Copil, cu numele fostei sotii

Copil, cu numele fostei sotii | Autor: Lona

Link direct la acest mesaj

O ruda a mea, o tanara de 24 de ani, este casatorita cu un barbat care a mai fost casatorit si si-a pierdut sotia intr-un accident.

Intre acest tragic eveniment si casatorie trecusera vreo 3 ani, iar nunta lor a avut loc in urma cu una an.
Relatia lor este una buna, se iubesc, au slujbe bune, se vor muta in curand la casa lor.

Acum nepoata mea este insarcinata. Bucurosi, vor avea o fetita. Problema a aparut imediat dupa ce au iesit din cabinetul de echografie, cand el a exclamat: "Sunt fericit ca este o fata, o vom boteza B...." (adica, numele fostei sale sotii).
Au reluat discutia, iar el este de neclintit. Nici un argument de-al fetei in favoarea altui nume nu este admis. A marturisit ca asa simte, ca i se va parea ca B... n-a murit (!!!). Tanara mama insa este foarte suparata, plange, nu intelege, trece de la furie la depresie.
Evident ca asta nu-i face bine, dar el este foarte ferm. Ea se gandeste chiar la separare...

Mi-a cerut un sfat, si chiar nu stiu ce sa-i zic. Nici mie nu mi-ar placea un asemenea lucru, dar parca nici motiv de divort nu e...Nu stiu ce sa spun, poate ma ajutati spunandu-mi cum vedeti voi lucrurile. E destul de singura, vreau sa-i fiu aproape, dar chiar sunt descoperita in discutia asta, nici mie nu mi-e clar daca e important sau nu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Reactia ei este perfect normala. Ca si a lui.

Sa discute sincer si deschis. El i-a spus de exemplu ca doreste acel nume pentru a pastra vie amintirea fostei sotii, pe care cu siguranta a iubit-o. Asta nu inseamna nici o concurenta pentru actuala sotie, ci dimpotriva, dupa parerea mea: este dovada faptului ca acest om este capabil sa iubeasca profund si durabil. Cred ca asa o iubeste si pe nepoata ta. Altfel nu s-ar fi casatorit cu ea, nu?

Pe de alta parte, ea nu va rezolva nimic cu furie sau plansete sau suparare, ci trebuie sa-i spuna de ce anume ideea cu acel nume ii provoaca ei sentimente neplacute, sa-i explice ce simte ea si sa-l roage sa cantareasca bine daca dorinta lui de a o "imortaliza" astfel pe fosta sotie este mai importanta decat dorinta ei ca fetita lor sa-si inceapa viata ca o foaie nescrisa (ca orice copil) si sa nu fie incarcata inca de la nastere cu povara de a reprezenta pe altcineva in sufletul parintilor ei. Mai ales ca aceasta reprezentare va fi pozitiva pentru tata si negativa pentru mama. Conflictul ar fi deja programat si copilul va fi cel care pierde.

Comunicare sincera si deschisa, fara orgolii si gelozii sau amenintari de separare. Asta vad eu ca solutie.

Felicia 9+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Spui ca tipul este de neclintit, asta vrea si gata! Nu cred ca fata are cu cine discuta in cazul asta. Nu mi se pare normal ce vrea el, pe ea nu o poate obliga dar poate sa-i faca o surpiza neplacuta atunci cand se duce sa declare copilul

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de Lona
A marturisit ca (...)i se va parea ca B... n-a murit (!!!).

Asta nu-i in regula!!
E macabru de-a dreptul. E clar ca el n-a trecut inca peste moartea fostei sotii, dar sa lase copilul in pace.
Copilul e o fiinta "noua" si mama lui traieste.

E complet altceva cand ambii parinti sunt de acord sa puna copilului un nume in amintirea unei bunici, a unei matusi decedate, chiar a unui ex sau a unei "exe". La urma urmei e doar un nume, n-ar trebui sa devina tabu - dar, important - si mama, si tata trebuie sa fie de acord si sa nu i se atribuie astfel de... conotatii.

Eu as sfatui-o pe prietena ta sa-i spuna sotului ca nu vrea ca fetita sa poarte acest nume de teama c-o sa aiba aceeasi soarta ca fosta sotie. Sigur ca suna absurd, n-are nici o legatura una cu alta, dar poate asa il va convinge sa renunte la ideea lui la fel de bizara (si lipsita de tact - ca a jignit-o pe biata fata - eu, una, m-as considera si jignita pe deasupra!!). Daca nici asa nu merge, nu stiu ce sa mai spun...Sa cedeze unul din ei, dar fara resentimente.

Sunt foarte, foarte multe nume dintre care ar putea sa aleaga! Sa-i dea o lista cu toate numele de fetite, sunt unele mai frumoase ca altele. Dar, daca el are o obsesie, e degeaba. Pacat sa se ajunga la separare, divort... copilul merita o familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sa puna 2 nume si sa strige fetita cu numele ales de nepoata ta.
noi asa am facut, dar rugamintea nu apartinea sotului, ci fostei soacre (o femeie deosebita)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Eu nu vad reactia lui ca fiind normala. Evident ca si-a iubit fosta sotie, e tragic ce i s-a intamplat, dar nu-i poate pretinde actualei sa traiasca printre fantome. Trecutul sentimental al fiecarui partener (toti avem un trecut, nu?) ar trebui sa fie mort si ingropat. Si chiar daca nu este asa, e o chestiune de bun simt sa-ti tii pentru tine parerile/dorintele de genul celei descrise de tine, care nu fac altceva decat sa-l raneasca pe celalalt.

Nu stiu daca o separare e solutie, sper ca nu, dar sincer, dorinta lui e foarte egoista. Personal, n-as accepta-o. I-as spune ca vreau s-o cheme pe fata ca pe primul meu iubit, sa vedem daca ii convine.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Wow,am ramas masca!
O inteleg pe nepoata ta,nici eu nu as accepta asa ceva!Trebuie sa discute serios cu el si sa-l faca sa inteleaga ca trecutul e trecut.Sa tina pt. el ceea ce inca simte pt. fosta sotie dar sa nu o oblige pe ea sa o "vada" in propriul copil .
Negresit toata viata va trai cu gindul ca el inca o iubeste ceea ce pt. ea va fi un chin.
Eu as fi nu suparata ci foarte si da,si jignita asa cum zicea o fata.Daca nu ar renunta la idee ,cu parere de rau zic ca as renunta eu la el.La urma urmei e copilul meu in aceasi masura in care e si al lui si nu vreau ca copilul meu sa fie un "chin" sufletesc pt. mine.Si poate vreau si eu sa-mi amintesc de fosti!

wow,ce m-am ambalat ,dar sigur am vazut cam rosu in fatza ochilor numai inchipuindu-mi ca as fi eu in locul ei.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by Sabina

sa puna 2 nume si sa strige fetita cu numele ales de nepoata ta.
noi asa am facut, dar rugamintea nu apartinea sotului, ci fostei soacre (o femeie deosebita)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Fostei socare a sotului tau?
(Iarta-ma daca e prea personala intrebarea!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Va multumesc mult ca v-ati gasit timp.
As incerca sa vorbesc si cu el (chiar daca risc sa ma repeada). Eu, sincer, cred ca nu numele in sinea lui este o problema, dar atitudinea lui, da. Biata de ea, sufera cumplit. Se indoieste de el, de sentimentele lui. Se gandeste ca poate nu e la fel de buna ca fosta lui sotie (care inteleg ca era o persoana speciala).

Ar fi trist sa se desparta pentru asta. Si pentru copil, si pentru ea. Ea nu are parinti (mama s-a prapadit, tatal disparuse demult din viata lor). Ne are doar pe noi, cateva rude ale mamei ei (care a fost verisoara mea), din pacate departe, la cateva sute de kilometri. Acest barbat, si mai ales puiul, sunt tot tot ce are.

Eu am sfatuit-o (poate gresit) sa faca o mica plimbare, pana la noi, sa-si ia cateva zile fara el, poate in liniste se mai gandesc amandoi.
Imi spunea de dimineata la telefon ca el vorbeste despre bb cu acel nume, apoi brusc isi aminteste ceva din viata lui cu fosta sotie...

Multumesc inca o data ca v-ati rupt din timp, sfaturile lor sper s-o ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Sa insiste si ea ca fetita sa poarte numele mamei ei. Am inteles ca si ea si-a pierdut mama, nu?

Cati ani a fost casatorit sotul ei cu fosta? Si in ce fel de accident a murit? Ma gandesc ca poate el se simte vinovat, intr-un fel, de moartea fostei sotii...

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

am citit postarile si am inchis gandindu-ma ca ceva nu e in regula ce sotul nepoatei tale, e inca prins de trecut inca incearca sa il aduca in prezent sa reinvie ceva ....dar totusi bb e inca in burtica si el ca tata nu are dreptul sa puna pe karma fetitei soarat fostei sale sotii - fiecare cu crucea lui, e crud ce spun dar nu numele in sine e problema ci gandurile, trairile, care insotesc acest nume.

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput