Unde pot reclama o gradinita?

da. doresc sa reclam o gradinita. copilul meu s-a imbolnavit si sunt atat de nervoasa ca sunt in stare sa merg pana in panzele albe sa-i reclam. deocamdata nu voi da numele gradinitei pana cand nu vad ce anume vor intreprinde ei.
si nu e vorba de vreo boala usoara gen varsat de vant, pentru ca si pe acesta l-a luat tot de acolo.
sunt extrem de nemultumita de faptul (semnalat de altfel la gradinita) ca se primesc copii cu antibiotice si cu tot felul de siropuri doar ca afacerea sa mearga bine.
pe parintii care fac asta nu pot decat sa ii numesc decat inconstienti.
dupa discutii la gradinita s-a luat hotararea ca tuturor copiilor sa li se faca exsudatul faringian. la patru copii a iesit streptococ beta-hemolitic pozitiv. am fost atentionati, noi, parintii, sa le dministram copiilor preventiv Ospen timp de 5 zile. m-am conformat. la al doilea exsudat i-a iesit si copilului meu beta-hemolitic prezent atat in nas cat si in gat.
am aflat ca la sfarsit de saptamana s-a facut deratizarea.
am zis ca totusi nici conducerea nu a luat in deradere aceasta problema si s-au luat masuri.
nestiind cum se procedeaza in cazul unei deratizari, am considerat ca un we este suficient.strigatul meu este de fapt un semnal. sa nu aveti incredere ca la gradinitele particulare este vreo garantie ca daca sunt mai putini copii, riscul de imbolnavire este mai mic. fals. am ajuns la concluzia ca la gradinitele particulare ajung copiii ai caror parinti nu au timp de ei si ii aduc acolo sa se duca 12 ore la serviciu.
o parte din motivul pentru care am ales o gradinita particulara a fost si la mine cam acelasi doar ca eu am ales aceasta varianta pentru ca in timpul verii au program.va rog pe cei care sunteti in bransa sa imi recomandati forurile care se ocupa de gradinite si unde pot sa reclam si sa se inceapa o serie de controale la aceasta gradinita in privinta igienei.in paralel voi purta o discutie cu conducerea acestei gradinite si o sa cer toate actele care imi pot atesta data ultimei deratizari.
este inuman ce pot face unii pentru bani.sunt atat de revoltata si voi lua decizia sa nu imi mai duc copilul la gradinita. ea fiind la pregatitoare cred ca voi face acasa cu ea si ajung si eu la concluzia ca mai bine ii iei profesori acasa decat sa nu ai copilul sanatos.astept sa ma indrumati ce demersuri pot face in acest sens.
ma scuzati ca m-am lungit si inca nu am zis tot la supararea pe care o am.
Raspunsuri

inaioana spune:
Poti face o reclamatie la Sanepid (nu stiu daca se mai numeste asa), ei se ocupa de igiena in asemenea institutii prin eliberare de autorizarii, recomandari, inspectii periodice si amenzi serioase!
Multa sanatate!
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
http://educatielibera.blogspot.com/

loryi1974 spune:
Eu cred ca ai ajuns la o concluzie falsa:eu am copilul la o gradinita particulara ,dar nu am dus-o acolo ca sa scap de ea si sa ma duc 12 ore la serviciu.Nu trebuie sa generalizezi.Copilul meu este de 3 ani acolo si are dosar medical,cu exudat,cu copro,un medic ii controleaza des,daca lipsesc mai mult de 3 zile din cauza unei boli ni se solicita aviz sau medicul respectiv ii controleaza ca la carte.Inteleg ca problema este mai veche,ca gradinita respectiva are niste probleme la capitolul igiena,dar trebuia sa iei masuri si tu :daca ceilalti parinti,consultati in cadrul sedintei cu parintii pe care probabil o faceti lunar,nu renuntau in as aduce copiii bolnavi ,trebuia sa il muti in alta parte.
Deratizare inseamna starpirea rozatoarelor,nu cred ca aveti asa ceva.Poate dezinfectie sa ceri sa se faca mai profund.
De reclamat,poti sa ii reclami la Sanepid si Inspectoratul Scolar(cred ca de aici primesc niste avize de functionare si o reclamatie ar trebui sa-i faca mai atenti).
Nu cred ca este o solutie buna sa il izolezi de colectivitate ,mai ales in planul socializarii copilului,ea intrand anul viitor in clasa I.

anca_vlad spune:
quote:
Initial creeata de terry
da. doresc sa reclam o gradinita. copilul meu s-a imbolnavit si sunt atat de nervoasa ca sunt in stare sa merg pana in panzele albe sa-i reclam. deocamdata nu voi da numele gradinitei pana cand nu vad ce anume vor intreprinde ei.
si nu e vorba de vreo boala usoara gen varsat de vant, pentru ca si pe acesta l-a luat tot de acolo.
sunt extrem de nemultumita de faptul (semnalat de altfel la gradinita) ca se primesc copii cu antibiotice si cu tot felul de siropuri doar ca afacerea sa mearga bine.
pe parintii care fac asta nu pot decat sa ii numesc decat inconstienti.
dupa discutii la gradinita s-a luat hotararea ca tuturor copiilor sa li se faca exsudatul faringian. la patru copii a iesit streptococ beta-hemolitic pozitiv. am fost atentionati, noi, parintii, sa le dministram copiilor preventiv Ospen timp de 5 zile. m-am conformat. la al doilea exsudat i-a iesit si copilului meu beta-hemolitic prezent atat in nas cat si in gat.
am aflat ca la sfarsit de saptamana s-a facut deratizarea.
am zis ca totusi nici conducerea nu a luat in deradere aceasta problema si s-au luat masuri.
nestiind cum se procedeaza in cazul unei deratizari, am considerat ca un we este suficient.
strigatul meu este de fapt un semnal. sa nu aveti incredere ca la gradinitele particulare este vreo garantie ca daca sunt mai putini copii, riscul de imbolnavire este mai mic. fals. am ajuns la concluzia ca la gradinitele particulare ajung copiii ai caror parinti nu au timp de ei si ii aduc acolo sa se duca 12 ore la serviciu.
o parte din motivul pentru care am ales o gradinita particulara a fost si la mine cam acelasi doar ca eu am ales aceasta varianta pentru ca in timpul verii au program.
va rog pe cei care sunteti in bransa sa imi recomandati forurile care se ocupa de gradinite si unde pot sa reclam si sa se inceapa o serie de controale la aceasta gradinita in privinta igienei.
in paralel voi purta o discutie cu conducerea acestei gradinite si o sa cer toate actele care imi pot atesta data ultimei deratizari.
este inuman ce pot face unii pentru bani.
sunt atat de revoltata si voi lua decizia sa nu imi mai duc copilul la gradinita. ea fiind la pregatitoare cred ca voi face acasa cu ea si ajung si eu la concluzia ca mai bine ii iei profesori acasa decat sa nu ai copilul sanatos.
astept sa ma indrumati ce demersuri pot face in acest sens.
ma scuzati ca m-am lungit si inca nu am zis tot la supararea pe care o am.
Iti inteleg furia si starea de nemultumire, dar acu daca tot ai spus cae gradi particulara spune si cum se numeste!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

l_carmen2003 spune:
Terry, copilul meu a fost anul trecut la o gradi particulara, unde ni s-au facut atatea promisiuni!... Partial in primul trimestru au fost valabile, apoi totul s-a schimbat. In Romania, gradinitele si scolile particualre sunt doar afaceri in care castiga doar patronul, noi astilalti sunt fraierii...
La copilul meu erau 12 -15 copii in grupa - nu veneau toti -cu 2 educatoare. Initial, adica 2-3 luni, au avut si asistenta si dr si de toate, apoi au disparut toti de acolo. Desi semnaseram un contract sa nu se primeasca copii bolnavi la gradinita mereu erau 2-3 bolnavi care ii imbolnaveau pe toti, vesnic tuseau si aveau muci verzi! Erau primti pt ca voiau ca parintii sa plateasca taxele...
A fost o fetita care a facut pneumonie care s-a suprainfectat cu streptocoul auriu si a stat 2 luni la ATI si apoi a facut si operatie sa i se scoata nu stiu ce de la plamani ... Nimeni nu a stiut dintre parinti pana in iunie...
Alex a luat de 10 ori in 9 luni antibiotice si a mers la garadinita doar 60 de zile, desi am platit pt 9 luni... Am gandit ca il las la gardi particlara ca sa ii fie lui mai bine dar nu a fost asa.
De invata nu a invatat mare lucru a fost mereu bolnav erau doar supravegheati si atat... Eu il luam la ora 13 acasa, nu dormea acolo...
Noi am avut probleme serioase de sanatate cu copilul in iunie si am ajuns sa duc copilul in strainatate pentru diagnostic si tratament si am inteles f clar sursa streptocoului auriu a fost si a ramas la gradinita respectiva. I-am anuntat si pe ceilalti parinti multi au riscat si anula cesta si dintre ei o parte si-au retras pana la urma copiii. A fost sanepidul, i-a amendat, ei au marit taxa, si continua...
L-am retras si l-am dat la o gradinita de stat si in 2 luni a lipsit 2 zile cand nu l-am putut duce, nu ca ar fi fost bolnav. La venirea la gradinita dimineata, asistenta ii controleaza pe copii si ii trimite acasa pe cei bolnavi! Si in plus desi sunt 40 de copii in grupa nu stiu cum fac, ma ierte Dumnezeu dar femeile alea sunt fenomenale, se ocupa de toti...
Nu stiu cum sunt alte gradinite particulare asa a fost cea la care l-am dus noi pe Alex... Si nu mai vreau sa aud de ele.

roxanal spune:
Terry, si eu zic ca te grabesti cu afirmatiile, fetita mare cea mare, Maria, a mers 2 ani la o gradi privata, si nu ptr ca munceam 12 ore pe zi, ci ptr ca am considerat ca-i este mai bine acolo, dupa ce la stat imi facuse pneumonie la 2 saptamani de frecventa si ptr ca acolo primeau copii exact asa cum spui tu...din acest punct de vedere, pot spune ca sunt multumita, Maria nu s-a mai imbolnavit de atunci decat superficial, fara probleme deosebite
daca situatia este cum o spui tu, muta copilul de acolo si fa-le si reclamatie, ca nu este ok
si parerea mea este sa s-o duci totusi la o gradi, in continyuare, caci altfel o va afecta ulterior, la scoala..parerea mea
aveti grija de voi si numai bine va doresc

terry spune:
imi cer intai scuze pentru greseala facuta cu deratizarea si dezinsectia.da. poate ma grabesc cu afirmatiile si acuzatiile. dar cand suntem la a 3a gradinita in 4 ani. deja sunt capiata ca nu mai stiu ce sa cred.
imi cer scuze si fata de cei care s-au simtit jigniti.
stiu ca nu toti parintii sunt la fel dar eu am avut ghinion sa dau numai de gradinite la care promisiunile nu s-au respectat.si nu acuz doar conducerea gradinitei ci si parintii care trimit copiii cu sacosa de siropuri.
ca sa nu mai zic de cei care vin cu analize false fara sa i se fi facut copilului nicio analiza. am lucrat in sistemul medical si se poarta acest sistem de eliberare a diverselor hartii cu analize faca sa fie vazut copilul.nu am generalizat dar cei care stiu ca au facut asa ceva sa se simta cu musca pe caciula pentru ca din cauza lor copilul meu sufera acum.stiu, nu o voi putea inchide intr-un glob de cristal dar daca voi tacea si in continuare parintii inconstienti se vor purta la fel voi avea tot eu sau copilul meu de suferit.am spus in primul mesaj ca nu voi da numele gradinitei. am solicitat o sedinta cu parintii si medicul. cei de la gradinita respectiva vor auzi atunci ce am de spus.vreau sa rezolv totul pe cale amiabila. nu doresc scandal.
dar vreau sa trezesc cumva parintii care isi trimit copiii in tratament la gradinita.stiu ca vor fi multe discutii impotriva mea si sunt gata sa le fac fata si nimeni nu imi va putea schimba parerea despre modul cum au unii parinti grija de copiii lor.

P&ANA spune:
Esti revoltata datorita evenimentelor succesive si iti dau dreptate.
Eu , nu am avut asemenea experiente in conditiile in care sunt mamica a doua fete ,iar din 2003 frecventam aceeasi gradinita (cea mare este acum in cl II-a in cadrul aceleiasi locatii) si uite ca sunt 5 ani.
Am stat acasa doar 10 zile in acest interval de timp (cu cea mica ...care are 3.5 ani de gradi) pt ca a facut varicela.
Insa eu incerc sa le intaresc organismul in diferite feluri pentru o imunitate mai puternica.
Aceste succesiuni de imbolnaviri de care povestesti ar trebui sa-ti dea de gandit ... nu a fost bun tratamentul , nu a fost respectat ...si altele .
Dar, ca intotdeauna e mai simplu sa dam vina pe altii...!
alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:
http://www.crisa.z1.ro/

Roxana_G spune:
Cred ca Sanepidul ar fi o varianta, insa eu nu cred ca se poate face mare lucru. Din pacate aceasta este colctivitatea. Pentru streptococ ei cer exudat, insa cat de des pot sa il duci? Il duci initial si apoi periodic. Se poate insa ca un copil sa ia streptococul si sa ramana putator, ce faci cu acel copil? Nu il mai primeste nicaieri? Nu stiu ce sa mai zic.
Fetita mea a facut in 3 ani de gradi boala dupa boala. Primul an a fost bolnava non-stop, laringite si bronsite. Al doilea mai putin, dar cam aceeasi gama. In vara a luat acelasi streptococ, doamne ce am patit, 3 nopti cu febra spre 40, 5 zile chemat salvarea zilnic. Si eu m-am necajit, si eu am anuntat gradinita ca sa se stie ce are fata. Mi-au spus foarte senini ca nu mai sunt cazuri, in conditiile in care chiar eu am confirmat cu o mamica al carui copil avea acelasi lucru. Se scapa tare greu de el, Ospen sau ce v-a dat este o prostie, nu merge preventiv. Noi am scapat cu greu de branula, dupa ce am schimbat antibiotic de 3 ori. Slava cerului ca nu a ramas purtatoare.
Mult succes in demersuri si daca rezolvi ceva poate ne ajuta si pe noi.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze

monaraus spune:
terry, te inteleg perfect; din pacate, inspectoratul scolar nu face nimic (am avut si noi o experienta) si nimeni nu va face nimic impotriva gradinitelor, de stat sau particulare... "daca nu va convine, mutati copilul" este mereu raspunsul. Iar parintii care isi duc odraslele in colectivitate bolnavi sunt cei mai iresponsabili si vinovati. Fetita mea sta acasa de 2 luni pt sanatatea ei si a colegilor de clasa si probabil ca tot ea isi va pierde locul la gradinita...

terry spune:
dar eu, una, m-am saturat sa mi se spuna ca daca nu imi convine sa plec.
hai sa plec si din tara ca indolenta sa ramana la ea acasa.dar chiar nu putem fi niste oameni civilizati cu adevarat si sa ne pese si de cel de langa noi?eu mi-am lasat serviciul si ma ocup de alte lucruri pentru a avea timp mai mult pentru copilul meu.
si nu mi-a zis nimeni sa fac asa ceva. a fost decizia mea si a familiei mele. dar nu trebuie pentru asta sa ii suport pe altii.imunizare ii fac din septembrie. deja sunt satula de spitale si dr. (ca sa nu mai zic si de incompetenta lor). dupa ce ca e ea zapacita si mai mergem si pe la dr. din neatentia ei (muscata de caine, cazaturi...) trebuie sa am grija sa tratez si bolile pe care le aduce de la gradi. de ce cat sta copilul acasa nu are nimic? pentru ca eu o retrag la primul semn si 1-2 saptamani o tin acasa pana cand totul e in regula.dar oricate pastile i-as da, daca sta nas in nas cu un copil care ii tuseste in fata si cu mizeria de la nas intinsa pana la genunchi (exagerez aici) ce ii pot face??si ce e culmea ca aceasta mentalitate se propaga in toate domeniile si aspectele vietii noastre sociale (in trafic, la serviciu, la magazin...). dar pana cand?e foarte adevarat ca sunt revoltata si plina de spume dar am si eu drepturi sa traiesc in colectivitate. cer prea mult?imi cer scuze daca tonul meu din mesaj deranjeaza dar exprima perfect furia care m-a 'lovit'