Chist in sarcina!!!!!!

Chist in sarcina!!!!!! | Autor: madina71

Link direct la acest mesaj

Am fost aseara la ginecolog sa-mi confirme sarcina: intr-adevar sunt insarcinata in 6 saptamani insa mi-a umbrit bucuria faptul ca atunci cand m-a palpat a inceput sa ma doara, mi-a facut eco transvaginala si pana mi-a spus despre ce este vorba am stat cu niste emotii....in fine, mi-a zis ca :"se plimba ceva pe acolo" cand palpeaza si concluzia a fost ca am un chist pe ovarul drept plin cu lichid, fara nimic solid in el, mi l-a si aratat la ecograf, cu diametrul de 5,4 cm....Sunt f ingrijorata din cauza asta, azi noapte nici nu am dormit bine, am visat toate prostiile....
Mi-a zis ca e posibil sa fi aparut o data cu sarcina si ca e f posibil sa dispara de la sine....
O sa ma duc la control cam peste 3 saptamani, insa pana atunci as vrea sa ma duc si la dr cu care am nascut, in Bucuresti, ca sa ma linistesc daca este vb de chist si cat poate afecta sarcina, daca o sa mai pot sa nasc normal daca nu dispare pana atunci, etc....Offff, probleme....
Sper sa fie bine....
Ati patit asa ceva? Ati mai auzit asa ceva?

bebe Adrian 20.01.2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Madina, eu nici nu am patit dar nici nu am auzit de asa ceva. Eu asa stiu ca nu sunt periculoase,nu sunt medic si nici nu am studiat dar si eu am avut candva chisturi pe ovar si medicul mi-a zis sa nu imi fac probleme ca sunt doar niste pungi cu apa care pana la urma au disparut de la sine, sau calcifiat parca......nu mai retin exact.
Cumnata mea a avut ovare polichistice si a fost operata in Viena, dar tot asa, nu e vb de cancer sau ceva asemanator.Ea avea zeci de chisturi(nu are copii) am inteles ca acestea se formeaza si cand un ovul nu se elibereaza.Bine ea a facut complicatii deoarece in timpul operatiei cu gazlaparoscop iau sectionat din gresala ureterul sau uretra, dupa care a facut o serie de operatii pt rezolvarea probl.
Eu zic sa stai linistita pana mergi din nou la medic nu cred ca e nimic garv si ai grija de bebelusi.

Ada 4+ mamica de baietel (25.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Posibil ca si chistul observat sa fie corpul galben gestational (de sarcina) care secreta in primele 3 luni progesteron necesar mentinerii sarcinii. Dupa aceasta perioada rolul lui este preluat de placenta. La fiecare gravida in primele 3 luni se poate evidentia acest corp pe un ovar.
Dar medicul tau stie mai bine ce a vazut. Daca vrei sa citesti mai mult da o cautare dupa "corp gestational".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

la inceputul sarcinii cand inc anu se vedea sacul si embrionul mi-au spus ca e chist si nici povester de sarcina, cand s-a confirmat sarcina mi-a spus ca am si chist....dar chistul s-a dovedit a fi corp galben de sarcina asa se numeste si s-a retras pana la ecograful de 12 saptamani....asa ca parerea mea este ca sa consulti si un alt medic si sa vezi si parerea acestuia!

sarcina usoara!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

si mie cand mi-a fost confirmata sarcina, mi-a aparut si un chist.
dr mi-a dat tratament si la 12 saptamani de sarcina nu mai aveam nici urma de chist.

Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Mie cand am facut eco la 12 sapt mi-a spus dr ca am un chist pr ovarul stang dar la 22 se sapt nu era nimic. Oricum se poate duce sarcina la capat si cu chist. Sefa sotului meu a nascut asa baietelul, prin cezariana, bineinteles si acum are 2 ani jumate si e bine merci. Dar asta nu inseamna sa te culci pe o ureche ci sa urmaresti foarte atenta evolutia sarcini. Bafta si sa dea Dumnezeu sa ai un bebe sanatos si frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Eu am ramas gravida in timp ce faceam tratament pt chisturi. Deci sarcina m-a prins cu un chist destul de marisor. Si al tau este destul de mare, de aceea nu cred ca ar putea fi corpul galben. Am luat tratament de sustinere a sarcinii pana la 12 saptamani si totul e bine, a disparut.

Sanatate multa si sarcina usoara!

Ioana
27+ si David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

quote:
Originally posted by numeioana

Eu am ramas gravida in timp ce faceam tratament pt chisturi. Deci sarcina m-a prins cu un chist destul de marisor. Si al tau este destul de mare, de aceea nu cred ca ar putea fi corpul galben. Am luat tratament de sustinere a sarcinii pana la 12 saptamani si totul e bine, a disparut.

Sanatate multa si sarcina usoara!

Ioana
27+ si David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Ce tratament pt chisturi faceai?
Ma intereseaza ca si eu am un chist de 4 cm

http://tt.lilypie.com/0fu5p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

M-am programat luni 10 dec la dr din Bucuresti cu care am nascut...Vroiam mai devreme dar abia atunci avea liber...Offff, pana atunci stau ca pe ace...

bebe Adrian 20.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Marinyk, am luat 3 luni la rand antibiotice in primele 5 zile ale CM, Zinnat, alternat cu Zanocin, injectii cu Polidin (2/zi) si Gentamicina (care doare de mori)... Pe langa astea, prescrise de ginecolog, am luat naturiste f multe: Extracte din muguri de coacaz negru si mladite de zmeur si Maca.

Ioana
27+ si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

quote:
Originally posted by numeioana

Marinyk, am luat 3 luni la rand antibiotice in primele 5 zile ale CM, Zinnat, alternat cu Zanocin, injectii cu Polidin (2/zi) si Gentamicina (care doare de mori)... Pe langa astea, prescrise de ginecolog, am luat naturiste f multe: Extracte din muguri de coacaz negru si mladite de zmeur si Maca.

Ioana
27+ si David

Merci frumos , naturiste iau si eu , mai putin maca
O sa mai vb si eu cu dr meu ... mai vedem...in functie de cum evolueaza
Merci inca o data

http://tt.lilypie.com/0fu5p2.png

Mergi la inceput