LMA! Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (118)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Monica, da, super interesant, multumim ca ai impartasit cu noi...citesc pe reprize ca e mult!

Mai oameni buni, dar se lectureaza la greu in seara asta la noi pe forum..ia mai aflati cate ceva despre supararile...lor (super-interesant)

Supararea
Aceasta este cea mai obisnuita emotie negativa din timpul primei copilarii. Copilul trebuie invatat, inca de timpuriu, cum sa faca fata simtamintelor de nemultumire si cum sa si le stapâneasca, deoarece ele il pot face sa-si piarda controlul asupra propriilor actiuni. Este nevoie de multa intelepciune din partea parintilor pentru a-l ajuta pe copil sa realizeze aceasta cucerire.
Copiii isi exprima supararea in multe feluri. De obicei, la copiii mai mici aceasta se manifesta prin accese de nervozitate, prin tipete,apnee (tinerea respiratiei) sau acte agresive, precum lovituri si muscaturi. Pe masura ce cresc, copiii invata adesea ca, atunci când isi exprima nemultumirea in mod deschis, vor fi pedepsiti; astfel, ei incearca sa-si exprime supararea in alte moduri, bosumflându-se,planuind sa se razbune, sugându-si degetul mare, mâncând peste masura, retragându-se in camera lor sau refuzând sa vorbeasca.
Copiii se supara din multe motive. Unul dintre motivele pe care il intalnim frecvent la copiii mici este faptul ca parintii ii intrerup din anumite activitati care lor li se par deosebit de interesante (cum ar fi sa verse apa pe podea). Deseori, supararea este rezultatul interventiei parintelui care incearca sa-l oblige pe copil sa faca ceva ce el nu doreste (sa se imbrace sau sa mearga la toaleta).
Comportamentul la suparare se schimba, pe masura ce copilul
creste. Pe parcursul primilor trei ani, majoritatea izbucnirilor de nemultumire ale copilului se manifesta prin eliberarea necontrolata a energiei acumulate, prin lovituri, muscaturi sau alte gesturi de felul acesta. Aceste izbucniri apar pe neaseptate si, de multe ori,fara nici un semnal de avertizare. Ele se pot intampla frecvent, dar de cele mai multe ori dureaza mai putin de cinci minute. Pe masura ce copilul creste, nemultumirea incepe sa fie indreptata mai mult asupra obiectului sau persoanei care a generat-o; este mai putin violenta, mai simbolica si mai verbala.
Pe masura ce copiii incep sa se asocieze cu alti copii, se inregistreaza o intensificare a izbucnirilor de nemultumire, datorata conflictelor care apar in legatura cu obiectele sau cu locul de joaca; uneori,intre copii au loc atacuri fizice sau verbale, aruncându-si unul celuilalt tot felul de porecle jignitoare. Copiii se supara si atunci când datorita
vocabularului lor limitat, nu reusesc sa-i faca pe ceilalti sa inteleaga ce spun sau ce vor. Nu este simplu sa intelegi sentimentul de nemultumire si sa stii cum sa-l tratezi. Adesea, copiii se supara cu usurinta daca nu se simt bine, chiar daca este vorba doar de o raceala.
Supararea este mai des intâlnita la copiii care sunt in convalescenta
dupa o boala grava, decât la cei care nu au fost bolnavi. De asemenea, ea se pare ca izbucneste mai frecvent inainte de ora mesei, decât in oricare alt moment al zilei. Cauza acestei realitati este, probabil, dubla. Copiii sunt obositi si iritabili datorita scaderii glicemiei inainte de masa, iar parintii sunt, de obicei, mai ocupati, in acest timp, cu pregatirea mesei, astfel ca nu reusesc sa-si supravegheze copiii indeaproape sau sa le satisfaca nevoile emotionale de dragoste asa
cum ar dori micutii.
Supararea este, de asemenea, legata si de mediul in care se afla
copilul. Cu cât sunt mai multi adulti in casa, cu atât este mai probabila izbucnirea unei crize de nemultumire la copil. Atunci când parintii trec dintr-o data de la o metoda de disciplina la alta, apar mai multe izbucniri de nemultumire.
Una dintre cauzele pentru care nemultumirea este atât de
obisnuita printre copiii mici este aceea ca unui copil nu-i ia prea mult timp sa descopere ca accesele de nemultumire reprezinta o
metoda usoara si rapida de a obtine ce doreste. Parintilor nu le place sa-si vada copiii suparati. De aceea, fara sa se gândeasca prea mult, ei nu fac altceva decât sa le incurajeze comportamentul irascibil,oferindu-le ce doresc pentru a-i impaca, in loc sa astepte pâna când acestia isi depasesc izbucnirile emotionale.
In general, atunci când un copil devine nemultumit, indiferent
care ar fi motivul, te poti astepta la anumite feluri de exprimare a
nemultumirii si trebuie sa fii pregatit sa-l ajuti sa-si trateze mânia intr-un mod mai degraba constructiv, decât distructiv.
Simtamintele de mânie ale copilului nu trebuie sa fie negate, deoarece pentru el sunt foarte reale. Nu trebuie sa-l faci sa se simta vinovat ca are aceste simtaminte,ci trebuie sa-l inveti sa le trateze intr-un mod constructiv.Una dintre caile prin care copilul poate invata acest lucru este comportamentul tau. Ai tu, ca adult, te poti mânia cu privire la anumite lucruri, dar nu trebuie sa dai frâu liber simtamintelor de nemultumire. Chiar daca esti suparat, te poti comporta cu mult calm, fara sa te lasi dominat de emotii, folosind aceste simtaminte pentru a schimba situatia care a generat nemultumirea. Pentru ca supararea poate fi provocata de multe lucruri diferite, este foarte important sa determini adevaratele cauze si sa le tratezi in mod direct pe acestea, in loc sa reactionezi fata de starea de nemultumire,in sine.
Sa nu te simti amenintat atunci când copilul tau se supara. Adu-ti aminte ca este un copil, neadaptat cadrului social, si ca, probabil,actioneaza normal (chiar daca neplacut), pentru vârsta lui. Tu, pe de alta parte, esti un adult care, printr-o stapânire de sine matura,poti tempera furtunile emotionale ale copilului tau.
Iata câteva sugestii care te pot ajuta sa previi izbucnirile de nemultumire ale copiilor tai sau manifestarea lor neplacuta si violenta.
1. Propria stapânire de sine reprezinta cea mai buna garantie
pentru autocontrolul copiilor tai.
2. Copilul nu trebuie sa aiba prea multi „sefi”, care sa-i dea
instructiuni contradictorii si care sa aiba asteptari contradictorii din partea lui. Cooperarea intre parinti este cea mai importanta.
3. Fiecarui copil trebuie sa i se ofere o disciplina si o indrumare
consecventa inca de la primele semne de nemultumire, in loc sa se
astepte pâna când ajunge sa-si exteriorizeze supararea intr-un mod
violent si suparator.
4. Trebuie sa-i porti de grija copilului printr-o rutina flexibila,
care sa-i asigure hrana, odihna si activitatea, inainte ca el sa resimta acut si dureros nevoia de ele.
5. Trebuie sa faci tot posibilul pentru a evita oboseala sau agitatia
excesiva.
6. Trebuie sa raspunzi cu promptitudine cererilor de ajutor ale
copilului, inainte ca el sa devina nemultumit.
7. Nu ar trebui sa-i ingadui copilului sa obtina prin izbucniri de
nemultumire ceea ce doreste; cu alte cuvinte, nu incuraja aceasta.
8. Ajuta-ti copilul sa invete cum sa obtina ce doreste printr-un
comportament lipsit de mânie. Aceasta poate insemna sa-l inveti
cum sa ceara ce doreste, sa astepte pâna când ii vine rândul, sa
aduca argumente pentru a convinge, sau chiar sa spuna: „Te rog!”
9. Cu mult calm, ajuta-ti copilul sa gaseasca satisfactie in
inlocuitori ai lucrurilor pe care le doreste si nu le poate avea, inainte de a deveni nemultumit.
10. In caminul tau trebuie sa domneasca o atmosfera calda, din
punct de vedere emotional. Atunci când viata copilului este plina
de emotii pozitive, exista mai putine sanse ca cele negative sa fie
exprimate.
11. Spune-i clar ce anume este ingaduit si ce nu, in ceea ce priveste
comportamentul. De exemplu: „Nu ai voie sa strigi la mine. Când
vei vorbi pe un ton linistit, te voi asculta.”
INTELEGE COPILUL

Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

desire sunt de acord in mare parte cu explicarea problemelor la solutii insa..inca ma mai documentez. inca mai caut ceva mai ..'bland', oricum, merita discutate. din pacate, acum sunt la magazinat informatie si procesat, dezbaterile mai incolo...

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciaro spune:

Fatima, Monique si Biabaus sa fiti sanatoase si sa va bucurati de puii vostri!

Si pentru ca e trecut de miezul noptii,

David de Ralumat Sa cresti mare si sanatos, sa-ti bucuri parintii in fiecare clipa!

Lucia lui Serban-Alexandru (07.11.2006)
Poze luna a XII-a

Poze Serban

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by dianocica

desire sunt de acord in mare parte cu explicarea problemelor la solutii insa..inca ma mai documentez. inca mai caut ceva mai ..'bland', oricum, merita discutate. din pacate, acum sunt la magazinat informatie si procesat, dezbaterile mai incolo...

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

eu zic ca solutiile oferite sunt de bun simt si izvorate din instinctul de parinte, cele mai multe..poate mai putin asta:

. Nu ar trebui sa-i ingadui copilului sa obtina prin izbucniri de nemultumire ceea ce doreste; cu alte cuvinte, nu incuraja aceasta
..cu care eu sunt de acord, dar poate alte mamici nu vor fi...

asteptam opinii...

intre timp va urez o noapte frumoasa!

Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!

Mergi la inceput

pfu...ralumat du-te repede la dragonul rosu, sarpele rosu..nu conteaza..bautura sa aduci ...sa-ti traiasca feciorul, tizul stim noi cui , sa fie sanatos tun, sa cereti si voi chirie lu' e-coli, sa va faceti mari si frumosi! David!

diana si david 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

rezultatele analizelor noastre : toate bune, un pic de lipsa de fier (pe care o vom trata de maine cu picaturi - ca sa vedeti cata promptitudine : ma suna cei de la clinica sa imi comunice rezultatele si schema de administrare.. si tot ei imi spun ca imi vor suna farmacistul pt medicament...care farmacist ma suna acasa intr-o jumate de ora , nu mai mult, sa imi spuna ca pungutza pt Ana Julia e pregatita si poate fi ridicata maine...chiar m-au impresionat...bine, eu vroiam sa le sugerez sa mi=o livreze tot in seara asta.. la usa:))...dar cred ca exageram ) si proteine un pic scazute, mica, dar e...acu cu fierul am inteles ca il reglam cu supliment...cu proteinele insa...trebuie sa incep sa indop copilul cu mancare mai bogata in proteine..paregzamplu...de care? carne, oua, ...voi ce mai sugerati?

cata informatie ati cules...bravo...numai sa imi gasesc si eu timp sa citesc....

mamaanaahaaa...deci si la voi incepe ofensiva ...hai sa vedem in ce ne batem: de ex peretii casei au inceput sa imi fie gauriti...cum, cu ce...pai se gaseste mereu ceva de atarnat ...oare nu era evident ca nu daca nu am pus nimic pe ei ...e pt ca asa am vrut.. sau ca ce am vrut sa pun nu imi permiteam pe moment ? aiurea...merg si ciurucurile.....urmatoare amenintare : perdelutze la usi si geamuri...cred ca in primavara imi vand casa...ies mai ieftin decat sa refac ...ar mai fi , dar mai pastrez pt mai incolo :))...sa nu uit ce era mai important: tinutul in brate al Juliei...grupa mare ...nu stiu ce ma fac DUPA.

dandusa de-aia esti asa scumpa la scris...te pregatesti sa il intampini pe Claudiu ...eu pe Crinuta o vedeam cel mai cuminte fulguletz, cel mai inofensiv...dar vad ca ne face surprize.

roxanica, frumos gestul tatalui tau.

yagmur ...poate ti-ar prinde bine un concediu , time-off, ceva...ca te vad ca incoltita din toate partile...

asiza sunteti mai bine? cum ramane cu calatoria? mai amanati ?

flore sanatate Alessiei.

Dia voi ce mai ziceti??cum va mai simtiti?

Mirona sa inteleg ca tu chiar ne-ai trantit usa in nas si ai plecat...sau mai asculti pe la usa :)??...serios, acum...sper ca ai pus doar temporar steagu'n cui si revii cu noi.

bambo succes la vaccin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

LA MULTI ANI DAVID DE RALUMAT!!!SA CRESTI MARE, FRUMOS, SANATOS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crykett spune:

Fatima, Monique si Biabaus

DAVID
Bambo-bafta la vaccin sa nu doara tare
Antonio nu face vaccinul saptamina asta ca are scaune moi si nu stiu exact de la ce ,caci colac peste pupaza are explozii dentare, intr-o saptamina i-au iesit 2 masele si 3 dinti.e varza mititelu si se mai intrevad si canini foarte bine,iar pediatra a zis ca mai bine il face sptamina viitoare.La cintarit are 10 kg si 77 cm.Va pup pe toate si sper sa mai revin

cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004

Mergi la inceput

azi la masa: a luat un colt de paine de pe masa si tot tragea de el. alex i-a dat o felie de paine. a luat-o, le-a studiat pe amandoua, apoi a pus coltul pe masa. a musca din felie dar i-a trecut degetul prin ea. s-a strambat, a pus felia pe masa si a luat coltul. a fost atat de dulce si de studios...baietelul meu mare... a, si daca ii zic 'frumusete de baietel' rade si face ochii mici si ridica nasucul...e atat de scump..

diana si david 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Inca doi fulguleti care implinesc 1 anisor:

David de Ralumat!
Maia de mihaela_p!

Sa cresteti sanatosi si fericiti alaturi de cei care va iubesc! Petrecere frumoasa!

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput