Cum alegeti numele bebelusului?

Cum alegeti numele bebelusului? | Autor: mariaanna

Link direct la acest mesaj

Cum ne vom striga bebelusii?

V-ati gandit deja ce nume va purta viitorul copil?Daca da, cum l-ati ales?
Cine sunt persoanele care pot contribui la alegerea lui?
Puneti accent pe latura religioasa si ii dati copilului nume corespunzator sfantului mai apropiat?

mariaanna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

Salut Mariaana-noi am ales numele care ne placea cel mai mult nu ne-am gindit nici dupa neamuri nici religie si i-am pus doar un nume
mi-a placut numai unul
GIULIA

ticker

www.slide.com/mscd?pxcid=eSoSBiew2G_nKtwFry6HxijDlDwBIBnJif_yluDp06SH-3gWRm4gcAu5YOV8AydL¬ifyfans=1&bnc=bnc" target="_blank">GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Eu am ales numele baietelului singura, pt ca sotul nu se implica in treaba asta... El cica decide cand se va naste... dar eu deja l-am ales si pana la urma s-a conformat si el...

Ioana
26+ si David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina22 spune:

Eu cu sotul stiam inca din ultimul an de liceu cum il va chema pe viitorul nostru Bb, chiar daca e fata sau baiat ii vom zice Alex, ne-a placut noua la amandoi dintotdeauna

Karina22
4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Si eu stiam inca dinainte sa raman insarcinata ca primul copil va fi baiat si se va numi Vlad. Acum la al doilea este mai greu, eu ma gandeam daca o sa fie tot baiat mi-ar placea Victor Stefan, iar daca va fi fata…. pai nu prea stiu. Numele le-am ales eu si sotul, dar am vrut sa-i punem si numele nasului, in cazul asta James, asa ca puiul meu se numeste Vlad (eu si sotul) Gabriel (eu) James (nasul). Acum daca va fi fetita…. Mai vedem. Eu cred ca numele trebuie sa-l alegi tu si tatal copilului in primul rand, ca vreti sa-i spuneti la fel ca nasul, bunica, bunicul sau mai stiu eu cine, este absolut treaba voastra, ca pana la urma este copilul vostru si voi o sa-l cresteti.

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

buna intrebare...noi nu stim ce nume sa-i punem lui bb..imi plac multe, greu ma decid....as vrea sa fie un nume deosebit, daca se poate de sfant, sa sune bine in romana dar sa nu fie o ciudatenie pt canada...cam greu..are cineva idei??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Noi am pus pe o foaie cateva nume care ne placeau, si apoi prin eliminare am ramas la 2 nume. Nu ne-au interesat neamurile ce spun. Am incercat totusi sa fie si un nume de sfant. Pana la urma amandoua sunt.
PATRICIA- Sf. Patrick (ocrotitorul Irlandei), sau Sf. Petru (in Ro.)
ALEXIA - Sf. Alexandru

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

Cum creste motanica nostra

34+ bb PATRICIA ALEXIA

AMR 6 SAPTAMANI !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

haioasa tema!

ne propusesem sa alegem nume cat mai romanesti, fara sa ne gandim la sfinti sau la rude. pt baiat imi doream un nume sonor, imi placeau dragos, vlad, horia, radu, rares si am ramas la rares. pt fata aveam doua variante - ilinca si ileana.
cand am aflat ca e baiat ne-am oprit la rares, care era, oricum, favoritul. pe urma lu' domnu' sotz i s-a pus pata cu mihnea dar l-am convins ca sunt doua nume puternice care pronuntate unul dupa celalalt se eclipseaza in loc sa se puna in valoare. rares mihnea...ma doare gura cand pronunt. intr-un final il va chema rares ioan, oricat mi-am dorit sa aiba un singur prenume. :-) compromisul, deh...si am rezolvat si sfantul, cu ocazia asta. nu ca aveam eu un stres. :-)

irina 33 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Pentru fetele care stau in strainatate, as avea un sfat, sa faceti un sondaj printre prietenii/colegii vostri straini, sa vedeti daca numele ales nu e prea ciudat pentru straini. Pentru ca si asa se chinuie sa pronunte numele de familie, macar numele mic sa fie cat de cat familiar pentru ei. Eu am avut de exemplu o mare surpriza, cand am zis ca imi place Robert, toti colegii au izbucnit in ras si mi-au zis sa nu ii fac asa ceva copilului pentru ca o sa rada toti copii de el la scoala, asa au zis ca se comportau ei cand erau mai mici si mai prostuti. Pentru ca Robert aici e un numa batranesc, cica numai pe mosnegi ii cheama Robert. Na, diverse culturi! Noi, care nu am crescut in cultura respectiva, nu avem cum sa ne dam seama cum suna un anume nume.
Noi ne-am gandit Alex / Alexandru daca va fi baietel si Eva Maya daca va fi fetita. Pentru fetite am o gasca de nume pregatite, dar pentru baieti, nu prea am idei. Normal , am sa tin cont si de ce zic cei din familie, dar nu prea mult...

Doloress 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Fetelor din strainatate, chiar nu stiu ce nume ar fi populare pe acolo...Dar v-ati gandit, totusi la un nume romanesc care ar putea fi tradus?
Banuiesc ca n-o sa stati o vesnicie acolo si va veti intoarce!Sau nu???
Oricum, multa inspiratie va doresc!
Mie imi place foarte mult pentru fetita ce va veni sa o numesc Ioana.Este un nume cat se poate de ,,romanesc" si cred ca suna si bine impreuna cu numele de familie.

mariaanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

intr-adevar, grea intrebare. noi nu am reusit sa ne hotaram la un nume pt.bebelina noastra, dar mai avem destul timp, inca 2 luni. am avut o lista mai lunga, de vreo 20 nume, pe care acum am scurtat-o la vreo 7-8.
acum vreo 2 saptamani pe apucase depresia pt ca citind inca o data lista cu nume nu mi-a mai placut niciunul. si am inceput sa plang zicand ca bebelina noastra se va numi "fetita fara nume"

Mari 30+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput