Umar dislocat la bb de 10 luni

Umar dislocat la bb de 10 luni | Autor: cristia

Link direct la acest mesaj

Of lume;
Baietelul meu de 9 luni si ceva a cazut asta noapte din patul meu in care l-am lasat ca o mama inconstienta.Eram la baie de unde am tasnit cand am auzit bufnitura; mi-am gasit baiatul pe burta dupa ce cazuse pe parchet, de la o inaltime de aprox50 cm.Urletele au fost spectaculoase si au continuat pana dimineata cu mici pauze...La cap nu se vede vreun cucui (patul este aproape de calorifer si poate ca s-o fi lovit si de el in cadere...) insa e clar ca are ceva la manutza, mai precis la umar ca plange, de fapt urla intens, imediat ce este atins.In cateva minute plec cu el la pediatru.Nu am mers pana acum intrucat am crezut ca-i mai putin grav.Am incercat sa-i facem masaj dar nu putem nici atinge manutza pe care o tine bleaga pe langa corpusor.A patit careva asa ceva? Of ca-mi vine sa ma dau si eu cu capul de parchet

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu am patit asa ceva dar clar trebuie sa ajungeti la un spital.Nu se poate sa stea asa cu umarul dislocat.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Trebuie mers de urgenta sa ii puna umarul la loc si sa imobilizeze mana. Probabil ii va face si o radiografie. Este important sa ii tineti mana imobila. Eu stiu de la bb al meu cu fractura de clavicula.

Va tinem pumnii si doamne ajuta sa scape repede si fara complicatii.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Exact la fractura de clavicula ma gindeam si eu...
Fuga la doctor cu bebe!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Da, si nepotelul meu a cazut din pat cam la aceeasi varsta si si-a fracturat clavicula.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Of, dragul de el...asteptam vesti despre micut

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Multumesc tututor pentru raspunsuri si suport!
N-am apucat sa scriu mai curand din motive de brate ocupate cu copil marait...Am zburat la doctor chiar dupa ca v-am scris.Intre timp bona mea apucase sa-i "traga" umarul la loc (a crescut 4 copii, ultimii doi gemeni asa ca are ceva experienta...).Eu initial bineinteles ca m-am uitat urat la biata femeie dar se pare ca ceva bun a facut ea acolo pentru ca doctorul a zis ca umarul e la loc si ca mai sunt doar tendoanele suferinde.Baietul meu a trebui sa stea pana ieri cu un bandaj care-i imobiliza manutza si de ieri suntem mai bine (adica de azi dimineata de intinde iar manutzele sa-l luam in brate ceea ce-i mare lucru).Scriu cu el in brate asa ca ma opresc aici.Doamne fereste de asa intamplari la toata lumea si multumesc inca o data pentru suport!
Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

la o saptamana am descoperit ca are fractura de clavicula; am observat o mica umflatura pe clavicula si asta ne-a facut sa mergem din nou la doctor (la ortoped pediatru de data asta); am facut radiografie (pe care am incercat eu sa o evit) si asa am descoperit.Noua ne-a zis ca manuta nu tre imobilizata.daca ati patit asa ceva ce ati facut ca sa asigurati o vindecare buna?
multumesc,
cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

poae ca ar trebui pus un bandaj ceva, de catre doctor.
Citeste pe net, eu stiu ca nu se opereaza asa ceva, ci se imobilizeaza cu bandaj o perioada ( o saptamana, doua ) in fuctie de gravitate si varsta copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daliaailad spune:

Nu stiu ce sa-ti spun dar mi se pare ciudat sa nu-i imobilizeze manuta. Sotul meu si-a rupt in copilarie clavicula, jucandu-se cu bicicleta dar a avut tija si gips. Era mai mare, in orice caz...

La maternitate am intalnit o mamica suparata ca baiatul ei avea fractura de clavicula in urma manevrelor de la nastere. Ea mi-a spus ca dr neonatolog i-a spus ca se rezolva prin imobilizare 15 zile...

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Edy a avut fractura de clavicula la nastere,dr ne-a recomandat imobilizarea cu bandaj elastic timp de 10 zile,intr-adevar s-a sudat in cele 10 zile si totul a fost ok.Mentionez ca in fiecare seara ii desfaceam bandajul il spala incercand sa tin manutza cat mai imobilla cu putinta si apoi il bandajam la loc.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput