Bucuresti IQ-ul Romaniei .

Bucuresti IQ-ul Romaniei . | Autor: women13

Link direct la acest mesaj

Referendumul a fost un exercitiu politic PD+PSD (F.S.N.)
Urmariti redistribuirea mandatelor de europarlamentar in urma rezultatelor. Din candidatii agreati de voi, majoritatea se vor retrage ( au fost "locomotive" ptr. liste ) si fotoliile de europarlamentari vor fi ocupate de urmatorii de pe lista ... Cine nu cunoaste dedesubturile politicii romanesti, sa se mai documenteze. Ma refer aici strict la jocurile politice ale partidelor si la negocierile din interiorul acestora, cand se aseaza , candidatii pe lista. M-am abtinut sa va scriu aceste randuri, pentru a nu va influienta in nici un fel votul. Am insa marea rugaminte a celor efectiv interesati de politica practicata in tara noastra sa urmareasca redistribuirea ...cine intra acum in parlamentul european si ce persoane vom redescoperi, ca se afla de fapt, in vara anului 2008, in aceste fotolii.

Ma bucur, ca nu am mers la vot pentru prima oara de cand am acest drept. Ma asteptam sa vad comentarii de dupa aceste esuate incercari de a mai amagi poporul roman. Si stiti de ce ma bucur atat de mult ?! Pentru simplul motiv, ca am gandit , ca marea majoritate a celor din capitala acestei tari. Daca prezenta la vot in capitala tarii mele depasea 30 la suta, pana la ora 20, ma duceam sa votez.
OAMENI DESTEPTI BUCURESTENII. VA FELICIT !
O sa fiti tare "mandri", de cei ce vor ajunge in parlamentul Europei.
Sa dea Domnul sa gresesc eu. O sa traim si o sa vedem.
Pulsul politico-economico-social il da capitala unei tari.
Si, pana acum Bucurestii nostri nu au dat gres.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Initial creeata de women13
Ma bucur, ca nu am mers la vot pentru prima oara de cand am acest drept.

Te bucuri pentru ce? Ce-ai castigat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Legat de retragerea unora de pe liste, deja sunt zvonuri.
Eu pun pariu ca cel putin unu' din aia 2 de la PLD se va retrage. De pomina ar fi ca Stolojan sa se "imbolnaveasca" iar!

In rest, chiar daca nu-s on topic (IQ Bucurestiului ), nu pot sa nu remarc ca invinsii votului de azi sunt Basescu si PD .
PD a mizat pe 40% si a obtinut abia 30%. De Basescu nu mai zic ....

PNL a avut drept obiectiv 16% si a obtinut 15%.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Initial creeata de women13
Ma bucur, ca nu am mers la vot pentru prima oara de cand am acest drept.

Te bucuri pentru ce? Ce-ai castigat?

Daca votam, ce castigam ?!?! Chiar , sincer as dori sa ma lamuresti, ce am castigat in 17 ani de cand tot incerc sa ma dumiresc cu expresia "votati schimbarea" si tot ii schimb si ii rotesc si tot in mai rau se schimba totul, iar ei se tot schima intre ei, ba in dreapta, ba pe stanga, ba pe centru...parca e in arta feng-shui, harta busolei, dar aici e o logica stabilita si nicicum interschimbabila, ca in politica.
Tocmai tu capcaunule ma intrebi ce am castigat !? Timpul meu in primul rand. Am facut ce am vrut eu cu el si nu l-am dat lor , acestor oameni de nimic, care sarbatoreau CE ?! 70% din populatia tarii nu a mers la vot. Se intreaba oare cineva de ce ?! Poate suntem prostii acestei tari, dar suntem prostii lui Lapusneanu si suntem multi. Referendumul a fost cea mai inutila si costisitoare cheltuiala din bugetul statului. Legea tot parlamentul o promulga. Referendum corect era daca rezultatul ar fi impus obligativitatea votului uninominal la urmatoarele alegeri. N-ai sa vezi. O sa se inventeze vreun scandal economic major si se uita, cade ceva de genul ING si sa te tii Doamne, ca la Sorin-Ovidiu Vantu cu fondul lui, ca numai gandul la vot uninominal nu o sa le stea romanilor. Si tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Copiloi, mie nu mi se pare deloc ca invinsii sunt PD si Basescu. In primul rand, unde ai auzit tu ca PD-ul miza pe 40%? Au fost intr-adevar niste sondaje care le dadeau scorul asta, dar au fost si altele mai aproape de adevar. Si in plus, nu cred ca scontau pe trecerea pragului electoral de catre PLD. PLD+PD fac aproape 40%. Mie sincer imi pare rau ca n-am votat PLD-ul, pe ei ii simpatizam dar m-am gandit ca nu trec de 5% si n-am vrut sa mi se piarda votul. Cat despre referendum, nu cred ca a pierdut Basescu pentru ca scorul pentru DA a fost de peste 85% si e greu de crezut ca vor mai veni vreodata la vot peste 50%. Nu pot sa nu observ totusi ce legi strambe avem in Romania: la referenumul pentru demiterea presedintelui nu conta participarea, la asta pentru votul uninominal conteaza.

http://community.webshots.com/user/croco21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by women13
Daca votam, ce castigam ?!?!

Poate un litru de ulei.
Eu am intrebat ce-ai castigat daca n-ai fost. Timpul? Votul dureaza mai putin de un minut, cat pui stampila si astepti sa se usuce tusul ala ca sa nu-ti anuleze unii sau altii votul.
In primul rand referendumul este cel mai bun mijloc de a arata conducatorilor tarii ce gandesc oamenii. Faptul ca peste 80% din cei prezenti la vot au spus DA inseamna un singur lucru: ca peste 80% din populatie sprijina uninominalul majoritar in 2 tururi. Orice speculatie cu privire la optiunea posibila a celor trei sferturi dintre romani care n-au mers la vot este o pura speculatie. Faptul ca TU n-ai fost la vot desi declari ca esti impotriva (dar repet, este o speculatie ce gandesti tu cu adevarat in privinta asta) nu inseamna decat ca esti de acord cu rezultatul votului, oricare ar fi fost acela. Cum rezultatul a fost pentru DA inseamna ca esti de acord cu DA. Iti convine o asemenea intrepretare (singura posibila)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sa votezi liber este un drept castigat atat de greu,dar am uitat anii de frustrari dinainte de 1989.Acum am ajuns sa ne bucuram ca n-am mers la vot,sa privim acest lucru ca pe o victorie.Oare e normal?
Si spiritul de turma functioneaza la romani,bucuria ca am facut ce au facut si ceilalti,desi poate ceilalti fac un lucru prost.Dar oare mai judecam cu propriul cap?In definitiv,duminica la pranz era plin Mall-ul de copii mici desi afara era soare si o vreme ok.Stateau in aerul ala mizerabil din Mall Vitan in loc sa se joace in parc.Este cool,in spiritul vremurilor.Dar oare este bine,chiar daca este la moda sa stai cu un copil de 3 ani in imputiciunea de acolo?
Eu imi voi invata copilul ca votul reprezinta arma lui democratica,momentul in care poate sa sanctioneze greselile conducatorilor,democratia si libertatea.Eu am trait in Romania de dinainte de 89 adolescenta si nu vreau ca ea sa treaca prin ce am trecut eu.
Noi ,ca cetateni,ne plangem de greselile pe care le fac conducatorii,dar atunci cand noi avem posibilitatea sa-i sanctionam de ce nu o facem?Nonparticiparea nu este o arma pentru ca rezultatele adevarate pot fi viciate prin neprezentare si riscam sa- vedem tot pe cei care ne-au enervat in frunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Pe mine chiar asta m-a uimit prezenta scazuta la vot a celor cu studii superioare si a celor din Bucuresti. Tocami aici era nevoie de oameni cu cap, care sa aleaga ce e bine pentru viitorul copiilor nostri. dar se pare ca intelectualii au alte probleme, nici decum legate de semnii lor. Dar, vorba lui Mircea Badea ca "traim in Roamnia si asta ne ocupa tot timpul".

Editez: womman13, eu nu inteleg titlul, e IQ mare, mic sau pur si simplu exista coeficient de inteligenta la Bucuresti?

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Draga Capcaunule, imi pare tare rau sa te contrazic dar este complet eronat ceea ce spui.
In cazul referendumului,din punct de vedere constitutional si legal lipsa prezentei este egala cu NU. In rest, ceea ce spui tu acolo este pura speculatie. Majoritatea cetatenilor acestei tari au spus NU lui Basescu prin neprezentarea la vot.
Eu de ex, m-am prezentat la europarlamentare dar la uninominal nu, de ce? Simplu, in numele meu a fost deja propusa de guvern legea uninominalului care a trecut si de parlament, eu nu aveam nevoie de un referendum pe aceasta tema.

"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by croco21
Cat despre referendum, nu cred ca a pierdut Basescu
http://community.webshots.com/user/croco21

Tu crezi ca un referendum nevalidat e de fapt o victorie, nu? Ar fi fost asa daca s-ar fi prezentat la vot 48% si nu numai 26%.
Iar din astia 26% nu toti ai votat cu DA.
Iar din cei care au votat pentru europarlamentare, nu toti au votat si pentru referendum!

Si toate astea s-au intamplat in conditiile in care 90% dintre romani vor uninominal!!! Dar lumea si-a dat seama ca referendumul lui Basescu e doar o gaselnita politica de a intra in campanie electorala.

PD-ul a inregistrat un procent mai mic decat au scontat ei, deci din acest punct de vedere este un regres. Si au scazut in ochii electoratului in ciuda campaniei in fortza a lui Basescu si in ciuda caltabosilor penelisti.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

se pare ca marii perdanti, ca de fiecare data, suntem noi -poporul roman. ca mergem sau nu la vot jocurile sunt facute in defavoarea noastra!

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput