Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-3
Raspunsuri - Pagina 4
april spune:
quote:
Originally posted by oanagabriela
April,
La noi 30 min inseamna tot ce are de facut acasa, odata terminata lista (pe care o scriu in fiecare zii intr-o agenda), fuga la joaca. Si profesoara ei are reputatia ca este severa si da mult de lucru acasa
. Oara cum or fii in celelalte clase? Voi face o ancheta...
Tot ma gindesc, cind vad diferenta intre sistemele de invatamint din Romania si alte tari, oare cum se face ca in final la facultate tot copiii buni se descurca in mod similar? Oare nu se exagereaza putin in Romania cu atitea teme la clasele mici? Sa nu ma intelegeti gresit, eu sint pentru teme (chiar multe), dar nu pot sa ii impun Antoniei sa faca mult mai mult decit i se cere la scoala (in orice caz nu acum, probabil ca mai tirziu voi incerca...), prefer sa aiba putin timp si de relaxare. Oricum copiii aici stau 6 ore cel putin la scoala (multi stau 8-9 ore, ultimile 2-3 ore la serviciu de garda), deci sint mult mai obositi. Antonia este norocoasa, ca o ia taticul la ora 15:00 si o aduce acasa la bunica, dar majoritatea stau pina la ora 17h00 sau chiar 18h00. Ce mai poti face acasa cu copiii astia? In plus, in Quebec cel putin, nu exista sistemul de "after shool" , deci copiii vin acasa fara nici o tema facuta.
Oana, mama lui Antonia
oana, dar lectia predata in clasa voi nu o verificati acasa daca e pregatita pt data viitoare? mie treaba asta mi se pare ca ne ia mult timp.....si apoi lecturile suplimentare care de fapt sunt obligatorii....sa citesti 25-35 de pag de pe o zi pe alta si sa stii sa si reproduci mi se pare aberant. bine, nu e zilnic, dar o data pe sapt sa aiba la fiecare materie asa si suntem rezolvati cu timpul.
Andrada
april spune:
quote:
Originally posted by helbi
Bianca a avut iar de invatat o poezie de azi pe maine. Acum m-am cam prinsMiercurea primesc poezii de invatat pt joi.
E a 3-a poezie in 3 sapt.
Vineri au dicatre, apoi i-i duce intr-o excursie intr-un vagon vechi, unde,m timp de o ora, cineva le va citi ceva. Dupa care viziteaza un ziar..cam asta am inteles eu de la Bianca azi. Vedem vineri
Andreia
Andreia, ieri au avut dictare la romana (cu sau/s-au, s-a/sa), si o poezie de invatat de ieri pe zi cand au autodictare la poezia invatata. Practic saptamana asta nu a fost zi sa nu primeasca dictare sau test sau evaluare la vreo materie.
Andrada
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by CristinaTquote:
Originally posted by april
Andreia, pregatirea lectiilor reprezinta citirea lectiei predate in clasa si reproducerea ei.
edit: daca-l intreb pe barbatu-meu ce legume se pun in supa pun pariu ca nu stie cat a stiut fii-mea........
Andrada
wow... nu m-am gandit la asta, trebuie sa recunosc ca ne bazam aici pece a memorat in clasa.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...
Nici noi nu facem chestia asta
Singura chestie care o mai facem este lectura suplimentara sau memorarea poeziilor pentru autodictare.
A....si mai are un caiet suplimentar la matematica cu exercitii din culegere si din ala mai face zilnic 3 exercitii.
Totalul timpului nu depaseste o ora jumatate de lectii efectuate stand la birou. Aici nu intra lectura .Pe asta o face seara inainte de a se culca.
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic!
AMR maxim 6 saptamani!
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by april
Andreia, pregatirea lectiilor reprezinta citirea lectiei predate in clasa si reproducerea ei. La romana au diferite definitii de retinut, de ex. cand si cum se foloseste sau/s-au, sa/s-a, etc....aceste definitii trebuie insusite (invatate, ca o teorie). Apoi la fiecare lectie la romana exista numeroase intrebari, privind lectia repsectiva. Aproape zilnic au evaluare/teste la cate ceva: ba dictare, ba autodictare (poezie invatata), ba compunere, ba test grila, etc.
De ex. la cunoasterea mediului a avut un test: sa enumere legume care se folosesc la supa, la suc, la bulion, etc......apoi sa sorteze legumele dupa partea comestibila: adica se foloseste radacina de la urmatoarele legume: ...si ei trebuiau sa le enumere.....si tot asa, tulpina, frunzele, florile.....chiar la flori i-am explicat eu inainte de test ca o leguma de la care se foloseste inflorescenta este conopida......si multe alte chestii. Mi se pare totusi cam greu pt clasa a II-a.
edit: daca-l intreb pe barbatu-meu ce legume se pun in supa pun pariu ca nu stie cat a stiut fii-mea........
Andrada
Astea le-a facut si Bogdan dar si-au insusit acele definiti strict prin exercitii facute in clasa sau acasa ca teme.
Nu am stat sa le memoreze acasa . Pai atunci la scoala ce pisici mai fac daca trebuie sa-i predau eu totul din nou acasa
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic!
AMR maxim 6 saptamani!
Lala_D spune:
Ca activitati suplimentare Bogdan face aikido de 3 ori pe saptamana/ antrenament de 2 ore ( lunea, miercurea si vinerea).
Duminica avem cupa iar peste 2 saptamani examen de centura .
Face deja de mai bine de 2 ani.
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic!
AMR maxim 6 saptamani!
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by Lala_D
Ca activitati suplimentare Bogdan face aikido de 3 ori pe saptamana/ antrenament de 2 ore ( lunea, miercurea si vinerea).
Duminica avem cupa iar peste 2 saptamani examen de centura .
Face deja de mai bine de 2 ani.
O zi excelenta !
Lala.
Bafta la concurs!
Eu as vrea sa mai adaug in lista engleza si germana, dar stau cam rau cu finantele ca as fi vrut sa o duc la Lexis.
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by helbi
Alina, acum scarlatina nu mai e ca pe vremea noastra cu internare in spital. Se sta acasa citeva zile, sub antibiotic..........Sati spun decite ori fac copii pe an aici scarlatina? Ce-i drept, inca la Bianca in clasa/scoala de asta nu am auzit pina acum. Dar.........,nu-i timpul trecutEi se lupta cu enterocolita.........la noi, din fericire a avut o forma f usoara de data asta, dar colega ei a trebuit sa fie luata de la scoala de catre parinti, asa de rau i-i era......
Andreia
Ai dreptate Andreia, dar eu am 2 fete care in afata de nurofen nu inghit nimic
si nu in ultimul rand riscul de a face complicatii
.....dar, de ce atatea cazuri de enterocolita ?
alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:
http://www.crisa.z1.ro/
P&ANA spune:
quote:
faceti meditatii? vine acasa sau mergeti la meditator?
/quote]
Nu,cristina! sunt incluse in taxa scolara (scoala particulara)
alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:
Lala_D spune:
Multumesc Cristina 
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic!
AMR maxim 6 saptamani!
P&ANA spune:
Lala, mult succes ! va tinem pumnii
noi ,in cursul saptamanii,nu facem nicio lectie acasa;)) si nici nu isi aduce manualele ,caietele .... asa ca de cate ori am vreo nelamurire o sun pe invatatoarea ei (Miss) si practic ori de cate ori doresc parintii ,pot participa la lectii (eu nu am facut-o niciodata)
daca ma intebati cata engleza stie , nu pot sa va raspund.. de fapt nici nu am pretentii la varsta asta sa poarte conversatii ,dar face concurs cu cea mica ,care stie ..parca.. mai mult![]()
Am insistat la Miss ,sa ne dea acasa teme suplimentar ,dar nu a fost deacord,spunand ca este suficient ce lucreaza cu ei in cadrul scolii.
alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:

. Si profesoara ei are reputatia ca este severa si da mult de lucru acasa