Copil, cu numele fostei sotii
Raspunsuri - Pagina 7
adi_dalma spune:
ca solutie de compromis ar fi sa i dea copilului 2 nume... unul pe care l vrea ea si sa nu o strige nimeni cu numele Ex ei.
Sau, ca sa si bata joc definitiv de copil sa i dea numele fostului ei prieten in varianta feminina. Silviu/a. Marian/a,Dan/a
Si uite asa amandoi vor ura numele cand striga copilul.
Mare prostanac omul ala...
Dahriana spune:
Si singura persoana care va suferi din chestia asta..va fi bineinteles : bietul copil !
Eu i-as da in cap unui barbat numai daca ar indrazni sa-mi propuna numele fostei lui iubite/sotii !
L-as trimite direct la ea,indiferent unde se afla..ea!
anyella spune:
quote:
Originally posted by Sabina
sa puna 2 nume si sa strige fetita cu numele ales de nepoata ta.
noi asa am facut, dar rugamintea nu apartinea sotului, ci fostei soacre (o femeie deosebita)
Am citit primele postari si era cit pe aici sa raspund,sint total de acord cu ceea ce spui,mi se pare solutia "onorabila".
Aniela
amelie-chan spune:
Mortii cu mortii, vii cu vii.
Eu port numele sorei tatalui meu (care a murit cand eu eram in burtica la mami meu) si la insistentele tatalui meu si bunicilor din partea tatalui m-au botezat si cu numele decedatei( noroc ca mama mai mi-a pus un prenume).Vreau sa va spun ca nu stiu de ce dar simt o repulsie si o greutate atunci cand trebuie sa completez anumite documente in care se cere tot numele.In rest e ok pt. ca majoritatea imi cunosc doar unul din prenume , nu si cel al matusii(odihneasca-se in pace).
Deci cum am spus si mai sus si cu riscul ca ma repet:
MORTII CU MORTII< VII CU VII.
ellej spune:
Pe mine ma cheama si Demetra, dupa bunicul (Dumitru) care a murit cu mult inainte de a ma naste, si mi-e drag prenumele asta tocmai pentru ca aminteste de el. Desi nu l-am cunoscut, tin la el si ma bucur ca atata timp cat voi trai eu, va mai trai si el prin numele meu si in amintirea mea. Iar pe baiatul meu il cheama Luca si uneori ma gandesc ca, in felul asta, in el continua sa existe si o parte din bunicul pe care nu il va cunoaste niciodata (socrul meu, Lucian).
Totul depinde de familie si modul in care reuseste (sau nu) sa transmita copilului o parte sentimentele pe care le-a avut fata de persoana draga a carui nume il poarta. Un nume nu inseamna nimic pana la urma, e o insiruire de litere. Ceea ce insemna ceva e omnul din spatele numelui si felul cum ramane in sufletul si in amintirea celorlalti.
Insa cazul de fata e diferit. El vrea ca fosta sotie sa traiasca prin fata lui, dar e prea mult sa ceri asta actualei sotii. In caz extrem, sa-i dea 2 prenume si sa-l foloseasca pe celalalt, desi... nu mi se pare o ideea stralucita.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
LoraG76 spune:
Si fetei ce-o sa-i spuna? Stii??? Numele tau imi aminteste de fosta sotie...ma uit la tine si o vad pe ea, parca...imi pare rau, nu-i de ras, e de plans...probabil omul asta nu a depasit momentul...sufera in urma mortii fostei sotii, probabil ca e normal, dar cred c-ar trebui ajutat de un psiholog, ceva...daca sotia nu poate rezolva problema...faptul ca e de neclintit si nici macar nu discuta despre asta imi da de gandit...
Lora, mami de Iustina
Ancuta-Maria spune:
Eu nu am nimic impotriva cu numele puse in memoria cuiva. Am un frate care a murit la varsta de 18 ani, iar copilului meu o sa ii pun numele dupa el...
Nu inteleg ce e asa mare problema. Omul ala a iubit'o pe sotia lui. Poate de asta are nevoie sa se rupa de trecut, copilul. Nu cred ca isi va aminti mereu de fosta sotie cand isi striga copilul, cred ca e vorba de altceva. De memoria ei, de faptul ca a iubit'o, a lasa si ea , raposata, ceva in urma chiar daca numai prin intermediul sotului, e ca un ultim "serviciu", daca pot sa spun asa, adus fostei, ca om, nu ca iubita. Iubirea ce a purtat'o decedatei nu cred ca trebuie amestecata cu iubirea ce o poarta actualei. Eu as alege o solutie de mijloc, adica 2 nume.
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
sterge spune:
hannen@:
"Daca nu ar renunta la idee ,cu parere de rau zic ca as renunta eu la el.La urma urmei e copilul meu in aceasi masura in care e si al lui si nu vreau ca copilul meu sa fie un "chin" sufletesc pt. mine"
desi singura atitudine ok este a lui miss.parker, dupa opinia mea, sa inteleg ca, pentru un nume, ai lasa propriul copil fara tata.
da ?
ori poate pentru "implicatiile" acelui nume ? zona alba aceor implicatii nu suntem in stare sa o vedem ... a expicat mrParker limpede ca un izvor.
pentru ca "tu" nu esti iubita pe de-a intregul, pentru ca in mintea lui mai exista o imagine ,a unui om care nu mai e printre noi, ignori faptul ca acel om poate, este in stare sa iubeasca in timp, tu, pentru ca TU ai probleme, ii programezi viitorul copilului tau.
un viitor nefericit.
splendid.AR TREBUI CARNET DE FACUT COPIL !
sanse spune:
Am un gol in stomac cand ma gandesc la biata femeie(nepoata-viitoare mamica)
Ce pareri avem noi aici,pro sau contra nu au nici o valoare...important este faptul ca el nu tine cont de sotia lui,de ce simte ea.
Nu inteleg cum a stat ea toata sarcina alaturi de un obsedat ca el.Scuzati expresia dar altfel nu-i pot spune.Asta-i o obsesie, daca ar fi fost doar o idee asa pasagera i-ar fi trecut pana acum,mai ales ca sotia nu este de acord si mai este si afectata.
Sa zicem ca dintr-un motiv sau altul fetita nu va avea numele dorit de el...ce va face tatal?
Din moment ce pana acum nu sa razgandit si este atat de inversunat probabil ca pe biata femeie o va vedea ca pe un dusman,nu?
Asta demonstreaza el prin comportamentul avut fata de iubita lui sotie actuala.
BRR
Tare curioasa sint de cum se va termina toata povestea asta.
Eu sincer nu cred ca as mai putea iubi un asemenea om.
Chiar daca el renunta la idee ,teroarea prin care a trecut ea toata perioada sta nu le va fi de bun augur in casnicie.
Cunosc o familie in care unul dintre cei doi fii a murit intr-un acccident rutier.
Cind cel de al doi-lea a aflat ca va avea un baietel toata familia intr-un glas a hotarit ca pe bebe sa-l cheme ca si pe raposat.
Toate bune si frumoase,toti credeau ca d-zeu asa il trimit pe cel pierdut inapoi ...si chiar asa "a fost".L-au primit,mort.Saracul copil a pierit la nastere.
Cu siguranta nu are nici o legatura,dar numai cand te gandesti...MAI BINE NU!!
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE
Violeta Nicolae spune:
Buna dimineata,
am citit,m-am minunat de cum pot gandi oamenii!
Fiecare persoana,care se naste,are un drum individual,unic ca si persoana in sine.Nu poti spune ca, daca acest copil poarta numele fostei sotii,va avea aceeasi soarta.E absurd sa gandesti asa ceva!
Eu vad o problema in faptul ca sotul nu tine cont de parerea ei,ASTA E GRAV!
Ce aveti cu numele??? E doar un nume!Cateva litere.
Oare asta defineste personalitatea copilului??
Asta ii formeaza caracterul?
Cum poti face comparatie intre o femeie care a murit in accident si o fetita care abia se naste?
Reactia mamei,este bazata un pic pe orgoliu,zic eu. Sunt sigura ca nu numele in sine o deranjeaza,ci cum va spuneam,atitudinea lui si faptul ca nu tine cont de parerea ei.
P.S. Pentru Dumnezeu,fiecare persoana este pretioasa,ne cunoaste "pe dinauntru si pe dinafara",El nu compara niciodata oamenii. Oare noi de ce o facem,avem dreptul?
Violeta
SPER SA NU SUPAR PE NIMENI,si daca da imi cer iertare de acum.Am simtit ca trebuie sa spun lucrul asta!
Iubirea noastra-i mai frumoasa,
ca orice dragoste sub cer.
Caci toate dragostele pier,
a noasta nici de iad nu-i pasa!