Cum alegeti numele bebelusului?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx spune:

noi am ales luca teodor pt ne-au placut f mult ambele dintr-o lunga lista.

Roxana 38+

mami de Luca Teodor

AMR : fix o sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

quote:
Originally posted by mada_mxm

Noi ne-am chinuit o multimea cu numele ca nimic nu ne placea si am vrut ceva nume sa nu fie nici englezesc nici romanesc dar sa poata fi pronuntat in ambele limbi ca numele de familie e usor si toata lumea zice ca e italian numele.
Eu tot faceam liste peste liste la baiat nu gasisem nimic sa imi placa aveam nume de fete, nu stiam inca sexul si vine sotul acasa intr-o zi si zice hai sa vad ce ai mai gasit, ca toata ziua eram pe net sa caut nume si i-am arata lista a stat a citit tot si la sfarsit a zis Arianna Raisa. Si ne-a placut combinatia suna bine si cu numele de familie si asa a ramas. Arianna inseamna sfant in greaca din cate am citit si Raisa se pronunta defapt raizi da noi pronuntam raisa e din ebraica, ydish de fapt, si inseamna trandafir. Asa ca ar veni trandafirul sfant sau ceva de genul. Oricum raisa inseamna si conducator in ruseste si araba, din cate am citit.
Noua ne-a placut urm site de nume: www.behindthename.com . Poate va ajuta pe cele care nu ati gasit un nume deja.
Si acusi tre sa o luam de la capat, iar cautam nume.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

cu mii de scuze, ca indraznesc,dar in limba greaca acest cuvint Arianna nu exista..mi-am intrebat si sotul si nici in greaca veche nu este vorba de asa ceva...in limba greaca la sfanta-sfant i se spune aghia-aghios..arianna probabil sa vina de la zeul pagan din Grecia antica,Aris (Ari(s)=Marte)Arianna mai degraba in greaca sa "sune" a martiana ...dar nici vorba de sfant...inca odata mii de scuze pt interventie

"A-I multumi lui Dumnezeu cānd vāntul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit;
a-I multumi īnsa cānd este furtuna, atunci se arata adevarata recunostinta."

"Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine."
*Sfantul Ioan Gura de Aur*

www.slide.com/r/IKu2kAsImz-u2VovpRqcSJA0BEUza-Al?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">me...
www.slide.com/r/fnRY8xtt2D_VUyFEmJByVOmyMTMOCB?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">
iconita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Zouzounaki no pb. Ms ca mi-ai zis eu asa am gasit in cartile si site-urile pe unde am fost asa scriu toti ariana inseamna sfant din greaca. Deci eu de acolo m-am informat ca nu cunosc pe nimeni in grecia, ms ca m-ai informat.
Ei zic originea este greceasca si inseamna holy one, in latina inseamna holy cica si vine din grecia mititca de la Ariadne care cica la ajutat pe Theseus sa scape din labirintul cret si acuma am vazut ca cica este si in welsh si inseamna argint.
Marianna pp ca pe mine ma intrebai cand vine bebe 2? Daca da tre sa vina in iulie anul viitor pe la inceput.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Roxx, cum te simti asa aproape de termen?Nastere usoara iti doresc,si sa ne anunti si pe noi...Si eu urmeaza sa nasc la inceputul lui ianuarie.
Mada,si tie iti doresc sa ai o sarcina usoara.
Spuneti-mi si mie, fetelor, care sunteti la a doua sarcina,si voi v-ati simtit mai rau, mai obosite, ati avut dureri de spate si de burta mai mari decat la prima?Eu, cel putin simt ca-mi plesneste burta iar coastele si spatele ma dor ingrozitor..
Mai e cineva care asteapta un ,,copil fara nume"?!

mariaanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Marianna, un nume comun- Canada -Romania ar fi Gabriel-Gabriell -merge si pt fata si pt baiat.Ma gandesc si eu aiurea, in caz ca as avea bb...
Adrian ar mai putea fi comun...Stefan ...Paul, Daniel, Sebastian.Nu stiu insa cat de digerabile sunt aici,am zis asa la prima "gandire".Angela,Mihaela,Elena,Cristina....Adela poate, Ada...,Diana,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by nemary

intr-adevar, grea intrebare. noi nu am reusit sa ne hotaram la un nume pt.bebelina noastra, dar mai avem destul timp, inca 2 luni. am avut o lista mai lunga, de vreo 20 nume, pe care acum am scurtat-o la vreo 7-8.
acum vreo 2 saptamani pe apucase depresia pt ca citind inca o data lista cu nume nu mi-a mai placut niciunul. si am inceput sa plang zicand ca bebelina noastra se va numi "fetita fara nume"

Mari 30+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

interesant..iaca la asta nu m-am gandit...fetita fara nume...da a mea totusi o buc nume are...
tu mai ai 2 luni... da eu mai am max 2 sapt...si pot fi chiar si 2 ore..eu ce ma fac..? pana ii gasim un nume se va chema stefania ca pe ma'sa(adica eu)......de unde stefania X2 mie mi-a portat noroc..asa se zice acum..da' daca au gresit astia la eco si iese baiat..? se va chema stefan..tot ca pe ma'sa...
pt. ca nu vreau nici numele mamei/tatei..nici soacrului/soacrei..nici nu imi alege nimeni numele copilului meu care l-am purtat numai eu in pantec..si numai DD stie cum ...doar numele soatzei..dar e prea comun asa ca..lasa..

Stefania X 2mai avem putin...putin...Doamne ajuta!
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

nici bb meu n-are nume, suntem 2 printi fara inspiratie
Mada_mxm..ma bag si eu in seama, mie Ariana Raisa imi par 2 nume f puternice..f frumoase ..le pui pe amandoua unuei singure fetite?

Mergi la inceput

da' nu-i mai puternic ca Stefania.. e scris in nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Noi am vrut nume romanesti (nu de import) si sa fie de sfinti, ca sa-si serbeze ziua de doua ori pe an

Maria (29.11.2005), Stefan (31.10.2007) si Ioana

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Septembrie07

Stefan - primele zile

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ioana_77

Noi am vrut nume romanesti (nu de import) si sa fie de sfinti, ca sa-si serbeze ziua de doua ori pe an

Maria (29.11.2005), Stefan (31.10.2007) si Ioana

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Septembrie07
Stefan - primele zile

si eu tot pt asta optez... dar din pacate cu sf. stefan cam greu..caci in privinta asta am cam luat teapa... primeam un cadou mai mare dar mereu unul pt. tot.. mos craciun, sf. stefan, zi onomastica (care era cu o zi inainte) si revelion..toate intr-un...ata' e...se mai intampla...

Mergi la inceput