"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (9)
Raspunsuri - Pagina 15
mihaela_s spune:
Offf, ce rau e sa fii bolnav! Nu stiu ce virus a dat peste mine(sau io peste el!) dar de 2 zile stau in pat cu frisoane, stari de greata si dureri de cap...sper sa-mi mai revin pana maine sa pot sa fac si eu mancarea de Revelion si sa fiu apta sa stau la masa...
Noa bine, nu vreau sa ma plang...am vazut pozele...irimell, m-am indragostit de Norvegia si de fiorduri, mara-Majestatea e un scump, ce frumos a impodobit el bradul, buli-Matei e si el un scandinav adevarat, blondutz si tare cumintel la serbare...cat despre ornamentele originale de brad, jos palaria!
Io inca astept sa vad bradul Lil'andei si reactia lui Aca la cadouri-dorulets.
voljena, si aici se inghesui lumea la reduceri, am dat si noi o tura, mai mult de forma...si ma tot intrebam de unde mai au astia bani dupa Sarbatori , e clar ca trebuie sa ma obisnuiesc cu stilul, m-au luat pe nepregatite reducerile .
lil', cand plecati la cabana?
sabinuts cred ca e la mumte deja, se da cu saniutza...ce frumos!
La noi ploooo, ploooo si bate vantul...de 2 zile nici n-am iesit din casa, doar Diana care "bate" drumul pana la biblioteca zilnic, cu bicicleta. Are un drag de carti si tare bine-mi pare, "soarbe" cate 1-2 pe zi, depinde de cat sunt de groase. Si s-a apucat si de cuvinte incrucisate ca sa mai schimbe activitatea...
Silvia e cu desenele si cu desenele , adica se uita la desene si deseneaza, astea sunt activitatile importante, apoi se mai joaca cu trenuletzul adus de mosh, cu lego...si uite asa mai trece o zi. E tare figura, am descoperit ca atunci cand se joaca, vorbeste singura si in...suedeza sau cel putin asa cred eu .
Noa va pup, mai viu pana de Rev!
Mihaela si familia mea
Hobby
doruletz spune:
Mihaela, sanatate, taman acu dete virusul peste voi? am pus si io cateva poze despre papoe
Fratilor, vazurati stirea asta? muhahaha, ar fi atat de www.ziare.com/Bataie_cu_maturi_intre_preoti_armeni_si_ortodocsi_greci-203286.html" target="_blank">amuzant daca n-ar fi lamentabil
lilutza?
mai viu io, ma duc la cumparaturi
lilanda spune:
Bonsoir :-)
Hai ca ma adunai si io de pe drumuri, ca noi umblam dintr-o vizita in alta Azi, de exemplu, furam iar la socrii, la masa cu intreaga familie, asta dupa ce deliveraram catelu', care a plecat in vacanta inaintea noastra. Am vrut sa dam o tura si pe la sales, dar cind am ajuns noi in oras, astia tocmai inchideau magazinele (ca doar nu-s ca englejii care deschid si-nchid vinzarile cu noaptea-n cap :-))...asa ca lasam activitatea asta pentru luni dimineata, ori pentru la anu'!!
Irimell...super la Bergen!! Chiar si Flensburgu' arata bine in pozele tale!! Mi-au facut cu ochiu tortu' lui Matei si peisajul alb-frumos de la Bistrita....cit despre aca, are o mutrita cumva mai greu de convins ca tre' sa se apropie de cadourile alea de la papoe :-))
Io n-am decit doo poze cu bradu' si le-am pus la albumul de pe DC. N-am facut mai multe ca, va zisei, e dragut el,dar nu cine stie ce!! Asta mai ales prin compartie cu ai vostri!!
Va pup...mai viu pina plec (luni)...si miha, multa sanatate!!!
Irimell spune:
Ooo, Miha, sper ca deja a trecut virusul si te simti mai bine. Multa sanatate!
Lil, mi-a placut bradutul, mai ales cum se asorteaza cu pernele si canapelele. Si eu visez la bradut alb-negru, dar din pacate nu merge cu stilul zen din casa. La anu' incerc o varianta maro cu alb ca sa se asorteze, dar oare or exista golburi maro?
Doruletz, am inceput si eu sa citesc de pe blog...ce mi-ai facut? Suuuuper lectura si nu-mi vine sa ma duc la treaba!
Pe aici, cum-necum, ne-am strins o mina de romani si se pare ca anul asta va fi un revelion majoritar romanesc. Avem sarmale, mamaliga, tort, muzica romaneasca, o tuica ne mai lipseste dar avem vin argentinian...abia astept!
Miine nu stiu daca mai ajung sa intru, oricum la noi vine anul mai repede...Asa ca va urez un 2008 mirific, cu sanatate, noroc si iubire. Sa fiti fericiti si sa va distrati din plin!
LA MULTI ANI! Va pup si sa ne vedem cu bine la anu'!
PS: Lil, unde plecati? Acum am realizat, tu stii ca noi nu ne-am facut nici o poza in Flensburg? Eu nu ma simteam bine si eram dusa cu mintea, dar chiar asa sa nu avem nici o amintire...tztztz.
mara03 spune:
mihaela, sper ca esti mai bine. multa sanatate! ce faci bun de papa pentru rev?
doruletz, cum fu la cumparaturi?
irimell, distractie sa aveti la revelionul romanesc. daca stiam iti trimiteam eu niste tuica.
lil' si toti cei care faceti rev'ul in deplasare, drum bun si sa va simtit bine!
la multi ani tuturor!!!! si un an excelent sa aveti alaturi de cei dragi!
mihaela_s spune:
Multumesc mult, ieri m-am simtit ceva mai bine, macar am putut sta la verticala si am iesit pana la biserica, la concert de orga. Am avut intentia sa mergem si alaltaieri, dar n-am putut din cazuza mea. Au fost aici 4 zile de concerte de orga, grupate pe compozitori: suedezi, lituanieni, letoni si polonezi, ai Marii Baltice cica . Aseara a fost ultima, au fost polonezii. Au fost in sala si 3 compozitori contemporani, dintre care cel mai tanar, de doar 23 de ani a fost si organistul. Compozitiile clasice au fost faine, iar cele moderne...moderne . Cred ca nu am eu cultura muzicala destul de dezvoltata ca sa le inteleg, mai ales compozitiile astea de orga care parca sunt "underground". Silvia a fost tare rabdatoare, desi la sfarsit a declarat ca nu i-a placut, a stat cat de cuminte a putut ea. Diana a zis ca mai vrea , ei i-a placut.
Mara, intentia mea e sa fac putina mancare, ca nu are rost sa mancam 3 zile din ea...fac oua umplute, mai pun pe masa sunca, branza si alte cele din astea de aperitiv. Apoi am tooooot cercetat netul sa gasesc o reteta de preparat carnea de vita si pana la urma am sa fac ceva la cuptor si cu sos de ciuperci(galbiori daca gasesc), cu cartofi si orez cu legume. Apoi un tort cu crema de ciocolata si fructe, blatul il cumpar si n-am asa mult de muncit la el. Si cam atat...ma mai gandesc daca sa fac o ciorbitza si ce fel...poate a la grec!
Dar tu? Gatesti? petreceti acasa sau mergeti undeva?
lil' sa stii ca mi-a placut si mie bradutzul si s-a incadrat perfect in atmosfera din casa voastra. De aia la mine nu ar fi mers (inca ma consolez dupa cum vezi ).
irimell, petrecere frumoasa de tot! Sa mancati, distrati si sa treceti in noul an plini de voiosie asa cum le sta bine romanilor! Sa aveti un an 2008 cat mai prosper si plin de bucurii, sanatate si lucruri frumoase.
dorulets si tu la cumparaturi? Tot la reduceri? Sau pentru Revelion?
Si io mai vin!
Mihaela si familia mea
Hobby
mihaela_s spune:
Pentru cele de la care nu am adresa de e-mail:
La Multi Ani !!!!
Mihaela si familia mea
Hobby
doruletz spune:
nziua
oaaa, ce de bunataturi circula p'aci! Noi fuseram aseara la cumparaturile pentru anu nou ca ne gandiram ca o fi mai putina lume prin supermarket la ora aia. Gresit.
Si noi facuram bunataturi romanesti da' neaparat punem pe masa si d'alea frantuzestile ca altfel intoxicam jumatea familiei daca o indopam numai cu piftii si sarmale. asa ca o sa ne sacrificam si pentru stridii, somon si caprioara in vin...
Altfel, nu-s reduceri inca p'acilea, incep la sfarsitul lui ianuarie, aviz amatorilor de solduri pariziene.
Mihaela, uite www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/boeuf/" target="_blank">aci retete de bou (sau e vitel? ca atuncea se www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/veau/index.html" target="_blank">schimba treaba). cele mai simple (in afara de steakuri) mi se pare www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/carbonnade_boeuf.html" target="_blank">asta cu bere sau poate una cu www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/filet_boeuf_vin_rouge.html" target="_blank">vin. Daca vrei sa traduc ceva de p'acolo sa strigi.
irimel, merci de aprecieri
lilutza tu unde pleci bre?
io ma tdelectai cu stirile traznite ale lui 2007:
- cica primaria din Palermo a angajat 110 soferi de autobuz dar a uitat sa-i intrebe daca au carnet asa ca acu ii plateste degeaba
- in arabia saudita un iubitor de caricaturi a divortat de nevasta pentru ca a surprins-o uitandu-se la o emisiune al carei prezentator era... barbat
- un chinez exasperat de ma-sa si de nevasta-sa a cerut "azil politic" la politie si fiindca nu i s-a acordat, a furat o bicicleta ca sa intre la inchisoare si sa scape de ele
- un japonez a inventat pusculita-bomba care explodeaza daca nu pui bani in ea ...
multa lume nacajita maica, asa cevaaaa
mai viu io
mihaela_s spune:
dorulets, merci de link-uri. In franceza n-am indraznit sa caut, desi am facut la scoala franceza, care acum e undeva taaaare departe, notiunile de bucatarie mi-s undeva paralel . Eu cred ca e carne de vita-vaca, bou ce o fi -nu de vitel, e o vaca mare desenata pe eticheta si scrie doar ca e spata. Reteta care mi se pare si mie faina e cea cu vin, dar daca se "coace" numai 8 minute, nu-mi place...ca imi place sa fie patrunsa bine carnea.
Am gasit cateva retete in care scria 8-10 ore in cuptor...asta e chiar exagerat! Asa la 2-3 ore...mai merge.
Ma uit acum si pe lista mare de retete date de tine, sa vad daca gasesc ceva...
Mihaela si familia mea
Hobby
lilanda spune:
huh...ce de bunataturi pe-acilea Io m-am scos, ca tre' sa pregatesc doar aperitivele (cocktail de creveti, niste www.epicurious.com/recipes/food/views/108428" target="_blank">brochette si www.puffpastry.com/recipedetail.aspx?recipeID=24044&rc=0" target="_blank">melci), plus tortu'!!! La asta ma avintai la unu' cu www.cooldesserts.com/2005/04/truffle-cake.html" target="_blank">trufe (Balbina a tradus reteta pe subiectul ei si a zis ca-i simplu de facut :-))...am crezut-o pe cuvint si azi facui deja partile componente...mai am miine asamblarea!!
De plecat, plecam miine seara la o casa de vacanta pe coasta vestica a Danemarcei, la Marea Nordului, si stam pina pe 5 ianuarie acolo...fara internet, sper sa termin si o lucrare pentr-un conferint, lucrare pe care visam s-o dau gata pina de Revelion si io nici n-am inceput-o!!!
Irimell, globuri maro si caramiziu am vazut in Germania (alea caramizii sint suuuuper), asa ca iti trimit io la anu' daca vrei :-))
io va urez La Multi Ani miine!! Pupe si spor la treburi!!