Fire, cabluri, firicele
Nu le mai suport! Fire, prelungitoare, cabluri, firicele, etc. Casa in care stam e veche, prizele sunt puse aiurea pentru nevoile noastre si foarte putine iar bani de refacut instalatia electrica nu am.
La birou, de exemplu, calculatorul e amplasat sub birou iar firele de la monitor, casti, mouse, tastatura atarna peste sertare si tablia biroului. In plus nu am decat priza in care ar trebui sa intre monitor, unitate centrla, net-u, plus o veioza rezulta prelungitor si triplu stecher.
In dormitor tot asa doar 2 prize disponibile dintre care una intr-un loc imposibil. In cealalta a trebui sa intre veioza, televizorul, DVD-ul plus incarcatorul de telefon, vara - aparatul de tzantzari, cand e nevoie perna electrica, etc. Din cauza asta iar prelungitor, iar triplu stecher plus firele care atarna spre priza.
E periculos pentru copil, e inestetic, e incomod. Dar ... bani de refacut toata instalatia electrica sau de schimbat mobila pentru a ma adapta functie de prize nu am asa ca .... aveti voi cumva sugestii????
Mamica de spiridus
Avem si poze noi
Raspunsuri
rory76 spune:
Doar sa incerci sa le bagi intr-un pat de cablu mai lat. Dar oricum se vor vedea prizele, prelungitoarele...nu se mai vede matzaraia aia care vorba ta, e si inestetica si periculoasa pentru copil. Daca faci rost de ceva bani poti sa faci o masca din rigips mica, cu care sa le acoperi, arata foarte bine.
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
filofteia spune:
Poti schimba prizele cu cele cu cate 3-4 lacasuri. Vezi ca au aparut pe la magazinele de specialitate. Dar si pentru astea iti trebe niste bani si cineva sa le monteze.
Cablurile de la calculator le poti lega intre ele ca un snop cu "soricei" de plastic. Asa nu mai sunt rasfirate.
danitin spune:
Filofteia pat de rigips nu prea am cum sa fac ca toata matzaraia traverseaza camera nu pe langa perete...
Rory pai nici priyele multiple nu ma ajuta ca atunci se vor duce toate cablaraiele la ele, asa macar mai ascund prelungitorul cat pot pe sub mobila. A, am uitat sa zic ca prizele mele sunt asa, cam la 1 m de sol.
Ma gandeam la ceva pat cabluri mai late in care sa bag toate firele astea dar nu stiu daca si unde gasesc unele care sa se potriveasca cat de cat cu mobila, adica sa nu fie albe. Sau sa dau niste gauri prin mobila astfel incat firele sa treaca prin si nu pe langa, ati incercat careva?
Mamica de spiridus
Avem si poze noi
Edessa spune:
Eu am incercat!!!... in momentul in care am simtit ca daca mai vad acele fire care erau pretutindeni in casa o sa fac bube...
Asa ca acolo unde s-a putut am dat gauri in mobila, unde s-a putut le-am scos chiar prin perete din camera, ducandu-le in camera alaturata -unde erau ecranate de mobila.
In final, cand am facut un santier mai mare si am avut posibilitatea sa izolam cladirea, un electrician ne-a facut cai speciale pentru cablurile electrice pe pat de PVC pe langa pereti iar pe celelalte le-a scos pe exterior prin tuburi individuale care intra in dreptul fiecarei camere.