Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (64)
Raspunsuri - Pagina 13
irinouka spune:
gatta, nu stiu ce sa zic...nu stiu care sunt sansele ca diabetul gestational sa te pasca si pe tine. probabil ca sunt sensibil mai mici decat sansele pe care le-as avea eu sa mostenesc diabetul de care sufera mama si de care au suferit si parintii ei.
cat despre faptul ca sunt grasa, medicul meu ma bate la cap cu chestia asta de vreo 2 ani, deci nu e vb de greutate acumulata in sarcina ci de o poveste veche.
ai putea sa ii faci femeii o intrebare, ca sa te linistesti cu totul. sigur exista o explicatie.
pup fata
irina
33
Rares
http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png
gugushtiuc spune:
Fetelor voi deja stiti cum o sa nasteti, natural sau prin cezariana.
Bursucelul meu are circulara simpla de cordon si dr a spus ca nu-mi recomanda sa nasc natural desi imi doream asta din tot sufletul. Mi-a vorbit si despre cazul micutzului Sebastian nenorocit de dr. Eu nu stiu ce sa zic.
daca o sa fie sa nasc prin cezariana cred ca de Craciun o sa-l tin pe Gugu in brate pt ca vreau sa nasc la un spital privat care de sarbatori nu are program. Sunt putin suparata dar asta e.
GUGU
34+
Alex? 
AMR 6 SAPTAMANI!!!
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic
gugushtiuc spune:
IRINOUKA, vad ca si tu ai cam aceeasi varsta de sarcina ca si mine. Tie ti-a spus dr ce urmeaza sa faci in cazul in care se descopera ca e vb de diabet, tinand cont ca mai avem putin pana nastem. Eu ma descurajasem ca nu gasesc unde sa fac analiza dar acum mi-am revenit si am sa incerc sa fac tot posibilul sa o fac si eu cumva undeva. Oare nu e prea tarziu? Bebitzu meu are 2900 gr la 34 de saptamani.
GUGU
34+
Alex? 
AMR 6 SAPTAMANI!!!
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic
irinouka spune:
gugu, nu cred ca e prea tarziu. medicul imi spusese sa fac analiza in cursul lunii a opta. deci te incadrezi si tu fara probleme.
daca ar fi vorba despre diabet gestational, ar urma sa imi controlez f strict alimentatia, cu niste interdictii foarte-foarte clare. fara insulina sau pastile, doar pe stradania de a tine glicemia in frau. a, si cu verificarea ei de mai multe ori pe zi.
cred ca e bine ca te agiti sa faci pana la urma testul asta. sper din suflet sa ai parte de vesti bune. mai ales dupa povestea cu cordonul si cu cezariana. pupam fata.
irina
33
Rares
Ellenuta spune:
gugu .. 2900 kg are bebele tau la 34+ ... sa-ti traiasca voinicu'! deja ne simtim mici .. noi aveam aprox 2200 g la 32 sap ..
33+
EVA MARIA
AMR 7 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC
gattasalvaje spune:
quote:
Originally posted by gugushtiuc
Fetelor voi deja stiti cum o sa nasteti, natural sau prin cezariana.
Bursucelul meu are circulara simpla de cordon si dr a spus ca nu-mi recomanda sa nasc natural desi imi doream asta din tot sufletul. Mi-a vorbit si despre cazul micutzului Sebastian nenorocit de dr. Eu nu stiu ce sa zic.
daca o sa fie sa nasc prin cezariana cred ca de Craciun o sa-l tin pe Gugu in brate pt ca vreau sa nasc la un spital privat care de sarbatori nu are program. Sunt putin suparata dar asta e.
GUGU34+
Alex?
AMR 6 SAPTAMANI!!!
Gugu , nu stiu ce sa zic , insa chiar dezbateam ieri situatia micutului bolnavior nascut la Municipal cu circulara de cordon si mi-a zis ca poate baga mana in foc ca problemele bebeului se trag din alta parte , ca mai mault ca sigur ca mama nu si-a facut analizele de boli infectioase in cursul sarcinii si ca micutul a contactat ceva de la mama si de-asta are deficientele astea. Mi-a mai zis ca din micutii adusi de ea pe lume , majoritatea au circulara de cordon la nastere si totusi se nasc natural. Acum nu stiu daca mi-a zis asta din spirit de solidaritate cu medicii implicati in caz ( Radoi si Moarcas ) sau daca chiar asa o fi ...
33+ cu Sara - Eliza 
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
Am mai crescut?
creata2008 spune:
Si asta, da, ca bebelina nu mai are loc, plus ca iti apasa pe perineu si col. Ma bucur ca tu nu le-ai mai simtit niciodata, sper sa nu te tina prea mult, ca tare neplacute sunt! Noaptea nu ma pot intoarce de pe o parte pe alta, ca gem de durere, dimineata cand ma scol, vorba Ellenutei, am senzatia ca ma impunge ceva (eu ma gandesc la capul Mariucai
), iar cand ma ridic brusc de pe scaun la birou (ca uit de dureri), ma incovoi de durere.
Daaar... aia e! Ce putem face? In lumina ultimelor evenimente, asta-i apa de ploaie.
Ce nu pot eu pricepe... in ditamai orasul Craiova (frumos si mare, de altfel), nu exista niciun spital care monitorizeaza contractiile?????!!!!!!! Nu-mi vine sa cred. Zicea Gugu, la un moment dat, de Iasi, Craiova e chiar mai mic, dar totusi... Nu te blamez, in cazul asta, daca te gandesti la cezariana. Dar nu lua inca decizia finala. Consulta-te cu sotul tau, cu mama ta, cu medicul... Si fii sigura ca asta vrei sa faci! Psihic e extrem de important. :)
Pup si eu mama tiza fetitei mele, precum si tiza fetitei mele! La un loc, pe burtica! 
quote:
Originally posted by Shose
Creatza mea draga....m'am gandit ca nu mai are bbica loc si de la aia pot fi durerile. Dar pana acum nu le'am mai simtzit niciodata.Imi pare rau ca ai si tu dureri d'astea ...sunt incomode rau cred, noaptea...dar in acelasi timp ma bucur ca o sa nasti usor.
La noi la Craiova se face epidurala dar nu exista aparat de masurat contractiile si majoritatea mamicilor nu fac, pt ca doct. de spune de la inceput ca exista risc mare sa'l scoata cu forcepsul.
Io v;am spus temerile mele...parca am inceput sa ma gandesc f mult la cezariana.Creatza 1 si Creatza 2
28+
http://www.flickr.com/photos/10814074@N07/
http://image.lafemmebonita.com/c/p595247.png
irinouka spune:
ca tot ati adus vorba despre sebastian...
gatta, stiu si eu ca se nasc bebei normal si cu circulara de cordon. mai nasol este in caz de dubla circulara, cum a fost la el.
in plus, el a ramas blocat "pe traseu" intr-un moment foarte critic, inainte de expulzie, moment in care era strangulat nu doar de cordon, ci si de presiunea de acolo, dinauntru. bine, cumva e impropriu spus ca era sufocat, pt ca un bebelus oricum nu respira atunci, din cate stiu.
oricum, cred ca adevarul e undeva la mijloc. desi e absolut odios si impardonabil sa fii lasata nesupravegheata cand nasti.
irina
33
Rares
creata2008 spune:
Si n-aveam dreptate cand am zis ca doctorii astia se joaca cu vorbele????? Ce naiba de standard sa aiba? Ca eu nu inteleg. Cred ca si ea asteapta morfologia, ca sa stie exact cum stai.
Cat despre diabet... cred ca nu esti paranoica. Doctorul tau trebuia sa iti dea sa faci aceasta analiza, mai ales ca exista antecedente. Adica, de data asta, nu cred ca iti faci griji fara sa te doara capul.
quote:
Originally posted by gattasalvaje
Creatza , si eu imi dau seama ca dr. mea s-a cam hazardat cu "colul scurtat semnificativ " , n-are cum sa retina toate colurile masurate la deget zilnic , insa o avea ea un standard dupa care da verdictele astea , pt ca acum 2 sapt mi-a scris pe fisa "col lung" . Oricum , mi-a zis si ea ca o sa stim mai exact cum stam miercuri , dupa ce fac morfo la Herghelegiu.
Irinouka , am priceput cum e cu glicemia .... Acum stau sa ma gandesc...cazul meu...sunt grasa ( am luat 15KG ) , am antecedente in familie ( mama la ambele sarcini a avut diabet gestational ) , bebelina grasunica , glicemia la inceputul sarcinii 115 ( am mai repetat intre timp de 2 ori si a scazut la 85 ) , doctorita stie de toate astea si totusi n-a pomenit nimic de testul de toleranta la glucoza. Sunt eu paranoica sau ea neglijenta ?
33+ cu Sara - Eliza
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
Am mai crescut?
Ellenuta spune:
irinuka, tu nu trebuia sa mergi la eco??
33+
EVA MARIA
AMR 7 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC