oligospermie - putini dar (ne)buni! - 29
Raspunsuri - Pagina 5
RalMar spune:
multumesc de incurajari, fetele!
Dar tot am o problema; daca durerea e ca la ciclu, inseamna ca mor de durere! Eu la CM am niste dureri ingrozitoare! Ma gandesc cum ar trebui sa fac; cred ca ma duc luna asta dupa CM la control si discutii, si poate ma programeaza la HSG in ianuarie.
sunshine4ever spune:
RalMal hai curaj , daor trecem peste toate obstacole si indiferent cit de dureroase doar sa avem un bebe.
Fetelor nu siti cumva Multi Maca de la FLP se ia 1 tb /zi sau se iau 2tb/zi.
Va pup
in asteptarea unui ingeras
anes spune:
magduta10 se ia o tableta de Multi Maca de doua ori pe zi (deci 2 tb pe zi). Este bine ca le iei. Spune-mi te rog si rezultatele anterioare ca sa le putem compara. La noi s-a inrautatit spermograma (de la 8 mil/ml la 4,5 mil/ml).
RalMar de ce iti faci probleme daca ai durerile astea in fiecare luna? Lasa ca va fi bine. Sunt cazuri in care durerea este foarte mica. Eu recunosc ca m-a durut dar am suportat cu stoicism.
Fetelor, am o intrebare: cei de pe prima pagina, care au ramas "gravizi" au reusit cu gigei putini pe cale naturala sau cu IA sau FIV?
RalMar spune:
anes si eu aveam aceeasi intrebare ca si tine si cineva din "vechii" oligo mi-au spus ca au ramas gravizi prin toate cele 3 metode: IA, FIV, natural.
sunshine4ever spune:
Anes de Multi Maca e vorba sa il ia sotu, pt oligoastenospermie nu eu sa nu ma intelegi gresit. Si intrebam daca s epaote lua 1 tb /zi pt ca si pretul unei cutii e aproape 100 Ron/luna. Iar de spermograme , cite a facut al acest lab erau asemanatoare iar la alt lab ii iese consecutiv 100000/ml si < de 1 milion. Aici nu stiu ce sa cred. mai bien am incredere in rezultat de 3-3.4 mil/ml si 30-40% mobilitate.
Intrebarea ce va-ti pus-o si voi o am sieu , daca ii cineva care cu oligosastenospermie severea a rams insarcianta natural, ca uite eu deja ma un fiv la activ nereusit.
RalMal hai ca suntem alaturi de tine.
sunshine4ever spune:
Mai am o intrebare, oare Tribullus Terestris nu e de ajuns? in loc de Multi Maca de la FLP?
anes spune:
magduta10am inteles ca le ia sotul, dar am scris gresit. Se iau doua tablete pe zi. Este adevarat ca este scumpa dar, ce sa-i faci, trebuie luata! Tribulua Terestris se gaseste si in Multi Maca dar simplu este in cantitate mai mare. Multi Maca ese un complex de substante si este, poate, mai eficienta. Tribulus poate fi luat atat individual, cat si impreuna cu Multi Maca.
Poate scaderea nr. de gigei a fost determinata de o infectie, stres. La noi s-a gasit Klebsiela si sper din tot sufletul sa fie asta cauza rezultatelor proaste.
sunshine4ever spune:
Anes nu as crede ca ar avea infectie ,ori de cite ori am facu tspermocultura si si al Szeged a facut Chalmydia si era negativ. In schimb avem in antecedente uramtoarele: chist pe canalul spermatic, hernei in bisac , testicol necoborit in scot al timp si chist pe testicol, toate astea operate l arindul lor. Deci e afectat organul genital cun nici nu cred ca s-ar mai putea mai tare.
O sa incercam posibil cu multi maca , ca tribullus a lua tininte de fiv trei luni si de vreo luna le-a intrerupt.
anes spune:
magduta10 e foarte bine cu Multi Maca. Da` stiu ca s-a procopsit cu destule sotiorul tau! Nu este vorba si de opereatie?
sunshine4ever spune:
Anes inca nu am ajuns al urolog (acu doi ani am fost sa vedem daca nu este si de natura lui dar ii trebuiau si hirtiile care atunci cica nu le avea soacra a cu al insitetntele lui socuru s-au gasit ) si am zis ca dat fiind ca e mai complicat si ininte de sarbatori fiind apote ar fi ami bien al anu. Dar nici sotu nu vrea anul acesta inca un medic sa il viziteze. E de ajuns endocrinologul. Asa ca pe aprtea asta om vedea la anu. Dar duap mine ar fi sa ii faca punctie testiculara sa avada daca asa ii totul in ordine adica in limite normale si atunci ne putem gindii ca ar fi o restrictie pe canale, daca si cu puncti aar fi sa fie de rau inseamna ca functia testicolelor nu e buna adica sa nu produca si atunci cam atit e de facut. Iar daca analizele duap punctie ar fi bune pote ar fi vb de o alt aoperatie....astea is speculatiiel mele, dar in final si al urma urmei spusele dr -ului conteaza.