Cum te porti cu copilul sotului????- Help!!!!!

Cum te porti cu copilul sotului????- Help!!!!! | Autor: Dorinutza75

Link direct la acest mesaj

Sunt sigura ca nu sunt eu singura persoana care pateste asa ceva dar cred ca trebuie sa ascult si parerile altor persoane care au trecut prin momente dificile.Sunt casatorita cu un om minunat, tatal unei fetite de 10 ani.El si copilul au suferit mult, mama fetei a plecat cu un alt barbat lasandu-i singuri.Eu am facut tot ce-mi statea in puteri ca fetita sa nu simta lipsa mamei sale, in masura in care i-am explicat f clar ca nu doresc sa-i iau locul mamei, ca este normal sa-i fie dor de ea (avand in vedere ca mama ei o suna o data la ceva luni) si ca eu sunt acolo pentru ca tati trebuie sa-si refaca viata si sa fie fericit, ca are si el dreptul la viata.Avem mari probleme de comunicare, desi, o perioada de aproape 2 luni a fost totul ok intre mine si copil.Nu am marginalizat-o niciodata si nu am exclus-o din planurile nostre.Am incercat sa avem activitati la care sa poata participa si ea, tocmai in ideea ca va vedea diferenta intre mine si mama ei, care o lasa f mult singura acasa, din cate mi-a povestit chiar micuta.Mai rau este ca a trecut in extrema cealalta: nu vrea sa manance ce-i gatesc eu, nu asculta cand o rog sa se spele sau sa se schimbe de hainele de scoala.Si asa incep discutiile iar eu nu mai stiu ce si cum sa fac.Daca cineva a trecut prin asa ceva si a ajuns la un rezultat favorabil va rog din suflet sa-mi dati si mie "reteta". Multumesc din suflet

in asteptare........m-am resemnat...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

ar fi bine sa cereti sfatul unui psiholog, comportamentul mamei a afectat-o cu siguranta foarte mult.
cred ca pe tine acum te testeaza, constient sau nu... nu stiu exact cum sa-ti explic...vrea sa vada ca tu nu esti ca mama ei, ca indiferent de cum se comporta si ce face nu o parasesti si o iubesti neconditionat. ii este frica sa nu fie abandonata din nou! incearca sa-i explici pe intelesul ei ca tu esti acolo pentru ca vrei sa fii si vrei sa ramai cu ei indiferent de ce se intampla, o intelegi ca se comporta urat dar stii ca ea e o fetita buna si te-ar face fericita si pe tine si pe taticul ei daca s-ar purta frumos si te-ar asculta, etc...
iti trebuie multa multa rabdare dar sunt convinsa ca o sa va intelegeti bine pana la urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorinutza75 spune:

Merci mult Teddy, cred ca ai dreptate cand spui ca ea ma testeaza sa vada daca am s-o las si eu cum a lasat-o mama ei.Este destul de greu sa-i explici unui copil de 10 ani, parasit de mama lui intr-o tara straina (spania) , pt ca mama ei a plecat la doar 3 saptamani de cand au ajuns aici, ca trebuie sa mearga la scoala si sa invete totul intr-o limba straina, dar sper sa rezolv asta.Cand am venit eu aici am inceput sa merg la scoala si la medic si unde mai era nevoie si sa rezolv eu toate pb de care se ocupa tati (pt ca mama nu avea timp) si cred ca asta a facut-o sa simta ca preiau eu fraiele vietii ei si nu mai este doar ea cu tati. Sper ca o sa-i pot demostra cu rabdare ca eu nu sunt ca mami a ei.Multumesc pt sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Perfect de acord cu Teddy (mai putin chestia cu psihologul).

Stii cum e fetita asta? Ca si noi, femeile, dupa ce suntem dezamagite de enspe barbati, iar cand intalnim unul care in sfarsit ne iubeste, il chinuim mai intai (inconstient) ca pe hotii de cai, ca sa ne castige increderea si sa ne convinga ca el nu ne va face rau ca ceilalti.

Eu zic ca tocmai acest comportament actual al fetitei dovedeste ca ea simte foarte bine diferenta dintre tine si mama ei, dar este atat de surprinsa si speriata de faptul ca tu esti altfel, incat inconstient vrea sa te testeze, sa vada pana unde rezisti si daca nu cumva vei abandona si tu "cursa", ca mama ei.

Singura modalitate de a ti-o apropia este sa fii cu ea asa cum simti tu, fara sa te lasi influentata de reactiile ei negative, sa fii buna si atenta, iubitoare si afectuoasa, iar in timp ea va vedea ca nu joci teatru si ca nu o vei abandona si crede-ma ca te va rasplati printr-o iubire profunda. Un copil (mai ales in situatia ei) are atata nevoie de iubire, incat sunt sigura ca va simti in curand ca din partea ta primeste sentimente autentice si isi va schimba reactiile.

Poate ca ar trebui sa nu-i mai explici totul prin cuvinte, ci doar sa faci ceea ce simti, fiindca ea va inregistra totul asa cum trebuie. Ai incredere ca iubirea si bunatatea vor invinge si ti-o vei apropia. Ea un sufletel ranit care are nevoie de timp si de dragoste ca sa se vindece.

Felicia 8+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Dorinutza,sper sa se rezolve cat de repede problema,sunt de acord cu ce zic fetele ca te testeaza dar,din punctul meu de vedere trebuie sa pui totusi niste limite. In ideea ca tu vrei sa-i castigi increderea si afectiunea poate esti tentata sa.i ierti si sa-i treci cu vederea multe ,poate mult mai multe decat daca ar fi propriul copil.Pana la un punct e ok,dar apoi,daca sare calul rau,daca e foarte nepoliticoasa sau nu respecta nici o regula,nu face nimic din ce o rogi si alte boacane pe care tu le inghiti,la un moment dat o sa considere ca asa e normal si o sa-ti spuna in fata ca tu n-ai nici un drept sa ii faci educatie. Pana la urma trebuie gasit un echilibru intre regulile de baza ce trebuiesc respectate si incapatanare. Tatal fetitei ce face,cum reactioneaza cand fetita nu asculta?
Inteleg ca sunteti la inceput de drum impreuna si ca vrei sa ti-o apropii mai intai prin orice mod,dar cred ca ccel mai bine e sa vorbesti enorm de mult cu ea,sa petreceti mult timp impreuna,sa-i castigi increderea si respectul si nu sa inchizi ochii la toate obrazniciile. Din asta intelege ca-si permite orice si pe termen lung nu e o solutie.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Imi place tare mult ce a scris Felicia(MissParker) si adaug si eu la cuvintele ei ca uneori nici o mie de cuvinte nu fac cat o imbratisare sau o strangere calda de mana...Ia aminte la ce a scris Felicia ...
Am fost si eu,oarecum,in situatia de a face fata copilei sotului...diferenta este ca pe vremea aia copila avea deja 15 ani,iar mama ei nu o parasise si eu eram vrajitoarea cea rea....Acum ne confesam una alteia ca noi fetele...
Iti doresc sa reusesti sa deveniti prietene.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Buna fetelor, mulumesc de sfaturi, ma ajuta foarte mult.Dar , asa cum zici si tu Mamica Dulce, eu am incercat (si nu mi-e usor deloc) sa mentin regulile de baza , fie ca vrea ea sau nu, pentru ca eu consider ca sunt necesare.Trebuie sa stie ca trebuie sa se spale , sa se ingrijeasca , mai ales ca e fetita, sa-si stranga singura jucarii si lucruri, chestii de zi cu zi.Referitor la tati, el ma sustine 100% , chiar nu ma asteptam, dar e si el constient prin ce trecem si e perfect de acord cu metodele pe care le folosesc si cu regulile pe care le impun.Incerc in fiecare zi sa-i explic piticei ca sunt convinsa ca ea nu e asa rea cum vrea sa para si ca eu tot mai sper sa vad ca se schimba ceva in relatia noastra.Va pup fetele si va tin la curent cu progresele pe care le facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Dorinutza te admir, prin cate ti dat sa treci.........dar se simte ca ai un suflet bun si stiu ca o sa depasesti aceste momente.
Sunt de aceasi parere cu fetele, copila se simte iubita si vrea sa profite la maxim. Totusi cred ca si ea te iubeste foarte mult, dar asa sunt copii.
Nu stiu cum e sa fi in aceasta situatie, doar banuiesc, dar stiu ca o sa gasesti solutia cea mai buna.

Cu iubire se vindeca orice.

Mergi la inceput

Buna fetelor, Ada cum te mai simti?
Astep vesti despre bb.Merci mult pentru grija ta si sper sa ne auzim maine (poate pe mess).Pup si sa ai o noapte buna

Dorina si pitica terorista (Denisa )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Merci de instrebare dorinutza, dar din pacate ma sint f rau. Toata noaptea mi-a fost rau si nu am reusit sa adorm ddecat dimineata la 6, fiul meu s-a trezit la 9 asa ca nu am dormit prea mult. Abia astept ziua de maine sa refact testul.......
Te pupacesc si mai vb pe ici pe colo, poate imi trimiti in PM adresa de mess si vb acolo(daca ma lasa starea de rau si fiul meu)
Tu cum te simti?

Mergi la inceput

Neata fetele, Ada imi pare rau sa aud ca te simti nashpa.Eu sunt mai binisor dar nu cine stie ce (pofta de mancare nu am).In rest toate bune , aceeasi teroare cu pitica dar speram la mai bine. toate mamicile si gravidutele si bb aferenti si sa auzim de bine.
Sa aveti un wkd placut si fara peripetii.

Dorina si pitica terorista (Denisa )

Mergi la inceput