intrebare contabilitate

intrebare contabilitate | Autor: rory76

Link direct la acest mesaj

Buna! Daca e vreun contabil pe aici, am si eu o intrebare: am o firma si contabila imi zice sa fac cheltuieli pe firma . Intrebarea este; trebuie sa iau la fiecare bon fiscal si factura? Pentru orice suma si orice produs? Contabila mea zice ca merge doar cu bon stampilat pentru produsele care intra la protocol, dar eu stiu??? Nu vreau sa fac vreo prostie! Ma lumineaza si pe mine cineva? Multumesc!

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Doar bonurile fiscale sunt 100 lei se deconteaza fara factura. Sa fie stampilate.

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Parerea mea este ca bonurile fiscale sub 100 lei *(altele decat cele de combustibil auto) sunt acceptate doar ca documente justificative pentru cheltuieli. TVA-ul aferent acestor bonuri nuu este deductibil. Deci ar fi bine sa iei factura pentru celelalte bonuri fiscale - exceptind benzina. (era valabil si pentru taxe postale, insa nu sint pe deplin lamurita, noi nu deducem Tva-ul aferent lor).
Si intr-adevar bounrile trebuie sa poarte stampila societatii emitente. (stampila care sa contina date de identificare).

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Eu stiu ca bonurile pina 1 mil e suficient sa fie stampliate, nu mai tb factura. Mi-a si aratat odata un vinzator un extras dintr-o lege ( dar eu nu sint contabil ).

In schimb eu as renunta la bonurile de protocol.

Mergi la inceput

Sint suficienta pentru inregistrarea lor la cheltuieli. Insa parerea mea e ca trebuie factura ptr. deducerea tva-ului.
Dar daca contabila te-a sfatuit ca e necesar doar bonul, presupun ca nu are nevoie sa deduca tva-ul.
Eu insa pentru protocol te-as sfatui sa iei si factura.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

quote:
Originally posted by ina78

Sint suficienta pentru inregistrarea lor la cheltuieli. Insa parerea mea e ca trebuie factura ptr. deducerea tva-ului.
Dar daca contabila te-a sfatuit ca e necesar doar bonul, presupun ca nu are nevoie sa deduca tva-ul.

Mie contabila imi inregistraza bonurile sub 1 mil si deduce si Tva.
Vorbesc doar de bonuri stamplitate si atit.

Mergi la inceput

Eu singurele bonuri pe carora le deduc tva-ul sint cele de benzina.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Bonurile fara factura se inregistreaza in contabilitate fara TVA, direct pe cheltuiala la 6231 protocol, 626 ch. postale etc, exceptie facand cele de benzina sau motorina care se trec cu TVA(fara factura). Daca vreti sa deduceti TVA, trebuie neaparat sa aveti factura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

Ina si tweety au dreptate. Legea spune ca poti deduce TVA, finantele nu iti accepta insa sa deduci TVA decat la bonurile de combustibili.
Rory, poate sa-ti puna pe protocol daca ai micro cat vrea; daca nu e micro poti doar in limita de 2%.

Mergi la inceput