Tot gradinite
Silvia are 5 ani. Merge de la 3 ani la gradinita. Am cautat foarte mult timp o gradinita care sa-mi convina din toate punctele de vedre. Este foarte greu. Atunci am luat in calcul urmatoarele: trebuie sa fie curata, sa li se dea mancare buna si concistenta care sa respecte toate principiile alimentare, iar educatoarele sa ii ingrijeasca bine si sa fie rabdatoare si sa le vorbeasca frumos. Restul va rog sa ma credeti nu conteaza. Copii nostri nu isi reprezinta spatiul in acelasi fel cu noi. Ce nouu ni se pare urat si mic, pentru ei este imens si frumos. Important este sa fie bine ingrijit, si sa-si fac prieteni. toate gradinitele au sistem de notare si invatare calculat pentru varsta copiilor. Majoritatea educatoarelor au dubla specializare, educator si invatator. A fost pana acum la 2 gradinite (pe prima la care a fost au desfiintat-o)si nu mi s-a intamplat sa-mi ceara cineva bani extra sau cadouri. dimpotriva din cele 4 educatoare pe care le-a avut in total, nici una nu strangea bani. Acest rol revenea parintilor.
De fapt singura problema este urmatoarea: hrana. Trebuie ca gradinita sa nu fii avut in antecedente "mancare alterat"
vivi
Raspunsuri
albinutza spune:
Buna Viviana, sa inteleg ca ai gasit "acea" gradinita ?
Poti sa ne spui mai multe despre ea si cum s-a acomodat fiica ta ?
Noi am gasit o gradinita (de stat) care sa se potriveasca pretentiilor noastre privind curatenia si mancarea dar nu am avut noroc de educatoare bune,rabdatoare cu copii noi inscrisi si fata mea nu s-a acomodat deloc.
Pupici !
Rodica spune:
Dragele mele, greu cu gredinitele astea!
Ai mei copii, au fost la o gradinita unde invatau bine engleza, dar era departe si cu mancarea... Acum sunt la o gradi aproape de casa- lucru esential cand ai doi copiii, si mai este si viscol afara... , dar educatoarele sunt foarte tinere, si nu prea au autoritate. Nici nu mai stiu ce e mai bine... Voi ce ziceti?
viviana spune:
buna fetelor,
Sper ca am gasit acea gradinita, mai buna decat altele. Pana acuma am fost multumita de ea. E vorba de gradinita 248 de pe Titulescu, langa scoala 3. Este destul de mare, are o curte imensa, insa neamenajata. O vor amenaja in vara acesta. Inauntru este proaspat amenajat (vopsit, gresie, faianta, mobilier nou). Sunt foarte multumita de mancare si de masurile de igiena care se iau. E pazita de bodyguard, avem legitimatii de intrare. In ceea ce priveste educatoarele pana acuma foarte bine. Intr-adevar una din educatoare este foarte tanara, proaspat absolventa. Iar cea care este titulara pe post, tot tanara, dar cu ceva mai multa experienta. Copiii le iubesc si le asculta. Din pacate cea titulara a nascut si va fi inlocuita. nu am nimic impotriva tinerelor educatoare.
Pentru ele: dubla specializare educator si invatator, mai apropiate de copii, sistem de educatie modern, mai vesele, mai rabdatoare fac mai multe jocuri cu copiii, ii asculta mai cu interes, sunt la inceput si sunt mai dedicate.
Impotriva lor: nu au experienta.
vivi
albinutza spune:
Viviana, multumim pentru raspuns si mai te rog sa-mi spui cate ceva si despre dormitoare, cand ai timp.
Sunt camere separate sau se pun paturi pliante in clasele in care se si invata ?
pentru rabdare !
alina_antoaneta spune:
Buna!!!!!!!!1
draga Viviana si noi suntem la 248 inca da la grupa mica,acum suntem in grupa mare...voi in ce grupa sunteti???
si eu sunt ffff multumita numai ca nu stau in zona(militari),dar...merita
multa sanatat!!!!!!!
alina_antoaneta spune:
VIVIANA!!!!!
acum m-am uitat la poza fetitei o stiu...e tare dulcica
noi suntem langa clasa voastra...
sigur ne stium din vedere...ce mica e lumea!!!!!!!!!
te pupic!!!!
Dafneea spune:
Salutare,fetelor!
M-ar interesa si pe mine gradinita despre care vorbiti cu atata patos. Sunt si eu in febra cautarilor.
Fiti bune si spuneti-mi cati copii sunt intr-o grupa si cum ati reusit sa intrati acolo (pile, spaga) si la cat se ridica tarifele, lunar?
Multzam fain cu anticipatzie!!!
Dafneea
alina_antoaneta spune:
Dragele mele,
este foarte adevarat ca am intrat cu pile la aceasta gradinita,dar era luna februarie si nu prea primesc in timpul anului.
Ma gandesc sa nu fie prea tarziu acum deoarece s-au facut inscrierile la inceputul lunii iunie.
in grupa Andreei sunt 23 copii,paturile sunt in aceea sala,mancarea este buna;lectiile sunt diversificate fac un pic de matematica multimi
si sa stiti ca ei inteleg.si la calculator ii pune sa sorteze diverse obiecte...in sala unde fac calculator exista un pian, deci muzica fac cu acompaniament ceea ce consider ca este important.
si la engleza invata poezii si cantecele...
picteaza cu pensula sau cu degetele
Intr-un cuvant eu sunt multumita.
Pt masa se platesc (din septembrie 40.000lei/zi) engleza era 80.000/luna , muzica 40.000 si calculatorul 100.000/luna
Se mai face un fond am clasei pt ca statul un contribuie nici macar cu un creion.
sper ca v-am fost de ajutor
pupici si multa samatate!!!!
l