Papa lapte noaptea la 2 ani ?

Papa lapte noaptea la 2 ani ? | Autor: ralcat

Link direct la acest mesaj

Al meu prunc nu e de felul lui un mare mancacios, pana acu o luna duceam munca de convingere si la biberon cu el. Aveam ca ore de laptic la 10 seara dupa baita si masaj si dimineata la 7.
Dar surpriza, surpriza, de mai bine de o luna mai cere laptic si pe la 1 dimineatza. Daca printr-o mare minune nu cere ... la 4 urletul de foame e asigurat.
Laptele il prepar in acelasi mod ca si inainte, seara cu 2 linguri de cereale ca mai mult nu merge devine prea vascos, milumil 3. Nici nu accepta seara un biberon mai mare indiferent de cat mananca la 7.30 cand e ultima masa solida din zi (cereale de obicei).
Nu-mi pare rau ca papa, dar ma intreb daca o fi normal sa mai ceara in timpul noptii, tinand cont ca are 2 ani si o luna.
Voi v-ati confruntat cu schimbari de genul asta in programul de masa ?

Copiii merita tot efortul nostru
Sonia, Crisa

Alex, Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Milumil la 2 ani?
Eu ii dau UHT seara 350 ml +2 masuri de cereale si ii mai dau 250 dimineata pe la 6.30, in somn. El nu cere, dar nu prea mananca si il mai pacalesc in somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crys3000 spune:

Inca mai mananca cu biberonul la 2 ani?
Al meu nu mi-a primit biberon sub nici o forma.Manaca cu lingurita de la 6 luni iar noaptea nu mai mananca de pe la 9 luni cand nici n-a mai vrut sa suga si mi s-a dus laptele. Ii dau seara la 9 portia de lapte cu biscuiti si apoi masa de dimineata in jur de 9-10 lapte cu cereale.
Eu zic sa o dezveti de biberon ca pe urma o sa fie mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Fetita mea de 2,9 ani inca bea lapte formula cu biberonul (sa se oripileze lumea!!!) ...si cere si noaptea o sticla de 240ml. Asta e placerea ei, laptele, pe care prefera sa il bea din biberon. Nu ii dau lapte la cutie pentru ca nu are in compozitie atatea vitamine ca si cel formula ( plus ca de cel normal la cutie, o sa aiba toata viata inainte sa bea).
Parerea mea este ca nu e nimic rau ca bea noaptea 1-2 biberoane de lapte.
Pofta mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

Ce va minunati asa zau ralcat a intrebat ceva ;da Milumil exista si pana la patru ani care e problema ce daca manca copilu cu biberonu la 2 ani e dezastru?;;;; copilu mananca lapte nu ati auzit de cazuri in care copii au refuzat laptele cand li s -a luat biberonul consider ca e mai sanatos sa l bea sub orice forma ar intra ....asa sa revenim daca mananca noaptea inseamna ca stie el ce stie si daca mama doreste si poate sa faca efortul de ce nu.... am si eu copil a mancat noaptea pana pe la 2 ani jumate si avea analizele perfecte si dintii fara pic de carii si calciu fara supliment excelent .medicul mi a zis lasa copilul in pace daca ii este foame da i sa manance si nu puteam sa l pacalesc cu altceva (ceai sau apa) pur si simplu bub si ce daca orbecaiam noaptea incalzind biberon trebuia sa si faca plinu si isi indeplinea norma Pt. cele care se mira nu va zice nimeni cum sa va creste ti copii a cerut femeia o parere e alegerea ei ce o sa faca a si de suzeta am scapat la 3 ani na acu sa va vad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ba este rau atat dpdv al sanatatii, cat si al somnului.
Cred ca din dorinta de a-ti vedea copilul mancand ai incurajat primul instinct pe care l-a avut copilul. Adica dintr-o exceptie ai facut regula.
Nu te acuz, ci doar incerc sa-ti arat unde ai gresit. Banuiesc ca nu e usor sa ai un bebe care face nazuri la mancare, dar e important sa nu ajungem sa-l vedem ca mananca cu orice pret.
Adultii nu se scoala sa manance noaptea, iar un copil la 2 ani nu are nevoie de alimentatie pe timpul noptii. Plus ca laptele formula cu cereale nu e lapte de mama sa se digere repede, el ramane mai multe ore acolo in stomac si acel stomacel lucreaza noaptea cand el ar trebui sa se odihneasca la fel ca si restul corpului. Astfel de mici neglijente, care acum par inofensive, pot mai tarziu sa dea nastere unor deficiente in sistemul alimentatie, iar un model de alimentatie nesanatos, in timp, nu poate sa duca decat la probleme de sanatate, mai mari sau mai mici.
In plus laptele baut in timpul noptii este nociv dintilor. E adevarat ca dintii sunt de lapte si se schimba, dar sanatatea dintilor care urmeaza sa iasa depinde si de sanatatea dintilor de lapte, anumite probleme aparute la dintii de lapte se pot transmite dintilor definitivi.

Eu ti-as recomanda sa incerci sa elimini acest obicei si sa revii la somnul continuu de toata noaptea. Cu cat mai repede cu atat mai bine ca micutul inca nu apuca sa faca din asta o obisnuinta solida.
Ai doua cai de a face asta: ori tai coada pisicii dintr-o data, ori mergi pe metoda putin cate putin astfel incat sa faca isnesizabila schimbarea. Daca ti-e greu sa faci fatza plansetelor de peste noapte si esti o fire care e usor impresionata de plansul copilului, atunci poti sa reduci laptele treptat. Cate 10 ml de lapte la fiecare 2-3 zile pana cand in sticla nu mai ramane mare lucru si sasperam ca si cel mic nu sesizeaza schimbarea si se va conforma.
Daca scoti laptele dintr-o data obtii un rezultat mai rapid, adica in max o sapt. ar trebui ca cel mci sa se dezvete, dar este o schimbare mai violenta, adica se lasa cu plansete, etc. mamele uneori se simt vinovate etc. Alege ce ti se potriveste mai bine, dar te sfatuiesc inca o data sa nu incurajezi obiceiul, mai ales ca a aparut asa tarziu, la 2 ani. De regula asta se intalneste la copiii care nu au renutnat din bebelusie la mancatul de peste noapte.

La doi ani alimentatia unui copil nu se bazeaza pe lapte. Faptul ca el bea in plus un biberon de lapte noaptea, nu-l ajuta sa se hraneasca mai bine, mai ales ca spui ca la culcare are tot lapte cu cereale si la 7:30 seara are masa de cereale. Si probabi lca masa de dinaitne e undeva pe la 2-3-4. Deci copilul tau intre 2-4 dupamiaza si 7-8 dimineata nu mananca decat lapte cu cereale ori. Gaseste alte cai sa-l determini sa manance si cauta sa ii acorzi diversitate. Nu e important sa tragi linie si sa zici, vai a mancat x ml de mancare azi. Ei mportant sa asiguri un echilibru de alimente din toate cele 4 grupe.

Safir, normal ca nu e nici o tragedie ca fetita ta inca mai bea din biberon, dar sa sti ica adesea am observat ca astfel de lucruri se intampla din dorinta mamei. Ea e cea care inca mai vrea sa-si vada copilul band din biberon, nostalgia bebelusui care parca dintr-o data a crescut. De cele mai multe ori copiii accepta atat de usor schimbarile legate de biberon, fac cu placere trecerea de la sticla la canutele cu cioc sau cu pai (care nu varsa lichid).
Eu zic ca e important sa ne adaptam fiecarei varste, sa le dam copiilor nostri ocazia sa dovedeasca ca pot mai mult, face parte din evolutia lor.
Chestia cu bautul din biberon la 3 ani mi se pare ca atunci cand incerci sa intarzii (sa zicem din comoditate) renuntatul la pampersi pana pe la 4-5 ani sau ca un copil la 8 ani inca e imbracat/dezbracat de mama. Fiecare etapa noua de varsta vine si ea cu provocarile ei si noi nu trebuie sa ne protejam copiii de la aceste provocari, din contra, trebuie sa-i incurajam sa le faca fatza. Copilul tau la aproape 3 ani e apt sa bea din canutza cu cioc (creata special pt categoria sta de varsta) si nu vad de ce l-ai incuraja s-o faca. Eu o privesc oarecum si ca o insulta la adresa copilului. Copilul e mic si nu stie sa decida cand vine timpul pt o astfel de schimbare, e obligativitatea ta de parinte de a-l ghida. Trebuie sa ne incurajam copii sa experimeteze caci numai asa invata si evolueaza, daca-i mentienem la stadiul de bebelusi, asa se vor comporta, ca niste bebelusi.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Ehehehe..deci nu suntem singurele! Si a mea se scoal in mod constant s apape noaptea. Nu de foame, ci practic se trezeste din cine stie ce motiv - vise, somn extrem de usor si aude vreun zgomot - si unicul mod in care stie ea sa adoarma este sa pape laptele. Din biberon, of course. De ce din biberon? Pentru ca nici nu mi-am pus poroblema sa i-l scot, ca nu ma deranjeaza cu nimik. Apa bea din sticla cu pai, dar laptele din bibe.Timp in care adoarme si io-s hapy ca doar o depozitez in patutz si gata!
Amu..ora e foooarte variabila. A avut o perioada in care zici ca avea ceas cu cur in fundic si se scula la 4.00. Dar i-a trecut si aseara de exemplu s-a sculat la 0.30 sau alte nopti nu s-a trezit deloc. Deci este o chestie total aleatorie.

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Si baiatul meu papa noaptea un biberon si are 1 an si 11luni.

Am vazut ca parerile sunt impartite insa mie mi-a spus doctora lui ca pana la 3 ani copilu are instinctul de a suge asa ca din punctul acesta de vedere poate sa isi dea lumea cu parerea cat o vrea (sau cu presupusul) ca nu cred ca sunt mai indreptatiti decat un om care chiar se pricepe in domeniu.

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

A mea fetita se mai trezeste noaptea-la 1 an si 5 luni -si ii e fomica daca peste zi nu maninca mare lucru.Nu sunt de acord cu lasatul sa plinga,ca se obisnuieste el ,ca nu se maninca noaptea!Adultii nu maninca noaptea pentru ca au stomacul mai mare...Ella a papat super bine de la inceputul diversificarii-nu mult cantitativ,dar diversificat,la timp,fara lalaieli.Dupa 1 an a scazut simtitor apetitul si a trebuit sa compensez cu lapte ca altfel stagna .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha spune:

Nu e vorba de dimensiunile stomacului, jenn! Daca o iei asa atunci si nevoile sunt mai mari si deci tot acolo ajungem...

Dragi mamici, nu se oripileaza nimeni, dar cred ca si voi vreti binele copilului si binele nu inseamna intotdeauna sa ii dai mancare ca sa taca!

In principiu, la doi ani copilul:
- nu ar trebui sa mai manance cu biberonul
- nu ar trebui sa manance lapte praf iar aportul de lapte sa nu fie foarte mare. cresteti aportul de proteine de alta natura insotite de glucide greu absorbabile (nu de glucide precum lactoza)
- nu ar trebui sa manance noaptea: o pauza de minim 6-8 ore este absolut necesara pentru sanatatea de acum si de mai tarziu a copilului.

In rest, total de acord cu try

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha spune:

Am spus in principiu, pentru ca alimentatia copilului depinde de fiecare mama in parte...

Mergi la inceput