasul. Dar asta merge in general numai la un copil mare.

Si ca sa nu ziceti ca eu vad doar gaura de la covrig , uitati un articol despre rezultatele excelente ale elevilor canadieni (de 15 ani), care sint clasati in primele locuri in lume (inclusiv Quebec-ul, care a participat la studiu in mod exceptional separat, ca si alte citeva provincii canadiene). Deci sa nu ne mai plingem, sint f.multi care stau mult mai prost ca noi la capitolul invatamint (ex. USA).
http://www.cyberpresse.ca/article/20071205/CPACTUALITES/712050705/6730/CPACTUALITES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Fetelor, bunadimineataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

ce frumoasa e iarnaaaaaaaaaaa!!!!!, am scos lopetile, saniutele si sarea din hambare!

La noi aici e zapada cu soare, o nebunie, alte poze de azi de dimineata : http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/Iarna%202007-2008/

Nu mai pot de fericire, astazi m-am trantit in zapada ca un copil, noroc ca n-am dovezi sa va arat! Niciodata nu e prea multa zapada pt. mine afara!

Si inca ninge, ninge, ninge! Sunt in culmea extazului!!!

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

:)))) Irina, tu-ai citit vreodata textul ala de circula pe Net cu romanul proaspat ajuns in Canada, zapada, cerbii, veveritele si toate alea - alea???? Ca, inevitabil, la fiecare inceput de iarna ma apuca un entuziasm dement ca ninge si, in martie, fac si eu ca pomenitul roman: "Da' nu se mai termina, dom'le, o data, kkt-ul asta alb care cade din cer"... Crez ca asta-i diferenta: matalutza cu optimismul tau incurabil si eu cu paharu' meu pe juma'te gol tre' sa-mi dai lectii :)

Claudia, nu prea ai ce conserva pe siropul ala, ca intr-o ceapa incap 2 lingurite de miere, max!, adica ai cam tot atita sirop... Da, bleah, ceaiul de ceapa e scirbos, da' il drege mami cu miere si vit. C... :)
Mut aici discutia aia de la celalat subiect al tau, ca sa nu-l transformam intr-un pro-contra tv la copii. Ca am doar sa-ti zic ca noi n-avem cablu, ci o colectie de casete si dvd-uri, asa ca nu depindem de cind se difuzeaza desenele, le-avem pe-ale noastre!

Rox, unde esti, fata mosului? Sinteti ok?

Ica, osteopatul m-a ajutat teribil, ii sint recunoascatoare o viata, doar ca am ceva dureri noi acum, o sa vad ce zice si el, da' ma ingrijoreaza un pic ca s-a schimbat felul in care ma doare coloana si as mai vrea o opinie. Eu sint genul care trebuie dusa tirish la doctor, da' a trecut anul de cind merg la osteopat, era tare bine si, dintr-o data, poc, alta gisca-n alta traista... Nu mai stiu daca vii la intilnire, da' daca da, sa-mi povestesti de acupunctura...

Lorelai, Karvol ala, c-am uitat sa scriu, e o substanta pe baza de camfor (cred), care vine in ceva bule pe care tu le gauresti si torni substanta pe o batista. Tu lasi batista in pat la copil si substanta aia isi face treaba. Am zis sa-ti descriu in ideea ca poate gasesti acolo si nu mai astepti dupa pachete din Ro!

pupici,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Simona, daca ajung iti povestesc.

Lorelaim, noi suntem bine, merci. Pana acum doar a avut o sapt in care a tusit cu durut in gat luat de la gradi, sper sa fie tot . Daca vrei, poti folosi ptr puiuta un vaporub de la vicks, numai ca este unul nou care se pune in priza si are niste pastile, una pe noapte, o pui in aparat si aerul din camera este mentolat toata noaptea. Este cam pe principiul aparatelor de tantari care se bagau in priza si aveai pastila la ele, demuult... cand eram in Rom sau ca cele de la Glade, care le bagi in priza. Uite cam asa arata, primul de sus www.vicks.com/humidifiers-info.php" target="_blank"> aici , numai ca nu este humidificator ci se baga in priza, insa in raft este intr-o cutie de carton care seamana cu asta www.vicks.com/vaporub.php" target="_blank"> aici

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Fetele, ce stiti de Nelia ?

Ma ingrijoreaza ca nu a scris nici un mesaj azi.

Simona, de cand ninge numai la textul ala cu prima iarna ma gandesc.

Oana, subscriem si noi la laudele pe care Ira i le-a adus Antoniei. Imi tot amintesc de Antonia - printesa de Halloween.

Lorelai, sanatate multa Gabrielei.
Of, ce bine imi aduc aminte de nopti dormite in fund cu copilul in brate.

Sanatate multa la toti puiutii.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Lorelaim- f.bine tzi-a recomandat Ica,vaporub de la vicks-si noi folosim si e super bun,pastilele vin in cutie de 5,vreo 6cad si de la Vicks mai exista ocremamentolata,banuiesc ca elafel ca si Karvol,o dai pe piept sau pe spate seara la culcare si face minuni,doarme bine.Banuiesc ca stii ca e bine sa ii inclini un pic salteaua la cap,bagi 2-3cartzi mai groase, dc potzi.
BB din RO se gaseste aici ca aspirator nasal -BabyVac si poate avetzi si voi acolo Magazinele Safety 1st- dcvreiiliaueusi tzi-l trimmit, e 26cad.Sanatate multa!
Ica si voua multa sanatate,eu am inceput sa ii dau Emmei pt imunitate siropuri din Ro,100% din plante Imunorezistant sau Imunogrip Jr si mai am niste prafuri tot pt rezistentza dc nu vad imbunatatziri in max.2luni.
Oana-ai o printzesa superba-descrisa f.bine de Ira-pupiceidulci.
Ira-noi nu am avut mai mult de 12cm de zapada,dar sunt -9C-ce bine ca am avut de lucru la greu,maine e mai bine cu gradele si vineri cica fulguieste,sa vedem.
Nelia- cum te mai simtzi?
Ina,Donia,Roxana,Dana- ce facetzi?
Simona-mersi de retzeta cu ceapa si miere,ceva aventuri/perle noi ale lui Atomix?
Monica- ma bucur ca esti mai bine!
Cristina-pupicei si voua!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Lorelaim, am facut o mica confuzie, dar ptr mine vicks sau benilyn - nu-i mare diferenta. Vicks este cu vaporub si benilyn cu aparatul. Uite aici exact aparatul si pastilele de care ti-am povestit www.benylin.ca/fre/Comfort.asp" target="_blank"> aici

Denisam, Imunogrip Jr l-ai luat de aici. Am sa caut si eu BabyVac, merci, nu stiam ca-l pot lua de aici.

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Salutare la toata lumea!

Simo iaca si eu pe aici... ieri am mai contabilizat un interviu, in Outremont (dar am avut noroc sa gasesc foarte usor loc de parcare in nametii de zapada, chiar langa biroul cu pricina! o fi vreun semn!?!), cred ca am ajuns la cifra magica de 10 in ultimile 2 luni si astept in continuare raspunsuri... Iar azi a trebuit sa ma duc in Vaudreuil la 11:00 sa iau un plan de la firma cu casele, ca vrea una baia de serviciu ovala si inca nu stiu ce perete rotund, si in loc sa fac 15 minute ca de obicei am facut mai mult de o ora ca aut. 20 era inchisa spre Vaudreuil si a trebuit sa ocolesc pe 40, numai ca am ajuns tocmai in Beaconsfield ca Ste Anne de Bellevue era inchisa... o fericire... era pe sfarsite si apa aia de sters parbrizul... o placere!!

Lorelaim merci de intrebare. Seba e super incantat de zapada, de abia asteapta sa-i vina verisoare si a facut un inceput de cazemata in fata casei. Iar Isa nu prea stie ea ce si cum e cu zapada asta. Nu i-a prea placut cand i-am pus zapada pe nas! Prima oara n-a zis nimic dar dupa aia a inceput sa maraie!

Nelia si Monicutza, multa sanatate! Am avut si eu probleme cu o piatra serioasa la rinichi acum vreo 2 ani si pana la urma au trebuit sa mi-o sparga dupa ce au incercat sa mi-o scoata natural si nu au reusit. Cateva saptamani am functionat cu un by-pass la rinichiul respectiv. Zau, ca nu-i de gluma.

Ira frumoase pozele cu zapada! Si Oana subscriu si eu la ce a zis Simonna, ca de abia astept s-o cunoastem pe viu pe Antonia peste 10 zile! Si nu numai pe ea!

Fetelor, maine vine Mos Nicolae!!!! V-ati pregatit??? Ati fost cuminti?

Va pup,
Roxana

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

nu a incercat nimeni pana acum supozitoarele descongestionante?

mie mi se par mult mai eficace decat pastile si pastilutze, al caror efect trece mai repede. va recomand CREO-RECTAL sau DEMOCINEOL - supozitoare pt bebei/copii...in orice farmacie... f bune de pus seara inainte de culcare.contin camfor. descongestioneaza din interior spre exterior :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Va invit la noul capitol 75!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput