Viata in Germania (48)
Raspunsuri - Pagina 22
tinatache spune:
quote:
Originally posted by misha-germ
pai da...beraterul iti ia acel comision in fc de cat primesti tu, deci la cateva sute, iti ia un 20e poate, cam asa stau lucrurile...dar se poate sa faci si singur.
miki-mami de trei muschetari!
la noi la Lohnsteuerverein e o taxa de membru pe care o platesti in fct. de venit, nu de cat primesti, deci daca primesti inapoi 100 sau 1000€, tu tot atata dai la Berater.
-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
angelinajoli spune:
La multi ani,va doresc la toate si sa auzim numai de bine!
Fetelor am si eu o nelamurire.Mi-am gasit un job teilzeit,arbeitgeber-ul mi-a complectat Antragul pt Arbeitsgenehmigung si am fost azi cu el la Arbeitsamt.Am sperat ca voi primi pe loc Arbeitserlaubnis sau Arbeitsberechtigung dar nu l-am primit.Mi-au spus ca trebuie sa astept de la 4-6 saptamani,avand prioritate nemti si ceilalti cetateni EU.Acest Arbeitgeber ma vrea pe mine,pt ca e romanca de a mea,dar Arbeitsamtu ma pune sa astept.Ce altceva pot face?Exista cumva vreo posibilitate sa grabesc cumva lucrurile?Am inteles de la alte persoane ca e posibil sa-l primesti pe loc.
tinatache spune:
angelinajoli, sa incerce angajatoarea sa sune la Arbeitsamt si sa spuna ca e urgent.
-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
angelinajoli spune:
Mersi mult pt tipp asta am si facut si Arbeitgeberu a fost deacord.Acum sper sa am noroc.
angelinajoli spune:
In legatura cu steuerberator-ul aici am inteles ca iti i-a 10% din castigul de la impozit.
angiuta spune:
Maica Dulce cu buletinul de tip vechi nu poti circula dar poti lua un titulu de calatorie de la consulat cu care poti merge in Ro si bineinteles ca distractia costa 55 euro.
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)
livia spune:
La multi ani feteleeee!!!
Sa va spun noutati : am depus actele pt.cetatenie si nu a mai trebuit sa mai dam niciun fel de test(de politica sau ZD) fiindca am adus o dovada ca am facut curs de limba germana(trebuie sa fi facut min.6 luni ca sa-l accepte)...Acum asteptam cam.2 luni pana primim actele ... cam atat!
O adresa interesanta(despre boli si medicamente + explicatii) poate va ajuta (se pot selecta si alte limbi -pt.fetele care nu se descurca cu germana):
http://www.super-smart.eu/pathologies.pl
pup
livia spune:
quote:
Originally posted by helbi
Anca, din ce stiu eu pt a calatori in RO ai nevoie de CI, buletinul vechii nu e recunoscut. La fel stiu ca ambasada nu elibereaza CI-uri, ci numai pasapoarte care costau cca 95 Euro. In locul tau as merge intai cu buletinul vechi, dar inca valabil la Rathaus si as vedea acolo daca mi-l accepta sau nu. Apoi, in fuctie de raspuns as lua legatura cu Politia de frontiera sa aflu daca pot intra in RO cu BIul vechi. Succes!
Andreia
Cu buletinul vechi(valabil) poti intra in Ro dar nu mai poti iesi!
Intri in tara si iti faci cat poti de repede C.I. ,dureaza cam 7 zile dar trebuie sa spui ca locuiesti in De si nu ai concediu sa astepti luni(asa a facut sotul meu anul trecut).
Ai grija sa te informezi ce iti trebuie(acte)pt.obtinerea noului buletin(la noi a fost nevoie de:certif.nastere si casatorie,poza,certif.nastere copii doar daca sunt nascuti in Ro,contract casa din Ro).
pup
helbi spune:
Livia, nu v-a cerut si contractul casei sau dovada ca cineva va ia in spatiu? Ca la mine au cerut si asta.........