Mamici de mai-iunie 2008 (18)
Raspunsuri - Pagina 7
onyxg1998 spune:
Fetelor, poate aici au un alt criteriu pentru testele astea, poate de aia mi-a scris mie 1/10000, cert este ca era acolo un grafic unde pe linia orizontala scria varsta mea, pe linia verticala scria varsta sarcinii si apoi era o linie trasa la limita si cam pe unde ma situam eu cu sarcina si eram mult sub linie. Nu stiu cum sunt testele voastre, mie mi-a dat foaia cu analizele acasa si tocmai de aia va dau atatea amanunte, ca o am in fata. La voi cum este?
17+
Pupik de la Onyx si Vlad
mihaser spune:
Salut!
Gabitzam si eu cred ca e baiat...tot asa arata si al meu ca cel din poza...nu avea picioarele chiar asa desfacute insa era clar...Am si eu ceva poze cu ditamai baietzoiu, insa nu am unde sa le scanez. Cum le scanez cum le pun sa le vedeti.
Acum pot sa zic ca nu-mi pare rau ca e baiat....daca la prima sarcina vroiam o fetita pentru mine, acum vroiam un baietel pentru Cristian...S-au schimbat prioritatile!
Oricum momentul e emotionant! M-am pomenit cu o lacrima pe obraz si simteam din nou momentul ala de fericire maxima pe care numai un copil ni-l reda cu asa o intensitate.
Tati e si el fericit...am zis ca lasa ca facem noi si o fetita!
Leeloo tu ai aflat ceva? Esti mai avansata ca noi!
Va pup!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
www.onetruemedia.com/shared?p=3b01868c31a44c86fd1346&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Skiathos
Bebe 2
"It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!"
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by onyxg1998
Fetelor, poate aici au un alt criteriu pentru testele astea, poate de aia mi-a scris mie 1/10000, cert este ca era acolo un grafic unde pe linia orizontala scria varsta mea, pe linia verticala scria varsta sarcinii si apoi era o linie trasa la limita si cam pe unde ma situam eu cu sarcina si eram mult sub linie. Nu stiu cum sunt testele voastre, mie mi-a dat foaia cu analizele acasa si tocmai de aia va dau atatea amanunte, ca o am in fata. La voi cum este?17+
Pupik de la Onyx si Vlad
eu am lasat foaia aia la dosar la dr. Dar tot asha, cu grafic era, si tot sub linia de risc eram.
16+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
aldaesme spune:
quote:
Originally posted by leeloo2004
Vad ca voi stiti ca DT ar da rezultate mai putin eronate decit TT - dr mea sustine exact invesrul, zice ca are incredere mai mare in TT...
Stai linistita ca si eu stiu de la doctor si din toate lucrarile stiintifice publicate prin jurnalele medicale in ultimii ani ca DT are rezultate mai slabe (ie. procentual mai multe falsuri pozitive si mai multe defecte nesemnalate) ca TT care la randul lui are rezultatea mai slabe ca testul quadruplu. Cum de felul meu sunt cercetator stiintific si stiu cum se realizeaza statisticile astea si cat de minutios se culeg datele tind sa cred ce am citit si nu ce am auzit. E foarte adevarat ca nici un studiu din cele publicate la nivel international nu contine date culese in Romania deci nu am nici cea mai vaga idee cum sta treaba acolo.
Eu oricum am sa fac fix toate testele necesare, ba mai mult m-am facut si "cobai" intr-un protocol de monitorizare a starii de stres la gravide. E un studiu nou lansat de universitate la spitalul la care apartin, e deja in derulare de aproape o jumate de an, cu mai bine de 100 de gravide in evidenta :) Dorinta lor e sa caute o corelatie intre nivelul de stres pe perioada sarcinii si evolutia bebelusului in primul an de viata (somn, nutritie, plans, etc.)
Esme
esme
fecian spune:
Mai fetelor vad ca va bateti capul cu DT.
Haideti sa incerc sa va lamuresc si eu , din cate am inteles.
DT e format din mai multe teste de fapt: testul biochimic, care masoara beta-HCG liber si PPAP-A. In urma rezultatelor biochimice vi se da o probabilitate. Mie mi-a iesit o probabilitate de 1:821. Dupa care se face eco si masoara translucenta nucala. Aceste date (biochimice+ translucenta nucala) coroborate cu varsta mamei, greutatea, iti da o alta valoare. Mie mi-a dat 1:16393 (nu 1:60000, cum scrisesem o data). In acelasi timp iti face si testul pentru trisomie 13 si 18. Si la astea sunt exact aceleasi date. Mie in urma testului biochimic mi-a iesit 1:1428 si total 1:28538, pentru malformatiile respective.
Cam astea ar fi informatiile pe care eu ca un Sherlock Holmes adormit le-am priceput
.
Sincer sper sa fii inteles fiecare cate ceva.
In alta ordine de idei , toate fetele care au o probabilitate sub 1:200 (de ex. 1:800), sa nu isi faca griji , bebe e ok.
Cele care au o probabilitate de 1:50 sa isi faca griji si sa incerce sa faca si TT.
V-am pupat
Felicia
13+ viitoare mami de peanut
Simonix spune:
Fetelor, mie doctorul mi-a dat sa fac un alt test: AFP se cheama. Voila, ca mai sunt si altele !!! Io fac ce mi se spune ... Voi at facut asa ceva??
Esme-super ideea cu studiul in care te-ai implicat !
Cleo-frumos vorbesti tu despre bebel :) si sarcina
As vrea sa fiu si eu asa ca tine, dar eu chiar nu pot trece peste unele chestii. Uite: acum ma plang oficial :D sa nu dati cu pietre ... dar mie nu mi se pare cea mai fericita perioada, nu pot uita cat de rau mi-a fost, mi-e frica tare de ceea ce ma asteapta la nastere, de ceea ce se poate oricand intampla, nu imi plac transformarile prin care corpul meu trece. Nu sunt "in siguranta" si asta nu imi place. Ma rog, poate sunt super egoista, poate instinctul meu matern nu e asa puternic, poate sunt rasfatzata ... uneori ma simt vinovata ca nu ma simt asa, in al noualea cer. Adica ma bucur tare mult de bebel si sunt fericita ca am ramas gravi din prima si ca nu am avut probleme mari pana acum (poate de aia sunt asa mofturoasa !!!) dar ... de-abia astept sa treaca perioada asta de sarcina si sa am bebelul in brate - stiu stiu, de-abia dupa nastere o sa vad eu ce inseamna greul! Incerc sa profit la maxim, pt ca toti imi zic ca e ultima oara cand ma rasfatz. Insa mi-e dor sa fiu ca inainte si nerasfatzata :D
Si sa stiti ca stiu si reversul: adica acum doi ani si ceva imi doream sa fac bebe, mult mult, si din cauze de chist mare mare nu s-a putut si plangeam noptile ca vreau bebe; timpul a trecut, tratamente etc... ciudat insa, dorinta s-a domolit si am ramas gravi fara sa imi dau seama ...
Stiu ca sunt fete care se chinuie mult si le admir ... si poate ca or sa ma certe ca gandesc asa :(( Of of ... nu mai stiu ... Singura chestie care ma pune imediat pe picioare cand am o mica depresie egoista :D este imaginea bebelului la eco :) In zilele cand il vad sunt ca un soare :) poate e o sansa si pentru mine ... Va pup si gata, tac din gura :)
Simona
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
cleo78 spune:
Simonix, sunt si hormonii de vina, e chiar normal sa avem indoieli. Daca nu ne-am face griji...am fi fie naive, fie inconstiente. Dar nu suntem. Cele mai multe avem o varsta 'inaintata' pana la genunchiul borastei, o experienta de viatsa proprie dar si din prejururi, studii si cartsi citite...cacalau. Voiai stabilitate? hmmm..ma gandesc ca daca esti omul stabilitatilor...erai in continuare in casa parinteasca...fara a face pasii mari din viatsa ta.
... io vineri seara am avut si un puseu de plans pe umaru lui tati, cand am inceput sa fac calculelele financiar, si dadea rau cu minus (bine, calculasem si prost, 2 la prefectura, 2 la primarie, 2 la scoala de fete, 1 la prefectura etc). Si tu, si noi suntem constienti de ne sigurantsa zilei de miine, de cate se pot intampla, de bolile care etcetcetc.
Dar nu uita...cum te-ai simtit cand iti doreai..si nimik, eu nu pot sa uit primavara asta, cand am realizat ca nu ne protejam de aproape 1 an,si nimik; ieshisem in parc noi de manutsa...si erau asha multi copii... Mi s-a rupt sufletul. Atunci m-am consolat: lasa ca infiem, chiar am studiat ce acte/conditii trebuie.
Usor nu va fi. Toata viatsa ti se schimba, nu zic ca bb va fi centrul universului,dar iti vei regla viatsa functie de el. Iti va aduce multe satisfactii, dar si lacrimi, si mai ales transpiratie.
Uite, un citat frumos:
It doesn’t interest me how old you are.
I want to know if you will risk looking like a fool
for love
for your dream
for the adventure of being alive.
http://www.oriahmountaindreamer.com/
17+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
gabitzam spune:
Simonix, AFP (alfa feto protein) este unul din cele trei teste de sange care compun triplul test.
E normal si cum simti tu, nu-ti face grija. Pentru fiecare este o experienta personala si fiecare o percepe si o traieste in felul ei.
Instinctul matern nu se iveste la comanda, el creste o data cu puiul tau si o sa-l simti din ce in ce mai acut in timp.
O sa te simti mai frumos cred cand o a inceapa sa miste si o sa ai un fel foarte intim de relatie intre tine si puiul tau, cand o sa-ti dai seama ca el simte ce simti si tu, cand reactioneaza, cand se linisteste daca iti simte mana si tot asa. Nu te simti obligata sa simti deodata tot, vine bucatica cu bucatica pina cand o sa te intrebi cum puteai trai inainte fara puiul tau ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
aldaesme spune:
Nici eu nu ma simt in "cea mai fericita perioada" din viata mea. Da atunci cand sunt vesela rad mai cu pofta insa imi si vine sa plang din orice prostie. Mi se pare cea mai intensa ca sentimente traite si cam atat. Ma scoate din papuci ca ma dor omoplatii din cauza sanilor, ca ma doare din cand in cand capul cum nu m-a durut niciodata in viata mea si ca nu am mai avut o seara in care sa ma simt bine de nu stiu cand. Sunt extrem de cerebrala din anumite puncte de vedere si prin urmare nici ecografia nu m-a dat pe spate, nu m-a facut sa ma indragostesc iremediabil. A fost o ecografie normala. dar eu lucrez toata ziua cu CT-uri, radiografii si ecografii ce ar putea sa ma mai emotioneze. Aaa, ca e al meu, poate
dar ecografia tot ecografie ramane. Sper sa pana vine sa mi se schimbe atitudinea...in bine evident. Imi dau seama ca sunt complect dezaxata fata de marea majoritate dar asta sunt eu. Cum inca nu am avut probleme (si sper sa nu fie nici de acum incolo) cum nu ne-am straduit ci a venit pur si simplu cand am deschis usa, cum nu am trecut prin nici un tratament sau vreo spaima ca s-ar putea sa nu ramanem...faptul ca sunt insarcinata si o sa avem un copil, nu mi se pare o minune ci un lucru firesc. Asta e normalitate si starea mea de gravida e la fel o stare de normalitate...
Vorba lui Simonix nu dati cu pietre, fiindca am fost cat se poate de sincera. Si oricum degeaba ati da ![]()
o seara placuta,
Esme
simonacip spune:
Leeloo, deci si tie ti-a iesit ceva similar cu ce am eu...
Hai, lasa..eu sunt sigura ca va fi bine. Nu ma incred in testele astea, imi dau doar prilej de a -mi pune intrebari si de a nu ma bucura deplin de burtica.
Eu tocmai vin d ela dr unde mi s-a spus ca este baietel, mi-a si aratat, dar nu pot sa spun ca am inteles exact, mai ales ca bb era intr-o verva si cind rideam eu salta cu totul, bietul pui...Ma gindesc la ce-l supun eu de fiecare data cind rid, ma misc, etc... bine realitatea la el acolo sigur nu e asa cum am vazut eu pe ecran..
Bb e mai dezvoltat cu 2 saptamini, dar am sa las totul asa cum este ..nu mai conteaza o sapt-doua in plus sau in minus..
Cam asta...
Aaa...gabitam, votat si eu.
Altfel...nu mai stiu, revin miine, azi e tirziu si tb sa ma ocup de juniorul pentru moment.
David (10 nov 2004) si
Simona
17+ puiul mic
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."