Mamici de noiembrie- decembrie (121)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

daca ink mai curge lapte dintr-un san(curge singur) inseamna ca mai e lapte??? mai e ceva de facut sa revina laptele???

voi culcati bebei cu caciulita seara??

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boomitza spune:

daca mai curge singur...e clar ca mai este...e si cazul meu...dar din pacate nu suficient..ma mulg doar cate 30 ml de la ambii sani, iar Karina mananca 130 la o masa.....

si Karina (23.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

bb, daca mai curge lapte, sigur mai e. Eu zic sa iei galactocil si sa folosesti pompa ca sa stimulezi productia. Sau cel mai bine sa o lasi pe bubu sa pape mereu, cat este. Mai sunt niste ceaiuri, doar sa intrebi la farmacie sau pediatrul.

Eu pe a mea o culc fara caciulita, de fapt ii pun caciulita doar vreo 15-30 min dupa baita si cand o scot afara. In rest, fara.

Maria - 3 NOV 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

BOOMITZA, BB YASMI..eu zic sa nu renuntati la alaptat..chiar daca le dati completare ..cu cat bebe sta mai mult la tzitzi cu atat stimuleaza mai mult lactatia..de ce nu va luati voi ceai si Galactogil??...la mine au facut minuni si curge ca la robinet.

ROXANA de "ursuletz" GEORGE IONUTZ(31 octombrie 2007, cezariana)

CEA MAI FERICITA SOTIE SI MAMICA!

"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

..beti ceai chimen si anason la greu si la farmacie gasiti Galactogil si de la Humana ceai pt mamici.

"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Boomitza

daca mai curge singur...e clar ca mai este...e si cazul meu...dar din pacate nu suficient..ma mulg doar cate 30 ml de la ambii sani, iar Karina mananca 130 la o masa.....

Diana si Karina (23.10.2007)

exact asa e si la mine!! doar ca iese mai putin de 30... si tu ce faci?? ii mai dai san??? sincer parca nici nu mai vreau sa ma stresez cu asta, si parca totusi am simt vinovata ca nu o mai alaptez....

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

Mergi la inceput

VASARI eu nici macar dupa baita nu-i pun..dupa baita il bag intr-un prosop pufos si ii dau sa pape asa apoi il imbrac dar nu-i pun caciulica ..afara da normal ii pun.
ASTEA SUNT INSTRUCTIUNILE DE FOLOSIRE PE CARE LE-AM PRIMIT DIN SPITAL

"DE CUMPARAT PENTRU BEBE:
•Pampers
•Hainute (bluza, body, pantalon, sosete, salopeta,
boneta)
•Ser fiziologic steril (fiole de 10 ml)
•Seringi sterile (de 10 ml)
•Comprese sterile de tifon
•Alcool sanitar de 70 grade
•Gel de bale, sampon, lotiune grasa, crema pentru zona fesiera - pentru bebelusi (Nivea, Sanosan, Penaten, Klorane, Chicco)
•Anticolicative (Sab simplex, Bonnisan, Debridat)
•Termometru (temperatura se ia intrarectal sau timpanic- NU axilar sau cutanat)
•Antitermice de uz pediatric: Paracetamol (Efferalgan,
Panadol, Calpol - suspensie orala sau supozitoare),
Novocalmin (supozitoare).
•Detergent hipoalergenic (ex. Dermalin); NU balsam
•Forfecuta, betisoare pt. urechi
•Vigantol (solutie orala)
•Aspirator nazal (pompita)
•Cantar

GHID DE INGRIJIRE A COPILULUI LA DOMICILIU!

1. ALIMENTATIA
•La cerere, nu cu orar fix
•Mananca complet un san; daca poate, si o parte sau tot din al doilea (sanul neterminat va fi primul la masa urmatoare)
•Daca a terminat ambii sani (nu mai iese lapte la compresie) si inca ii este foame, primeste completare cu lapte praf (cat doreste)
•II mai treziti in timpul suptului, daca adoarme (la un san plin, copilul poate suge 1 ora – 1 1/2 h!)
•nu are nevoie de "suplimente" de apa sau ceai (laptele de san are cam 92% apa in compozitie!)
•dieta mamei este foarte putin restrictiva (evitati doar: Cafea tare/cola/ceai negru; citrice din abundenta; branza cu mucegai; alimente care dau discomfort digestiv si la adult - fasole uscata, mazare, varza; orice aliment pe care nu-I tolerati dvs.)
•mancati fructe si legume proaspete, lactate, carne, prajituri (proaspete!); este permis un pahar de vin sau here la masa in fiecare zi i( fara legatura cu lactatia, din pacate)
•nu trebuie sa creasca in greutate in fiecare zi (il cantariti o data pe saptamana, in aceeasi zi, dezbracat complet, inainte de masa)
•nu trebuie sa manance la fel la fiecare masa
•nu trebuie sa se comporte la fel in fiecare zi in materia de alimentatie si somn
•in prima luna de vista trebuie sa creasca minimum 500g
•corect, evolutia greutatii copilului se evalueaza pe curbele de crestere, si nu comparativ cu o valoare fixa

2. TOALETA ZILNICA

Baie generala in fiecare seara, in cadita sau chiuveta (fara imersia bontului ombilical, daca nu e detasat), cu apa de robinet (nu e nevoie de apa sterila la baie!), inclusiv pe cap (cu sampon)
•Teoretic, orice produs pentru copii (Nivea, Sanosan, Penaten, Klorane, Chicco, Mustella)
•Nu folositi altceva in apa de baie (ceai, galbenus de ou, ulei de masline, tarate, cloramina)!
•Spalat la fundulet de cate ori face scaun (si cu sapun) sau pipi (fara sapun, doar apa calda) peste zi; pastrati servetelele umede pentru situatii critice (noaptea sau cand sunteti plecati de acasa cu copilul) Prosop de bumbac, spalat, numai al lui
•Uscat pe cap cu prosopul (nu cu uscatorul de par)
•Sters bine de apa peste tot, mai ales la pliuri
•Uns cu crema sau ulei numai in zonele cu piele uscata
•Toaleta bontului ombilical cu tifon steril si alcool sanitar
•toaleta oculara cu ser fiziologic steril (turnat cu o seringa sterile fara ac, in loc de pipeta) si comprese sterile de tifon, NUMAI daca are secretii oculare; sters de la nas spre templa, aruncati tot ce ati folosit si tot ce v-a ramas neutilizat
•Taiati unghiile cu forfecuta spatulata (rotunda la varf), dezinfectata cu alcohol
•Nu are nevoie de nici un fel de toaleta in gurita i!! (candidoza bucala, daca apare, se trateaza cu Nystatin si glicerina simpla - nu boraxata! - conform indicatiilor medicale)
•Secretifle nazale si laptele se scot cu pompita numai daca il deranjeaza (nu poate respira bine pe nas)
•Apa din urechi se absoarbe cu betisoare cu vata, fara frecare

3. CAMERA SI IMBRACAMINTEA

•Temperatura 22-23° C (mai cald: la baie!)
•Aerul comfortabil de umed
•Doarme pe cearsaf de bumbac, fara perna, pe o parte sau pe spate (la cel putin 1 '/2 h distanta de masa); NU DOARME NICIODATA PE BURTA, PANA LA VARSTA LA CARE SE INTOARCE SINGUR (5-6 luni)!!!
•Este imbracat pentru comfort termic, nu exagerat (manutele si picioarele sunt totdeauna reci; incercati temperatura pe torace sau abdomen)
•Nu infasati copilul ; nu puneti caciulita pe cap decat daca are parul ud

4. AMBIENTUL

•Sonor i! (muzica, radio, zgomotele din casa; NU televizor sau calculator)
•Musafiri redusi la minimum inevitabil
•Scoateti copilul afara in ziua imediat urmatoare ajungerii acasa
•Nu exista nici o justificare imunologica pentru restrictionarea contactului cu aerul rece, indiferent de varsta copilului
•Nu asezati copilul in fundulet in scaunul de masina sau in casa
•Nu scoateti copilul afara cu fata acoperita (fular, batista)!!!!
•Daca aveti animate de casa, nu intra in contact fizic cu copilul , iar dvs. aveti grija de igiena personala dupa contactul cu ele
•Nu iesiti cu copilul in locuri aglomerate (supermarket, mall, locuri
de joaca pentru copii mai marl)"

"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

..oricum se pare ca parerile sunt impartite..cati pediatrii atatea pareri...eu una fac ce simt eu ca este mai bine pt bebe ..cred ca asa e cel mai bine pt ei ...

"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

roxana, multumim de instructiuni!! le-am citit deja de vreo 3 ori!! mi se pare ok tot ce scrie acolo!!
pusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

BB Yasmi, mi-ai promis ca imi spui daca ti-au ajuns doua camasi de noapte la spital sau ai avut nevoie de mai multe?

Pupici,
Angelique 34+ bb Viktor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 6 saptamani!

Mergi la inceput