Constructie/renovare casa in Germania

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ramona,

M-am uitat acum pe siteul dat de tine si imi place mai mult parketul pe care l-ati fotografiat voi in magazin.

Da,fertig parketul asta are cam 3,6 mm si la unele sorturi scrie ca mai poate fi 1-2 ori slefuit(raschetat,cum ziceam noi in Ro ).
Parketul masiv e numai lemn gros-grosut si costa mult,costa mult si montajul pt ca e mai special...

Eu tre'sa ma hotarasc zilele astea,mai mergem miine la 2 magazine...faza e ca cu cit citesc si vad mai mult,cu atita devin mai nehotarita .In fine,nu-mi plac parketurile f deschise ,imi plac mult mai mult cele inkise insa astea merg bine la suprafete foarte mari asa ca la noi in camere,merge ceva mediu.Inca un lucru:cu timpul,orice parket se mai inkide la culoare...asta daca nu e soare direct,altfel se decoloreaza.
Chiar am vazut intr-un magazin mostra de parket decolorat.

Am ales gresii si faiante,is incintata .Dar si aici am balansat mult(sunt balanta ),dupa ce m-am uitat si rasuitat prin toate magazinele de profil.Nici macar astea nu-s mai ieftine,la unele kestii am platit peste 50 euro/mp.Acum astept sa vina faianta de bucataria din Italia,sper ca vine in timp util.Restul vin sau au venit,miine asteptam sa vedem cum au pus gresia in keller,waschraum si holul de la ug.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Ai cumparat faianta in Italia? De ce? E mai ieftina sau frumoasa?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Amonar

Ai cumparat faianta in Italia? De ce? E mai ieftina sau frumoasa?

Ramona,
faianta nu am cumparat-o din Italia.Mi-a placut una(placa maaaare,alba,un luciu deosebit)si era italiana,a trebuit sa o comande acolo si cica e pe drum.A,nu stiu cit e de ieftina la ei,asta a fost 36 euro/mp.
Daca iti zic:initial vroiam alta dar era spaniola si au sunat in Spania si cica dura 4-6 sapt sa o trimita .

Alina

Mergi la inceput

Fetele,nu s-a mai scris demult la subiect,incep eu din nou sa scriu,pt mine e de actualitate sau de urgenta .

Deci noi ne-am mutat de 2 saptamini DAR nu a fost si nu este totul gata .Mai lipsesc inca usi,ma trebuiesc refacute unele chestii mici dar problema cea mai mare,pt noi,e faianta.
Nenea care a pus-o (polonez)nu cred ca a auzit de finisaje,efectiv placile care au trebuit taiate la dimensiunile date,sunt taioase,zimtate,marginile de plastic care se pun iarasi nu se potrivesc liniar,sunt ba in fata,ba in spate...oribil .Sigur,dfectele astea nu se vad din avion dar la citi bani dam,astept caaaaalllliiitaaateeeeee.
Oricum,vineri tre'sa vina din nou nenea dar dupa cum a aratat in dimneata asta,nu se prea pricepe.Cica "mai bine nu se pot taia ".Nu a auzit de slefuit,Schleifpapier .In fine,daca nu reuseste sa faca conform asteptarilor noastre,suntem nevoiti sa ne cautam noi un mester si sa refacem...desigur,ne vom recupera banii adica ultima rata va merge injumatatita .Are cineva din zona München cunostinta de un faiantar priceput?

In rest,partile buna sunt in numar mai mare:e multa lumina,e calduros (is incintata de incalzirea in podea),e spatios si muult de facut curat .

Voi cum stati?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

na ca v-am gasit si aici.
Cum va ma mere cu construitul? Alina s-a mutat insa celalalte??

Amonar am vazut ca si tu ai inceput in februrie cu construitul; noi in martie.Sa pot compara: in ce stadiu sunteti??

Vorbeati si de aarhitecti, diriginti de santier etc. Cand am vazut ce scoruri dati....imi spun ca am avut un super noroc. Bauträgerul nost`e si arhitect si diriginte si tot. Suntem f multumiti de el , e un tip de cuvant si ff tipicar.Se vede din restul de case ce le-a mai facut in zona.

Alina te-as ajuta eu cu faiantarul desi....nu sunt departe de München (stau la Ingolstadt) insa...gresie, faianta o sa ne punem noi.Tata socru are experienta (l.a ajutat pe cumnat acu 2 ani cand si-a luaat si el casa)
Incearca eventual sa iei legatura cu firma care v-ar fi facut faianta,gresia in cazul in care ati fi luat casa la cheie.
Noua chiar ne-a spus Bauträgeru`ca de ne descurcam la anumite chestii cu o bere sau ceva...pe el nu-l deranjeaza, e treaba noastra .(decci se mai poarta si aici cu bacsisu`)
Inca nu am probat...sper sa mearga.

Ati vorbit si de bucatarii, pai de o luna si ceva tot dupa oferte din astea umblam.Am pana acu 5 la numaar de la diverse magazine (München, Augsburg, Ingolstadt). Totul se invarte in jurul aceluaiasi pret , oscilant e pretul pt montare si livrare (daca va vine sa credeti ca sunt si firme la care dupa ce le cumperi o mobila de 8 000 euroi, iti mai cer si 500 pt livrat-montat) Va dati seama ca i-am taiat pe aia de pe lista (desi au mobila ce mi-a placut cel mai mult) - sau incerc la urmatorul termin sa tai banii de pe lista si sa cer electronice mai de calitate (mi-a pus ceva de la Balaj, Amica, n-am auzit in viata mea de ele)

La noi s-a ridicat jumate din etajul unu`speram sa fim pana la finele lunii gata in rosu`.

La cele care ati terminat: cat a durat distractia??

pusi si.....stres cat mai putin

paaaaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Alina si Lavi, uite ca eu nu mai trecui pe aici de mult si nu am stiut ca ati mai scris....
Alina, ma bucur pt tine ca te-ai mutat! Trebuie sa fie tare fain sa te muti in sfarsit in casa mult dorita!!! Si eu de abia astept....Nasol cu Polonezul..sa stii ca si eu am experienta proasta cu Polonezii, chiar foarte proasta si nu ma mai ating de ei..chiar daca imi fac ceva pe gratis...Si la noi va fi casa neterminata cand ne vom muta, din cauza de buget. Vom face finisarea interioara numai la parter si mansarda. Kellerul il lasam nefinisat deocamdata.

Noi suntem in stadiu in care tiglele sunt puse, se lucreaza la incalzirea de podea si la instalatiile sanitare. Au venit ferestrele numai pt keller, avem niste ferestre imense si sunt facute la comanda. Constructia in rosu a durat pt noi o vesnicie...nu stiu, poate suntem noi nerabdatori sau nestiutori dar ne-au tinut cam 16 saptamani..ba ploua prea tare, ba era prea cald, ba era una , ba era alta....la un moment dat nici nu ne mai gandeam la casa si nu ne mai uitam toata saptamana la ea.
Oricum noua ni se pare ca arhitectul nostru cam trage de timp cu planificarea, merge incet si asta ne irita si ne frustreaza.
Deocamdata nu avem oameni pt interior...acum duminica vine la noi, un Roman stabilit in Olanda sa discutam despre proiect.

Pun poze sa vedeti cam in ce faza suntem:
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2133983950103127805WMFpBf

Revin cu noutati mai tarziu. Feciorul meu trage d emine sa plecam..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Euforia spune:

quote:
citat din mesajul lui Amonar

Alina si Lavi, uite ca eu nu mai trecui pe aici de mult si nu am stiut ca ati mai scris....
Alina, ma bucur pt tine ca te-ai mutat! Trebuie sa fie tare fain sa te muti in sfarsit in casa mult dorita!!! Si eu de abia astept....Nasol cu Polonezul..sa stii ca si eu am experienta proasta cu Polonezii, chiar foarte proasta si nu ma mai ating de ei..chiar daca imi fac ceva pe gratis...Si la noi va fi casa neterminata cand ne vom muta, din cauza de buget. Vom face finisarea interioara numai la parter si mansarda. Kellerul il lasam nefinisat deocamdata.

Noi suntem in stadiu in care tiglele sunt puse, se lucreaza la incalzirea de podea si la instalatiile sanitare. Au venit ferestrele numai pt keller, avem niste ferestre imense si sunt facute la comanda. Constructia in rosu a durat pt noi o vesnicie...nu stiu, poate suntem noi nerabdatori sau nestiutori dar ne-au tinut cam 16 saptamani..ba ploua prea tare, ba era prea cald, ba era una , ba era alta....la un moment dat nici nu ne mai gandeam la casa si nu ne mai uitam toata saptamana la ea.
Oricum noua ni se pare ca arhitectul nostru cam trage de timp cu planificarea, merge incet si asta ne irita si ne frustreaza.
Deocamdata nu avem oameni pt interior...acum duminica vine la noi, un Roman stabilit in Olanda sa discutam despre proiect.

Pun poze sa vedeti cam in ce faza suntem:
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2133983950103127805WMFpBf

Revin cu noutati mai tarziu. Feciorul meu trage d emine sa plecam..

Amonar,sa iti traiasca baiatul sa fie sanatos si sa va bucurati de el....e tare dulce si frumos.....sa casa e f.frumosa ,chiar daca mai aveti un pic de tras...

Mai asteptam noutati si de la celelalte fete....Va pup..

Mergi la inceput

Multumesc pt urari Euforia! La fel si voua va dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Am citit topicul vostru, e foarte interesant, am aflat o gramada de chestii. Vrem si noi sa ne apucam de constructia unei casute pe la sfarsitul lui octombrie. Am contactat o firma de constructii care ne va face casa la cheie, mai putin montatul parchetului si zugravitul. Abia astept sa incepem!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna seara. Vin si eu cu o intrebare. Am vazut ca sunt printre voi fete care au comandat bucatarii de la Quelle. Vroiam sa va intreb daca ati comandat si mobila de la ei. Mie imi plac foarte mult unele lucruri pe care le vad in catalog dar as vrea sa stiu cum sunt din punct de vedere al calitatii. Si daca nu suntem multumiti, putem trimite mobila inapoi? Cum se procedeaza?

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Mergi la inceput