Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 10
Sabina spune:
afibebe, io vin pana la sibiu la tine sa-ti dau na-na;)) ca tare imi place mie cum arata centrul, e unul din orasele mele preferate![]()
lasa mai copilasul in pace, n-am povestit de 100 de ori ce i-a zis dr Culcer unei mame inpanicate? a zis asa:
nu fortati copilul sa manance!! .50 de ml luati cu placere se vor asimila, 100 cu de-a sila ii vor face numai rau.
Tzuc, Mariuca ta a crescut f bine, ce vrei de la ea?? un kil jumate in 6 sapt e super.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
cecilia L spune:
Roxana, super baiatul tau, e un dulce.
Betty, astia sunt, ne descurcam noi
Am vazut si eu la stiri despre micutul Sebastian, ingrozitor, adevarul ca vb noi ca vrem sa nastem cu dr care ne-a supravegheat, daca nu ai medicul cu tine nu se uita nici naiba la tine, de asta sunt sigura, cel putin am vazut mai multe cazuri cat am fost in spital.
Gata baiat marait....... noapte buna, daca nu mai intru
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi, pag 2
http://community.webshots.com/album/561471450ZStETj?start=12
afibebe spune:
Sabina esti poftita la sb dar fara
mama.
eram sigura ca o sa ma certi
.
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
http://community.webshots.com/album/561331134CKhBEa?start=24#total-tags.2007
afibebe spune:
Rox tare dulce Andrei.
Piciulika spune:
Mey fetelor, zic si eu ce stiu.
NU INDOPATZI COPII!!!
Sunt studii recente care arata ca acei copii care au fost alaptatzi la san in general nu devin supra-ponderali la varsat adulta. De ce? Pentru ca atunci cand sistemul BBilor da semnal de "satul" si refuza sanul, mamicile nu ii tot indeamna sa manance sa-si "ia portzia", pentru ca nu stiu cat a supt de fapt. Cei alaptatzi cu sticla sunt in general mai expusi (au mai ramas doar doua guri in biberon, hai sa-l terminam, sa stiu ca a mancat bine / cat trebuie (...cine a spus "cat ii trebuie" acelui copil in particular?!). Si daca sistematic se trece peste senzatzia de satzietate transmisa de stomacel la creier, atunci se decupleaza acest reflex si pe urma se au sanse f mari sa se infunde ca disperatzii si mai incolo.
De aceea mi se pare complet aiurea ce a recomandat o pediatra - spunea o mamica acum vreo sapt. - faza cu datul cu seringa cand BB doarme si-si suge pumnul... Se incalca reflexe fiziologice!!! Plin e plin. Nu-s gaste pentru pate, nici porcusori, vorba Sabinei.
Nici sugarii, nici adultzii nu mananca la fel - suntem atat de diferitzi. Bine ca sunt BB sanatosi - lasatz-ii sa fie mai longilini/mignoni (nu slabi!), daca asta le spune instinctul.
N.B. Sugarii alaptatzi la san nu pot fi supraponderali (Tomasa, tu te temeai, parca?) Toata grasimutza acumulata, oricata ar fi, e "rezerva" de calitate pentru a face fatza bolilor etc si se duce fara probleme cand trec pe mancare normala. Asa scrie peste tot. Oricat de plinutzi ar fi si cu colaceii pe ei. Bucuratzi-va si nu va fie teama pentru mai tarziu.
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate
afibebe spune:
Piciulika ai mare dreptate .
Piciulika spune:
Acuma am citit si ce bine zice Tzuk si Sabina. nu ajunsesem la mesajele lor... Pai, nu-i asa?
Rox, frumos baiat! Bine ca e bine cu picolusele.
Slippers - pupici multi pe frunte... si popo!
Am mai vrut ceva, dar fug la sotz ca sta singurel cu Michael de cand a venit de servici. Azi mi-a stat treaz de la 12 la 19 piticu'...
Am un sotz dulce de tot: asa frumos se ocupa de pui, sa-l adoarma, sa-l intretzina cand are chef de vorba... sa mi-l ia mie sa mai suflu si sa vin la voi.
Danielle - lasa-tzi frumoasa cu tata!
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Piciulika spune:
Mai era ceva promis mai de mult - tradus din fisa spitalului.
PASTRAREA SI DECONGELAREA LAPTELUI MATERN
Laptele pompat in conditii sterile se poate pastra:
La temp camerei: 4 h la 25°C
La frigider: 72 h la 0-4°C
La congelatorul frigiderului: 3 luni
La congelator: 6 luni si peste, la temp constanta de – 20°C
(laptele tinut congelat la temp mai inalte tzine mai putzin, isi schimba gustul si devine sapunos. Ideala e congelarea de la - 18 °C la - 20°C.
Laptele de mama:
-decongelat poate fi pastrat pana la 24h (in recipient nedeschis; deschis: 12h), dar nu mai poate fi re-congelat.
- nu se dezgheatza/incalzeste la microunde, pentru ca se distrug substantze esentziale
- care a fost incalzit si nu a fost consumat se arunca
- se consuma mereu cel mai 'vechi' din stoc
Laptele de mama se decongeleaza:
- peste noapte in frigider – ideal!
- peste zi la temperatura camerei
- tzinut sub jet de apa calda / rece
- in baie de apa caldutza
andreeaiosif spune:
si David manaca mai putin de vre-o cateva zile, adica in jur de 500-550ml pe zi.
are 6300g si vineri face 3 luni.
dar atata vreme cat e vioi si miscaret, vesel si cu forta in el pediatrul meu a zis sa nu ma ingrijorez...
noapte buna!
http://picasaweb.google.com/andreeai2007/David/photo#5134951153533122034
tzuc spune:
Piciulika
mercic mult de tot pt mesajulcu congelarea laptelui..chiar aveam neviie de aceasta informatie. Eu ma intorc la serviciu in februarie si tare vreau sa am laptic sa-i las peste zi pentru 6 ore cat sunt la birou si vreau sa fac din timp provizii.
Te rog, poti sa-mi spui in ce recipiente se poate depozita laptele care sa fie sterile? in afara de biberoane?
BB meu astazi a fost cuminte..a dormit aproape toata ziu, doarme si acum...ma minunez si eu. astept sa se trezeasca sa facem baita..e o dulce la baita..ii place si nu zice nici nimic..mai ca adoarme in baie.
Poze cu mariuca in mailul comun