Constructie/renovare casa in Germania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

pacat miriluta ca ai asa probleme, sunt banii tai si e normal sa fii consecventa...noi am stat dupa cel care a pus gresia si am furat si meserie, ca dupa aia am pus eu cu tata gresie in balcon si am facut si o baie cu mozaic...de care sunt tare mandra.
Mobila am luat in toata casa noua de la Möbel Martin un dormitor, unul de la Boss si sufrageria de la Segmüller, au lucruri f faine si de cate ori merg acolo, uit sa mai plec...stam cate 5 ore, iar bucataria o am de 4 ani de la quelle, si pt casa a trebuit sa mai luam 4 dulapuri sa o completam si ne-a mai costat cu tot cu plan inca 3000e..si cu ce am mai dat acum 4 ani ne-a ajuns la 12000e, dar e calitate si electonicele toate le am si care sunt incorporate si care le-am mai luat pe parcurs si nu mi s-a stricat nimic, am inteles ca sunt nr 1 in Germania...deci jos palaria pt ei.
va mai scr maine...va pup

miki-mami de trei muschetari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Si noi sintem la casa noastra, e f veche, dar renovata si pe gustul nostru. Am luat-o cu bani jos, deci nu va pot ajuta cu sfaturi privind bancile si dobanda. Ne bucuram ca nu avem pe casa Denkmalschutz, daca ar fi fost nu am fi luat-o. Camerele de jos au bolte pe tavan, baia la fel si arata minunat. Noi, mai ales eu sint inebunita dupa Landhausstil. Mobilele le-am luat de la Hiendl, intradevar scumpe dar merita. Hiendl este si in Regensburg, pacat ca nu si in München.

Alina, eu am peste tot in camere laminat. Am inteles sa vrei Bodenheizung, atunci kork e f indicat. Un coleg de al meu de la lucru are Bodenheizung in casa. A luat casa la cheie si dupa un an a avut mari probleme in baie cu incalzirea. Dar fiind casa la cheie nu l-a costat nimic, firma a venit si au spart toata gresia, au scos tevile, au tras iar sapa si au facut tot la loc. Singura neplacere a colegului meu a fost ca nu au putut in timpul asta sa faca baie.

Helbi e f buna ideia cu facutul pozele, dar la mine nu merge.

Miriluta, imi pare rau ca ai asa probleme. Din proprie experienta spun ca trebuie sa stai dupa muncitori, fiindca nici aici nu sint mai buni ca in ro. Si noi am avut stress cu cei care ne-au montat geamurile, a trebuit sa stau tot timpul dupa ei si sa ii verific.

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Merci fetelor, dar eu chiar nu le vad ca probleme. Am spus clar ca nu platesc decat daca totul e asa cum am comandat si gata la timp. Unul dintre zugravi mi-a zis ca ii e mila de sotul meu daca as afac si cu el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Miriluta, ce zugrav frech, i-as fi raspuns eu ceva.. Bine faci ca procedezi asa. Eu nu mai dau la nici un Handwerker Lastschrift, le dau Anzahlung iar dupa ce termina si sint multumita restul.

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Miriluta,aici e ceva normal ca dupa perete sa nu mai consume vopseaua.Eu am vazut la vecina mea ca unde avea perdea nu am mai zugravit,iti dai seama.Pai la dulap ceva normal atunci.

Misha,casa noastra costa cam 220mii cu 580mp de pamant.Ea are 150mp si 5 camere.Pentru noi e arhisuficient.Este exact ce ne-am dorit.

Vroiam sa va intreb despre credtite,cum e mai bine sa fie doua pe perioade diferite sau unul singur?

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Eu nu am dat nici macar Anzahlung. Totul se plateste dupa ce e complet gata si imi place. Le-am spus ca vreau sa imi lase si niste var in tonurile folosite in casa sa pot carpi daca vreunul din copii se decide sa o ia pe urmele lui Picasso.
Chestia care ma enerveaza pe mine la Handwerkerii nemti e ca iti fac un Angebot si apoi, pe parcursul executarii lucrarii, tot mai apar diverse chestii pe care ''nu le-au luat in considerare cand au facut Angebotul'' si asa se urca nota de plata spre cer...
Unul singur a fost complet cinstit, cel care a facut Wärmedämmung la Dach, in oferta imi zisese ca ma costa 8900 (Mwst inclus) si cand mi-a trimis nota de plata era 8200, si a zis ca nu a consumat asa de multe ore pentru reparatii cat credea. Cine ar fi stiut, ca eu una nu i-am contorizat cat au stat..
Ma intereseaza prea putin ca toti ma cred o scorpie: sunt banii mei, sunt stransi cu sacrificii prin munca, nu i-am castigat la loto si nu accept sa isi bata joc de munca noastra.

Mergi la inceput

Dancost noi avem vreo 3 credite, nu e bine sa iei unul pe 30 ani, e ok daca poti lua mai multe si cu dobanzi variabile, chiar de 3,8-4,8 cea mai mare. Si se pot achita mai repede daca faci Sparbuch, daca am inteles bine,...
Si noi avem 240mp toata casa, tot cu 5 camere, 3 in beci si o mansarda mare, gradina cu o balta de pesti cu stuf si bambus...am reusit cu 185000e sa o luam, cred ca depinde de zona, aici se pare ca sunt mai ieftine casele ca in Hessen sau in sud.

Mireluta mi se pare normal chiar sa sati dupa acei muncitori, care fii sg ca-simai umfla nota de plata, ca sunt atatea firme sidaca prind si ei o lucrare profita de bietii oameni care au strans u sudoare banutii aia.
Bafta in cont!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Buna seara!

Misha ,noi am luat in apart asta in care stam cu chirie bucatarie de la Quelle,am dat 12000 dm in 2001 dar acum nu vrem sa o mai luam cu noi.Incercam sa luam ceva pe ea de la cei care vor veni dupa noi,nu mare lucru insa.Stiu ca bucatariile isi pierd din valoare 25%in primul an si apoi cam 7,5%/an asa ca prea mult nu pot sa cer desi arata f bine,e ingrijita si intretinuta.Ar costa adaptarea in noua bucatarie mai mult decit face,practic trebuie Arbeitplatte noua.

Miriluta si Dana,hai ca e distractiv cu peretele cu dulap sau perdea

Ce aiureala mi se pare si mie chestia asta cu un pret si apoi creste nota de plata spre cer.Oh,asta am patit-o si la Segmüller cind am luat mobile,un pret si pt fiecare raft din dulap(dar chiar nu aveau compartimentat,trebuiau cumparate extra)inca 40 bucata.
Am fost de curind sa-i caut fetitei mobila de scoala,ma rog,intii sa vad cam ce e si am ramas surprinsa,la birouri orice mic supliment-fie ca e suport de creioane,sertaras-costau extra de la 20 euro in sus.

Azi am fost la Baustelle.Mai am 2 sapt timp sa ma hotarasc cite usi vreau la bucatarie.Voi aveti comunica bucatarie-Wohnzimmer?In plan e comunicare dar eu nu gasesc potrivit pt cam un fix cu mirosurile din bucatarie care se duc in casa asa ca am vrut usa culisabila.Am vazut multe modele de usi culisabile si nu etanseaza perfect,cred ca fac usa normala...sau numai fac deloc.Ajunge bucataria doar cu o usa spre holul principal?

Seara frumoasa va doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Alina,eu am renuntat la peretele dintre bucatarie si sufragerie si am facut doar un bar,adica theke pentru ca mi se parea prea mica bucataria.Cu usa nu stiu ce sa zic ca la mine oricum sta deschisa,nu ma vad stand inchisa acolo.
Eu nu prea ma omor cu gatitul decit in we si atunci ceva super rapid.
Noi bani de bucatarie noua nu avem,asa ca o sa cumparam un arbeitsplatte nou si gata.Nu mi se pare scum s-o readaptez.Eventual ii schimb manerele cu ceva mai modern de la Ikea si gata,am bucatarie noua.

Misha,cu creditele,sunt pareri impartite.Noi am luat doau cu dobanda fixa pe 10 si 15 ani si cu tilgung variabil.Astfel incit sa platim cit mai mult din mana pe linga rata,sa scadem suma care o avem de platit.Sa nu platim la dobanzi pina ne vine rau si in final sa nu se simta nimic la creditul initial.
Dar depinde de situatie,nu stiu ce sa zic,noi asa am fost sfatuiti.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Vin si eu cu o intrebare...care dintre voi are un jacuzzi sau a construit unul. Noi avem sauna in beci, si vrem sa mai facem o baie mare dint-o camera si e cam greu sa ne cump unul ca e f mare si nu stiu daca incape pe usa...si pana ala urma trebuie sa ne constuim unul, aveti idee cat ar costa, a facut cineva asa ceva?

Mergi la inceput