Recomandare carte SF

Recomandare carte SF | Autor: _giulianna_

Link direct la acest mesaj

Imi recomandati o carte SF?

Multumesc anticipat

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

de ziua mea 16.06.2008 vreau sa fiu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

"replay" de ken grimwood -editura nemira , colectia nautilus .
personajul principal ajunge sa-si retraiasca de cateva ori o perioada din viata , si desi alege intotdeauna diferit nu poate schimba in esenta soarta lumii , iar experientele personale prin care trece il fac sa valorizeze altfel timpul . cartea a primit world fantasy award si a fost baza scenariului filmului "ziua cartitei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onix spune:

Daca n-ai citit pana acum seriile lui Orson Scott Card aparute la Nemira te sfatuiesc sa o faci. Poti sa incepi cu Jocul lui Ender si apoi toata seria Vorbitor in numele mortilor, Xenocid, Copii mintii iar apoi Seria umbrelor.
Tot ce pot sa-ti spun e ca in studentie, m-au marcat primele trei carti si n-am avut bani cu ce sa le cumpar, ulterior am pandit toate anticariaturile si doar anul trecut m-am putut bucura sa le am la mine in biblioteca pentru ca le-a reeditat nemira.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

TOATE CARTILE LUI ISAAC ASIMOV:romanele din seria Robotii,Fundatia,Imperiul,plus o multime de povestiri scurte.
Dupa mine e genial.Inclusiv autobiografia sa am citit-o cu sufletul la gura.

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIA MEA
" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Subscriu si la Orson Scott Card si la Asimov, dar la mine marea dragoste va fii intotdeauna seria Dune a lui Frank Herbert.

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Daca nu ai mai citit SF pana acum trebuie sa incepi cu ceva clasic:

1. Asimov - Sfarsitul Eternitatii - toate cartile lui sunt bune dar parca celelalte (seria Fundatia) sunt un pic perimate
2. Orson Scott Card este o alegere foarte buna, dar tine cont ca seria devine interesanta pe parcurs - adica primul volum e cel mai putin captivant dupa parerea mea
3. Un alt clasic ar fi Odiseea Spatiului a lui Clarke. Si asta e vechi dar foarte bun.
(mie Dune mi s-a parut grea, si cred ca e prea stufoasa ca sa incepi cu ea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Daca deja ai citit scriitorii mentionati de fete poate ii incerci pe acestia:
Yves Frontenac
Serge Brussolo
Stanislaw Lem
Ursula K.lE Guin

Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput