Mamici de mai-iunie 2008 (20)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

aici e lista cu medicamentele compensate si gratuite

www.postamedicala.ro/medicamente/lista-medicamentelor-compensate-si-gratuite/lista-medicamentelor-pe-anul-2007.html" target="_blank"> link la lista ca iar intind pajina urat

17+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

salutare tuturor!
n-am mai scris de cateva zile, dar in sfarsit am reusit si eu sa citesc ce s-a scris... ce sa-i faci, are omul treaba la serviciu si cand intra pe forum vede ca are de citit o gramada
eu m-am programat la TT, marti ma duc la eco si miercuri la TT... am ceva emotii, desi mai putine decat pana acum, avand in vedere cat e de controversat testul asta ... dar il fac ca sa stiu ca am facut tot ce am putut sa ma asigur ca bebe e ok... in fine...
cert e ca nu stiu ce m-as face fara voi ... uneori parca mi-e teama sa ma informez prea mult, ca intru la idei aiurea... dar cand citesc din experienta voastra e mult mai bine, informatia e mult mai "calda", asa ca va pup pe toate ca-mi sunteti simpatice

15+, cica ar fi

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/DCTtp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

cleo, de ce ai facut de 2 ori hiv-ul?
stiti ceva, eu am auzit gravidute care nici nu au facut prea multe analize (nu le-a dat)... ???? eu nu am facut listeria ...

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza fetele :)

Deeeeci, in primul rand Ylari :) Bravo pentru rezultat ;) Pot sa iti zic eu ce e cu MoM si cum se calculeaza TTul. In primul rand se ia in considerare varsta mamicii. In functie de varsta, exista un tabel care prezinta riscul pe grupa de varsta. De exemplu, la tine 1:740. Apoi se face analiza sangelui si se calculeaza valorile pentru cei trei hormoni implicati: AFP, Hcg si estradiol. Aici intervine faimosul MoM.

Definitia unui MoM - o dau in engleza cum am gasit-o si apoi esplic:

The average of normals is called the "population median." Test results are sometimes reported to doctors as "Multiples of the Median (MoM)." The "average" value is therefore called 1.0 MoM. Down syndrome pregnancies have lower levels of AFP and estriol, so their levels would be below the average, and therefore less than 1.0 MOM. Likewise, hCG in a Down syndrome pregnancy would be greater than 1.0 MoM.

Deci este vorba de o medie (norma, sa zicem) si apoi Multiplul acelei medii. MoM se calculeaza pentru fiecare hormon: valoarea absoluta obtinuta inmultita cu media. [va rog sa ma corectati daca gresesc, eu am facut literatura si filozofie :D deci cu mate stau mai prost - in orice caz asa am inteles eu ca se calculeaza!!!] In cazul ca bebele are Sindrom Down, AFP si estriolul sunt sub medie, iar HcG este mai mare. La mine asa este, de exemplu: am HcG de 2,63 MoMs.

Uitati ce tabel am gasit:

Disorder AFP uE3 hCG
Down Syndrome Low Low High
Trisomy 13 Normal No Data Low
Trisomy 18 Low Low Low
Open Neural
Tube Defects High Normal Normal

Cam asta ar fi explicatia cu MoMii :D Dar nu e totul. Acesti MoMi :D modifica riscul calculat statistic bazat pe varsta mamei. Daca totul e OK, adica daca valorile sunt in jur de 1MoM riscul devine mai mic - am inteles ca se inmulteste cu un numar standard, stabilit in urma unor studii. Deci de la 1:750 riscul se va diminua si va ajunge 1:2883, de exemplu (nu am calculit, am dat doar exemplu). Daca ai valori care indica SD sau alta afectiune, adica MoMii sunt mai mari de 2, riscul creste, se imparte la acel numar standard si de la 1:750 va deveni 1:70. Si uite asa, se mai ia in calcul si varsta fatului, greutatea mamei, si am inteles ca in unele tari si diabetul (daca e sau nu), faptul ca femeia fumeaza sau nu, originea etnica. Si la final avem rezultate POZITIVE - risc peste un prag, in general stabilit la 1:250- sau NEGATIVE - sub 1:250. Tu Ylari ai rezultat negativ, risc foarte mic (de SD si defect tub neural). Eu am rezultat pozitiv la Down, si negativ la Edwards si defect de tub neural.

De ce cred eu (este doar parerea mea, uneori impartasita si de doctori) ca DT e mai precis? pentru ca la toate calculelile de mai sus (doar doi hormoni, in loc de 3) facute de un soft se adauga niste rezultate clare de la ecografie: masurarea translucentei si a nasucului. Daca de exemplu la TN ai avut ceva inspre 3mm nu e prea OK, deci riscul tau va creste, daca ai avut o valoare mai mica riscul tau va scadea. Pana la urma tot o statistica este hmmm... Zau, e o mare bataie de cap :D:D

Fetelor, revin - Esme esti tare dragutza, vin la Bruxelles, intr-adevar, sunt un pic agitata, mai ales ca ma incurca prostia asta de TT. Apartament nu am inca, insa am stabilit deja intalniri cu agentii si particulari si sper sa gasim repede. Cred ca va trebui sa ne inscriem f repede la un medic de familie, dar voi merge cred si la o clinica particulara ceva, daca nu pot astepta. Asta este, banii nu sunt asa importanti.

Am o groaza sa va spun, sa va raspund dar zau ca nu mai am timp acum, scriu mai incolo. Ah, si scuze pentru ca in loc de eco am scris USG - intr-adevar, e termenul englez pt ecografie, deci nimic special... nu va stresati, nu mi-am dat eu seama. Zilele astea sunt f agitate, sambata plecam, casa e cu fundu in sus :D la serviciu - ca la nebuni, alergam o groaza pt formulare si alte hartii si evident, pe la USG-uri :D :D si ne certam cu asistente poloneze :D [azi iar am plans din cauza lor, la serviciu, m-a vazut un coleg caruia i s-a facut mila de mine si s-a apucat sa tipe la ele in poloneza ca sunt gravida si sa faca bine sa nu mai imi incurce programarile etc etc :D :D si uite ca mine am alta programare ] OF !

Simona

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by chinabulina

salutare tuturor!
n-am mai scris de cateva zile, dar in sfarsit am reusit si eu sa citesc ce s-a scris... ce sa-i faci, are omul treaba la serviciu si cand intra pe forum vede ca are de citit o gramada
eu m-am programat la TT, marti ma duc la eco si miercuri la TT... am ceva emotii, desi mai putine decat pana acum, avand in vedere cat e de controversat testul asta ... dar il fac ca sa stiu ca am facut tot ce am putut sa ma asigur ca bebe e ok... in fine...
cert e ca nu stiu ce m-as face fara voi ... uneori parca mi-e teama sa ma informez prea mult, ca intru la idei aiurea... dar cand citesc din experienta voastra e mult mai bine, informatia e mult mai "calda", asa ca va pup pe toate ca-mi sunteti simpatice

15+, cica ar fi

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/DCTtp3.png

stii ce mi-a zis mie medicul? NETUL ASTA AR TREBUI INTERZIS.

Stie el ce stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Am o greata crunta. Incerc sa-i dau in cap cu o salata cu mult otet, sa vad daca reusesc.

Si mie mi-a zis o doctorita odata ca prea multa informatie bruta, nefiltrata de un cunoscator, nu face bine...

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Merci Simonix ptr explicatie, parca s-a mai ridicat ceata de pe oki...

Gabitzam... motanul meu este foarte foarte foarte rau... Zgarie mai mereu, chiar musca uneori... Nu stiu ce are de e dement asa. Asa a fost dintotdeauna. Posesiv. Iar eu am devenit o ... o... nebuna de il terorizez la orice pas. Imi vine sa il leg ca pe caine...

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Imi pare rau daca ma gandesc ca sar putea sa nu mai am net sa mai intru sa aflu una alta de voi si de bebici si nu mai pot cauta pe net informatii... dar cred cami voi transfera netul si telefonul fix unde ma voi muta, sa vedem ce zice tati, si proprietarul... apropos, eu sambata trebuie sa ma mut si inca nu am gasit nimic chirie.... Asa ceva nam mai vazut, sunt 50 anunturi de inchiriat garsoniere cf 1, dar toate sau ocupat si nu au ramas decat alea cu 200-300 euro si eu atata nu dau... ei, mai ramane sa mergem azi sa vedem 2 apartamente la casa, modeste... nu prea pe placul meu ca aici desi e mic am toate conditiile si a fost nou totul si foarte curat... dar dc ne intelegem cu proprietarul, poate intelege si ca vine bebe... sper doar sa aiba parchet gresie si faianta, ca ce am vazut aveau doar ciment si mocheta (va dati seama ca nu ma intere pt ca patutul lui bebe e fff jos si cimet dedesupt ???? nu cred......) si sa ne lase sa aranjam peacolo contra cost, adica sa ne lase la chirie sau cumva sa ne intelegem, si asa a spus ca ii e jena sa ne duca ca el vroia sa renoveze si apoi sa dea in chirie, dar cum noi ne grabim foarte tare.... nu va spun ca deabea astept sa ne mutam, loc mai mare si in primul rand o sa am aragaz sa ma pot si eu lauda cu prajituri !!!
Am vazut ca o gramada de familii de aici de pe forum sunt in renovari si mutat, cred ca e vreun virus pe care il imprastie generatia noua, sa fie totul curat si aranjat (exact cum imi place mie tare mult, nu suport ignoranta unor oameni care nu stiu sa tina curat si ordonat cum ar fi socrii mei pur si simplu nu suport mizeria si sper si bebe sa fie asa)
Cat despre superstitii nu dau 2 bani pe ele, si nu pot sa spun acelasi lucru despre soacra mea, dar totusi mai exista o speranta pentru ca am inceput sa cumpar lucrusoare la bebe (hainute) si se pare ca e molipsitor pt ca si soacra mea vad ca nu se poate abtine si mia cumparat si ea la bebe cei drept ca ia luat hainute care is bune si la 1 anisor jumate dar nu e nimic, si bineinteles si rosii ca asa ia imbracat si ea pe baietii ei, ei ia placut sa ii imbrace in rosu... sa se bucure si ea... deci la faza cu superstitiile legate cu cumparatul lucrurilor si batranii nu se mai pot abtine mai ales cand isi doresc nepotei.. eu iam cumparat hainute la bebe si de la second hand si sa va spun de ce... mi se par muuuuult mai de calitate cu toate ca au fost purtate cine stie cat si inainte, am luat si hainute colorate si ce am facut, leam bagat la spalat cu clor pe toate toate albe cu colorate si apoi la 95 grade si ma credeti ca na iesit nici un sptro de culoare si au ramas exact asa cum au fost ??? asa sa intamplat,. am zis ca dc se strica asta e, ca nau fost scumpe, sa fie dezinfectate conteaza... dar am citit undeva si mi se pare logic ca hainutele care intra in contact direct cu pielea nu trebuie clorurate, si mia mai spus cineva ca crede ca nici cu balsam nu e bine sa le speli... dar cu ce atunci sa le dezinfectezi ??? doar cu dero ??? si apoi dero mi se pare mai toxic sau cum sa zic decat balsamul... dar mai exista posibilitatea sa le clatesc in 2 ape dupa ce le imbalsamez.. pt ca sincer hainele care nu le spal cu balsam (ceea ce nu fac) mi se par foarte aspre si pt pielea mea dar pt pielicica finuta de tot mai ales in primele luni ale lui bebe ??? voi ce ziceti ??
hai ca vam aburit destul, va mai las si pe voi (dar acum scriu si pt viitor ca cine stie dc oi mai putea... )

Geta 20+ , iubitoare de
eu si cristi
bebe mic la eco

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by YLARI

cleo, de ce ai facut de 2 ori hiv-ul?
stiti ceva, eu am auzit gravidute care nici nu au facut prea multe analize (nu le-a dat)... ???? eu nu am facut listeria ...

YLARI

de fraiera.
Acu 1 an, un HIV.
Cand am avut 2 liniute, m-am dus la gineco si i-am cerut lista completa de analize: avea un tipizat, care continea si HIV (nu a mai contat, ca nici nu am cetit, eram asha emotionata)
Acum mai am trimitere de la dr de familie, gratuita, care contine HIV (ar veni number 3)
SI daca ne casatorim, la cerfiticatul nuptial tre iar HIV + VDRL (number 4)
Si in spital cica iar iti face, tie/sau lui bb. (number 5)

Ei ce zici? 5 hiv-uri in decurs de nici 2 ani? Te-am luat?

Cat despre analize...eu le-am cerut. Sa ma linistesc. Si mi-au iesit bine, deci fac un aviator

Listeria nici eu, ma gandesc daca sa o fac .... pana acu am iesit cu imunitate la toate alea: rubeola, toxo (am pisica), etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Getutza, eu in primele luni, chiar cred ca spre un an, i-am spalat hainele si asternuturile lui Andrei cu Dermalin Baby. E un detergent pentru piele sensibila, pentru copii, si nu foloseam deloc balsam sau clor. Si le clateam de doua ori la masina. Cand termina masina de spalat mai bagam un ciclu de clatire.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput