Mamici de Martie-Aprilie 2008 (46)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Vizita la doctor

Vizita de luna aceasta la obstetricianul tau va decurge ceva mai in amanuntime. Doctorul iti va masura marimea uterului precum si locul unde se palpeaza fundul uterului. Iti va face si un examen cu valve precum si un tact vaginal pentru a se asigura ca totul este in ordine la nivel local. Va controla cu grija tensiunea arteriala deoarece dupa varsta de 20 de saptamani este posibil ca femeile susceptibile sa dezvolte o hipertensiune arteriala indusa de sarcina cu riscul transformarii sale in conditii patologice mai grave precum preeclampsia si eclampsia. Pentru aceasta iti va controla si daca ai edeme la nivelul gambelor. Nu uita sa-l intrebi tot ce iti este nelamurit cu privire la sarcina ta si sa discuti cu el toate problemele care au aparut in aceasta perioada.

Tensiune arteriala

Greutate,echografie, BCF-urile, testul triplu, punctia percutana a venei ombilicale.

Testul de toleranta la glucoza
De ce se face acest test? Testul se face pentru a decela o intoleranta la glucoza determinata de sarcina pentru a depista o eventuala predispozitie pentru diabet zaharat de gestatie.
Ar trebui sa fac acest test? Recomandabil mai ales daca esti supraponderala sau ai in familie cazuri de diabet.
Cand ar trebui sa fac acest test? In saptamana 24-26 de sarcina si se repeta in saptamanile 32-34.
Cum se face acest test? Doctorul iti va da sa bei un lichid dulce (glucoza) pe stomacul gol, si ti se va masura glucoza in sange dupa o ora. Daca rezultatele arata un nivel crescut al glucozei, doctorul poate recomanda un test al glicemiei le trei ore care este mai precis.
Cand sunt gata rezultatele? Imediat daca se foloseste glucotestul.

Amniocenteza
De ce se face acest test? Testul este folosit la aceasta varsta de sarcina pentru a masura nivelele bilirubinei din lichidul amniotic cand se suspicioneaza prezenta unei anemii hemolitice fetale determinate de o incompatibilitate de Rh.
Ar trebui sa fac acest test? Daca ai incompatibilitate Rh cu partenerul tau si daca se suspecteaza o afectare majora a fatului.
Cand ar trebui sa fac acest test? Dupa saptamanile 22-24.
Cum se face acest test? Este un test invaziv, care trebuie facut in conditii de spitalizare.
Sub control echografic se introduce un ac foarte subsire dar lung prin peretele abdominal al mamei pans cand acesta ajunge in uter in sacul amniotic de unde se aspira putin lichid amniotic. Fatul afectat de o anemie hemolitica va elimina in lichidul amniotic cantitati crescute de bilirubina care este un produs de matabolizare al hemoglobinei.
Cand sunt gata rezultatele? Minim o saptamana.

alexutza 4 ani si 19 sapt.si ceva
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pf_.png
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

fetelor, am frunzarit prin forum si am gasit asta. poate va ajuta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111174

si uite ce am mai gasit in gentuta mea cu amintiri::))):

http://www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Alina+Paveliuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Ariel, super pozele de la nunta! Acum cat timp era asta? Presupun ca bb din poza nu e Alexutza, nu? sauaaaa...
Rochia bleu e superba! sper ca a stat cumintzica pe sani :)
iar randnoiul nu ma pot stapani sa zic ca e valabil rau! (scuzati expresia si nu dati cu pietre )

Noi tocmai am mancat un mujdei atat de iute (cu peste si cartofi fierti), ca am ramas traumatizati! Nimeni nu mai are ciusca si usturoi cum aduce mama. Cred ca numai cu pijituri trece! MamiP, vo sugestie?

sovi 18+ saptamani cu sasha (de la Alexandru)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

ariel e super ce ai gasit...si super pereche!
Saptamana 20:TU:Uterul in expansiune impinge stomacul inainte.Probabil,vei lua mai mult in greutate intre sapt a douazecea si a treizecea,aproximativ 224-450 de grame pe sapt.Ombilicul este impins si el inainte,dar isi va reveni dupa nastere.Ii simti miscarile dupa un anumit "program":are perioade de liniste,perioade active si chiar foarte active.Fii atenta cand se misca atunci cand esti in cada!Ai grija ca apa sa nu fie fierbinte!
COPILUL TAU:Creste rapid:cantareste aproximativ 250 de grame si masoara 25cm lungime-dimensiunile unui pepene galben.Pielea lui are acum doua straturi:epiderma si dermul de dedesubt.Muschii se matureaza si ei,fapt pe care-l vei simti si tu prin intoarceri si tumbe viguroase.
Saptamana21:TU:Fundul uterului(partea superioara)este acum la nivelul ombilicului.Pielea care se intinde continuu iti produce mincarimi si se poate usca.Foloseste o crema hidratanta sau ulei pt bebelusi si poarta haine largi din fibre naturale!
COPILUL TAU:Cantareste aproape 450gr. si este inca suficient de mic ca sa se miste liber.Poate chiar raspunde la muzica,pe masura ce i se dezvolta auzul.Incepe sa-i creasca par pe cap si apare vernixul,o subst. alba grasoasa,produsa de glandele sebacee pentru a-i proteja pielea.E o frumusete!

Mihaela, mamica Andreei 13+ si 25+ cu Vlad Andrei

Mergi la inceput

ufffffff, am scris un roman intreg despre nunta mea....si cand sa dau send, eroare, asa ca am pierdut toata povestea si trebuie sa o iau de la capat.

deci, sovi, maia, merci frumos de aprecieri .
sovi, cununia civila am avut-o acum 5 ani, pe 18.10.2002, alexutza mea era un samburel mititel la mine in burtica (eram graviduta in luna a 3 a), dar de slaba ce eram nu se vedea burtica si tare imi era de ciuda.abia dupa 6 luni a inceput sa creasca burtica, iar pe la 7 luni incepuse sa se faca burtoi:)))
cununia religioasa, de la care sunt pozele, am facut-o la un an diferenta, pt ca nashul nostru trebuia sa plece in egipt, chiar a 2 a zi dupa cununia civila, asa ca am amanat....pana cand s-a intros el.
pozele sunt de la cununia religioasa, pe 25.10.2003, cand alexutza mea avea 6 luni, deci ea e bebele dulce din poza, care studiaza cu atata concentrare certficatele:))). am avut o nunta superba, o petrecere atat de frumoasa! si acum se vorbeste in targ de ea:))).spuneau prietenii mei ca nu vor uita nunta noastra:)
cat despre rochia bleu, ehhehehhe. obsesie mare la mine cu albastrul! toata viata mi-am dorit rochie de mireasa bleu gheatza si uite ca am avut-o.rochia asta a vrut sa fie a mea!am gasit-o total intamplator intr-un magazin mic minuscul, cu rochii de ocazie. ea la origine nici nu e rochie de mireasa, dar i-am mai pus cateva accesorii si am transformat-o. la vremea aia rochiile la moda erau ample, largi, eu imi doream ceva extrem de simplu si musai cu corset! dar cred ca m-am lecuit cu corsetul, toata noaptea am tras de el sa nu pice. si cu cocul la fel. eu avand parul foarte des, era si lung (m-am razbunat acum pe el si l-am tuns:))), mi-a iesit un coc greuuuu, care imi tot dadea senzatia ca pica. au rezistat totusi si el si rochia.
problema a fost ca ma ghidasem dupa vremea care am avut-o cu un an inainte la cununia civila si in afara de rochita mai aveam o capa de blanita, dar era scurta....si in ziua nuntii mele, am avut toate formele de precipitatii, de la ploaie slaba la ninsoare cu fulgi mari, de poveste, asa ca, se vede in poza cu alexutza, am "furat" haina de blana maro, dar tare calduroasa a unei tanti de la nunta:)))
sa va mai zic ca la nunta eu alaptam??? hahahaha. eram de milioane. cand am iesit din biserica am fugit acasa (noroc ca era foarte aproape) cu alexutza sa-i dau sa suga si sa o las cu o vecinica tare draguta care a avut grija de mine cand eram mica, iar ai mei erau la munca. m-am muls si i-am lasat lapte in canitza, caci alexoiul meu nu a stiut ce-i ala biberon. in rochie de mireasa, i-am schimbat pampersii. a fost show, nu gluma! ma apuca rasul si acum cand imi aduc aminte cum se agita tata, ca sa ma grabesc ca vin invitatii la restaurant. hehhehe
cam atat.cand mai stam la gura sobei va mai povestesc eu si alte isparavi.

maia, merci de descrieri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

simonette=obor
ursuleta=big
bubu05=big
ariel 7000=pantelimon

17+ Vlad Alexandru
http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Ariel, ai avut o rochie superba.

17+ Vlad Alexandru
http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Buna seara, dragelor.

Va multumesc foarte frumos tuturor pentru urarile ce mi le-ati facut de ziua mea. Din pacate abia azi mi-am facut timp sa mai intru pe net. Noi avem 22 de saptamani acum.
Am fost si eu la eco pe 20, la Iosup si m-am lecuit de Iosup.
Din nefericire (fiindca ne ingrijoreaza, dar nu stiu sigur ca e de rau), a ramas acolo acea "mica zona hiperecogena la nivelul ventriculului stang" (este sigur acolo, fiindca am mai fost la inca o eco la o zi distanta la Diagnosis, la Romeo Marin, care a fost un amabil si a stat cu noi vreo ora si ne-a dat tot felul de detalii linistindu-ne cat de cat). Luni sunt programata si la dr. mea ginecolog si abia stept sa mai vb si cu ea.
Iosup insa, nu a fost deloc deschis la discutzii de acesta data, m-a trimis sa citesc pe internet, m-a intrebat cand am terminat medicina(evident, o intrebare retorica, dar eu eram asa de stresata si bulversata incat nu am sesizat in prima secunda acest lucru si am raspuns mirata si senina ca nu am studiat medicina..) dupa care, fiindca a vazut ca ma prind asa greu, m-a edificat: "aceste rezultate sunt pentru uzul medicului ginecolog" si s-a retras langa calorifer evitandu-mi privirea siderata. Am mai putut chiar sa-i spun "multumesc". Dupa cum ma sfatuia o colega (ce m-a sunat apoi acasa, sa afle rezultatul, moment in care m-a innecat plansul de atat tensiune adunata in mine) merita sa-i spun ca nu-s medic, dar sunt "pacient - profesor evaluator de medici" si ca l-am picat la examenul asta.

Una peste alta, din fericire, am gasit in mine resurse nebanuite de a imi reveni si de a continua sa sper. Bobocica mea se zbenguie zilnic si din ce in ce mai viguros. Apropo, Naty, sa stii ca si eu o simt uneori langa ombilic (atunci e cu capsorul in jos si cu talpitele ridicate langa omblic, ca asa era la eco) si alteori o simt chiar jos langa pubis si ma gandesc ca: ori da cu manutzele si umerii, invartindu-se, ori s-a intors si da cu piciorusele.

Ieri, dupa vreo 2 luni si ceva, am avut iar dureri de burtica, ca la ciclu. Coborasem si urcasem un etaj cu niste trepte cam inalte...poate de asta? Eram la un restaurant si compartimentul de nefumatori era la etaj, iar toaleta la parter. Cand am urcat prima dat nu am av nimic, dar dupa ce m-am intors de la toaleta, in cateva secunde m-a pucat durerea.
Vazand ca nu trec de la sine, dupa vreo ora am luat un nospa si dupa alte 3 ore am mai luat 2 nospa. Pana la urma, durerea (ce debutase pe la ora 15.00) m-a lasat spre seara, pe la 21.00. Intensitatea nu a fost mare dar era o durere sacaitoare, neplacuta si ma tem ca nu-i ok, fiindca dr mi-a zis, cand aveam f des aceasta problema, in primele 2-3 luni, ca sunt contractii uterine, ori asta nu poate fi ok. Oricum vb cu ea luni si ma lamuresc. Dupa durerea de ieri, am incercat sa-mi imaginez cum trebuie sa fie travaliul si m-am decis pentru epidurala, desi pana acum eram nehotarata in aceasta privintza.
Asta daca voi naste vaginal, fiindca acum, sunt indecisa cu privire la modul cum voi naste. Desi pana acum eram ferm convinsa sa nasc natural, dupa mediatizarea cazului cu baietelul schilodit la SUUB, acum 4 luni, m-am speriat cam rau (chiar am plans de mila si de frica a ceea ce patit acea familie; cred ca daca murea copilul nu era asa ingrozitoare situatia ... ....sau..nu stiu...asa vad eu... fiindca ma simt mai slaba..eu as fi terminata!) si ma cam bate gandul sa fac cezariana.

Sper sa vin si eu sambata viitoare, pe 8 dec la intalnire, daca identific locatia. Va pup si va urez tuturor sarcini usoare si bebei sanatosi.

Elara
22+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

quote:
Originally posted by sovietica
Cu privitul la tv asa, fara discernamant sunt perfect de acord cu tine!
[...]
Bine, eu vorbesc din teorie, dar vara-mea care are bb de 2 ani, mi-a zis:"crede-ma, vei face orice ca sa taca, daca tace la tv, acolo il lasi!" [/b]

Dar de ce sa vrem sa taca bebele? Ca doar nu-l vrem mut nu? Copilul trebuie ascultat, trebuie vorbit cu el....Sunt o multime de alte lucruri care ii pot retine atentia incat sa nu se isterizeze de plictiseala: joc cu platilina, cu carti ed colorat, cu carticele cu imagini frumoase, cu jucarii cu sunete...Eu citesc acum o carte care imi place foarte mult: Anne Bacus "Bebelusul de la O ZI la UN AN", de la Teora. Am gasit-o in Cora cu 14 Ron.

Elara
22+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Buna seara!

Elara...ce ma bucur sa te revad! Cat despre Iosup...imi pare rau ca nu l-ai pus la punct dar stiu ca fetele au fost incantate de el! Eu una sper ca esti linistita de medicul care ti-a dat explicatii si ca o sa ciripesti mai des cu noi!

Ariel, mi-au placut mult pozele de la nunta si mai ales mi-a placut alesia bb! F. nostima si frumoasa si povestea nuntii...e frumos sa ai asemenea amintiri!

Cristina Goji
...vezi ca poate punem pe cocoasa ta! O sa fii o mama minunata si cu 2 copii asa cum esti si cu unul! Toate avem ganduri de acest gen dar toate vom trece cu bine examenul asta!
te imbratisez cu drag si te

Sovi...sa-ti priasca papica aia cu mujdeiu` bun! Sa creasca burtica mare si bb sa fie voinic!!!

mami de Luca si 26+ cu Yannis-Sebastian
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Luca
BB2

Mergi la inceput