Sarcina si constipatia

Sarcina si constipatia | Autor: anma

Link direct la acest mesaj

Cum sa evit constipatia? Am doua luni de sarcina si pot spune ca am ajuns sa sufar din cauza constipatiei! A devenit un adevarat stres! Doctora mi-a zis sa mananc cat mai multe legume si fructe,iaurt, lapte, dar mor de foame cu astea si tot sunt constipata! Am ajuns sa-mi fac clisme si nu stiu daca e ok chestia asta! Ce sa fac? Stiti voi vre-un remediu? Ati trecut prin asa ceva,ca totusi am inteles ca e ceva cat de cat normal la o gravida,dar simt ca nu mai pot!?consti]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Eu mancam paine cu fibra si o pruna uscata pe zi. Dimineata pe stomacul gol e bine sa bei o cana de apa la temperatura camerei pe nerasuflate. Mai sunt bune migdalele (2-3) cu o pruna uscata, borsul. Incearca ca in fiecare zi sa nu-ti lipseasca ciorba sau supa. Lichide cat mai multe. Mese regulate. Eu nu prea as incerca tot timpul clisma.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Ai incercat cu miere in ceai ? Sau activia sau orice iaurt stiu ca face digestia mai usoara.
Dute si la farmacie si intreaba poate iti da un ceai sau ceva pe baza de plante.

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

anma, si eu sunt in 2 luni si ceva insarcinata, si e jale cu constipatia, am incercat 2L apa pe zi, ciorba zi de zi, salate multe, fructe,.... degeaba.
Pana acum 4 zile, la fiecare 2 zile beam doua pahare suc de prune si ieseam fara probleme, dar.... de vreo 4 zile beau vreo 3 pahare de suc de portocale si 2 pahare de iaurt pe zi, si nu am nici o treaba, in fiecare zi semnez condica la toaleta.
Incearca si salata de varza,sau mancare din varza,banane poate te ajuta.
Si mie imi este foame mereu, dar ma abtin ca am pus deja 6 kg si nu e bine, mai rod un morcov, mananc nuci, o banana, un pahar de iaurt, stafide, mananc doua mese principale pe zi si alea nu prea mari, as manca orice si oricand.

Succes si sarcina usoara!

Poze
Animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Nati scuze dar eu asa stiu ca banana constipa.
Ati incercat vitamine prenatale, de obicei ele contin ceva pt remedierea acestor probl de sarcina.Spun asta pt ca inainte sa raman insarcinata cu fiul meu aveam mari probl cu constipatia, pe perioada sarcinii din cauza vit a fost totul ok, dupa ce am nascut probl au revenit. De 2 luni muncim la bb2 si dr mi-a zis sa incep sa iau vitaminele si surpriza iar e totul ok.
Anma, nu stiu dac sunt bune clismele dar oricum nu poti sta asa ca e oarecum periculos(hemoroizi, declansarea contractiilor, etc).Ai incercat cu supozitoare de glicerina?Pt mine astea sunt nr.1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anma spune:

O sa tin cont de sfaturile voastre! Daca mai stiti si alte remedii, astept raspuns...........cu NERABDARE! Offf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriella spune:

anma, imi pare rau sa aud ca suferi de constipatie, stiu ce inseamna pt am avut probleme f mari in prima sarcina. Dupa 10 sapt de neiesit la vc am ajuns la urgente, aveam un burtoi ca-n luna 8-9. Au urmat clisme,clisme si iar clisme pana mi-au creiat niste contractii dureroase de am crezut ca nasc.
Medicul mi-a prescris Herbolax si intr-adevar face minuni.
Eu acuma fiind iau cate 2 pastile de Herbolax in fiecare seara cu zeama de la un compot de prune si totul e ok.
Sunt pastile pe baza de plante, nu creeaza dependenta si nu dau crampe abdominale...sunt chiar indicate in sarcina...nu au contraindicatii scrie in prospect. poti sa incerci cu incredere
Iti doresc sarcina usoara si un bb feumos si sanatos

Adriella 20+ si Octavian Radu (25.05.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Si eu am probleme cu constipatia. Inainte de sarcina nu aveam nici o problema, acum insa este ff greu. Cauzele sunt fierul din multivitamine, hormonii, si pozitionarea lui bb care apasa pe colon si asta face digestia lenesa.
Fetele mele de la odisee mi-au dat sugestii si le multumesc, am sa it spun si tie.
dimineata pe stomacul gol o ciocolata calda fierbinte(suportabila),sau
ZEAMA DE VARZA ACRA sau
iaurt sau
prune uscate sau
suc de prune(compot) cu o lingura de margarina incalzita putin sau
pahar de apa la temp. camerei dimineata si miscare lenta (gimnastica).

Incearca sa it faci program(ex dimineata cand te scoli) si sa iti iei ceva de citit in baie si ...rabdare :)

Pastile SENNA dr meu mi-a recomandat si sunt ff bune. 2 seara inainte de culcare , te ajuta la fix dimineata.

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev061pf_.png[/image][/link]

26+ cu ADRIAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Si eu la inceput m-am confruntat cu aceasta problema, si am reusit sa ii dau de capat pana la urma. Am inceput sa beau in fiecare dimineata pe stomacul gol, o cana mare de lapte cu putina cafea, sau putina cafea slaba si foarte dulce - la mine a dat rezultate, dar acum depinde de organismul fiecareia.
Va doresc sarcini cat mai usoare si sa scapati de

24+ Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Buna, fetelor,

Si eu am probleme cu constipatia, si am incercat cu iaurt activia si nu prea vad rezultate. Am sa incerc cu prune uscate, sau cu suc de prune, daca oi gasi pe aici ca nici iaurt nici lapte cald, nici ceai, nimic. Vineri am avut un virus la stomac si am vomitat toata ziua si m-am si deranjat la stomac, si de vineri pana azi n-am mai iesit afara. Mi se trasese burta de tot, acum iar mi-a revenit, cred ca mai mult sunt balonata decat sa fie de la sarcina. Am zis ca pana la urma o sa incerc si cu miere cu apa, sa vedem. Inainte mai mancam paine integrala si imi mergea binisor, dar de cand cu sarcina, nu prea am mai cumparat. Intr-un timp ma aranjasem foarte bine la stomac cu painea integrala, dar sa o mananci in fiecare zi ti se acreste.
Incearca si tu macar o zi da si una nu ca sigur te ajuta.

18+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput