Microcip sau tatuaj?

Microcip sau tatuaj? | Autor: Doris-Alina

Link direct la acest mesaj

Am un baietel Chihuahua, de 5 luni. Nu stiu ce sa aleg pentru el: microcip sau tatuaj? Unii imi spun ca microciparea este extrem de dureroasa si traumatizanta, altii ca dimpotriva, tatuajul e foarte dureros.
Am inteles ca pe pedigree-ul lui, va fi lipit un cod de bare de la microcip...stiti cum se face?

Va rog sa ma sfatuiti cum credeti ca e mai bine...
Multumesc!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43322&whichpage=1" target="_blank">Povestea printesei mele

www.onetruemedia.com/shared?p=222b88dcea173192314fc3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ INES

POZE CU NOI

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=228e2d97ca6a85170ac141&source=browse" target="_blank">Sweet memories

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Si eu ma interesez despre acelasi subiect pentru catzeaua noastra Golden retriever.Am cerut pareri si ce am aflat:
- tatuajul e f. dureros, dar e permanent si poate fi "citit" de oricine - in caz ca Doamne fereste se pierde, si persoana care l-a gasit e de buna credinta, suna la Asociatia chinologica unde e inregistrat catzelul si i se anunta stapanii( asta e varianta fericita). Poblema e ca, cica, in cativa ani se cam estompeaza...
- microcipul cica nu e la fel de dureros( e ca o injectie cu un ac mai gros), dezavantajul e ca nu poate fi "citit" decat de catre aparatul special de la Asociatie.Foloseste in caz ca vrei sa scoti cainele din tzara( pt. identificare)...

Noi inca nu am hotarat cum sa facem....

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Victoria, merci de informatii...
Veterinarul ne-a recomandat microciparea, dar spunea ca e cam micut ...ca varsta si rasa lui fiind f. mica...
Si eu as opta pentru varianta asta, sa-l putem lua cu noi oriunde...dar as vrea sa stiu mai multe pareri, cat de dureros poate fi pentru el...e asa firav si micut...Akos al meu...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43322&whichpage=1" target="_blank">Povestea printesei mele

www.onetruemedia.com/shared?p=222b88dcea173192314fc3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ INES

POZE CU NOI

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=228e2d97ca6a85170ac141&source=browse" target="_blank">Sweet memories

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna!
Noi avem pisici, si sunt toate "micro-cipate". La cele mici le-au pus micro-cipul cand le-am luat de la shelter, si aveau doar 8 saptamani. Aici asta e procedura normala. Tatuaj... nu stiu daca se practica.

O duminica placuta

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Eu optez pt microcipare.Momentan mitzu meu e mic si nici nu plec nicaieri cu el,dar in curand am sa-i pun mcirocip.E mai putin dureros decat tatuajul.Aici in azilele de animale se practica tatuajul, banuiesc ca e la fel ca si in tara, motivul fiind ca acesta costa mai putin decat microcipul.
Microcipul e mai practic, il poti baga si in baza internationala de data si daca doamne fereste animalul se pierde prin strainatatiuri e mai usor de identificat, la tatuaj nu stiu.
Plus cum zicea si Victoria, tatuajul se estopmeaza in timp, e importtanta si "vopseaua" care a fost folosita.
Bafta tuturor.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

cel mai bine este sa-i pui microcip.asa are si catelusa mea.nu este dureros. este o chestie de 2-3 secunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Ma intreb totusi care este utilitatea microcipului in conditiile in care nu am de gand s-o scot din tzara.Dark si tumpi, in UK si DE nu sunt animale fara stapan, si daca va pierdeti animalul are mari sanse sa il gaseasca cineva si sa fie identificat.In Romania, insa, e aproape exclus ca cineva sa duca un animal pierdut la Asociatie ca sa vada daca e cumva microcipat...cel mai probabil il adopta cineva(varianta fericita) sau e vandut de tigani in targ...de pisici nici nu mai vorbesc...

Asa ca...eu tot nu am ajuns la o concluzie, in sensul: ce e mai bine pt. animalul respectiv..

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Eu iti recomand microcip. Si ai mei rotties au. Nu doare absolut deloc. E un fel de seringa, iar toata procedura dureaza cateva secunde,nu doare si nici nu are timp sa realizeze ce se intampla.
Microcipul foloseste la identificarea si recuperarea mai usoara a catelului in caz ca se pierde, pentru ca functioneaza exact ca un gps.
Pe noi nu ne-a intrebat nimeni nimic cand am scos cainii din tara, in legatura cu microcipul, insa stiu ca aici, in UK se identifica foarte usor si se recupereaza animalutele pierdute.

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput