ce nu va place in tara in care locuiti?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Si eu locuiesc in Suedia, dar rahati de caine n-am vazut...persoane care strang insa dupa caini am vazut destule...cu pungulita si apoi legata si aruncata la gunoi...nu unul ci multe persoane!
Citind pe aici si mai ales ce scrie Lorelai(nu am nimic cu tine, dar cu ce scrii tu pot eu sa fac comparatie...) mi-am dat seama ca ceea ce se scrie pe aici nu e neaparat ce caracterizeaza o tara. Si mai ales cele care stati in capitale de tari...acolo e un amalgam de culturi, oameni veniti din muuuulte tari, mai ales in tarile nordice care sunt foarte primitoare.
Asadar, eu traiesc intr-o zona unde emigrantii nu prea au ajuns, aici lumea nu strica leaganele acelea de cauciuc, toate sunt intacte, nu am vazut rahati pe iarba si umblu mult cu copiii, dar caini am vazut destui. Nici kk de animale la
nisip nu am vazut, avem o groapa chiar langa bloc si vreo 10 caini in jur. Nici mizerie la toalete publice...in astea chiar ca am fost, constransi de situatie...ieseam in oras cu fetele si cea mica isi alegea momentele oportune de a alerga dupa o toaleta .
E adevarat ca sunt numai de 3 luni aici, inca nu am avut timp sa ne lovim de toate problemele care implica traiul de zi cu zi, in special cele administrative. Nu am vrut sa intervin mai devreme, desi vazusem postarea lui Lorelai, pentru ca mi s-a mai spus ca sunt inca in "luna de miere"...apoi am citit discutiile iscate ulterior. In fine, asta e aici unde locuiesc eu, altfel e unde locuieste Lorelai, asa ca o postare sau doua nu denota caracterizarea unei tari.
Parerea mea!
Mihaela si fetele mele
Hobby
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ruxij spune:
quote:
Originally posted by mihaela_80
ruxij, dar de ce e urarea jignitoare pentru femei? ca imi tot bat capul, o pronunt in toate felurile dar tot nu inteleg.
Asa e, cum a explicat rall, negrii pronunta "whore" (curva) ca "ho", ca ei au obiceiul sa prescurteze cuvintele. Nici prin cap nu imi trecuse ca "Merry Christmas Ho Ho Ho" pe care il stie toata lumea de zeci de ani, poate sa fie interzis din cauza de political correctness
![](alcool.gif)
cait spune:
Ce nu-mi place aici:kk de caine pe unde te duci fara nici o jena si fara nici un gram de bun simt, rasismul unora si faptul ca nu ies din cadrul lor de a gandii deloc, taxele si impozite enorme dupa parerea mea,faptul ca toate magazinele sunt inchise duminica.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tdi/Tdi.jpg)
Tdi spune:
am uitat sa mentionez activitatile pentru copii, nu prea ai unde si ce sa faci cu kupilu' ca sa nu se plictiseasca sau sa-l mai "diversifici" putin la creier. centre cu activitati au program foarte scurt si primesc copii de la 6 ani in sus. parcurile publice sunt destul de numeroase, curate insa au doar 1-2 leagane, vreun calutz si un tobogan. locuri de joaca acoperite am gasit doar 1 pe o raza de 30 km si desi e privat are program doar cateva ore dupa-masa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Mihaela, cred ca ai dreptate ar trebui sa scriem doar ceea ce este valabil pentru o tara, un sistem.
Si cum se va spune acum "Merry Christmas Hu Hu Hu" sau cum?
Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
light spune:
Pai e mult mai simplu sa spun ce imi place:relieful cu toate particularitatile si minunatiile sale, incepand cu Marea Neagra, Delta, Dunarea si terminand cu Carpatii. Restul il stiti...
semnat de mine
ruxij spune:
Habar n-am. Oricum "Merry Christmas" insusi e in pericol, se spune Happy Holidays, sa nu se simta jigniti cei care nu sunt crestini
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Mihaela - special for you - daca nu ma crezi - spune-mi si am sa fotografiez kk de caine pe pajisti si aleile de langa parc si cei de pisica de la gropile de nisip unde se joaca pitici... daca vrei am sa fac poze si la sticlele sparte din parcuri si la canetele de bere din lac, etc... Si le pun pe I-net sa le vada tot omu' si sa stie ca DA in STOCKHOLM asa e... Pacat ca nu pot sa pun si "mirosul" din lifturile din gara centrala... ca ar fii super! Iar toalete curate - sincer - da o fuga pana in Montreal si ai sa vezi ce inseamna cu-adevarat toalete CURATE (o reala placere sa mergi...)!
BTW: conform a ceea ce scrie pe Wikipedia - Visby avea in 2005 o populatzie de 22.236 iar Stockholm... "Today Stockholm Municipality is the largest of the municipalities of Sweden, with a population of 788,269 (June 2007), and Stockholm urban area with a population of 1,252,000 is Sweden's largest continuously built-up area. The metropolitan area of Stockholm has a population of 1,932,763 (June 2007).[1]"
Lorelai
Lacrimi de Toamna , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Lorelai, nu am zis ca nu cred, dar nu inseamna ca asta e caracteristica Suediei. Ca asa e in Stockholm sau in zona unde locuiesti e alta poveste. Atat am avut de zis.
Iar daca tu nu ma crezi, poti sa faci o vizita si in Visby, e doar la 3 ore de Stockholm, mult mai aproape decat Montreal si sincer ca e tare frumos. Locuri curate si toalete nemirositoare...sunt eu devina ca e asa? Si ca e tot in Suedia? Nu cred.
Nu e un topic unde sa ne contrazicem, eu am spus cum e la mine si tu cum e la tine...insa eu nu pot sa spun ce nu-mi place aici...asta e. Poate peste cativa ani...daca o sa gasesc ceva...
Mihaela si fetele mele
Hobby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Asta e zona in care locuiesc: http://en.wikipedia.org/wiki/Kista
Nu stiu cat de "caracteristice Suediei" sunt experientzele mele de viatza de aici... da' eu spun ce vad si ce traiesc... nu pot spune cum e la Lulea sau la Malmo... Doar ca mai citesc si eu in thelocal.com cum ca pe la Malmo se mai trage cu arma de foc din cand in cand... iar pe la Kista Center se foloseste toporul atunci cand se jefuieste cate o bijuterie sau casa de schimb valutar...
Lorelai
Lacrimi de Toamna , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."